keskiviikko 24. heinäkuuta 2019

Pientä edistystä talolla

Työmaan näkökulmasta kesämme on ollut rikkonainen, eli asiat talolla etenevät hitaanpuoleisesti kuluneisiin kesäpäiviin nähden. Olemme olleet jonkun verran aiempiin kesiin verrattuna myös enemmän mantereella, eri syistä: Mikon töiden, selkäjumin, minuun iskeneen kuumetaudin, ihanien kesähäiden ja niin edelleen. Ja, ison lankku- ja villapaalimäärän kuljetus otti sekin useamman päivän ja on tavallaan "näkymätöntä" työtä.



Nyt, kun kaksi lattiaa on talolla kokonaan valmiina, sitä huomaa, että edistyyhän se! Lattioihin  laitoimme ensin kylmälle puolelle bitumipaperin, väliin ekovillaa ja päälle Paavo-ilmansulkupaperi / paikoin sanomalehtiä. Sen päälle lankku.

Esikoinen on ollut pariin otteeseen auttamassa lattialankkujen nakuttelussa. Oon kyllä aika ylpeä, että hän on niin reipas!


- Nyt pääsee sentään jo astumaan sisälle eikä tarvitse ulkona haukkua, kun koirahan ei pysty koolauksilla kävelemään. Kyllä oli tylsä vaihe!






Valmiista kamarin lattiasta Mauro vasta innostuikin. Se pyöri ympäri huonetta häntä heiluen ja osoitti, että hyvää työtä olette tehneet, nyt kelpaa koirankin tepastella tukevalla lattialla! Harmi, ettei ollut kamera siinä kohtaa lähellä :)).




Esikoisen kaveri tuli käymään ja nuoret miehet tarttuivat hommiin. Me vain siinä vaiheessa istuimme laiturilla Mikon kanssa ottamassa aurinkoa, kun mäeltä kuului ihana nakutus ja toisen kamarin lattia sillä välin valmistui. Ihan mahtavaa :).



Kolmas huone, eli tupa on myös jo paperoitu ja villoitettu, joten nyt uskallan toivoa, että saisimme kaikki lattiat valmiiksi ennen syksyn tuloa. 

Projektimme alussa olin yltiöoptimistinen ajankäytön suhteen ja aina luulin, että eri vaiheet vievät vain vähän aikaa, kun taas nykyisin olen varsinainen inhorealististi: kuvittelen kaiken olevan joka yksityiskohtaa myöden pitkäpiimäistä. 

Näiden kahden huoneen katot, joissa nyt on lattia, ovat odottaneet nyppijäänsä. Olen ajatellut sen ottavan ainakin neljä pitkää PÄIVÄÄ ja olevan ennen kaikkea äärimmäisen ärsyttävä työvaihe. Eilen iltapäivällä sain jostain ihmeellisen inspiraation ja aloitin kattopaneelien putsauksen nauloista ja niiteistä. 


Kun oikeat työvälineet lopulta löytyivät ja tekniikkani kehittyi, huomasin, että tämähän on ihan hauskaa näin suomipoppia radiosta kuunnellessa ja kaikenlaista meditoidessa. Kaiken kukkuraksi sain kaksi kattoa putsattua hämmästyttävän nopeassa ajassa - lopulta vain neljässä TUNNISSA. Kunpa olisin tiennyt, olisin siltäkin etukäteiskärvistelyltä säästynyt. 


Nyt en kyllä enää maalaile mitään ylitsepääsemättömiä mielikuvia ennakkoon, vaan otan tästä(kin) opikseni! ;)


Tällaisia mukavia edistysaskeleita - konkreettisia ja henkisiä :) - siis täällä, 
pohtii,



18 kommenttia:

  1. Ihan mahtavastihan siellä työt edistyvät ja on mukavaa kun nuoriso auttaa remonttihommissa. Mereltä tulevat tuulet taitavat tehdä elon ja olon mukavaksi näillä helteillä. Kivaa viikonjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No totta, kun nyt kaikkea tehtyä katsoo, onhan tässä päästy hyvin eteenpäin :). Helteet ovat kovat meren äärelläkin, mutta aina voi pulahtaa raikkaaseen mereen :). Kiitos samoin!

      Poista
  2. Hyvinhän siellä ovat työt edistyneet. Kaunis katto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ihan riittävästi ainakin :). Tykkään itsekin paneelikatosta - siitä tulee hieno kunnostettuna!

