perjantai 21. kesäkuuta 2019

Aurinkoista juhannusta!

Meillä ei ole milloinkaan ollut täällä vielä helteistä juhannusta, mutta nyt on, kun kevyt tuulikin tuntuu varsin kuumalta. Me odottelemme nuoriso-osastoa, eli poikia, kummipoikaa ja tyttöystäviä pian saapuvaksi ja sitten päästäänkin lipunnoston kautta ruokailemaan ja muuhun leppoisaan illanviettoon.Lempikukkani juhannusruusu ei yleensä millään malta kukkia meillä(kään) juhannuksena, mutta nyt vielä viimeisiä viedään. Tänä vuonna yksi pensas pikku rantamökkimme takana kukki upeammin kuin koskaan aiemmin. Kera näiden kuvien - jotka otin täydessä kukkaloistossa viime sunnuntaina - toivottelen kaikille upeaa keskikesän juhlaa!

Jouduin ihan tarkistamaan kielitoimiston sivulta, kirjoitetaanko juhannus toivotuksessa isolla vai pienellä alkukirjaimella. Olisin sanonut, että perustekstissä pienellä, mutta tämänkin postauksen otsikossa, eli toivotuksessa isolla. Vaan kielitoimiston mukaan yleiskielisessä toivotuksessa myös pienellä. Oma vastakkainen uumoiluni taitaa juontua yleisestä käyttötavasta, joka on kielitoimiston vastainen, eli yleensä niin joulua kuin itsenäisyyspäivääkin toivotetaan isolla alkukirjaimella. Näin ei kuitenkaan kielitoimiston mukaan. No, tällä kertaa päätin kunnioittaa oikeakielisyyttä otsikossa, mutta tuossa edellä tekstissä ilmaisin toivotuksen kiertoilmaisulla ja tähän loppuunkin mieluummin selätän oman intuitioni ja säännön ristiriidan toivottamalla teille hyviä juhannuspyhiä ihan muilla sanoilla :). 

Aurinkoa ja iloa, 

toivottelee,


24 kommenttia:

 1. Kiitos ja hyvää juhannusta!❤ Otin myös juhannusruusuista kuvia pari päivää sitten Pohjanmaalla punamultaseinää vasten,kolme alinta kuvaasi voisi olla sieltä!😊Tuo ensimmäinen kuva on NIIN suomalaisromanttisen ihana,että ihan huokaisin.Odottelen taas huomista maalle pääsyä,tänään söin niinkin juhlallisen päivällisen kuin keitettyjä uusia perunoita ja porkkanoita,tillisilpun ja voinokareen kanssa,kyytipoikana pari palaa ruisleipää.😊 Huomenna sitten kunnon herkuttelua silleillä jne.Ihanaa iltaa teille Iduriin!❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin, mikään ei ole kauniimpi yhdistelmä kuin valkea kukkiva juhannusruusu ja punamullan väri - olemme havainneet saman asian :). Itsekin löysin nämä kuvakulmat pihaltamme ensimmäistä kertaa, kun ei tuo pensas ole aiemmin kukkinut näin runsaasti. Toivottavasti sinulla on ollut mitä upein juhannus!!

   Poista
 2. Mukavaa ja rentoa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos, sitä oli, kun nyt ehdin vastailemaan vähän viiveellä. Toivottavasti sielläkin!

   Poista
 3. Aurinkoista juhannusaikaa! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nyt on aurinko hellinyt - välillä vähän liikaakin!

   Poista
 4. Kaunis ruusu :) Hyvää juhannusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tällä kertaa pensaani kukki upeasti :).

   Poista
 5. Voi toki olla että muistini on vajavainen, mutta en muista että olisi IKINÄ ollut juhannuksena niin lämmintä kuin oli eilen. Tänään palattiinkin sitten ainakin Espoossa normaaliin juhannussäähän: sataa vettä ja lämpöä 15. Vaan mitä hittoa, nythän siellä kirkastuu!!! :-) Hyvää jussin jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhuimme ihan samaa! Muistia kaivelemalla mieleeni tuli sitten lopulta yksi juhannus opiskeluajoilta, kun oli superhelteistä, mutta en tiedä, ylittikö tämän vuoden lukemia kuitenkaan. Nyt oli kyllä ihan etelän paahde heti aamusta lähtien. Meillä tuli sadetta yöllä, mikä olikin hyvä, kun muuten luonto ihan kuivuu ja kellastuu.

   Poista
 6. Kiitos Pilvi ja oikein ihanat jussin jatkot teille kaikille sinne idylliseen Iduriin ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kivaa oli ja toivottavasti teilläkin!!

   Poista
 7. Varmasti teillä ollut ihana juhannus siellä saaressa! Juhannusruusukin kukkii niin komeasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kivaa ja ihana juhannusruusu kruunasi tunnelman :)

   Poista
 8. Kiitos toivotuksista ja ihanista kuvista - ja myös minun lempikukkani on juhannusruusu, jota kasvaa sekä meillä kotona Kaarinassa että Sauvon farmilla, jossa vietimme juhannuksen läheisten kanssa.
  Valoisia kesäpäiviä sinulle ja perheellesi, Pilvi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, että se kukkii vaan niin lyhyen aikaa, mutta nautinto on ilmeisesti sitäkin suurempi ;). Valoisaa kesää myös sinulle ja läheisillesi!!

   Poista
 9. Juhannusruusu meilläkin kerkesi kyllä kukintansa kukkia loppuun ennen jussia mutta onneksi aina pihassa jotain kukkii ja ellei muut niin rikkaruohot ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahus, yleensä käy noin. Ah, rikkaruohoja riittää kaikilla eniten :))

   Poista
 10. oioi, noita suloisia juhannusruusuja<3 Ihanaa, että olette saaneet nauttia myös nuorison seurasta - nuo yhteiset hetket ovat ihan aarrepaloja<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ups, se kielitoimisto taitaisi olla kovin pahoillaan kommenttini alusta: pieni alkukirjain ja "oioi"tuolla tavalla yhteen kirjoitettuna:D :D

   Poista
  2. Hehee, minä en ole tarkka - pääasia, että saan tällaisia ihania kommentteja ja totta puhuen en olisi edes kiinnittänyt huomiota!! Ihania kesäisiä hetkiä sinne!

   Poista
 11. Niin se juhannus pienellä jiillä meni🌞 Juhannusruusuja teilläkin: niiden herkkä tuoksu kantautuu kuvista!

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...