perjantai 16. toukokuuta 2014

Työleirin sydän

Olen napsinut kuvia meidän pikku saunasta, joten tässä pieni kuvakooste siitä. Olemme onnekkaita, että saunaa voi hormin ja kiukaan vaihdon jälkeen käyttää, vaikka se onkin vanha ja väsynyt. Osassa alahirsiä on lahoa, joten kunnostus on edessä 'sitten joskus, kun ehditään'. Varsinaista kiirettä ei onneksi ole, koska käyttö onnistuu. Ja mehän käytämme saunaa ahkerasti - työpäivän kruunaa poikkeuksetta rentouttava iltasauna. 


Kun hankimme tilan, saunasta löytyi tuo yllä oleva sininen, iso pesusoikko, joka toimii tällä hetkellä pyyhkeiden ja muiden tarvikkeiden laskupaikkana. Se on tehty tilalla. Vastaavia pienempiä saaveja ja kippoja sekä niiden materiaaleja on löytynyt paljon. Tämä on ollut ainoa maalattu, muut maalaamattomia.

Sisustuksen ilme on hyvin alkuperäinen ja täytyy sanoa, että jollain on ollut hyvä maku: kiinteiden elementtien mintunvihreä yhdistettynä haalistuneeseen puuhun miellyttää omaakin silmääni. Pyrin vaalimaan saunan ilmettä, eli tavaroita saa olla aika vähän. 


  



 

Muistaako joku meidän mystisen oven katoamisen? (Lue täältä: klik) Kadoksissa se on edelleen, eli sauna on ilman ulko-ovea. Mihin ihmeeseen se seilasi!?? Alla olevassa kuvassa näkyvä irrallinen turkoosi ovi on pukeutumishuoneen ja löylyhuoneen eteisen väliovi. Koska tönö on niin pieni, otimme välioven sisältä pois tilaa viemästä. Harmi, ettei se sovi ulko-oven karmeihin. Aika usein poissaolomme jälkeen saan nyt nimittäin ryhtyä saunassa lehtien lakaisuun, kun tuuli on lennättänyt niitä avoimesta ovesta sisään. 


Tänä kesänä ulkoseinät maalataan - tavallaan vähän harmi, koska sauna näyttää niin kauniilta tällaisena!  Eteläseinään paahtava aurinko kuitenkin edellyttää maalisuojaa.


Näkymä rantamökkiin saunan takaa.


Lämpöä tulevaan viikonloppuun,


41 kommenttia:

  1. Niin kauniit väriyhdistelmät! ja tuo sininen soikko on upea.

    Pystyykö karmit vaihtamaan, jotta väliovi sopisi kadonneen oven tilalle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tykkään kans väreistä ja värittömyydestä :)
      Valitettavasti väliovi on paljon pienempi/matalampi kuin alkuperäinen ulko-ovi. Vaatisi isomman korjauksen ja suunnittelun.

      Poista
  2. Voi ihana ulkosauna <3 Mahtava tuo sininen soikko, kerrassaan upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Mari! Tykkään kans kovasti tuosta soikosta - se ansaitsisi näkyvämmänkin paikan, kun aina ollaan saunassa ihan iltahämärissä ;)

      Poista
  3. Tunnelmallinen saunarakennus, tuo vihreä väri on huikean kaunis ja myös kulunut maali ulkovuorilaudoituksessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tunnelmaa tässä tönössä kyllä riittää, se on totta. En siis välitä liiaksi pienistä puutteista :)

      Poista
  4. Kaunein sauna mitä olen ikinä nähnyt! Taidan käydä mintunvihreän maalipurkin kanssa meidänkin saunalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, olipa vuolaasti sanottu :) Tee se, kyllä tuommoinen vahva väri sopii yllättävän hyvin jopa karmeihin, vaikkei itsellekään ihan ensin tulisi mieleen!

      Poista
  5. Siis niin täydellisen ihana ja kaunis sauna. Sellainen joka on nököttänyt paikallaan varmasti aina ja jolla olisi tuhat tarinaa kerrottavanaan. Oih ja voih. Taisin juuri rakastua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri se, että tässä se on nököttänyt jo aika kauan, on syy siihen, että ei sen rempankaan kanssa niin hirmuinen hoppu ole. Kyllä se siinä tönöttää vielä seuraavat viisi tai kymmenen vuotta, kun ei kuitenkaan sortumassa ole ;) Totta, se näyttää juuri siltä, että sillä olisi tuhat tarinaa kerrottavana!

      Poista
  6. Mintunvihreä ja haalistunut puu on kyllä todella harmoninen ja kaunis yhdistelmä. Ja mikä ihana pieni tunnelmallinen saunamökki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulkoa päin se on ihan sairaan pienen näköinen ja aina sisällä me ihmetellään, että kumman tilavalta se tuntuu. Ehkä se tilan tuntu tulee tästä harmonisesta tyylistä...

      Poista
  7. Ovimysteeri on edelleen mielenkiintoinen! Auttaisiko joku vaneri tms. oven edessä, silloinnkun te ette sielä ole?
    Kauniit värit on osattu valita jo aikoinaan! Minttua ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Välillä peitellään ovea pressulla ja milloin milläkin. Aina kun tullaan paikan päälle, on pressu revennyt ja esteet kaatuneet veks. Kuka ihme siellä saunalla aina riehuu meidän poissaollessa??

