sunnuntai 24. toukokuuta 2020

Varmat kevään merkit

Kevään seuraaminen minulla alkaa, kun rupean odottelemaan Idurin istuttamien narsissimättäiden puhkeamista kukkaan. Tänä vuonna nuput ilmaantuivat noin kuukausi sitten, pääsiäisen jälkeen.


Ja pari viikkoa sen jälkeen alkoi kukkaloisto.Juuri nyt narsissit alkavat vähitellen kuivua, mutta muuten vihreät lehdet ovat ilmaantuneet joka puolelle.Venehommat kuuluvat kevääseen ja onneksi Seniori jaksaa huolehtia veljesten yhteisestä veneestä.


Mutta uskotte varmaan, että kun alkaa ilmaantua uutta rakennusmateriaalia ja pientä nakuttelua kuulua, se on viimeistään varma kevään merkki. Uusi kausi on nyt avattu :)Viime vuonna hieman jäänyt tuvan lattia tuli valmiiksi.Nyt on kaikissa varsinaisissa huoneissa jo lattia, eli enää on jäljellä eteinen. Sieltä raivattiin vähän maa-ainesta pois ja tästä sitten jatketaan seuraavaksi. Ei puutu enää montaa neliötä!


Seniori on viettänyt täällä paljon aikaansa, mutta Juniori, jota ei ole täällä näkynyt, vilpittömän kiinnostuneena ja tietämättömänä vastikään tiedusteli, joko talo on valmis. Heh. Hän kuulemma tulee sitten, kun se on. Okei, hyvä tietää! :)) Siinä meille vähän porkkanaa, kun kovasti olemme häntä toivoneet (turhaan) myös tänne. Minuakin kaikki alkeellisuus on alkanut vähän nyppiä, varsinkin, kun nyt olemme täällä olleet niin paljon ja pääosaa ovat näytelleet sisäsiistit päivätyöt. Olisi ollut kiva jo voida kokata lämpimässä tuvassa. Sympatisoin siis nuorimmaistani tässä kyllä!

Nooh, kyllä tämä tässä ainakin etenee,

tuumailee,

16 kommenttia:

 1. Oi voi, toivottavasti saat Juniorin käymään ennen talon valmistumista; voi olla muuten pitkä odotus edessä! :D

  Täälläkin on vietetty koko kevät torpalla, ja samat tunnelmat: aluksi tuntui niin juhlalliselle ja mahtavalle, mutta kieltämättä näin kahden kuukauden jälkeen ja tietäen, että täällä vietetään vielä koko kesä, alkaa alkeellisuus jo tuntua välillä liiankin askeettiselle. Juokseva vesi keittiössä tuntuu kaupungissa todella luksukselle ja suihkukin olisi aika jees :D Mutta aikansa kutakin; tätä kevättä ja kesää muistellaan varmasti myöhemmin hyvänä ja ainutlaatuisena aikana. Ja on ollut kyllä mahtavaa seurata kevään edistymistä päivä päivältä. Ehtinyt nauttia myös sipulikukkien loisteesta useamman päivän tai jopa viikkoja, joten osaan yhtyä noihin kukkatunnelmiin <3

  Aurinkoisia kesäpäiviä teille Villa iduriin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi olla, että hän suostuu tulemaan aiemminkin :) - onneksi on kesä tulossa!

   Kuulostaa ihanalta, vaikka pidemmän päälle toki arjen haastavuus voi välillä nyppiä. Mut ihana torppa on rakas! Aurinkoisia päiviä myös teille sinne ja kiitos piristävästä viestistäsi.

   Poista
 2. No onhan teillä sitten joku kannustin saada tupa valmiiksi, jos sillä saa Juniorin saapumaan paikalle :-) Tai ainakin kyseessä on mielenkiintoinen testi, että tuleeko hän sittenkään...Jopa on komea narsissipelto. Mä oon niitä istutetellut meidän pihalle, mutta koskaan ei tule juuri muuta kuin lehtiä. Luovutan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu-u, kyllä hän sitten tulee ;) - ei tosin välttämättä meidän kanssa! Se, että käyttäisi paikkaa kavereiden kanssa on meille tosi ok. Tärkeintä on, että tilalla on käyttöä ja tänne mahtuu kyllä elämää.

   Ai onko narsissien istutus vaikeaa? Siinä tapauksessa onpa hyvä, että ne tuli istutettua edellisen emännän toimesta kenties 70 vuotta sitten, tai kuka tietää, jos vieläkin aiemmin. Yksi blogia seurannut kerran kommentoi, että nämä näyttävät perinteisiltä lajikkeilta ja itse asiassa meillä näyttäisi olevan kolmea eri lajiketta. En taatusti olisi moista narsissipeltoa itse pystynyt luomaan ja onneksi ne eivät näytä peuroille kelpaavan toisin kuin kaikki minun kukkayritykseni...

