lauantai 25. toukokuuta 2013

Mitä venevajaan?Venevajasta kunnostetaan tietysti kunnon venevaja, mutta mitä muuta käyttöä sille keksisi? Olenkin aiemmin kertonut, että venevaja on romahtanut meren puolelta ja huutaa pelastustaan. Viime postauksessa mainitsin myös, että aloimme purkaa lahoja rakenteita. Alla olevassa kuvassa näkyy purettua lattiaa.


Noin kaksi kolmasosaa koko vajasta, on tervettä rakennetta. Olisi kiva keksiä tälle spesiaalirakennukselle jotain muutakin kivaa käyttöä kuin veneen parkkeeraus ja tavaroiden säilytys. Seuraavassa kuvassa näkyy ns. pieni parvi, johon voisi keksiä vaikka mitä. Nyt se on jättirysän valtaama säilytysalue. Siivottavaa riittää edelleen...


Vintilläkin on vielä kaikenlaista perattavaa.Mietinnässä on monenlaista,


15 kommenttia:

 1. Voi mitä mahdollisuuksia, voi mikä työmäärä ;). Mutta ilollahan tuolla häärää, kun lopputulema on väistämättä hieno!

  VastaaPoista
 2. Tuohon sopii hyvin veneenhoidon taukopaikka. Nojatuoli ja jääkaappi. Siitä voi sitten ihastella kaunotartaan.

  VastaaPoista
 3. Huvimajan tyylinen nauttiskelupaikka? Fiilis ja maisemat (näkyykö merelle?) olisivat ainakin täydelliset!

  VastaaPoista
 4. Ihana kunnostuksen kohde !! Ja käyttö voi olla melkein mitä vaan. Itse näkisin parvella sellaisen rentoutumispaikan. Hyvän kirjanluku paikan.. Rauhallisen mietiskelypaikan, jossa voisi olla ihan omien ajatuksien kanssa ja katsella samalla rauhaisaa merta.. Nauttia termospullosta kahvia tai teetä ja köllötellä pienellä patjalla ihanien tyynyjen kera...voisin itsellenikin kuvitella tuollaisen paikan ainut vain, että meri puuttuu mutta eikös tuo mielikuviskin kata sen :D

  VastaaPoista
 5. Joo! Jotain tällaista kivaa pitää tuonne laittaa. Voisin hyvin kuvitella, että pojillekin parvi saattaisi muodostua ihan suosikkipaikaksi, jos siitä oikein onnistutaan tekemän viihtyisä. Ikkunasta avautuu näkymä lahdelle, mikä on kiva. Käyttöä löytyy varmaan sadesäällä tai kuumimpina hellepäivinä vilvottelumielessä.

  VastaaPoista
 6. Onko kuvassa jokin vanha jääkelkka? Mielenkiintoinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä! Taitaa tosin kelvata vain koristeeksi ruosteineen.

   Poista
 7. Venevajassa on tosiaan potentiaalia tunnelmalliseksi olotilaksi. On teillä siellä kaiken kaikkiaan paljon raivattavaa, mutta paljon sieltä tulee pieniä saaristolaisromanttisia aarteitakin vastaan :) Eikä lopu kiva puuhastelu ihan äkkiä sesken, jos niitä alkaa jossain vaiheessa kunnostelemaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei lopu tekeminen, mutta sehän siinä on kivaa (kun tämmöiseen kerran on ryhtynyt).

   Poista
 8. Huhhuh! Onpas teillä puuhailtu! Tulin juomaan sisälle tuolta omista puuhistani. Ihan on mennyt maatöissä päivä ja mitään edistyksellistä ei ole meillä rakennusten suhteen tapahtunut.

  Venevaja on sellainen rauhan ja varjon tyyssija. Kuumina hellepäivinä voisin kuvitella vetäytyväni hyvän kirjan ja juoman kanssa venevajan rauhaan ja jos viltti olisi mukana, voisi vaikka torkahtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maatyöt on ihan oma lukunsa. Aikaa vievää tosiaan. Meilläkin niitä töitä riittää ja tehdään kun muut kyllästyttää tai seisoo muista syistä. Toisaalta sekin on hauskaa, kun vaan saa inspiraation.

   Näen jo tuon kuvauksen perusteella jonkun kivan sopen valmiiksi tehtynä venevajan parvelle ja itse asiassa se voi syntyä suht helpostikin kunhan vain saa raivattua tuon ensin.

   Poista
 9. Kuinkas paljon tilaa venevajaan jää, kun vene on tuotu sisään? Mitähän kivaa sinne keksisi?

  VastaaPoista
 10. Hommia varmasti on, mutta mitkä mahdollisuudet:) Tunnelmallista!

  VastaaPoista
 11. Ihana paikka ja mahdollisuuksia vaikka mihin, kaunista :)

  VastaaPoista
 12. Heippa, vastaaminen on vähän viivästynyt työmatkan takia, mutta kiitos teille kommenteistanne!

  Vellamo, vene ei sinänsä vie vajasta tilaa, sille on oma paikkansa, kun se parkkeerataan lattiassa olevaan aukkoon. Näin ollen veneen ympärillä on ikään kuin laituria / lattiaa vajassa muuta käyttöä varten. Emme aio tehdä mitään rakenteellisia muutoksia vajan alkuperäiseen ilmeeseen. Lattiapinta-alaa on arviolta ehkä reilut 20 neliötä.

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...