tiistai 10. syyskuuta 2013

Saunalla

Saunamme on pieni ja vaatimaton, mutta olen kesän mittaan tykästynyt hirmuisesti tähän pikkuruiseen hirsisaunaan, joten ehkä se ansaitsee ihan kunnon päivityksen. Muuten sisäseinät ovat maalaamattomat, mutta yksityiskohtiin on alun perin käytetty hauskasti kirkasta turkoosia tai siniharmaata.



Aluksi sauna näytti ihan rötisköltä, mutta vaihdoimme kiukaan ja hormin, minkä lisäksi olen pessyt ja siistinyt sitä kovasti. Saunan pitää aina olla huippupuhdas; silloin sitä on kiva käyttää, vaikkei mikään luksussauna olekaan. Vanhat pinnat sinänsä eivät häiritse vaan juuri tuovat tunnelmaa. Näin syyskuussa saunotaan iltaisin jo usean myrskylyhdyn valossa, yksi tai kaksi ei enää riitä.

Innostuin vähän kuvaamaan - ei kai se haittaa?? :))








Saunalla on sekä uutta että vanhaa. Mitä ihmeen minitikkaita nuo ylläolevat oikein ovat? Jonkinlaisia kuivaustelineitäkö? Ainakin joku tajusi maalata ne kivan värisiksi. Minä olen vain pyyhkinyt ne hämähäkinseiteistä ja jättänyt ne roikkumaan niille sijoilleen.

Jos uusi on niinkin tyylikästä kuin tämä kuopuksemme tekemä löylykauha, se halutaan ehdottomasti mukaan saunan sisustukseen!



Kaikki muoviämpärit ja sangot olen vaihtanut sinkkiämpäreihin.



Hyllyn tein vanhasta laatikosta. Joskus koukussa roikkuu villasukat, joskus myrskylyhty odottamassa iltalöylyttelijöitä. 



Tämä iso palju on yksi hienoimpia esineitä tilalta. Se voisi jossain vaiheessa päätyä suht ahtaasta saunaneteisestä arvokkaampaankin paikkaan.






Lämmöllä,


44 kommenttia:

  1. Jaa että haittaaks??
    No ei tasan haittaa :D
    Tuo saunahan on hurmaava! Ja suloisia nuo haaleanturkoosit yksityiskohdat.
    Ja totta on, että ei muovi kuulu tuollaiseen saunaan varsinkaan.

    Hieno!! Yksinkertaisella, kauniilla tavalla. Tykkään!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitti Pepi, mäkin tykkään niin kovin. Ikkunankarmit on myös tätä turkoosia maailmaa sisäpuolelta, mutta niistä en saanut kuvaa vastavalon takia.

      Poista
  2. Kyllä se vaan niin on, että vanha on kaunista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo näin on, täytyy lisäillä näitä uusia elementtejä sisustukseen todella harkiten! Ja eipä tänne paljoa mitään muuta mahdukaan, mikä on ihan hyväkin :) Pojan tekemästä taotusta löylykauhasta olen tosi otettu, koska ulkonäöltään se menee ihan saunan alkuperäiseen sisustukseen.

      Poista
  3. On kyllä kerrassaan sympaattinen hirsisauna. Just ihana ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti!! Sympaattinen on oikea sana :)

      Poista
  4. Aivan mahtavan ihana paikka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja kiva, että tunnelma välittyy kuvista!

      Poista
  5. Sanotaan että vaatimattomuus kaunistaa. Ei ehkä ihan tuulesta temmattu väite ;) Tämä tunnelmallinen ja vanha hirsisauna on ainakin todella hurmaava! Kuvia katsellessa melkein jo haistoin nenässäni savun ja saippuan tuoksun ja kuulin puiden rätinän kiukaassa, niin ihanaa! Nautinnollisia saunahetkiä teille ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) En lähtenyt jutussani maalailemaan saunomistunnelmaa, mutta tässähän sen nyt tuli ihan täydellisenä!!

      Poista
  6. Yhdyn edellisiin mielipitäisiin ja huokailuihin. Niin söpöläinen sauna että :) Turkoosit yksityiskohdat on hurmaavat ja antavat todella särmää vanhalle saunalle. Tuossa miljöössä voisi istuskella ilman niitä löylyjäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saga, nyt kyllä tunnustan istuskelleeni täällä joskus siivousten lomassa hetken jos toisenkin!

