keskiviikko 17. kesäkuuta 2020

Juhannusvalmista


Aivan upea juhannussää tulossa ja lämmin kesäkuu on "kypsyttänyt" juhannusruusupensaani kukkaan juuri oikeana hetkenä :).

Juhannus on jonkinlainen rajapyykki, että tietyt asiat pitää mielestäni olla tehty. Yksi sellaisista minulla on ikkunoiden pesu. Juhannuksesta kun alkaa kesä ja ikkunat pitää olla pesty keväällä, eikö niin?

Venevajan ikkunat ovat yksi viheliäisimmistä ikkunanpesukohteista ja siksipä ne tietysti aina jäävät viimeiseksi. Pakko tunnustaa, että viime vuonna en jaksanut tehdä sitä ollenkaan (!), vaikka syytä olisi ollut. Nämä ikkunat kun vetävät magneetin lailla kaikki maailman pieneliöt puoleensa ja ei niissä raadoissa mitään, mutta niiden jätökset ovat ihan kaameat. Nyt sain siis siivota kahden vuoden jäljet, mutta ai että, kun tunsin tyytyväisyyttä tämän viheliäisen homman valmistuttua. Tähän ei auta kärpäspaperi eikä mikään. On vain kestettävä ja jynssättävä pokat niin puhtaaksi kuin ne suostuvat tulemaan. Jossain vaiheessa auttaa sitten enää uusi maali.Siivosimme myös venevajan sisältä ja senkin saa näköjään tehdä joka vuosi. Sinne kertyy tavaraa, roskaa ja työkaluja. No nyt kelpaa viettää juhannusta vajassakin ja veikkaanpa, että kovalta auringon porottamiselta tuntuu kivalta käydä viilenemässä täällä. Kesäisin, kun muualla on tukahduttavaa,  vajaan saa ihanan vilvoittavan läpivedon, kun avaa ikkunoita ja ovia.Kolmas iso tinki on niityn matalaksi ajaminen. Tähän asti pääsimme, eli emme kovin pitkälle, kun vanha ruohonleikkuri sanoi sopimuksen irti. Viime vuonna tätä tilan mukana tullutta leikkuria jo korjailtiin, mutta siinä vaiheessa, kun moottori lähtee kokonaan irti, ei meidän ruokakunnasta löydy enää osaamista. On aika hankkia uusi ja yritämme vielä saada sellaisen juhannukseksi, jotta välttyisimme punkki-invaasiolta.Seuraava ei enää liity juhannusvalmisteluihin, mutta joku rako minulta löytyi jo talonkin eteenpäin viemiseen. Rapsuttelin ikkunoiden reunoista vuorivillaa pois ja tilkitsin tilalle ekovillaa ja pellavarivettä. Kun rive loppui, olin kuudesta ikkunasta saanut valmiiksi kolme, eli puolet on nyt tehty.Toivotan kaikille mitä hauskinta juhannuksen odotusta ja valmisteluja sekä upeaa keskikesän juhlaa!

Kesätunnelmin,21 kommenttia:

 1. Tilkitseminen on kivaa puuhaa, rivettä vain kuluu uskomattoman paljon. Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, en ollut varautunut moiseen kulutukseen, eli yli puolet enemmän kului :).

   Poista
 2. Ihana näky tuo kun venevajan ikkunat ovat raollaan.
  Oikein ihanaa juhannusta sinne saareen<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla :). Samoin sinne!

   Poista
 3. Meillä köökin ikkuna oli niin paksussa tatehessa maalla,että se oli pakko pestä,tuvan ja porstuan ikkunat jätin seuraavaan kertaan,koska piha oli niin suuri savotta.Menimme koronan takia niin myöhään,että piha oli kuin viidakko.
  Meillä kaksi vanhaa ruohonleikkuria, joista toinen jo eläköitynyt täysin,toista isäntä on saanut korjailla kerran jos toisenkin ja ajaa vielä hetken asiansa.Moottori kun irtoaa,ehkä meilläkin uuden ostaminen edessä.😊
  Ihanan raikas näky tuo avoimet,pestyt ikkunat tuulettumassa!
  Ja tuo hurmaava keltainen penkki,jota olen aina ihaillut kun se esiintyy kuvissasi,!❤
  Me emme valitettavasti vietä juhannusta maalla,siellä varmasti viime viikolla jo pulleat juhannusruusunnuput tuoksuvat auenneina kukkina.
  Kaunis ja vehreä ikkunanäkymä teidän päätalolta ulos.
  Ihanaa keskikesän juhlaa teille Iduriin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä ei vaan jaksa kerta kaikkiaan aina käydä kaikkia kohteita läpi. Meilläkin alkaa tuota ikkunanpesuhommaa olla enemmän ja enemmän - sitä mukaa tietysti ikkunanpesu on lisääntynyt, kun tönöjä on valmistunut. Yhteenkin vajaan jopa lisäsimme kaksi ikkunaa, kun siinä ei alunperin ollut yhtään ja venevajaankin tuli lisää ikkunoita kunnostuksen yhteydessä. Ja nyt ei edes vielä tarvinnut pestä päätalon ikkunoita...öhöm.

   Kiitos aivan ihanasta viestistäsi. Juu, keltainen penkki on omakin suosikkini. Siinäkin alkaa maali rapista ja nyt jo huolestuneena mietin, että mistä ihmeestä saan yhtä kirkkaankeltaista uutta maalia :). En suostu luopumaan väristä, kun se näyttää niin kivalta punaista vasten.

