keskiviikko 20. maaliskuuta 2019

Kevyet tuliaiset

Suhahdimme aivan toisenlaisiin maisemiin kevättä odottelemaan. Asuimme Mikon kanssa Roomassa joitakin kuukausia vuonna 1998, eli ennen poikien syntymää ja suunnittelimme tulevaisuuttamme. Monta hyvää suunnitelmaa syntyikin, mm. kaksi poikaa ihan konkreettisena esimerkkinä ;). Ihana paikka käydä nostalgisoimassa vanhoja aikoja. Meillä on edelleen tapana matkustaa Roomaan mieluiten budget-hengessä: matkatunnelman loivat pieni vaatimaton yksiö, jossa kokkailtiin torilta ostettuja kausivihanneksia ja käsintehtyä pastaa, pitkät päiväkävelyt, piipahdus vanhassa kantabaarissamme sekä muutamat illalliset kansanravintoloissa kaupungin laidalla.

Joka sunnuntain megalomaaniset Porta Portesen markkinat olivat myös aivan pakollinen käyntikohde. Roomalaiset rakastavat kruusattua, runsasta tyyliä ja siksi lähinnä kiertelimme markkinoilla tunnelman vuoksi. Paikan päällä kaikki upeat ja edulliset stukkoesineet tai koukeroiset kehykset näyttävät tavallaan houkuttelevilta, mutta heti kun miettii jotain sellaista osaksi omaa, yksinkertaista tyyliä, on vain huokaisten unohdettava mahdollinen äkillinen mieliteko. Porta Portese tarjoaa kuitenkin kilometrikaupalla kaikkea krääsästä antiikkiin ja vaikken mitään varsinaisesti etsinyt, jotain siltikin tarttui mukaan. Hyvänä ohjenuorana oli lupa hankkia vain jotain käytännöllistä. Ja kun oltiin matkassa vain yhden ruumaan menevän laukun kanssa, oli selvää, että tuliaiset saivat olla vain jotain pientä ja kevyttä.

Tässä hymyilen leveästi bongattuani läjän vintage-peilejä. Peilikokoelmani sai tietysti täydennystä.


Ja kuten oikeasta reunasta huomaa, jymähdin myös penkomaan vanhoja liinoja, jotka maksoivat 50 senttiä kappaleelta.


Mm. tämä sipulinkuvin kirjailtu sievä liina lähti mukaani


Messinkiset koukut olivat hyvä löytö. Olen suunnitellut koukkujen ostoa ihan uutena, mutta hinta on aina pysäyttänyt ostoaikeet. Nyt sain koukut kympillä.


Ja tässä peilikokoelmaani valitsemani yksilö. Fasettihiotun peilin kehys ei ole aitoa hopeaa, mutta varusteltu kauniilla koristelulla niin etu- kuin takapuolelta.





Ostosten lomassa tulee esiteltyä myös ainutlaatuinen kuvauskohde, jossa poseerasimme itsekin vuoron perään: Birgittalaisluostarin kattoterassi. Kävimme luostarissa markkinoiden jälkeen sunnuntailounaalla ja ihailemassa aurinkoista Roomaa kattojen tasalla.




Jostain pienestä kulmakaupasta ostimme myös seniorille Pedrini-merkkisen mutteripannun omaan uuteen kotiinsa, jonne muutto on hänellä ensi kuussa käsillä. Ja nuo muut osat ovat meidän käyttöömme saareen, jossa käytössämme on vanha, pärskäyttelevä mutteripannu ja kaasuliesi. Juniorille tuli hankittua tuliaisiksi kalsareita, mutta niistä en katsonut tarpeelliseksi ottaa kuvaa :).


Matkaterveisin,



25 kommenttia:

  1. Vau mikä peili, onko siinä kuviona ohdake?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos kommentista! Ohdakkeelta se tosiaan näyttää - en ajatellutkaan, että kuviolla olisi jokin ihan oikea esikuva, mutta nyt se on minun silmissäni ihan selkeästi tyylitelty ohdake.

      Poista
  2. Oih, ihana Rooma ja kivat tuliaslöydöt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, ihana Rooma ja pikkuisen saatiin aurinkoakin, vaikka välillä oli vielä vähän kylmäkin eikä joka hetki ollut ollenkaan ulkonaistuskeluun sopiva keli vielä.

      Poista
  3. Hienoja löytöjä. Ja aivan ihana tuo kattoterassi, niin paljon kukkia jo nyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, luostarin terassi on vertaansa vailla. Siellä näytti jo paljon keväisemmältä kuin muualla :)

      Poista
  4. Voi miten ihanalta tuo teidän matkanne kuulostaakaan! Ja kivat sekä kevyet tuliaisetkin onnistuitte löytämään :)
    En kestä miten kaunis tuo kattoterassi kaikkine kukkaistutuksineen, ja maisemat olivat varmasti vertaansa vailla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, onnistunut matka kyllä oli :). Luostarin sisarilla on kyllä mieletön luksus käytössään: upea terassi Rooman parhaalla paikalla katuhälyltä suojassa :).

      Poista
  5. Kauniita juttuja on tarttunut mukaasi, varsinkin tuo merkattu liina on upea.
    Rooma on aivan ihana lomailukohde:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos :). Kyllä, Rooma on ihan erityinen!

