perjantai 20. heinäkuuta 2018

Uutta ja vanhaa vintilläAika kuuma jakso takana! Niin on käynyt Mikkoa sääliksi, joka on raatanut päätalon purkulattian parissa tällaisessa helteessä. Mutta ei pilata tämän päivityksen puhtoista ja viileää estetiikkaa ajattelemalla enempää pölyisiä ja kutittavia purkutöitä ;). Siitä lisää myöhemmin.

Koska meille on ensi viikolla tulossa talkooapuja, totesin, että on keksittävä jokin keino viilentää yöpymispaikkana toimiva venevajan vintti. Meillä on räystäillä pääskysen pesiä, joten pariovien auki pitäminen ei tule kuuloonkaan juuri nyt. Seniori oli tehnyt eräänä yönä tämän virheen ja sen jälkeen hän saikin nukkumisen sijaan huitoa lintuja ulos :).

Muistin, että olin vienyt päätalon kamarista verhotangon pellavaverhoineen jo pois, joten sehän toimisi vintillä. Tuuli lepattaa ohuen pellavan läpi hyvin, mutta pitää linnut loitolla. Sain vintin hetkessä läpivedolla meidän viileimmäksi paikaksi. Huoh, piti oikein itsekin hetki hengähtää täällä. Pellavaverhot ovat hankinta parin vuoden takaa. Tykkään niistä kovasti. Kun päätalo valmistuu, laitan varmaan joka huoneeseen pellavaverhot.


Vintille tuli toinenkin pieni juttu tässä hiljattain, kun sain tädiltäni muiston, jonka hän ajatteli sopivan tänne meille: isoäitini virkkaaman pitsiliinan. Muistan lapsuudesta, että isoäidillä oli aina jokin virkkuutyö käynnissä. Se oli hänen lempiharrastuksensa. Oli aivan ihanaa saada jo pois menneen isoäidin tekemä liina. Minulla kun ei oikein mitään tällaista muistoesinettä hänestä ole. Tänne vintillehän liina myös sopi tosi hyvin.
Uusi ja vanha ovat lyömätön yhdistelmä, 
pohtii, 
24 kommenttia:

 1. Kiva idea hyödyntää pitsiliina penkin päällisenä, ei sen aina tarvitse olla pöydällä. Pellavaverhoissa on kaunis pinta, niitä minäkin suosin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ja vanha penkkikin nyt ehostui, kun on kovia kokenut :)

   Poista
 2. Onpa suloisen kesäiset kuvat 💞
  Valkoiset, tuulessa hulmuavat verhot ovat aina kauniit ja ohut pellava on kyllä omassa sarjassaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kesä on hyvä ikuistaa kuviin ❤️

   Poista
 3. aah..ihana tunnelma <3

  VastaaPoista
 4. Pelkkä verhojen kuvan katselu viilentää, ne luovat hienon tunnelman vintille.
  Pisteet Mikolle kun jaksaa eaataa helteessä, minä aktivoidun vasta auringon laskettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä, nyt kysyy todellista ahkeruutta ja luonnetta tehdä päiväsaikaan voimia vaativia hommia!

   Hyvä, jos pystyt ajoittamaan tekemiset viileämpään ajankohtaan. Me olemme niin kangistuneet omiin päivärutiineihimme, että samalla työjärjestyksellä mennään :).

   Poista
 5. Nyt onkin saanut ottaa kaikki viilennyskonstit käyttöön! Ihanat pellavaverhot ja kauniisti sopii pitsiliina vanhan penkin päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! Kiitos, mitään ihmeellisyyksiä ei sisustus mielestäni kaipaa, kinhan materiaalit ovat kauniita ja luonnonmukaisia :)

   Poista
 6. Varmasti ihanan viileä soppi! Pellava sopii kesäkotiin hyvin. Kyllä tuolla kelpaa levähtää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitäisikin osata levähtää useammin :)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos, itsekin tykkään vintin tunnelmasta kohin!

   Poista
 8. Tosi viehkeä tuo vintti verhoineen ja pitseineen!

  VastaaPoista
 9. Oi, miten kauniit!Kuvista huokuu viileys ja tuo penkki pitsiliinoineen on hurmaava!
  Minullakin on parvekkeen oveen ripustettuna ohut puuvillaverho, jota kastelen välillä kylmällä vedellä.Kun tuuli (vaikkakin kuuma) sitä välillä löyhyttelee, sisään tuleva ilma on hetken viileää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo olikin uusi kikka! Nyt on kyllä ollut semmoiset superhelteet että kaikki kikat on oltava käytössä!

   Poista
 10. Uusi ja vanha sopivat toisilleen täydellisesti ♥
  Todella kaunis ja ihanan ilmava tunnelma tuolla teidän vintillä :)

  VastaaPoista
 11. huoks, mikä tunnelma! Ihana!

  VastaaPoista
 12. Huoh, miten ihanaa tunnelmaa♥ Pellavaverhot ovat niin kauniit ja tuo pitsiliina vanhan penkin päällä loistava idea:) Näissä kuvissa tekee mieli viipyillä...<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. Itsekin tekisi mieli viipyillä tuolla vintillä, mutta toistaiseksi on ollut siihen vain vähän tilaisuuksia. Ehkä joskus myöhemmin, kun ei ole niin paljon hommia tehtävänä ;)

   Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...