sunnuntai 18. huhtikuuta 2021

Kevään ihanuus ja kamaluus

Kaksi kuukautta melkein vierähti, mutta nyt taas kevät koitti ja rantauduimme tänne viime keskiviikkona. Heti tuntui ihanalta olla perillä, mutta samaan aikaan on ristiriitainen tunne, kun kaamea epäsiisteys ja lukemattomat työtehtävät odottavat tekijäänsä. No, tämä jäi oikeastaan parin päivän mittaiseksi tunnelmaksi, koska sitten, kun pääsee vauhtiin, alkaa nähdä myös eidstystä. Arkipäivinä teemme etätöitä, joten muu tekeminen jää vähemmälle, mutta kun täällä on, tulee nurkka kerrallaan laitettua kuntoon ohi mennessään. Kuten alla olevasta kuvasta näkyy, tällaista tämä on, kun ikäloput vajat ovat tavallaan ulkotiloja...

Iso homma oli venevajan konmaritus ja siivous, jonka hoidimme eilen alta pois, huh. Miten sinne aina kertyykin syksyn ja talven mittaan kaikenlaista tavaraa ja rojua, mitkä eivät sinne kuulu?! Joka vuosi kevät alkaa näköjään samalla järjestely- ja jätteenkeräyshommalla venevajassa.  


Ja jälkeen... vähän parempi, koska mahtuu taas kävelemään...Ja tietysti olemme siirtyneet ulkoruokintaan.


Kaikkein parasta juuri nyt on kuitenkin ryhdikäs upea sauna ja etenkin uusi laituri!! Saunalla on vielä muutama juttu kesken, mutta uusi kiuas on testattu ja toimii ilman ikkunoitakin :). Olemme niin kaivanneet kunnon uima- ja auringonottolaituria saunalle. Laiturit ovat tällaisessa paikassa ihan a ja o. Nyt saimmekin komean sellaisen, ei meinaa uskoa. 

Mikko on päättänyt kunnostautua aiempaa uskottavammin tilan velvoittamalla tiellä, kalastuksessa. Varhainen kevät kannustaakin siihen mukavasti, eli olemme saaneet kalaa ja nauttineet siltäkin osin saariston hyvistä puolista. Seuraavassa postauksessa kerron kokemuksestani suopakuurauksen saralla, jota toteutan parasta aikaa saunan pukuhuoneen lattiaan. Nyt en malta enempää kökkiä koneella, kun on niin mahtava ilma ulkona!


Ihanaa kevättä kaikille,

toivottelee,10 kommenttia:

 1. Äippä pisti äsken viestiä,että tyttäreni pongannut västäräkin ja pakko oli tulla tänne tabletille perhe-whatsuppiin siitä lukemaan ja samalla huomasin,että sinulta tullut pitkästä aikaa uusi postaus!
  Ja olikin aivan ihana sellainen!
  En niinkään kerennyt kiinnittämään huomiotani talven jälkeiseen epäsiisteyteen,kun minulla oli niin kiire ihastelemaan kaikkea ihanaa kuvissasi.😊
  Tähän kommenttiin tulee nyt varmaan sata ihana-sanaa,mutta ihanat tuolit tuolla venevajassa!Nuo keltaiset ja eritoten tuo kulunut,jossa mustapohjainen,kukikas kangas istuimessa.Ja tuo mintunvärinen emännänkaappi!
  Kuluneet puutarhatuolit kauniine tyynyineen ja nuo metalliset kahvilatuolit ovat kuin jättiläisskumppapullon korkin pidäkkeestä muotoillut!Oletko ehkä törmännyt niihin,yleensä siis nukkekotiin jotkut askarrelleet.😊
  Hieno laituri!Ja toivotaan,että kalastustilan isäntä pitää teidät nyt hyvin kalassa jatkossakin.
  Ihan...ei kun upeaa ja kaunista kevättä teille sinne!😊Ja sinulle huomisia nimipäiviä!❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, tässä vielä yksi ihana-sana: aivan IHANA kommentti sinulta - kiitos!

   Mieleeni tuli viestisi luettuani, että voisinkin joskus esitellä tilan tuolit. Kaikkia tyylejä melkeinpä löytyy :). Puolet niistä on täältä alunperinkin kotoisin, toinen puoli on tarttunut vanhan tavaran myymälöistä. Päätalon tuvan sisustuksen yhteydessä pitää viimeistään tehdä tuoli-inventaario ja katsoa, saadaanko sinne edustava otos tuoleja omasta takaa vai puuttuuko jotain.

