sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Pala Iduria

Tämä päivitys taitaa olla esteetikoille. Ensi vuoden ekassa päivityksessä puolestaan luvassa karumpaa kamaa, kun käyn läpi ensi vuoden korjausta vaativat nurkat. Huokaus, ei mietitä niitä vielä.

Olisimme voineet lähteä Iduriinkin, mutta nyt päätimme viettää Uuttavuotta illallisen merkeissä kotona, ja olemme kutsuneet muutamia tuttavapariskuntia vieraaksi. Olemme nimittäin olleet kaiken vapaa-ajan niin täysillä Idurin kimpussa ja muutoin käpertyneet lähinnä neljän seinän sisään lepäämään, että tällaiset juhlien järjestämiset - ja välillä myös muiden juhliin osallistumiset - ovat jääneet valitettavasti todella vähiin. Nyt tuntuukin erityisen kivalta. Veikkaanpa, että projektimme tulee olemaan yksi illan puheenaiheista, koska monet ovat aidosti kovin kiinnostuneita. Ja sehän minulle sopii, heh, saan puhua Idurista!! Ei vaiskaan, yritän hillitä itseäni, etteivät muut kyllästy.

Lupasin kertoa, kun keksin vanhoille suolavedessä patinoituneille verkkopainoille käyttöä. Jos haluat katsoa kuvat, missä painot alunperin olivat, löytyy aiempi postaukseni täältä: klik. Toin ne tänään saaresta, ja Uutenavuonna ne tulevat olemaan arvokkaassa uudessa käytössä:

Plaseerauskyltit herättänevät huomiota, ja moni ehkä arvaa, mistä ne ovat peräisin. 
Yhdet vieraat ovat myös 'naapureitamme' viereisestä saaresta ja heidän sukuaan asuu paljon lähistöllä. Tämän pariskunnan kanssa tulee taatusti puhua pälpätettyä kaikenlaista seutuun ja naapurustoon liittyvää. Olemme tunteneet pitkään ihan muuta kautta, mutta naapuruus on lähentänyt meitä. Annoin kesällä heidän vauvalleen päätalostamme löytyneen vauvan tyynyn ja tyynyliinan lahjaksi. Oli ilo antaa se ihmisille, jotka osasivat sitä kovasti arvostaa juuri alkuperänsä takia.

Nyt raapustelemaan kyltteihin vieraiden nimiä ja kattausta valmistelemaan! Juhlien jälkeen laatat saattavat päätyä taas muuhun käyttöön. 


Ainiin, pitäisihän myös miettiä, tekisikö jotain Uudenvuoden lupauksia. Vilkaisin viime vuoden lupauslistaani (lukaise täältä: klik), ja se tuntuu edelleen tärkeältä, mutta ei enää niin ajankohtaiselta. Olen nimittäin sisäistänyt jokaisen noista kolmesta lupauksestani ihan normaaliksi perusajatukseksi ja esimerkiksi osoittanut itselleni kykeneväni - riittävällä tasolla - huonekalujen kunnostukseen. Hyvä niin, ei tarvitse mitään suurempaa pistoa tuntea sydämmessään :) Nyt vain uusia lupauksia miettimään...

Upeaa Uuttavuotta kaikille! 


35 kommenttia:

 1. Kivalta kuulostaa uuden vuoden vastaanottajaisenne. Hienot kyltit istumapaikoille olet tehnyt. Hyvää Uutta Vuotta sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krisse - ehdottomasti samaa sinulle! :D

   Poista
 2. Hauska idea paikkakyltteihin. Olen myös pyöritellyt päässäni lupauksia uudelle vuodelle, ja ainakin yksi niistä on hyvin konkreettinen ja toteutettavissa: lupaan opetella keittämään (maailman parasta) pannukahvia! :) Muistorikkaita Uuden Vuoden Illallisia teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tuollaiset lupaukset ovat just hyviä: jonkin uuden jutun opetteleminen, mikä on samalla hauskaa. Jotain samanlaista pitää keksiä!

   Poista
 3. Hienoa uusiokäyttöä :)
  Minä päätin, että lupaan kuten ennenkin; en lupaa mitään ;)
  Kukas niistä mun lupauksista lukua pitäis, ei kukaan...ja mitäs sitä itseään pettämään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä lupaus, muistankin viime vuodesta, että sulla oli tämä kantavana ajatuksena ;) Yleensä en ole lupaillut mitään, mutta viime vuonna keksin yhtäkkiä mielestäni tosi hyvät ja toteutettavissa olevat lupaukset. Kannatan sellaisia realistisia juttuja, joita toteuttaa ilolla. Nyt tosin mullakin raksuttaa ihan tyhjää, joten voi olla, että jää lupailematta tänä vuonna. No, vielä on päivän verran aikaa miettiä.

   Poista
 4. Kuin niin palajon sinne sinulle myös...Ikuna enkä koskaan en ole näitä luppauksia teheny, ittiäni voisin varmaan tulevana vuonna enämpi kuulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuule, siinä olisikin oiva lupaus!!