      Turkoosi tuntuu olevan tällä hetkellä kovin trendiväri. Se, että sitä on käytetty tässä saunassa näinkin paljon pistää ajattelemaan, että on se ollut aikamoinen trendi jo joskus aiemminkin - tai sitten on vain saatu halvalla jostain kyseistä sävyä ja päätetty tyhjentää koko purkki kerralla :)) Niin tai näin, opputulos kelpaa minulle.

      Poista
  7. Tunnelmallisia kuvia! Olispa jo viikonloppu että pääsisi saunaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, ja nyt kun illat ovat säkkipimeitä ja jo vähän viileitäkin, on saunomisessa entistäkin enemmän tunnelmaa!

      Poista
  8. No eipä kyllä haitaa pätkääkään - paitsi, että alkoi heti tehdä mieli mökille Pohjois-Karjalaan;)
    Ihana pikku sauna - voi vain kuvitella - melkein haistaa - sen, millaisissa tunnelmissa siellä syksyn pimenevissä illoissa saunotaan.

    VastaaPoista
  9. Mahtava sauna, varmasti sen löylyissä uusiutuu koko ihminen. ja tuo ihana puinen entisajan pyykkipalju, voiko kauniimpaa olla vanhassa ympääristössä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä - joka päivä saunotaan kun saaressa ollaan! Ja juuri niin, palju sopii kyllä paikkaan ihanasti.

      Poista
  10. Tuota samaa turkoosia sävyä olen nähnyt monasti vanhoissa rakennuksissa;kotonani ja mummolassa.Jokin syy juuri sen sävyn käyttöön entisajan ihmisillä lienee ollut.Kaunis se joka tapauksessa on :)

    Ja täydellinen sauna.Tuolla kylpiessä arjen mahdolliset murheet varmasti unohtuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minunkin mielestä juuri tämä aika kirkas turkoosi on tuollainen tosi perinteikäs sävy, mutta ihmeellistä kyllä yksikään valmistaja ei sellaista myy! Tai jos joku tietää, että sitä on saatavilla, olisin kiitollinen tiedosta, koska vanhat ikkunanpokat saunassa pitäisi maalata.

      Juu on se aika täydellinen, mieli lepää :)

      Poista
  11. Kiehtovan kaunis värin ja puun yhdistelmä!

    VastaaPoista
  12. Sielu ja mieli lepää katsellessa ihanaa saunaa. Yksi kauhallinen löylyä tännekin, mukana olon vuoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraavaksi heitän yhden sinne ihan varmasti! ;)

      Poista
  13. siis niin ihana sauna ♥ ihania nuo maalatut kuluneet värit ja pinnat !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on lähestulkoon vain tällaista kulunutta estetiikkaa tarjolla :)) Mutta vakavasti ottaen, olen saunasta siinä mielessä kyllä erityisen iloinen, että sympaattisen ulkomuotonsa lisäksi se on täysin käyttökelpoinen ja toimiva. Näin kun ei ihan joka rakennuksen kohdalla ole asia meillä!

      Poista
  14. Oi miten viehättävä sauna! En ole kova saunomaan, mutta tuolla kyllä viihtyisin pitkään =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitti ja me taas saunomme usein ja eeeerityisen pitkään!

      Poista
  15. Aivan ihania yksityiskohtia! Tuo laatikosta tehty hylly on hieno idea ja ihanasti somistettu. Voi että.... ja muistan tuon vihertävän turkoosin värin mummolastani, siitä tulee mieleen karamelli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiva kuulla! En yhtään ihmettele, että tulee mummola mieleen :)) Mikäköhän tuon värin yleiseyyden takana oikein on ollut...?