      Poista
  6. Näissä kuvissa on aivan ihana fiilis!
    Voi,pääsisimpä jalanjäljissänne tuonne torille penkomaan!😍
    Kaunista löysit kotiin tuotavaksi.
    Itse olen kerran laskeutunut Roomaan,mutta kentältä suoraan lähtenyt autolla kohti Genovaa,joten tämä suuruus olisi vielä kokematta.
    Silmäkarkki oli tämä postaus.❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisin penkonut vaikka kuinka kauan, ellei olisi tullut nälkä :) (niin ja mies hoputtamassa, heh). Suosittelen ehdottomasti Rooman matkaa sinulle :). Se on uskomaton ulkoilmamuseo, jossa voi vaan loputtomasti kävellä ja ihmetellä historian ihmeitä. Ja niin minusta Rooma kannttaakin ottaa, ei lähteä suorittamaan top kymmentä turistinähtävyyttä, vaan leppoisasti kuljeskellen ja välillä istahtaen johonkin kivaan kahvilaan.

      Poista
    2. Ihan piti palata kertomaan,että meni minulla nyt kaupungit sekaisin.
      Milanoon minä laskeuduin,enkä Roomaan.Aikaa on kulunut reippaat 30-vuotta,muisti petti.😊

      Poista
  7. Näytät ihanan onnelliselta lomalaiselta ja sitä varmasti olitkin. Ja sanon tän nyt ennenkuin unohdan taas, että sulla on aivan ihana tukka! Ottaisin mieluusti noin vahvat ja kiiltävät ja sileät hiukset näiden omien ohuiden syntymähaperoideni tilalle kiljuen koska tahansa :).

    Ihana peili! Sopii hienosti sun kokoelmaan. Ja sinivalkoinen liina myös.

    Kuulosti just ihanalta lomalta. Sellaiselta sopivan ennakkosuunnittelemattomalta käyskentelyltä. Ja mun mielestä nykyään ihana palata johonkin ennestään tuttuun paikkaan, josta on mieluisia muistoja. Suhtautuminen on jo ennakkoon sellainen kivan positiivinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos. Yritän just kasvattaa hiuksiani - vähän hapsottavat latvoista - eli voi olla, ettei kasvatus enää tässä iässä onnistu, mutta nyt kokeilen viimeisen kerran :).

      Sitä on nähnyt onneksi jo riittävän monta uuttakin paikkaa, että hyvällä omallatunnolla voi mennä johonkin tuikituttuun kohteeseen ja osaa vaan nauttia siitä, ettei tarvitse suorittaa mitään. Tai no, me kyllä askelmittarin kanssa vähän myös suoritettiin. Tyyliin, "hei, ei vielä voi lopettaa, vasta vähän yli 10 km mittarissa tänään". Eli ihan hyvästä kuntoilusta kävi tämä matka myös ja samalla tuli samantien kulutettua ne muutamat syödyt palapizzat ja proseccot :).

      Poista
  8. Ihania kesäisiä kuvia ja iloista tunnelmaa! Olen jokseenkin kateellinen sun peilivalikoimasta; sehän on jo melkoinen ja peilit toinen toistaan kauniimpia ☺️ Sulla on hyvä kirppiksillä tai sitten tiedät `ne` paikat 😉Aurinkoisia kevätpäiviä teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! En olisi uskonut, että tielleni osuu lopulta näitä peilejä, kun ensin ei meinannut mistään löytyä, mutta aina tällaisissa paikoissa on vähän parempi onni kuin Suomessa kirppiksillä :).

      Poista
  9. Voi mikä tunnelma! Tuli muistoja mieleen. Olen itsekin vuosia sitten ollut Roomassa muutaman kuukauden ajan. Uskomattoman upea kaupunki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hauskaa, että samat kokemukset! Rooma on tosiaan ihan erityinen ja parasta on, jos pystyy olemaan vähän pidempään. Ei tule pakkoa juosta nähtävyydestä toiseen :).

      Poista
  10. Hyvät löydöt teit matkalta! Kyllä nuo ikkunat, katot ja rakennukset ovat kauniita...vanhassa vara parempi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti. Idyllistä kyllä on, mutta Rooma onkin varsinainen ulkoilmamuseo. Minne vaan katseensa kääntää, näkee jotain kaunista ja vanhaa!

      Poista
  11. Tuollaiset tuliaiset voittaa tarkoituksella tehdyt matkamuistot mennen ja tullen. Loistavia löytöjä! Meillä on tuollainen kääntökoukku tuvassa ja olen tykännyt siitä kovin. Meillä siinä roikkuu tarpeellista tavaraa, kuten käsipyyhe, desin ja kahden peltinen mitta ja pellavanarukerä, eli sellaisia arjessa usein tarvittavia juttuja. Sait kyllä nuo omasi hyvään hintaan ja pari vielä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti. Ei sitä oikein osaa enää ostaa varsinaisia matkamuistoja, mikä onkin hyvä, niin ei keräänny mitään turhaa kaappeihin. Yksi hyvä käyttökelpoinen tuliainen matkalta kuin matkalta on aina ruoka ja erilaiset raaka-aineet, kuten öljyt. Nytkin näiden lisäksi ostettiin palat parmesaania ja jotain makkaraa mukaan.

      Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...