sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Matkatuomiset

Kävimme pääsiäisenä neljän päivän reissulla Riiassa juhlistaaksemme seniorin koulutaipaleen ja ison yo-koeurakan päättymistä. Paluumatkalla tietysti latasimme auton takakontin täyteen tulevien juhlien kuohuvia. Kun joutuu joka tapauksessa hankkimaan ison satsin alkoholia juhlia varten, matka kannatti todellakin tehdä: Alkon hintoihin verrattuna säästyneellä summalla kuittasimme neljän hengen majoitukset, laivaliput, bensakulut ja ravintolaillalliset, kun hintataso muutenkin on Latviassa verrattain edullinen. Koin suurta kiitollisuutta siitä, että tämänikäiset, jo varsin itsenäiset pojat vielä halusivat lähteä kanssamme matkalle ja miten hauskaa & rentoa meillä oli. 



Tein myös muutaman käytännöllisen hankinnan: 5 litran emalikattilasta tulee kesän käytetyin perunakattila, koska tämän kokoluokan kattila on meiltä puuttunut. Pitkävartiset villasukat ovat myös jotain, mihin olen hurahtanut tänä talvena, joten kauniita sukkahoukutuksia en ruvennut vastustelemaan. 







Uusi emalikattila maksoi vain 13 euroa (miksen ostanut useampia kattiloita, kippoja ja kuppeja?) ja sukat 13 € ja 15 €. Näistä  hinnoista olisi voinut vielä tinkiä, mutta se taito on päässyt rapautumaan tinkimiskulttuurin kitkeydyttyä melkein joka maailman kolkasta nykyisin. Harkitessani ostoa myyjät itse tiputtivat hintojaan parilla eurolla :).


Riika oli meille ihan uusi paikka, jota suosittelen. Olemme takavuosina purjehtineet Riianlahdella, mutta kehuttuun kaupunkiin asti emme tuolloin päässeet. Eritoten superkiinnostava, hirmusuuri kauppahallialue, josta nämäkin ostokset löytyivät, on must-kohde. Lähtekää Riikaan! Itsekin tekisi mieli uusia matka, koska nyt oli aika kylmä sää ja voin vain kuvitella, miten kaunista vanhassa kaupungissa on istuskella kahviloissa lämpimillä ilmoilla.

Kohtapuoliin minäkin rullaan villasukkani talvisäilöön!




26 kommenttia:

  1. Riika on vielä kokematta. Ainakin sieltä löytyy kauniita villasukkia. minä käytän niitä ympäri vuoden, vain helteillä ei ole villaiset sukat käytössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä löytyy sukkia :). Ja erityisesti minun kaltaiselle se on paratiisi, kun en itse osaa neuloa!

      Poista
  2. Upea kattila ja sukat! Olen kerran vieraillut Riiassa ja sen kauppahalleissa ihastuen paikkaan täysin. Myös Jurmala oli kokemisen arvoinen. Sääli, ettei Suomesta oikein raaskisi olla sulan maan aikaan pois...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan Jurmala on siinä ihan lähellä. Me emme nyt käyneet, mutta kesäkohteena varmasti ehdoton!

      Poista
  3. No nyt täytyy kyllä sanoa, että nämä tuliaiset saavat minut vihertämään kateudesta ;) Pitkävartisia villiksiä ei voi olla liikaa, ja voi hyvä ihme miten edullisesti nuo omasi saitkaan! Tuo ihana kattila sopisi väritystä myöten aivan täydellisesti meidän kesäkeittiöön ♥
    Kuka Riikaan läheisistäni lähteekään saa tuoda vähintään viidet villikset meikäläiselle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea pyytää muita Riikaan matkaavia tuomaan sukkia! Eiväthän villasukat edes paina mitään. Taidan tehdä saman, jos joku muu lähtee sinne :). Oli hauska huomata, että myös siellä pitkävartisten villiksien suosio oli selvästi lyönyt läpi, koska tavallisia nilkkapituisia en paljoa nähnytkään.

      Poista
  4. Mä oon käynyt Riiassa kymmenisen vuotta sitten työporukan kanssa. Tykkäsin! Ette muuten ihan vähän ostaneet niitä kuohuvia, muutaman pullon hintaerotuksella ei maksa ees bensoja ;-) Taitaa olla paremmat bileet tulossa :-) Mä ostin muuten aikoinaan 12 pulloa kuoharia (Tallinnasta) lapsen yo-juhliin. Niitä meni KOLME! Olipa juhlajuomaa sitten vähän pidemmäksikin aikaa ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet oikeassa, satsi oli aikamoinen! Ihan hävetti, kun auton peräpää laahasi ja kyllä, on tulossa isot juhlat. Mutta hinnaltaan kun kuohuva maksaa Latvian puolella muutaman euron, saa Suomessa maksaa nelinkertaisen hinnan. Matka oli kyllä muutenkin halpa, joten siitä se yhtälö muodostui. Airbnb-asuntokin maksoi vain 40 € keskellä vanhaa kaupunkia; kympin yö / tyyppi ei ihan joka kaupungissa nuku!

      Poista
  5. Riika on käymättä, mutta kiinnostaa kyllä kovasti. Ihanat tuliaiset, varsinkin villasukat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pistä harkintalistalle, ihana kaupunki oli!

      Poista
  6. Nyt oli sen verran vakuuttavaa tekstiä, että pisti ihan tosissaan harkitsemaan matkaa Riikaan. Tutut siellä usein käy edullisesti pelailemassa (golfia) jossain, mutta meillä aina jää kaikki siitä kiinni, kun yksinyrittäjäukkelilla on työ, joka on kuutena päivänä viikossa tehtävä, oli muita suunnitelmia tai ei. Ja luotettavan pätkälomattuuraajan saaminen on aina enemmän kuin kiven alla ("koska saman saa ihan vaan olemalla kotonakin..." on yleisin vastaus). Mutta jos ajoissa lähdetään yrittämään, niin voisi onnistua.