      Poista
  3. Kaunista lattiaa syntyy vauhdilla! Kunpa osaisikin olla aina etukäteen murehtimatta niin elämä olisi paljonkin helpompaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano, turhaa tuo murehtiminen ja "maalailu". Pitää opetella pois! :)

      Poista
  4. Aika homma noissa kattopaneelien putsaamisessa, kädet ylöspäin ja niska jumiutus asennossa. Hyvä sinä, nätti tulee <3 Kauniit puulattiat tulee, meinaatteko miten käsitellä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, työasento kattohommissa on äärimmäisen huono, mutta otin heti vastavenyttelyt käyttöön ja opettelin nyppimään molemmilla käsillä. Tekniikkalaji selvästikin ;). Kiitos kannustuksesta!!

      Lattioiden käsittely on vähän vielä pohdinnassa. Olen ajatellut kokeilla kalkkikuurausta lattiaan, mutta sen ylläpitäminen on ilmeisesti työlästä, joten maalaaminen olisi helpompi vaihtoehto. Öljyvahoihin en ole vielä perehtynyt, mutta pitäisi. Katsotaan!

      Poista
  5. Voi hurja, miten isoa remppaa teette. Hieno jälkeä! Todella mielenkiintoista tosiaan nähdä sävymaailma, kunhan kaikki on valmista. Lattiaan voisi toimia joku vaalealla sävyllä vahauskin (?).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Merikaisla! Juu, on iso remppa!! Ja aikamoinen urakka muiden rakennusten kanssa jo takana :).

      Vaalea olisi kaunis, mutta vaaleusaste täytyy miettiä tarkkaan - meillä on kuistilla on valkoiseksi maalattu lattia ja sitä olen katunut, eli se pitää jossain vaiheessa uusia. Käytännöllisyyden kannalta vaalea on näissä oloissa vähän hankala, mutta jos vahalla saisi sellaisen, josta puun oma väri kuultaa läpi, se voisi toimia! Pitää ruveta testailemaan vahoja.

      Poista
  6. Se on muuten niin jännä juttu, että monesti tietyt askareet ahdistaa ja sitten tulee se inspiraatio, joka ruokkiikin lopulta tekemisen kierrettä ja hieman jopa maanisena tulee tehtyä hommia. Musiikki auttaa aina ja toki omat ajatukset ja joskus hiljaisuus on taas parasta lääkettä tekemiseen.

    Tulee teille niin upeaa, wow.

    Kivaa uutta viikkoa sinne. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia, näin on, ja tämä pitäisi aina luottavaisena silloin muistaa, kun ei vielä ole inspiraatio iskenyt! Toivottavasti tulee upeaa, kun tästä vielä vähän päästään eteenpäin ;). Hauskaa remppailu on silloin, kun on sopiva mood, ei keskeytyksiä ja voi vaan olla omissa ajatuksissaan.

      Poista
  7. Jes! Näyttää upealta! Ja ihan varmasti tuntuu, ja tuoksuu, ja...ja....!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kaikki tsemppi tarvitaan :)

      Poista
  8. Niin kiinnostavaa seuranta edistymistänne, ja ihan mahtavaa, että nuorisokin on mukana puuhissa - kyllä nuoret vaan osaavat ihanasti yllättää.
    Kattohomma on aikas rankkaa - nupeja en ole irroitellut, mutta meillä mökin katto piti pestä ja maalata kolmeen kertaan, kun kalkkimaali oli aika huonosti peittävää. Keittiössä oli aikoinaan sama urakka. Huh!
    Kyllä vaan tulee valtavan hyvä mieli, kun saa aikaiseksi - tsemppihalit sinne♥️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan ajatelleeni, kun luin "kauhulla" kattorempastanne, että kylläpä oli urakka. Tämä meidän eka vaihe katon kanssa menikin yllättäen suht iisisti, mutta maalaus, mikä pitää tehdä huolellisesti kysyy varmasti kärsivällisyyttä ja kuntoa, huh! Kiitos ihanista tsempeistä!!

      Poista
  9. Se vaihe, kun valmista tulee pitkän odotuksen jälkeen on huikea :)

    VastaaPoista
  10. Onpa todella hieno vanha kalastajatila ja mielenkiintoista lukea sen remontoinnista. Ystävämme ovat myös haaveilleet talon rakentamisesta saareen. He miettivät myös, että jos he toteuttavat projektin, kannattako kaikki työmaapalvelut ostaa samasta paikasta pakettina. https://www.tankkauspartio.fi/

    VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...