torstai 5. joulukuuta 2013

Turvallisempi olo

 

Koko vuoden minua on askarruttanut ja haitannut vanhan vintillä olevan arkun sisältö. Vintillä emme ole paljoakaan viettäneet aikaamme, eli periaatteessa mitään vaaraa ei ole ollut. Mutta jos tietää siellä olevan jotain vaarallista, ei voi välttyä ajatukselta, että yhtäkkiäkkös ja huomaamatta sinne eksyy joku ulkopuolinen tai omat pojat näpräämään löydöksillään.
Soitimme paikkakunnan poliisiasemalle ja tiedustelimme, voimmeko toimittaa ammukset ja nallit heille vai haluavatko itse tulla hakemaan. Olisivat ne tulleet, kun kuulivat, että kyse on sodanaikaisista ammuksista, mutta lopulta sovimme, että kuljetamme ne itse. Autossa ammukset mukanamme kävi mielessä, että tämäkin vielä piti tehdä; vaarallinen kuljetus! Mutta täällä siis edelleen ollaan ja turvassa, ja ammukset olivat päällisin puolin hyvin säilyneet. Hämmästyttävintä oli, että poliisista ihmettelivät moista kansalaisaloitteellisuutta, että ilmoitimme ammuksista ja toimitimme ne vapaaehtoisesti heille. Jäimme ihmettelemään itse puolestamme poliisin reaktiota. Noniinno, olisihan ne voinut tietenkin mereenkin matkalla heittää...

Osallistukaahan äkkiä arvontaan, vielä tänään on aikaa! Ja viettäkäähän rauhallinen - turvallinen - itsenäisyyspäivä :)


20 kommenttia:

 1. Kai teillä oli autossa sellainen iso kyltti "räjähdysvaara"? :-D
  Hyvä että saittelastin perille turvallisesti!
  Nyt voitte nauttia hyvällä omallatunnolla, rauhassa ja rauhallista itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 2. Luulenpa, että poliisi ihmetteli sitä, että veitte ne vapaaehtoisesti pois. Vastaanvaisia sotamuistoja ja aseita on Suomessa vielä paljon piiloissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti onkin. Kyllä ne ihmettelivät sitä, että haluttiin hävittää ammukset ihan virallisten ohjeiden mukaan oikein. Pienemmillä paikkakunnilla törmäävät vissiin harvemmin tällaiseen ajatteluun :)

   Poista
 3. Onneksi ootte kunnossa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunnossa ja kohta itsenäisyyspäivän vietossa :)

   Poista
 4. Oih, varmasti on turvallisempi olo. Varmaan aika karu tunne, jos vintillä on tuollaista kamaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä. Ja nyt ajattelin, että jos saadaan ensi kesänä kuisti asuttavaan kuntoon, on parasta perata nämä kätköt sen yläpuolelta sitä ennen!

   Poista
 5. Oho, vielä aika paljon ammuksia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, yksi iso arkunpohjallinen niitä oli.

   Poista
 6. Loppu hyvin, kaikki hyvin! Muutama vuosi sitten, kun olimme jo asuneet vuosikaudet vanhaa maalaistaloamme, löysimme hirsisen, nykyään autotallin tehtävässä palvelevan ulkorasennuksen seinänvierustan kolosta vuosikymmeniä vanhan, ruskeaan paperiin käärityn dynamiittipötkön. Asumme vain 45 km pääkaupungista, joten Espoon poliisin "räjähdeyksikkö" sen kävi sitten hakemassa peräkärryynsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh! Olemme aika varovasti peranneet paikkoja, kun ei koskaan tiedä, mitä eteen tulee. Onneksi meillä ei ollut dynamiittia!! Räjähdeyksikkö meillekin olisi tullut paikan päälle, mutta lopulta keskustelun kautta selvisi, ettei se ole välttämätöntä.

   Poista
 7. No ohhoh! Teillä on sitten kaikenlaista laidasta laitaan. Lampaista ammuksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, niinpä. Katsotaan, mitä seuraavaksi keksin esitellä täällä ;)

   Poista
 8. Hm, mielestäni aika erikoinen reaktio poliiseilta. Tehän toimitte juuri niin kuin jokaisen pitäisi, jos sattuisi moisen kätkön löytämään. No mutta tärkeintä on kuitenkin, että olette kunnossa ja nyt teillä on turvallista olla siellä :) Ihanaa ja rauhallista itsenäisyyspäivää sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meitäkin vähän ihmetytti, mutta kuten tuossa yllä jo yhdessä vastauksessa pohdin, veikkaanpa, että pienillä paikkakunnilla on totuttu enemmän toimimaan oman pään mukaan.

   Kiitos! Tuntuu kivalta, kun tämä vaaratekijä on eliminoitu!

   Poista
 9. Ohhoh, välillä on myös ei niin ihastuttaviakin löytöjä.. Mutta onneksi toimitte mallikkaasti. :)

  VastaaPoista
 10. Toimitte juuri niin kuin pitääkin!! Hienoa. Mukavaa viikonloppua;)

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...