maanantai 17. helmikuuta 2014

Omenanvihreää ja sitruunankeltaista

Vielä yksi postaus viimeaikaisista hankinnoistani. Viimeisellä kerralla ennen kulkuyhteyden katkeamista tein räsymattoinventaariota ja postailinkin aiheesta pariin otteeseen. (Ks. vintiltä löytynyt matto: klik). Kiitos muuten hyvistä vinkeistä, joita monet antoivat sen suhteen, mistä mattoja voisi metsästellä. Ihana Helinä blogista Höttiäisen höpötelmiä ilmoitti tuntevansa taitavan matontekijätädin, jolle mieltymykseni on nyt lähetetty. Kiitos vielä sinulle avustasi, nyt odotellaan!

Löysin myös Sukkulamatto-nimisen kutomon, josta tilasin kaksi mattoa, vähän niinkuin kokeeksi. Kyllä niistä hyvät tuli ja oikein laadukkailta vaikuttavat. Itse toivotut värit ovat plussaa.


Molemmissa matoissa on täsmälleen samat värit, mutta toisessa on enemmän keltaista ja vihreää, toisessa enemmän sinistä. Aavistuksen sävyt vääristyvät näissä kuvissa, sillä ne ovat luonnossa puhtaammat ja kuvissa vaaleankirkas omenanvihreä ei oikein erotu. Matot ovat niin hyvässä paketissa, että aion avata ne vasta käyttöön otettaessa, etteivät pölyynny. Siksipä ei ole parempia kuviakaan nyt tarjolla.


Näitä olen ajatellut kuistille, mutta nyt kyllä olisi paras päästä sinne kuistille miettimään, että mistä kaikki oikein paikkansa löytävät. Etäältä suunnittelua en enää pidemmälle viitsi viedä tai muuten voi tulla virhearviointeja ja yllätyksiä omien muistikuvien yms. suhteen. Yllättävää kyllä, mutta mittasuhteet saattavat muuttua mielikuvissa ihan toisiksi kuin mitä ne oikeasti ovat.

Pikkuisen, tai no, myönnetään, että ihan kunnolla ketuttaa, etten pääse paikan päälle makustelemaan ja suunnittelemaan asioita - saati tekemään sitä, mitä pitäisi tehdä. Meidän piti lähteä muutamaksi päiväksi saareen hommiin näin hiihtolomalla, mutta jäät eivät kanna enää satavarmasti pitkään plussan puolella pysytelleen kelin vuoksi. Eli ei uskalleta lähteä yrittämään ylitystä. Voi pahus sentään! Kuisti olisi voinut vaikka kuinka edetä parissa päivässä... nyyh. Tuntuu, että nyt on jo lepäilty riittävästi ja energiaa remontointiin taas olisi.

Saari sijaitsee sisä- ja ulkosaariston välissä. Ytterö-nimen etymologia viittaakin välitilaan. Nimi tarkoittaa meressä siis vähän samaa kuin veranta talossa. Ulkomeren raja on aivan lähellä ja viime talvena jään ja avoimen veden raja kulki saaresta näköetäisyydellä, noin mailin päässä. Oletettavasti tällä säällä aallot lyövät kohta avoimina saaren etelän puoleiseen rantaan. Sisäsaariston jäät ovat kantavampia, joten lähemmäs ehkä pääsisi, mutta meille ei. Pitäisi olla hydrokopteri!!


Kevät se antaa vielä odotuttaa itseään, joten odotellaan nyt sitten oikein pitkän kaavan kautta, pöh!

Siltikin, raikkain odotuksin :),


14 kommenttia:

 1. Ei tämä taida kuitenkaan kauhean pitkä kevään kaava olla, kun ollaan kuitenkin vasta helmikuun puolivälissä ja pakkasten pitäisi olla jo ohi - eli sehän tietää kevättä! Etuajassa. Toivotaan, että meteorologit ovat oikeassa, ja kevät on aikainen :) Sitä (kohtuullisen malttamattomana) odotellessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, nyt on poikkeuksellisen lämmintä, mutta mulla on sellainen paha aavistus, että tällainen superlämmin sydäntalvi enteilee takatalvea. Sitähän emme halua, mutta vaara on olemassa! Sorry, nyt olen vähän kärsimättömillä ja pessimistisillä fiiliksillä :(

   Poista
 2. Samaa odotusta oli viime talvena ilmassa täälläkin, oli vaan pakko Lillaan päästä heti rakentamaan sitä isoa sänkyä ja alakerran tasoa heti kun pakkaset hellitti - lumesta viis, sinne vaan!
  Onneksi nyt on kuulemma luvattu (ennustettu?) että huhtikuulla olisi jo pariakymmentä lämmintä!!
  Siihen uskoen ja luottaen mennään :D
  (Toivottavasti ei kovin korkealta tarvitse pudota...)

