lauantai 14. heinäkuuta 2018

Ulkomeren reunalla


Tuulet ovat tyyntyneet. Teimme retken merelle, saaresta noin viisi mailia suoraan kohti etelää. Kohtaan, jossa saaristo loppuu ja ulkomeri alkaa. Siellä voi olla ihan omissa ajatuksissaan.
Kuten varmasti tiedätte, "saaremme", ja virallisesti samanniminen tilamme, on nimeltään Ytterö. Nimi kertoo saaren sijainnista sisäsaariston uloimmalla reunalla, josta virallisten määritelmienkin mukaan alkaa ulkosaaristo. Kuvissa näkyvä retkemme kohdistui seuraavaan "kerrokseen", eli kohtaan, jossa koko saaristo loppuu ja ollaan jo avoveden, ulkomeren, reunalla.

Meillä on yhä kovin ikävä purjehdusaikoja, jolloin usein halusimme purjehtia juuri tällä vyöhykkeellä ja aistia meren avaruuden. Retken ajankohtana oli kuitenkin mitä täydellisin moottorivenekeli: rasvatyyntä.


Ulkona vietetyn hiljaisen hetken jälkeen voi kerran kesässä painaa tallan pohjaan, jättää ajatuksensa ulkomerelle ja kiitää peilityynen meren pintaa pitkin takaisin saariston suojaan.

Omiin ajatuksiini uppoutuneena, 

20 kommenttia:

 1. Varmasti hieno meriseutu rauhoittua ja tyyntyä remontin lomassa.
  Kuvia katsellessa pystyy hyvin asettumaan housuihinne.
  Tuntea tuo äärettömyyden tunne, kun vain taivas ja ulappa kohtaavat horisontissa.
  Ihana tuo ajatusten jättäminen ulkomerelle.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sain todella kasattua tuolla ajatuksiani erään töistä kantautuneen ikävän asian äärellä. Kuviakin tuli otettua kymmenittäin. Oli niin upeat näkymät tällä(kin) kertaa, että melkein jokainen kuva tuntui parhaalta :)

   Poista
 2. Kauniit kuvat! Niistä välittyy kyllä tuo ulkosaariston ihana tunnelma ja kuitenkin aika harvinainen tyyni rauha. Nyt on ollut niin hienot kelit, oikein harmitta olla töissä ja vielä poissa saaresta. Nuo tyynet kelit huutavat hypähtämistä suppi-laudalle, mutta lauta on saaressa ja nainen Lauttasaaressa. Tänään muutamme kuitenkin saareen viikoksi! Toivon tyynien kelien jatkuvan.

  Ihania kesäpäiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! Kaiken kauneuden rikkoo ainoastaan nyt sinilevä. Sitä tuntuu olevan aikalailla joka puolella. Kivaa, että pääsette taas saareen. Pienen vireen saaminen meren äärellä on nyt ihanaa, kun muutoin on aikalailla peilityyntä.

   Poista
 3. Mahtava postaus <3 Kiitos upeista kuvista.

  VastaaPoista
 4. Upeaa maisemaa. Veden äärellä on hieno olla.

  VastaaPoista
 5. Voiko olla kauniimpaa kuin tyyni merenpinta! Nykyinen kesäkotimme on järven rannalla, mutta meri ja sen kauneus on se josta eniten pidän. Mukavia kesäpäiviä sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos AnniK. Enpä tiedä kauniimpaa :)

   Poista
 6. meri on kaunis ja kiehtova. Upeat kuvat!

  VastaaPoista
 7. Oletpa onnistunut saamaan harmoonista tunnelmaa kuviisi - niin kaunista⚓♥

  VastaaPoista
 8. Ah, mitkä maisemat ja mikä rauha ♥
  "Talla pohjassa" kun tätä elämääkin aina välillä suoritetaan, niin paras palautumiskeino on hiljentyminen ja rauhoittuminen luonnon äärellä.
  Todella kauniita kuvia olet upeista ulkomeren maisemista ottanut ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merellä, ja etenkin tyynellä säällä, rauha on niin uskomattoman vahvana elementtinä, ettei sitä voi sanoin kuvailla! Toivottavasti kuvista välittyy edes jotain :). Kiitos!

   Poista
 9. Vaikka olen kertonutkin, että pelkään merta, koska se on mulle vieras elementti, niin näissä sun kuvissa meri kyllä näyttäytyy ihan toisenlaisena. Rauhoittavana ja seesteisenä. Näitä kuvia katsellessa mieli lepää.

  Enää (vielä..) pari viikkoa, niin mekin päästään vihdoin lomalle ja meille tärkeän veden äärelle. Aaaahhh. Nyt alkaa tuntua siltä, että enää ei jaksais yhtään odottaa, mutta ei auta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten merellä voikaan olla niin monta ulottuvuutta. Tosiaan, tyynellä ei uskoisi, että toisessa tilanteessa taas voi olla vaarallisen kovaa merenkäyntiä. Vaikka mereen on aina syytä suhtautua kunnoittaen (pikkiriikkisen peläten), eli tyynelläkin voi vaara uhata, jos on varomaton ;). En tarkoittanut pelotella, vaan todeta pikemminkin, ettei siltikään kannata luonnonvoimia hullunrohkeana uhmata, vaikka se näyttäytyisi seesteisenä.

   Jaksaa jaksaa - kyllä se loma sieltä sinulle pian koittaa!!

   Poista
 10. Kaunista. Ymmärrän hyvin, että tuolla mieli lepää. Mukavaa helleviikkoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi kiitos. Kyllä lepää, useammin pitäisi päästä tuonne!

   Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...