torstai 2. toukokuuta 2013

Lähtökuopissa: kaikki rakennukset

Nyt on vaput vietetty, kevätflunssat sairastettu, moottorivene pesty ja huollatetttu, ja aurinko on sulattanut viimeisimmistäkin lahdista jäät. Emmekä me voisi olla valmiimpina lähtökuopissa tulevaa viikonloppua ja remonttikauden aloitusta silmällä pitäen. Jee!

Tein yhteenvedon koko tilasta. Lisäsin tuonne aloitussivun yläreunaan linkit muutamasta aiheesta, josta  tämäkin sivu löytyy sitten jatkossa päivitettynä töiden edetessä. Lisäilen kuvia rakennuksista kevään ja kesän mittaan.

Tilallamme on seitsemän rakennusta. Tai no, ehkä kahdeksan. Metsästä löytyi kaupanteon jälkeen vielä yksi vaja, jonka omistuksesta emme ole edelleenkään varmoja. Ks. rakennuksen löytymisestä kirjoittamani postaus täältä: klik.

Esittelen tässä tilan rakennukset alkuperäisessä asussaan. Nämä ovat siis ensimmäiset rakennuksista ottamani kuvat:

1. Päätalo

Päätalo on suht hyvässä kunnossa rakenteellisesti. Lattiat uusitaan, sisustus saatetaan pintojen osalta  alkuperäiseen asuun, ulkolaudoitus vaihdetaan ja maalataan sekä tehdään ikkunoiden kunnostus. Rännit uusitaan. Vintin kevyet kesähuoneet purimme jo viime syksynä ja tarkoitus on kunnostaa vintille yksi iso huonetila.


2. Venevaja

Venevaja on 'romahtanut' meren puolelta sitä kannattelevien ns. arkkujen päältä, ja se roikkuu hälyttävästi puoliksi vedessä. Kesällä 2013 yritämme vajan nostamista ja uusien arkkujen asentamista. Mikäli tämä onnistuu, venevaja on siivoamista vaille käyttövalmiudessa. Mikäli ei,... saa nähdä.


3. Rantavaja

Yksinkertainen lautavaja rannan tuntumassa on tilan parhaimmassa kunnossa olevia rakennuksia. Toisessa päädyssä on puutavaraa ja maalattia, toisessa päädyssä kalastuskäytössä ollut varasto lautalattialla. Suunnittelemme tähän päätyyn kesäkeittiön laittamista kesän 2013 aikana.


4. Pikkuvaja

Pikkuvajasta ei ole kokokuvaa, mutta kiva syyskuva pojista talkootauolla vajan portailla.


5. Liiteri

Liiteri lienee tilan vanhimpia rakennuksia, sillä se on kuulemamme mukaan ollut ihmisten käytössä ennen päätaloa ja sittemmin eläinten asumustona. Se on ikäänsä nähden suht hyvässä kunnossa ja toimii varastona ja verstaana remontin ajan. Se ei näillä näkymin vaadi akuuttia remontointia. 


6. Sauna

Huonokuntoinen sauna saa keväällä 2013 tekohengityksenä uuden kiukaan ja väliaikaisen teräshormin. Vaarallisesti halkeilleen hormin ja savupiipun purimme syksyllä 2012. Katsotaan rauhassa, miten ja milloin saunan kunnostus tehdään.  


7. Rantamökki / Vierastupa

Pieni rantamökki on remontointilistan kärjessä. Rakenteellisesti se on ok, mutta tarkoituksemme on kunnostaa tästä ensi töiksemme itsellemme viihtyisä majapaikka ja kesämökki päätalon remontoinnin ajaksi. Myöhemmin se toimii vierasmökkinä. 


8. Metsälato

Keväällä/kesällä 2013 selvitämme, kuuluuko tämä lato maillemme vai onko se alkuperäisen tilan lohkomisen yhteydessä päätynyt naapurin puolelle. Rajamerkkien metsästys alkaa.


Kokonaiskuvasta ks. aiempi postaus täältä: klik

Näillä mennään kohti ensimmäistä remontointikautta!