   Juu, minäkin toivon, että kalastusinto tulee nyt isännälle jäädäkseen. Kai aiemmin on ollut enemmänkin ajanpuute kyseessä, ettei olla kovin aktiivisesti kalasteltu, mutta nyt olemme päättäneet, että aikaa täytyy täällä olla muuhunkin kuin työntekoon ja onhan kalastus mitä paras harrastus juuri täällä!

   Kiitos nimpparionnittelusta!!

   Poista
 2. Mukavia päiviä Idurissa. Kaaos on tehty selätettäväksi, hienosti sen hoiditte. Minulla on vielä kaaos puutarhavarastossa, en ole malttanut siivota sitä kun säät ovat olleet liian hyvät sisällä oloon. Tuossa siivoamisessa näkee heti kättensä työn jäljen, siksi myös kivaa puuhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Pitäisi jo minunkin oppia, että joka vuosi se kaaos on onnistuttu loppujen lopuksi hyvin selättämään eikä aina alkuunsa musertua kuin ensi kertaa sen edessä...

   Poista
 3. Onpa kertakaikkisen komea laituri! Ja kiva että kalaakin tulee. Mäkin haluaisin mennä meidän mökille etätöihin vähän keväämmällä, mutta enpä tiedä onnistuuko se, koska siellä on niin onneton kännykkäverkko. No, viikon päästä tulee testattua kun miehen on pakko olla siellä yksi päivä sähkömiehen kaverina ja samalla etätöitä tehden. Teidän venevaja on kyllä yks mun suosikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, kalansaanti on palkitsevaa. Keskikesän lämpimissä vesissä on ehkä turha yrittää harrastusta aloittaa. Kesällä pitää lähteä kauemmas syvempiin vesiin...

   Meillä on joka puolella muualla paitsi päätalolla surkea kännykkäverkko. Onneksi siellä on kunnon yhteys, niin päivätöiden teko täältä käsin onnistuu. Ja onneksi kuistin olemme saaneet "toimistokuntoon", koska muut huoneethan ovat vielä ihan kesken. Toivottavasti löydät myös teidän möksältä jonkun kohdan, missä verkko toimii!

   Poista
 4. Siivoamista riittää aina mökillä talven jäljiltä. Hyvin teillä siellä sujuu kevätpuuhat. Ihana tuo vene"vajanne". Vajaksi sitä ei voi millään ilman lainausmerkkejä sanoa, sillä niin hulppea se on, samoin uusi laituri.
  Laituri on jotain mitä minä kaipaisin meidän mökille. Jos olisi laituri, niin voisin minäkin joskus käydä uimassa. Nyt ei houkuta kun merenpohja on täynnä teräviä, kulmikkaita kiviä, joten syvemmälle kahlaaminen ei houkuta. Laituria ei taas voi laittaa sillä Lumparn on välillä niin hurjana, että mikään laituri ei kestäisi sitä pauhua.
  Mukavaa kevättä Idurin isäntäparille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja totta, "vaja" ei ihan kuvaa rakennusta, mutta suomenkielessä ei ole parempaakaan ilmaisua. Ruotsinkielen båthus onkin ehdottomasti kuvaavampi.

   Lumparnille ei avoimiin paikkoihin tosiaan mikä tahansa laituri - ei ainkaan tällainen kuin tämä meidän uusi - sopisi. Me olemme vuosien aikana ehtineet tutustua omaan lahteemme ja huomanneet, ettei tähän pääse muodostumaan ahtojäitä tms. Sen seurauksena pystyimme tekemään tällaisen kiinteän laiturin. Avoimemmilla paikoilla on naapureillakin täällä talviksi ylösvedettäviä laitureita pääsääntöisesti.

   Poista
 5. Onni on kunnon sauna! Upea laituri ja oleskelutila, kyllä kelpaa tehdä etätöitä noissa puitteissa. Minäkin olen ihmetellyt miten tavarat sikiävät itsekseen varastotiloissa. Joka vuosi pitäisi käydä kaikki läpi ja kierrättää tarpeeton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on, sauna on sydän!

   Olen kyllä superonnellinen, kun voi tehdä täältä käsin etätöitä. Koronatilanne on meille tarjonnut sitä, mistä ennen vain haaveilimme, eli kiinteämmästä täällä olosta. Meillä on molemmilla työn luonne ja toimistolla olemisen velvollisuus kääntyneet ihan päälaelleen. Uskon, että suurempaa joustavuutta tulee olemaan jatkossakin.

   Tjaa, sinäpän sen sanoit: tavara näköjään sikiääkin itsestään varastotiloissa! :D

   Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...