   Poista
 5. Juhlia on kiva järkätä ihan kunnolla. Tulee varmasti kaunis kattaus. Tosta entsiönnistä tuli heti mieleen ne sun ihanat tuolit. Mä en ole vielä miettinyt lupauksi. Haaveita ens vuodelle on sitäkin enemmän. Liittyen tietysti talon kunnostukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun järjestää harvoin, ilo on sitäkin suurempi :)

   Luulenpa, että mun divaanientisöinti on tähänastisista paras suoritus tai ainakin se on ilostuttanut itseäni eniten. Harmillista vaan, että divaani on yhä varastossa eikä vielä käytössä, kun pieneen rantamökkiimme se ei mahdu. No, jos ensi kesänä saisi sen käyttöön. Haaveiden kanssa uutta kohti J(d)onna mennään, eikös!

   Poista
 6. Kauniit kuvat todella, romuromantikko täällä heti valpastui :) Teidän projektissa ihailen juuri sitä, että teette kaiken oikeasti vanhaa kunnioittaen, hienosti olette siis sisäistäneet lupaukset. Upeita juttuja uudelle vuodelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saga kauniista sanoistasi! Juu, meillä sitä romuromantiikkaa riittää - täytyy muistaa aina välillä jotain siitä postailla, ettei ala liiaksi itsellekään nurkat vaan arkistua. Pitää vaan muistaa nähdä kauneus.

   Poista
 7. Hyvää uutta vuotta ja mukavaa juhlaa!

  VastaaPoista
 8. Ihana idea ja toteutus! Noista on varmasti vielä moneksi muuksikin.

  Hauskoja juhlia, kuullostaa todella mukavalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Totta, jotain pieniä kylttejä yrttimaalle tms. täytyy näistä myös kehittää.

   Poista
 9. Upeet paikkalaput :)

  Mä en oo vielä tehnyt lupauksia. En oikein minään vuonna. Ensi vuodeksi kyllä voisin luvata, että pidän silmät auki tulevaisuuden suhteen. Uutta ammattia kohti!

  Hauskoja juhlia ja onnellista ensi vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Vau, uusi ammatti onkin iso muutos. Oikein paljon onnea siihen!

   Poista
  2. Joo. Vanhasta oon ollut pois jo keväällä kaksi vuotta. Olin ehtinyt irtisanomaan itseni ennen sairastumista. Nyt siis uusi koulutus ja uusi ammatti hakusessa. Kuntoutustukea opiskeluun on jo haettu. Peukut on pystyssä :)

   Poista
 10. Hienoa ja rohkeaa rosoisuutta noissa paikkalapuissa. Sulla on tosiaan taito tehdä romuista aarteita. Ihanaa uutta vuotta ja kivoja kemuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Kemut onnistuvat varmaan hyvin, siitä saavat vieraat pitää huolen ;) Nyt ruuanlaittoon, mars.

   Poista
 11. Voi kun hienot kyltit!
  Hyvàà uutta vuotta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi ja samoin sinulle!!

   Poista
 12. Hei! Tulin kyläilemään Villa Iduriin, mutta taidanpa jäädä vakituiseksi vieraaksi, niin viihtyisää täällä on. Meren tuoksua ja saariston tunnelmaa.
  Minä olen Tuulia Turusta ja Rymättylässä, saaressa, on meillä mökki.
  Hyvää Uutta Vuotta ja onnistuneita juhlia hienoine nimikilpineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tuulia, olipa kiva, kun löysit vierailulle ja että jätit viestin. Kiva, jos käyt uudestaankin haistelemassa täällä meren tuoksua ;) Rymättylä on tuttua seutua..kaunista. Hauskaa Uudenvuoden odotusta sinulle Turkuun ja paljon onnellista mökkeilyä ensi vuodelle!

   Poista
 13. Uusi vuosi on niitä parhaita syitä juhlaan. Liian harvoin tulee järjestettyä kunnon ruokakemuja ystävien kanssa. Kattauksesta tulee kyllä erinomainen noilla tykötarpeilla. Ja saat varmasti jutunjuurta toivomaasi suuntaan. Iloista iltaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin. Olemme viime vuodet viettäneet Uutta Vuotta ihan keskenämme, joten nyt ol olluti kiva pitkästä aikaa järkkäillä juhlia!

   Poista
 14. Ihanaa ruostetta ja patinaa, kaunis idea ja tuo kivaa rosoa kattaukseen! Hyvää vuodenvaihteen juhlintaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juuri näin ajattelinkin, kun muuten kotiastiat ovat ihan perusvalkoista posliinia ja pelkistettyä tyyliä.

   Poista
 15. Taas kerran hämmästelen kykyäsi nähdä ja tehdä kaunista melkeimpä mistä vain! Kyltit ovat todella kauniit ♥ Valoa ja iloa sekä vuodenvaihteen juhlaan että tulevaan vuoteesi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinaan kuule Ansku ihan punastua täällä noista kehuistasi ;)) Valoa ja iloa myös sinne!

   Poista
 16. Hyvää kuluvaa, uutta vuotta!
  Innolla odotan kevättä ja kesää, kiva nähdä mitä saatte Idurissa tänä vuonna tehtyä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja samoin sinulle! Täällähän jo sormet syyhyävät, että pääsisi hommiin. Ja kaikenlaisia suunnitelmia vuoden varalle juuri tehdään.

   Poista
 17. Ihanaa alkavaa tätä vuotta ja innolla täällä seurailen mitä te keksitte siellä päässä tänä vuonna.

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...