20 kommenttia:

 1. Kauniita vanhoja rakennuksia kaikki. Varsinkin päätalo näyttää todella mielenkiintoiselta :)

  VastaaPoista
 2. No on teillä erilaisia tönöjä ja mökkejä siellä mitä sitten kunnostaa.
  Ihana tuo päätalo ja se pikku mökki, jonka kunnostatte ekaksi.
  Eihän tässä voi muuta sanoa, kun että vasara käteen ja heilumaan :D

  VastaaPoista
 3. Huikeaa!
  Hommat ei tosiaan teiltä ihan heti lopu, joskaan eipä nuo rakennukset tuolta mihinkään katoa, vaikka kaikki ei heti valmistuisikaan.
  Kiva oli tämä kooste ja ihana nähdä, miten hommanne edistyy.

  VastaaPoista
 4. On siinä teille hetkeksi urakoimista :D

  VastaaPoista
 5. Riittäähän noissa kauniissa rakennuksissa paljon kunnostamista, mutta lopputulos tulee varmasti olemaan aivan huikean hieno :) Ihana se kesäkeittiöideakin, voi että, onpa todella kiva päästä seuraamaan tämän projektin edistymistä :)

  VastaaPoista
 6. Voi juku! Nuo rakennukset ovat tosi kauniita! Toivotaan, että se venerakennuskin saisi vielä jatkoajan, tai siis uuden elämän itselleen. Teillä on noissa kyllä puuhaa pitkäksi aikaa, kuten meilläkin omassamme. Mun mielestä kaikki tuolla teillä on kovin kaunista ja sellaista, että tuosta tulee vielä huikean upea paikka. Upea se on nytkin kokonaisuutena ja monina yksityiskohtina, mutta se mitä tuosta vielä tulee, arvelen pistävän polvia vetkuiksi silkasta ihastuksesta. Villa Idurin päärakennuksen muoto on muuten tosi ihana! Tuo terhakka keskiosa tekee talosta huvilamaisen.

  VastaaPoista
 7. Ihana kokonaisuus. Puuhaa riittää koko kesäksi ja vielä tuleviksikin kesiksi, mutta hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, sanotaan :)

  VastaaPoista
 8. Hienoja ja mielenkiintoisia rakennuksia. Saavat olla onnellisia, että juuri te annatte niille uuden elämän :)! Tsemppiä matkaan.

  VastaaPoista
 9. Kuvista päätellen teillä on aivan mahtava paikka! Mutta kyllä teillä riittää hommaakin pitkäksi aikaa, ihana alkaa seurailla edistymistänne :))

  VastaaPoista
 10. Tätä projektia on kyllä jännä seurata. Ja tarinat Villa Idurin aiemmista vaiheista ovat antaneet koko urakalle lisää mielenkiintoa.

  VastaaPoista
 11. Rajamerkkien metsästys on hauskaa. Tarkistan joka kevät että onhan paikoillaan, ja aina yllätyn, ai, onko tätä tonttia näin paljon!
  Sieviä rakennuksia.

  VastaaPoista
 12. Ihania vanhoja rakennuksia. Tällaisia ei enää tehdä. Toivottavasti saatte pelastettua mahdollisimman monta.

  VastaaPoista
 13. Mitä ihanaa historian havinaa teillä siellä onkaan urakoitavana. Mielenkiinnolla seuraan Villa Idurin uutta nousukautta :)

  VastaaPoista
 14. Tilan hankinnan aiheuttaman huikean fiiliksen vähän tasaannuttua seurasi jossain vaiheessa melkoinen 'krapula' kun alkoi miettiä työn määrää: kiersin tilaa ympäri ja näin vain ongelmia, epäkohtia ja rahareikiä. Olette oikeassa, töitä riittää, mutta talvikausi on sopivasti kasvattanut kärsivällisyyttä ja into nousee pelkästä tietoisuudesta, että siellä se oma paikka odottaa meitä. Valmista ei tosiaan tule hetkessä, mutta uskon, että osaamme nauttia pienistäkin edistyksistä ja nähdä kuluneissa pinnoissa myös kauneutta. Itse asiassa tietyssä mielessä valmista ei tule varmaan koskaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnistan heti tuon tunteen. Itsellekin on iskenyt muutamaan kertaan sellainen "voi kirosana, mitäköhän tuli tehtyä, olikohan tämänyt yhtään fiksu hankinta" ;D Itselläni se katoaa aina kun upottaa kädet hommiin ja takoo itselleen päähän ajatusmallia, että on mieletöntä ajatella kokonaiskuvaa työlistana, iloitse höntti jokaisesta pienestä valmiiksi saadusta jutusta, hoen itselleni, niin pään sisällä on parempi olla itsensä ja ajatustensa kanssa. Tuo toimii mulla ja ei aina toimi.