   Oikein ihanaa juhannusta sinne ja maalle ehditte sitten myöhemmin. Hyvällä tuurilla ehdit nähdä juhannusruusutkin, kuka tietää? Mielestäni meillä on monet pensaat kukassa etunenässä ja muualla kukinta alkaa vähän myöhemmin, mutta riippuu tietysti kasvupaikasta ja auringon suunnasta. Jos siis kukinto on mennyt ohi, niin ensi vuonna ne sykähdyttävät sinua vieläkin enemmän :).

   Poista
 4. Nättääpä kauniilta ja raikkaalta. Nyt alkavat jo hirsirakennuksetkin lämmetä, merituulen viileä läpiveto olisi poikaa.
  Rauhaisaa juhannusaikaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, nyt tuli merituuli tarpeeseen :)

   Poista
 5. Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti myös siellä meni juhannus hienosti!

   Poista
 6. Voi miten upea tuo teidän venevaja! Ja siellä on aivan varmasti ihanan viileää kun raikas merituuli hönkäilee ovista ja ikkunoista.
  Oikein hyvät juhannuksen jatkot teille sinne saaristoon ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, kiva kommenttisi lämmitti kuin tämän juhannuksen helle :)

   Poista
 7. No niin on meilläkin saatu aattoaamuna vihdoin mökillä kaikki siihen kuntoon, että 'hunnilauma' (lue: kolme veljestä, lastenlapsia, paini-iässä ja enemmän pomppivat kuin kävelevät😉) voi saapua Mittumaarin viettoon. Ja tänään kirjoittaessani ovat jo lähteneetkin. Kivaa oli, vauhdikasta ja äänekästä.
  Alkoi tänään olla jo melkoisen lämmintä, ristiveto on taivaanlahja, koska mökki on korkeiden kallioitten suojaama pohjoisen puolelta ja koko päivän altis auringolle. Hirretkin jo alkavat lämmetä, joten kaikki luojanluoma viilennys hyödynnetään.

  Penkki saatiin meillekin, instassa näitkin, ja voi, miten siitä on nautittu! Sopivan pitkä, leveä ja tukeva. Siinä on ilo istuskella ja katsella merelle. Uusvanhat ikkunat suojaavat illan viilentyessä yllättävän paljon, terassista tuli nyt toinen olohuone.

  Mukavaa helteistä kesäkuun loppua sinne Iduriin, muista aina välillä huiliakin
  Toivottelee Keekis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelut, että vastaan viiveellä!! Mutta kiva oli lukea viestiäsi, vaikka juhannus onkin jo takana. Kyllä, me muistetaan huiliakin :). Sellaiset peruspenkit on vaan ihan parhaita, lempipaikkoja vuodesta toiseen. Nyt sitä hellettä on sitten piisannut, saas nähdä, minkälainen heinäkuu tulossa!?

   Poista
 8. Heippa, terveiset Tanskan lähettyviltä Ruotsin länsirannikolta. Merielämää on eletty, ollaan ikärikkaita nyt ja vene valitettavasti myyty.Mutta vieläon unelmissa ajella rannikolle pyytämään sinisimpukoita ja japaninostereita tai mitä ne nyt ovat suomenkielellä. Joka tapauksessa niistä tulee tämän talon paras paella, melkein espanjalainen. On seilattu Ruotsin länsirannikkoa, kalastettu makrilleja pitkäsiimalla, purjehdittu Tanskaan ja Saksaan. Ja kuitenkin ikäväni kohde on Suomessa.... Tervetuloa piipahtamaan blogissani, jos jätät jalanjäljen niin muistan palata tänne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei! Olipas kiva saada viesti Ruotsista!! Oi, kuulostaa ihan mahtavalta tuo teidän historianne. Olen kyllä sitä mieltä, että unelmasi varmasti toteutatte :). Me myös myimme purjeveneemme, kun tämä tila ostettiin, mutta yhä haaveilen, että sellaisen saamme ja juuri toiveena päästä kiertämään taas vähän muuallakin kuin Suomessa. Mutta tiedän, kun kaipuu johonkin paikkaan iskee, se vaan iskee. Ihanaa kesää sinne sinulle ja tulen käymään blogissa!

   Poista
 9. Juhannusruusun kukinta osui todella juuri oikeaan aikaan! Hurmaava tuoksu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, nopeasti se kyllä meneein, joten pitää osata aina heti nauttia siitä :)

   Poista
 10. Onpa upean näköistä sinulla siellä ja huikea venevaja. Suloista suvea sinulle.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. Tämä paikka kyllä elää kukoistustaan aina kesällä :)

   Poista
 11. INSTEAD OF GETTING A LOAN,, I GOT SOMETHING NEW
  Get $5,500 USD every day, for six months!

  See how it works

  Do you know you can hack into any ATM machine with a hacked ATM card??
  Make up you mind before applying, straight deal...

  Order for a blank ATM card now and get millions within a week!: contact us
  via email address::{Universalcardshackers@gmail.com}

  We have specially programmed ATM cards that can be use to hack ATM
  machines, the ATM cards can be used to withdraw at the ATM or swipe, at
  stores and POS. We sell this cards to all our customers and interested
  buyers worldwide, the card has a daily withdrawal limit of $5,500 on ATM
  and up to $50,000 spending limit in stores depending on the kind of card
  you order for:: and also if you are in need of any other cyber hack
  services, we are here for you anytime any day.

  Here is our price lists for the ATM CARDS:

  Cards that withdraw $5,500 per day costs $200 USD
  Cards that withdraw $10,000 per day costs $850 USD
  Cards that withdraw $35,000 per day costs $2,200 USD
  Cards that withdraw $50,000 per day costs $5,500 USD
  Cards that withdraw $100,000 per day costs $8,500 USD

  make up your mind before applying, straight deal!!!

  The price include shipping fees and charges, order now: contact us via
  email address:::::: {Universalcardshackers@gmail.com}
  Whatsapp:::::+31687835881

  #STAYSAFE

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...