   Poista
  2. Varmaan perinnelajikkeet pärjää paremmin, mä oon ehkä ostanut jotain liian jalostettuja. Meillä kelpaa metsäkauriille melkein kaikki, jopa juhannusruusuja ne pupeltaa. Mutta viime talvena kun nostettiin lintulauta korkeammalle, jotta kauriit ei yletä noutamaan siitä proteiinilisää, niin niitä oli huomattavasti vähemmän meidän pihalla.

   Poista
 3. Tuossa uusien keväiden vanhojen kukkaistutusten loistossa on mielestäni jotain kaunista.Meilläkin kesäpaikassamme kukat kukkivat joka kesä,vaikka istuttaja on poistunut keskuudestamme jo aikaa sitten.Ehkä niiden istuttamisessa on juuri se jalo ajatus,että kukkivat täällä vielä sittenkin kun itse olen poissa.
  Tuo Idurin istuttama lajike (pienempi keltainen keskus,oranssilla reunalla)on se,josta itse tykkään eniten,vanha kunnon narsissi.
  Josko sen juniorinkin kesällä saa grilliherkuilla houkuteltua?😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, iloitsen kyllä näistä perinteisistä pihan kasveista valtavasti ja ne ovat muutakin kuin kauniita kukkia, kuten sanot! Kertovat menneistä ajoista. Ne ovat sitäkin suuremmassa arvossa, kun en itse ole mikään kukkapenkkiihminen. Nautin kukista, mutten koe tarvetta niitä istutella. Ruukku- ja maljakkokukat riittävät muuten.

   Toivotaan, että saamme hänet houkuteltua :).

   Poista
 4. Upeita ovat narsissit ja ne taitavatkin olla ainoita kukkia joita peurat eivät popsi.
  Kohtahan saatte lattian valmiiksi ja ehkä se juniorikin sieltä sitten ilmestyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, pelargoniat, joita olen laittanut ruukkuihin, ovat päätyneet aina peurojen suuhun, joten nyt on alkanut kyllästyttää niidenkin laittaminen :(. Peurat ovat valitettavasti lisääntyneet, koska pihapiiristä on mm. kadonnut toinen perinteinen kukkalaji (en muista mikä se oli nimeltään), mutta joka kukki muutaman kukan verran joka kevät meillä. Näin kyllä siitä, että se on näivettymään päin ja viime kesänä ei kukkia tullut lainkaan. Se on varmaan vuosi vuodelta vähentynyt peurojen popsinnan seurauksena.

   Poista
 5. On kyllä niin parasta, kun pojat on omanlaisiaan :). Voisin hyvin kuvitella tuon teidän juniorin lausuman myös oman nuoremman poikani suuhun. Vanhempi todennäköisesti olisi innokkaana nikkaroimassa ja puuhaamassa. Tyttöystävänsä justiin sanoi, että "Toi S on kyllä oikein työukko. On aina niin iloinen, kun saa puuhata ja sitä on niin kiva katsoa". Totta.

  Ymmärrän hyvin, että paikka ei ehkä tunnu ihan samalta silloin, kun se on myös työpaikka. Vaikka siis ihana työpaikka onkin.

  Mieletön narsissipelto. (En sinällään edes tykkää narsisseista, mutta kaikki kukat, joita kasvaa samassa paikassa paljon, näyttää kauniilta. jopa voikukat. Mielellään kuitenkin jossain muualla kuin omalla pihalla. Turha toivo tosin, koska justiin tästä omalta etätyöpisteeltäni katselen keltaisena auringossa hohtavaa nurmikkoa, jossa ruoho on jäänyt voikukkien varjoon).

  Kivaa kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskomatonta, miten samoista lähtökohdista kasvaneet lapset ovatkin niin erilaisia! Mutta hyvä niin <3. Hassua, että edes yksi työjuhta tuli kasvatettua, heh. Jatkuvasti olisi kirves, vasara tai moottorisaha kädessä niin, että välillä joudutaan oikein toppuuttelemaan, jos ei itse olla myös paikalla vähän päättämässä, että mikä risukko seuraavaksi karsitaan tms :)).

   Mulla on ihan sama, en oikeastaan tykkää narsissista kovinkaan paljoa, mutta nämä kun ovat ainoa jäänne Idurin istutuksista talon ympärillä, niin niihin liittyy juuri tuossa omassa paikassaan historiallista arvoa (vaikka on vähän mahtipontisesti sanottu) ja siksi niiden kukinta joka kevät ilahduttaa. Ja juuri niin, pieni puska ei ehkä sykähdyttäisi minunkaan silmääni :).

   Poista
 6. Kaunista, kuten aina. En ole itsekään keltaisten kukkien suurin fani, mutta narsissit keväällä ovat kyllä ihanat. Kyllä te lopulta pääsette vielä tupaankin kokkailemaan. Se onkin sitten varmaan juhlan paikka 😊

  VastaaPoista
 7. Anonyymi0.29

  Mitäs teidän Maurolle kuuluu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein juuri uuden postauksen. Kiitos, kun kysyt <3

   Poista
 8. Hei! Blogissani on osio "luen näitä blogeja" ja blogisi on siellä. Ilmoitathan minulle mikäli se ei ole ok.

  ♥ Aurinkoista kesää!♥

  http://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...