sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Toisen käden tietoaJoskus sitä joutuu näin itsekin tyytymään tilan tilannekatsaukseen vain ruudun välityksellä. Seniori kavereineen päätti nimittäin lähteä jäitä pitkin saareen, vaikkakin yritin parhaani mukaan estellä, pelotella ja kieltää heitä lähtemästä. Ajattelin jäiden olevan nyt niin heikot, mutta en onnistunut estämään täysi-ikäisiä poikia lähtemästä. Niinpä tyydyin varmistamaan, että heillä oli mukanaan naskalit, köydet ja pelastusliivit.


Saimme kivaa, autenttista ja reaaliaikaista video- ja kuvaraporttia heidän matkansa varrelta, mukaan lukien ekstramateriaalina viiltävä analyysi Iivo Niskasen epäonnistuneesta kisasta Holmenkollenissa, hahhah. Analyysi oli asiantunteva ja ennen kaikkea hauska. En kuitenkaan valitettavasti jaa sitä tässä, vaan muutamia muita pojan minulle lähetettämiä kuvia ympäristöstä.Kun jään paksuus osoittautui poikien kairaamana n. 20 cm:ksi, olisi hirmuisesti tehnyt mieli itsekin lähteä perässä! Epäonnisesti automme tuulilasin pyyhkijöiden mekanismi oli kuitenkin mennyt rikki perjantaina eikä sitä onnistuttu korjaamaan. Ilman pyyhkijöitä ei autolla ole asiaa suolatuille teille. Jouduimme siten tyytymään toisen käden kuvakerrontaan siitä, että saaressa kaikki on kunnossa ja että venevajan vintillä onnistuu näköjään näin talvisaikaankin yöpyminen tällaisilta karaistuneilta erämiehiltä :).


Aivan ihana retki näyttää heillä olleen ja hyvä, että kävivät tarkistamassa paikat. Mäenlaskua suksilla  talolta alas jäälle oli myös harrastettu. Siitä katselimme hauskoja videoita seniorin tultua tänään kotiin. Pitääpä koettaa joskus itsekin. Vaatii näemmä muutaman laskun harjoittelun, että pääsee alas asti pystyssä ja pyllähtämättä :). 
Kirkasta talvista viikkoa toivotellen,

22 kommenttia:

 1. Varmasti hieno retki! Ja kaupan päälle upean aurinkoiset maisemat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, itsekin olisin noista säistä mielelläni nauttinut, mutta nyt vain hengessä mukana :)

   Poista
 2. Voi, varmasti ollut todella ihana reissu. Kiva kun tuli kuvia ja videoita myös äidille kotipuoleen. Jälkikasvu pysyy meille äideille aina ja ikuisesti lapsina, vaikka iän puolesta ovat jo aikuisia :) Mukavaa viikonalkua!


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, ja rauhotuin kun näin kuvat :). Osasyy videoraporttien lähetykseen oli varmasti halu osoittaa minun olleeni väärässä. Väitin kivenkovaa, että saaren eteläpuoli on jo avovettä, mutta tietoonhan väitteeni ei toki perustunut ;).

   Poista
 3. Hulppea sää on pojilla ollut laskea mäkeä Idurissa!
  Ovatkohan selostaneet samalla toistensa laskut?😉
  Tuolla on Saunalahdellakin vielä pilkkijöitä vaikka kuinka paljon, vaikka sulakohtia alkaa olla myös jo kohtalaisesti.
  Itse olen liian pelokas menemään jäille keskitalvellakin,mutta kyllähän tuo 20cm miehen hyvin vielä kantaa.
  Hyvä kuitenkin,että katsoit ne naskalit varmasti mukaan.
  Uskon hyvin,että olisi sinuakin kutkuttanut lähteä messiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten ihmeessä en itse ole koskaan keksinyt tuota mäenlaskua tuolla!? Siihen tarvitaan kai "lapsen" mieli. Mutta mitä poika edellä, sitä äiti perässä - tässä tapauksessa ainakin, heh. Hauskaa varmasti olisi kuvata meikäläisenkin laskua kapeilla murtsikoilla tuolla kuhmuraisella alustalla ja nimenomaan pojan selostamana siitä tulisi hieno sketsi :D

   Poista
 4. Huippukeleistä on nuoret miehet saaneet nauttia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, tästä ei talvi paremmaksi mene :)

   Poista
 5. Aivan ihana retki (paitsi pelkurina olisin kyllä jättänyt tuon jäälle menemisen väliin), mutta silloinhan eivät olisi päässeet ihanaan saaripaikkaanne.
  Mukavaa kevättalvea sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäälle meno kyllä aina arveluttaa, kun tuo lämpötilakin on nyt sahannut ylös ja alas, mutta onneksi nämä nuoret miehet olivat niin ammattimaisesti varustautuneet, että oli kairakin mukana! Kiitos ja sitä samaa!

   Poista
 6. Kylläpä on ollut huikean kirkasta <3 Mulla on myös hiukan viha-rakkaussuhde jäähän, en ihan hevillä lähde. Hyvä että miehet olivat kuunnelleet ja varaustautuneet oikein ettei tarvinnut ihan sydän sykkyrällä olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, talvinen, auringossa kylpevä jäämaisema on todella kaunis ja kirkas. Olet oikeassa, hyvin varustautuivat ja luotan kyllä poikani ja fiksujen kavereidensa arvostelukykyyn!

   Poista
 7. Ihana reissu ja hyvät kuvat! Varmaan aika hauska seurata, kun pojat tekee jo itsenäisiä reissuja ja löytää saaresta omat juttunsa/tekmisensä. Täälläkin on vielä reilusti jäätä tässä meidän ympärillä, mutta kauempana alkaa olla heikkoja kohtia ja meri siirtyy koko ajan lähemmäs. Ihanaa kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin. Ollaan tosi iloisia, että paikka on käytössä!! Kiitos kivasta kommentista, jäätilannettanne seuratessa :)

   Poista
 8. Reipasta nuorisoa! Ja onneksi jää kesti...ois muakin hirvittänyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On! Hyvä, että ovat itsenäisiä eivätkä aina kuuntele äitiä :)

   Poista
 9. Upeita kuvia, niissä huokuu jo keväinen kirkkaus. Tänä vuonna minä en ole uskaltautunut laisinkaan jäälle, rohkeita pilkkijöitä olen kyllä nähnyt siellä. Mukavaa kuluvaa viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kevään valo selvästi :). Ihan sama minulla, kertaalleen kävin rannan tuntumassa koettamassa, mutta kun alkoi vähän vesi loiskua jään päällä, palasin äkkiä takaisin.

   Poista
 10. No jopas kuulostaa ihanalle retkelle tuollainen!! Kyllä on asenne kohdillaan nuorilla miehillä. Mukavaa kevään odottelua Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, on tosi kiva, että poika itsenäisesti ja kavereiden kanssa on oppinut ottamaan paikan ja sääolot haltuun!

   Poista
 11. Miten mahtavia hemmoja! Huomaan, että seniorin äidin äänessä on ylpeyttä, ja syystäkin! Hienoja kuvia ja miten loistava idea ylipäätään ilahduttaa alkuhuolien jälkeen äitiä tällä tavalla. Peukut täältä pojallesi. Hienoja nuoria miehiä kerrassaan, kavereita myöten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein huomaat :). Hyvä on osata selviytyä ja kohta käy niin, että meidän perään joku
   huolestuu eikä toisinpäin, heh. Ja arvostan todellakin sitä, että huoltani ei dissattu vaan sain noita viestejä. Olet ihan oikeassa, ansaitsivat peukutukset!

   Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...