    Kattila on ihanan kesäinen. Ja perunoista muistuikin mieleeni, että pitänee kohtapuoliin nostaa ne viime keväänä ämpäreihin istuttamani ja sinne unohtamani ennenkuin pääsee taas laittamaan uutta satsia tulemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ala ihmeessä harkita. Onhan se etelämpänäkin, joten muutaman asteen saa lisää lämpöä vielä kaiken muun hyvän päälle :). Varmaan mahtavat golf-fasiliteetit siellä. Mutta ehkä lyhyt kaupunkiloma onnistuisi yrittäjäukkelillekin!?

      Poista
  7. Oi, Riika on viehko kaupunki. Siitä on tosin jo useampi vuosi, kun viimeksi ystäväpariskunnan kanssa lennähdettiin sinne viikonlopuksi. Asuttiin keskikaupungilla hotellissa, jonka nimen olen jo unohtanut; semmoinen ikivanhan kivitalon useammasta asunnosta muodostettu, paksut kiviseinät ja aivan ihana interiööri. Kauppahalli on Kokemus, olisin viihtynyt siellä koko päivän. Oikein mitään suurta emme ostaneet, miehelle kengät ja joitain mausteita sekä hirveälle haisevia, taivaallisia juustoja.
    Paikallisjunalla köröteltiin Jurmalaan, oli vähän jo myöhäinen elokuu, eli uimaan ei menty, mutta rantaa oli kiva kävellä ja lepuuttaa silmiään niissä vanhoissa villoissa. Ja ostettiin tötteröjätskit, semmoisesta styroksilaatikosta... joka sitten kostautui...

    Illaksi oli nimittäin ostettu liput oopperaan, ihan vaan hetken mielijohteesta, tietämättä oikein mitä siellä oli menossa. Päädyttiin kympin tiketeillä ylimmälle parvelle, lavalla oli sikäläisen eläköityvän tenori Karlis Zarins'n jäähyväiskonsertti. Saimme upean läpileikkauksen kaikista mahdollisista oopperoista, joista mieleenpainuvin oli Verdin Naamiohuvien loppunäytös. -Tämän koko esityksen puolisoni vietti miesten vessassa, koska jätski.... ;)

    Mutta nyt kun tänä keväänä eläköidyn, ollaan taas aloittamassa uudelleen tätä extempore-reissaamista. Kiitos vaan muistutuksesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auts, ihanasti alkanut kuvaus alkoi näyttää pahaenteiseltä jäätelökohdassa ja ilmeisesti se olikin tosiaan kohtalokasta ;). No mutta Jurmala on minullakin seuraavaksi kiinnostuksen kohteena, jos ja kun toivottavasti pääseen Riikaan joskus paremmalla säällä. Me asuimme asunnossa vanhassa kivitalossa ihan kaupungin keskustassa. Vuokrasin sen Airbnb:n kautta ja vanha latvialaismummo sai pienen lisän taas eläkkeensä päälle, kun majoitti meidät asunnossaan :).

      Poista
  8. kivat tuliaiset!

    VastaaPoista
  9. Ihanat ostokset!Riika kiinnostaa kovasti. Olen kuullut jo usealta tutultani niin hyviä suosituksia.Tytärkin kävi viime vuonna itsekseen siellä oopperassa ja kehui kauniiksi kaupungiksi.Pitääkin pistää harkintaan oikein tosissaan.
    Kesällä voisi käväistä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riika on aivan varmasti kesällä paras ja syksykin on lämmin siellä pikkuisen pidempään kuin meillä. Onhan se muutama sata km:a alempana. Riika on hyvin Prahan kaltainen ja ainakin näin off-sesonkiaikana hintataso oli uskomattoman alhainen ravintoloissa ja muutenkin. Isot suositukset täältä!

      Poista
  10. Todella ihania tuliaisia olet ostanut.. Tallinnassa olen käynyt, mutta Riikaan asti en ole vielä päässyt.♥ Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle.♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuta, pistäpä Riika harkintaan :)

      Poista
  11. Löysitpä kivat tuliaiset - 5 litran peruna- ja soppakattila on aina tarpeen ja villasukkia ei voi koskaan olla tarpeeksi;)
    Riika on ihana kaupunki - kävimme siellä toissakesänä isännän kanssa (postailinkin reissusta) ja ihastuimme niin, että aiomme kyllä mennä toistekin - Turusta suora lento vähän yli tunnin;)
    Aurinkoista kevään jatkoa, Pilvi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tietää, että Turusta on suora lento, koska olisi kiva käydä uudestaankin ihan vaan kaupunkia lisää kolutakseni. Pääsisipä kesällä!

      Poista
  12. Riikassa en ole käynyt, se, että en lennä vaikeuttaa huomattavasti matkustusta... Ihanat tuliaiset löysit sieltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Automatkan mekin teimme, mutta toki se lisää matkan kestoa. Baltian puolella kuitenkin on vain muutama sata kilometriä, eli kyllä se autollakin suht kätevästi taittuu!

      Poista
  13. Ai kun kiva kattila, sehän ihan huutaa uusia perunoita! Olen myös yhtä kattilakokoa vajaa, tarvitsisin 10l kattilan isojen keitto- ja mehusettien tekoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Uskon, että tämä kattila piristää vielä monta päiväämme kesällä :)

      Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...