   Luulen, että kuka tahansa tällaisiin pelastusoperaatioihin lähtevä huokailee välillä oikeiden, kuviteltujen ja olemattomien, mutta niitä pelättävien ongelmien kanssa ja työmääräkin pelottaa. Riittääkö taidot, aika, raha? Tuleeko tästä oikeasti jotain joskus vain tippuuko katto, pettääkö lattia ja kaatuvatko seinät. Jos siellä onkin jotain.. Niin helppoa ruoskia itseään pelkotilaan ja kyseenalaistamaan valintojaan.

   Ne kai kuuluu tähän olemiseen. 95% iloa ja 5% huolta, joka ainellistuessaan kadottaa sen 95% ilon hetkeksi. Mutta onneksi vain hetkeksi ;)

   Villa Idurista tulee upea, ihana ja kaunis paikka. Se on jo sitä itsessään ja olette onnekkaita kun saitte tuollaisen hankittua itsellenne. Valmista siitä ei taida koskaan tosiaan tulla, kuten ei elämästä yleensäkään. Niin kauan kun sitä on, puuhaa riittää ;)

   Poista
  2. Listasit hyvin nuo huolenaiheet ja prosentit!! Itse asiassa tunnistan, että mulla suurin huolenaihe liittyy aikaresurssiin. Saareen on vaikea kulku, vapaapäiviä rajoitetusti ja muut harrastukset 'kilpailevat' huomiosta yhtä lailla. Siksi pitää takoa sitä kärsivällistä asennetta kehiin koko ajan ja elämästä nauttia myös tämän projektin ulkopuolella :)

   Poista
 15. Ihanan kuluneen kauniita nuo wanhat alkuperäiset rakennukset pihapiirissänne,
  eikä mikään vähäinen määrä olekaan ;) Tykkään monenlaisesta kauneudesta, tuolla teidän tilalla iskee minuun pelkistetympi linja, oikeanlainen saaristolais-kauneus!
  Ihanan innokasta remontointikesää !♥

  VastaaPoista
 16. Täällä on kaunista!!♥

  VastaaPoista
 17. Iik miten idyllisen näköistä! Tilasta tulee aivan varmasti tosi mahtava, ja se näyttää upealta nyt jo! Kyllä vaan.

  Minä oon jo kokonaan luopunut ajatuksesta että meidänkään proggis tulisi koskaan kokonaan valmiiksi. En enää usko että tulee. Aina ilmaantuu uusia vastoinkäymisiä tai yllätyksiä jonkun kulman takaa, näin se on ollut alusta saakka eikä ole muuksi muuttunut.. :) Mutta itsellä on myös toiminut tuo Johannan mainitsema kaikesta pienestäkin edistyksestä iloitseminen. Ei se kokonaisuuden valmistuminen enää olekaan se The Juttu.

  Paljon iloa ja valoa Villa Idurin puuhiin! Varmasti hieno tunne kun pääsette vihdoin toden teolla aloittamaan. On hienoa päästä seuraamaan näin ihanan paikan tapahtumia, kiitos siitä :)

  VastaaPoista
 18. Kiitos teille ihan jokaiselle mieltä kovasti lämmittävistä kommenteista! Itse asiassa olen sitä mieltä - ja kommenttienne myötä ajatus vain vahvistuneena - että tällaista paikkaa ei pidäkään saattaa liian puunattuun kuntoon. Juu, näin se on. Se mikä pätee täällä, ei ehkä ole oikea ratkaisu muualla ja päinvastoin. Se on juuri niin kuin Hilma mainitsi, että on 'monenlaista kauneutta'.

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...