      Poista
  8. Saunassa upea vanhanajan tunnelma... Sinun kuvat on aina niin täynnä tunnelmaa ja niitä on ilo katsella. T. Terhi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, kiitos Terhi Sinikka - en pidä itseäni minään huippukuvaajana enkä ihan aina jaksa nähdä kuvien kanssa vaivaa, mutta kiva kuulla, jos olen onnistunut tunnelman välittämisessä!

      Poista
  9. Yksinkertaisen kaunista ja eleetöntä. Oikeaa vanhanajan saaristolaistunnelmaa huokuva sauna ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Ansku, kiitos. Vain Lasse M:n musiikki taustalta puuttuu :))

      Poista
  10. Kauniit värit ja suloinen saarisauna. Tuollainen sen pitääkin olla. Melkein voi tuntea tuoksun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, moni asia on meillä rempallaan, mutta ihanaa, että sauna on täydellisen suloinen!

      Poista
  11. Olipa taas kauniit tunnelmat. Tuosta mintunvihreästä ja sen sukulaisväristä "vanhasta turkoosista" tulee aina ihanasti mummolan paratiisi mieleen. Tuo teidän tilahan on varsinainen aarreaitta, kun noita käyttökelpoisia vanhoja esineitä löytyy noinkin paljon. Kaikenkaikkiaan tuli taas oikein sellainen ilonläikähdys. Tämä on ihan mahtavan hieno projekti, jota on hienoa päästä seuraamaan näin etänäkin. Kiitos Pilvi!

    Se on muuten ännä, miten sitä kaiken länsimaisen yltäkylläisyyden keskellä kaipaa pelkistettyyn ympäristöön, mökille/saaristotilalle tai veneelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, on tämä aarreaitta ja romuvarasto ;). Niin se on, ihminen hukkuu tavaran keskelle ja kaipaa karuun ympäristöön!!

      Poista
  12. Ihania kirjoituksia ja kuvia taas Villa Idurista...Mielenkiintoinen tuo fillarin runko myös minkä olette sieltä löytäneet...Onko sille jo keksitty käyttöä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ei, toi fillarinrunko on juuri tuossa noin, kun kuvassa näkyy. Olen kyllä miettinyt, että siinä se ruostuu ja kohta romahtaa, että pitäisi se jotenkin ripustaa tms. jonnekin, jotta säilyisi. Pitääpä aktivoitua! Kiitos Jenni.

      Poista
  13. Aivan ihana kuva tuosta pesusoikosta ja kelolaudasta! Mintun vihreä on tosiaan nostalginen väri ja raikas juuri saunatiloihin kuten tuo sininenkin. Hyviä löylyjä teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, olen samaa mieltä, tuo kuvakulma onnistui ja materiaalien tuntu välittyy kuvassa. Nämä värit - alkuperäiset - ovat myös omia lemppareitani!

      Poista
  14. Voin vain kuvitella kuinka ihana mökkisaunan tuoksu teillä siellä on!

    Onnistuisiko uuden, väliaikaisen oven nikkarointi ihan ladonovityyliin? Pitäisi isommat lehtikasat ja lumikinokset ulkona, kunnes oikea ovi mystisesti löytyy tai ehtii hankkia täydellisen tilalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet ihan oikeassa, jotain tällaista ovimallia pitää koettaa. Mikko on kiinni muissa rakennushommissa, joten voisin ehkä jopa itse yrittää ja ehkä saan pojat avuksi. Kiitti ideasta, ajattelin tätä jotenkin isompana hommana, mutta tässä on ideaa!

      Poista
  15. Löysin vasta sun blogin: Mieletön paikka ja upeita kuvia! Ihanat värit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit tänne! Ja kiva jos viihdyt :)

      Poista
  16. Upea on värien yhdistelmä saunassa :) Sauna on todella tunnelmallinen ja maisema itse ihanuus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt pitää pitää kaisla matalana tulevana kesänä, että saadaan ihailla maisemaa. Kaislikko saunan edessä on niin massiivinen muuri, että pahimmillaan pilaa koko tunnelman :)

      Poista
  17. Kerrassaan sympaattinen sauna! Mihinköhän ihmeeseen se ovi katosi ja selviääköhän tämä mysteeri koskaan? Kivaa ja toivottavasti jo kesäistä viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkaa näyttää siltä, ettei mysteeri selviä :(

      Viikonlopusta tulee varmasti mahtava, samoin sinne!!

      Poista
  18. Voi ihanuus miten tunnelmallinen saunarakennus teillä <3
    Mutta siis kadonnut ovi. Mitä ihmettä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta, ovi otti ja kyllästyi tähän saunaan, vaikka niin soma onkin :)

      Poista
  19. Ajatelkaa kun se ovi yhtenä päivänä seilaa jonkun rantaan. Siellä mietitään varmasti mikä sen tarina on ja mistä ihmeestä se on tullut!

    Aivan upea sauna, tulee ihan lämmin olo jo katsomisesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on, toivon, että oven lukossa ollut kaunis iso rauta-avain on myös tallessa, niin voivat löytäjät ripustaa seinälleen tämän aarteen :)

      Poista
  20. hih..kyllä minullakin on hävinnyt kaikenlaista mutta että kokonainen ovi :) Olisi sitten kiva tietää mistä se joskus ilmaantuu. Kaunis tuo teidän sauna on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo-o tätä on aika vaikea pistää paremmaksi! :)

      Poista
  21. Anonyymi13.28

    Oi, aivan kuin anoppini pihasauna, jonka kunnostimme muutama vuosi sitten. Aina toisinaan pääsemme nauttimaan sen kertalämmitteisen kiukaan tarjoamista leppeistä löylyistä :)

    VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...