      Poista
  16. Rentouttavan oloinen paikka! Noilla minitikkailla voisi olla käyttöä kanalassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oujee, ai että kanalassa! Voishan kanala olla hieno juttu, mutta nyt sanon kyllä että lampaat ja lintukoira riittävät, joten nämä 'orret' jäävät koristeiksi :DD

      Poista
  17. Ihastuttava hirsisauna. Sait yhteyden varmasti sen olemukseen, kun osasit rakentaa noita yksityiskohtia. Sinkkiämpärit ja vanha laatikko hyllynä sopii saunaan yhtä hyvin kuin uusi, vanhanmallinen löylykauha.
    Tunnelma riittää myrskylyhtyjen valossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylläpä puit tuon kauniiksi kommentiksi - kiitos!

      Poista
  18. Jotain suunnitelmia teillä varmaan saunaa ajatellen on, mutta tiedätkös, mun mielestä tuo on juuri noin aivan ihana! Valtavan hurmaava, suorastaan symppis sauna! Itse muuttaisin sitä maltillisesti. Tuossa meinaan on jokin ihan omanlaisens, erikoinen fiilis. Juuri tuollaisena.

    Tuo palju <3 Mitähän siinä on tehty? Pyykättykö?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiasssa sauna on meillä melkeinpä ainoa kohde, mistä minä ja mieheni olemme hieman eri mieltä. Minä haluaisin säilyttää saunan mahdollisimman pitkään juuri tällaisena! Hän tuskailee, josko rakenteet vaativat jo uusimista ja samalla miettii, pitäisikö sitä yrittää laajentaa, koska se on tietenkin aika pieni. Mutta yritän pitää hänet kiireisenä muiden kohteiden kanssa :) Akuuttia ongelmaa kun ei enää horminvaihdon jälkeen oikeasti ole.

      Jep, se on pyykkipalju. Sen pohjalla lojui sellainen pyykkirauta tai mikä lie nimeltään. En aio tätä kyllä pyykkäämisessä liottaa enää yhtään, ettei se lahoa! Nuo pienet tikkaat olivat seinällä sen lähettyvillä ja siksi mietin, että olisivatko ne jotain pikkupyykin kuivaustelineitä. Tiedä häntä.

      Poista
  19. Aivan ihanaa tunnelmaa täynnä koko sauna, eikä se koko ole tässä tapuksessa se, mikä ratkaisee ;-D, vaan fiilis!
    Nuo tikkaat ovat varmasti olleet aikansa "sisustuselementti", mitään fiksua käyttötarkoitusta niillä ei ole ollut, ovat vaan olleet kauniit.
    Lasten tekemiä ja näytille asetettuja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voipi olla ns. turhakkeitakin! :D

      Poista
  20. Vai että vaatimaton? Minusta tuo näyttää ihan täydelliseltä! Ja niin tunnelmalliselta. Tosi kivoja yksityiskohtia <3

    Mä olen kanssa päättänyt, että sinkkiämpärit pitää saunaan saada. (sitten kun sellainen on.) Ei kiitos mitään muovihärpäkkeitä tunnelmaa pilaamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä tää oikeesti on tosi vaatimaton - usko pois :)) Mutta se kai ei ole silti täydellisen vastakohta, jos täydellisellä tarkoitetaan tässä kohtaa myös yksinkertaista kauneutta ja tunnelmaa, eikös?

      Sinkkiämpäreitä saa nykysin monesta paikasta, mutta sitten kun ostat, niin pikku vinkki: ostin kahdessa erässä ämpäreitä ja ekoissa oli sellaiset liimasaumat, että ne ovat sulaneet saunassa! Toinen erä oli kunnolla juottamalla tehty ja laadukkaammat, eli ilman liimaliitoksia.

      Poista
  21. Suloinen kuin mikä! Puhdas tila. Olen samaa mieltä, kaikki muu on extraa. Vaikka hirsisaunasi hurmaa, ja vielä merenrannalla, otaksun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Inna, on se merenrannalla, jopa meren päällä melkein, mutta vähän meitä piinaa kaislaongelma. Sen kun vielä selätämme, saunominen on täydellistä!

      Poista
  22. Kauniita kuvia. Ihania sinivihreitä yksityiskohtia. Ylellinen sauna!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla. En ollut ajatellut, että on ylellinen, mutta ehkä se on sitä kuitenkin tässä omassa kategoriassaan :))

      Poista
  23. Voi miten HIENO yhdistelmä tuo turkoosi ja luonnonvärinen puu ovatkaan! Oooooh!

    VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...