  Raikkaalta tuntuu kuistisuunnitelmat !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tarvitsisi edes sitä 20 astetta huhtikuussa - kunhan ei vain ole se -5! Mutta jos asia on todellakin noin kun sanot, niin sitten lupaan malttaa kärsimättömyyteni kanssa ;)

   Kiitos, luulen, että vielä ei olla menty hakoteille suunnitelmien kanssa. Silti hyvä nyt jarrutella välillä.

   Poista
 3. Matot ovat kyllä herkullisen väriset - ja sopivat hienosti niihin kankaisiin, joita tilasit päiväpeittoja varten. Aurinkoinen ja merenrantaan sopiva tulee siitä teidän terassistanne. Ja jos jotain positiivista näistä säistä yrittäisi hakea, niin ehkä sinne saareen sitten myös veneellä pääsee normaalia aiemmin? Kärsivällisyyttä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, sopivat oikein hyvin yhteen. Kankaat on niin ihanatN ne tulivat tänään. En muista, mistä olisin niin iloinnut kuin nyt niistä. Matotkin kalpenee rinnalla ;)

   Toivon, että olet oikeassa, että kevät tulee nopsemmin eikä mitään ikävää takatalvea!

   Poista
 4. Kiva, kun matot ovat vähän erilaiset mutta kuitenkin selvästi samaa paria. Nyt sitten hydrokopteria hankkimaan, ja milloinkas te muutatte pysyvästi saareen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten muutetaan, kun on hydrokopteri ;) Kuulun siihen kansanenemmistöön, joka mieluummin asuisi maalla kuin taajamassa.

   Yhdellä puolitutullani on sukutila ulkosaaristossa - ja hydrokopteri. Pitänee joskus kysellä, jos törmään häneen, minkälainen peli se oikein käytännössä on. On tuo minun parempi puoliskoni niitä netistä löytänyt, mutta kaikella on valitettavasti hintansa :)

   Poista
 5. Tunsin joskus naisen, joka työkseen kutoi mattoja. Kukaanhan ei 90- ja 2000-luvulla räsymattoja halunnut, joten naiselta meni se työ.. Taitaa olla nykyisin vähän toisenlainen menekki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. 90-luvulla tai 2000-luvun taitteen it-buumissa ei paljon perinteistä puhuttu!

   Poista
 6. Mies on joskus toimittajareissuillaan vuokrannut hydrokopterin ja kuljettajan. En tiedä vain, kuinka yleisesti niitä on vuokrattavissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kertaluonteisesti varmaankin voi olla hyvä ratkaisu pakottavassa tarpeessa, mutta ei ehkä tässä meidän tarkoituksessa ihan välttämätöntä tarvetta ole. Saaressa ollessa itsellä pitäisi olla myös aina paikan päällä kulkupeli ihan turvallisuussyistä.

   Poista
 7. Heiiii, täältähän löytyi tuttu nimi. Olen ollut reissussa ja nyt hiukan reissuväsymyksestä selvinneenä ajattelin lähteä katsomaan onko matontekijä kehitellyt/suunnitellut jotain kivaa teille. Ollaan yhteydessä heti kun löydän menevän matontekijän. :)

  VastaaPoista
 8. Ihanan raikkaat matot. Hyvää fiilistä tulee noista ja niistä sun kangashankinnoista + pellavaverhoista. Sellainen kesäpäiväolo - lämmin tuuli ja puhdas tuoksu.

  Toivotaan, että kevät etenee vauhdilla ja pääsette pian saareen. Me tultiin juuri lentokentältä kotiin ja jotenkin olin lapsekkaasti kuvitellut, että kevät se olisi tännekin tulossa. Kotimaan talvea on hankala muualla muistaa.

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...