tiistai 16. huhtikuuta 2019

Tsekkausta


Lähdimme viime sunnuntaina katsomaan, miltä saaressa näyttää, kun vesitie sopivasti aukesi.  On ollut aina kiinnostavaa tallentaa tänne blogiin niin kevään ensimmäiset kuin syksyn viimeiset kulkemiset. Tänä vuonna kausi alkoi siis 14.4. 

Lähinnä tsekkasimme perusasioita - kuten käynnistyykö vene ja sitä rataa - jotta pääsiäisen pidempi oleilu sujuu mutkitta. Jo aiemmin olimme havainneet, että veneestä mantereen puolella oli varastettu talvella bensatankki. Uusi tankki oli nyt hankittuna ja polttoaineen syöttö asennettuna, joten pääsemme jatkossakin kulkemaan yli. 


Mitään tuhoja tms. ei ollut saaressa. Teimme luontoretken ja suljimme silmät huoltorakennuksiin tunkeutuneelta pölyltä tai purkulautaröykkiöiltä. Niiden kimppuun sitten pääsiäisenä (jee...). Luonto ei ole juurikaan heräillyt, eli aika ruskeaa ja aavistuksen ankeaa on vielä joka puolella. Talven aikana liikkeissään hidastunut Mauro (10 v!) säntäili taas kuin ei mitään. Tästä alkoikin Mauron luontainen Taas tietää juosseensa -vuodenaika. Tällainen koira kun ei koskaan väsy tavallisella lenkkipolulla niin, että kieli roikkuisi ulkona, mutta täällä vapaana kulkiessa on toisin.  


"Pois heikoilta jäiltä!", huusin. Estelin sitä myös uimasta, koska on turha ottaa reumaattista kuumetta seuraavalle viikolle. Nm. kokemusta on aiemmilta vuosilta. Se ei taida muistaa aiempien vuosien kolotuksiaan.  Varhainen kevät siis vielä, mutta aurinko saanee hetkessä ihmeitä aikaan. Hyvällä tuurilla pian saadaan jo ihailla narsissin nuppuja! 


Tämän viikon tehtävälistallani on suunnitella pääsiäiseksi käytännölliset ruuat ja mukaan otettavat siivous- yms. tarvikkeet, jotta mahdollisen työskentelyinspiraation iskiessä ei jää homma ainakaan niistä kiinni :).


Ja lihakset voi venytellä valmiiksi vetreiksi pihahommia varten.

Tuumaa,26 kommenttia:

 1. Voi koiran onnea! Meillä vielä mietitään jaksetaanko lähteä pääsiäiseksi kesäkotiin? Siellä kun vielä melko talvista. Kiva olisi kuitenkin pistäytyä siellä tarkistamassa paikat kesää varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä koiran onni, että kausi alkaa :).
   Me ajattelemme tätä paikkaamme koko ajan siltä kantilta, että miten voisimme käyttää vieläkin enemmän ja tavoitteena onkin talviasuttava talo. Lähietäisyydellä on tietty iso merkitys siihen, että voi ajatella ympärivuotisesti käyvänsä, mikä ei kaukana olevien kesäkotien kohdalla toimi.

   Poista
 2. Mauro on tainnut nauttia kaikkien edestä. Komea määrä narsisseja tulossa kukkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Joo, ihailen aina näitä narsisseja ja yritän olla häiritsemättä, että tulisivat taas seuraavanakin vuonna!

   Poista
 3. Voin vain kuvitella miten ihanaa tuonne on talven jälkeen palata ja aloittaa kesäkausi. Luulen, että itse olisin Mauron tavoin yhtä innoissani...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme olleet monena keväänä ihan innoissamme, mutta nyt jotenkin katselimme ympärillemme vähän epäluuloisesti, heh. Ehkä pääsiäisenä, jos ja kun tulee ihanat kelit ja pääsee vähän asettumaan eikä vaan pyörähdetä, minäkin olen taas innoissani!

   Poista
 4. Aijaijai, pikkuisen kateutta pukkaa täällä. Meillä ei vielä mitään asiaa saareen, täydet jäät on edelleen satamalahdessa ja laituri vedettynä syvään veteen. Lääkitsemme katkeruutta lähtemällä kylpylään, kun puolisolla (yrittäjä, vaikkakin jo eläkeiässä) kerrankin sattuu vapaa pääsiäinen. Mutta toiveissa on, jos nämä upeat kevätlämpimät jatkuu, että äitienpäiväksi vedet on auki. Ja se eka kerta on aina niin tunnekylläinen! Toisaalta kauheasti siivottavaa, joskus raivattavaakin, ja usein juuri maisema vielä vähän ruskeavoittoinen. Kylmänkalsea mökki siihen lisänä, ei puhettakaan, että tarkenisi edes takkia riisua.
  Mutta sitten kurkkii jostain ruohotupsun alta eka lumikello tai krookus - ai sitä riemua! Heti on kesä ;)
  Odottavissa tunnelmissa, hyvää pääsiäisreissua toivotellen Keekis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäinen käynti talven jäljiltä on fiilikseltään ihmeen ristiriitainen: ihan kuten sanoit, hirmuisesti siivottavaa ja raivattavaa (niinkuin se nyt tulisi yllätyksenä) + näyttää ankealta, mutta kuitenkin, kevät on toivoa täynnä :). Vanhastaan myös tietää sen, että sitten yhtäkkiä kaikki roihahtaa ihan hetkessä vaaleanvihreään asuun ja se hetki vasta ihana onkin - odottamisen arvoinen! Kiitos Keekis ja hyvä, että ymmärrätte lääkitä tuollaisella hemmottelulla itseänne :)

   Poista
 5. Tämä on aina niin kutkuttava vuodenaika, kun pääsee uuden kimppuun. Tai siltähän se kauden alku kesäpaikassa aina tuntuu. Meilläkin reissu kesäkotiin edessä pääsiäisenä. Täytyykin ottaa kamera mukaan.
  Ihanaa pääsiäisen aikaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on tunne, että sitten, kun olen kunnolla haravan varressa tai saan muutaman ikkunaruudun pestyä, tulee se kutkuttava ihana tunne siitä, että lämpöistä kevättä kohti mennään - jos vaikka aurinkokin pääsiäisenä paistaisi! Kivaa reissua myös teille ja kutkuttavia kuvaustuokioita!

   Poista
 6. Mietin, että olispa mahtavaa lukea, millainen olisi Mauron kirjoittama raportti ensivisiitistä. Että mitä kaikkea siellä päässä liikkuu, ja kuinka erilaisia asioita ehkä havainnoi kuin ihmiset. Ja vertaileeko mielessään hajuja ja näkemisiään edellisen kevään vastaavaan aikaan. Mutta se ei taida koskaan selvitä, pahus.

  Jotenkin tästä tuli itsellekin sellainen olo, että kevät on oikeasti tullut. Jess!

  Mukavaa pääsiäistä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usein tuntuu, että jaan toisen aivolohkon Mauron kanssa näiden yhteiselovuosien myötä, joten ehkä pitäisikin kirjoittaa joskus se Mauron päivätarina. Eniten ihmettelen itse sen kykyä multitaskata: kykyä jahdata vesimyyriä ja päästäisiä samaan aikaan kun sen pitää koko ajan pitää minua silmällä, ettei mitään muuta jännää jää kokematta/näkemättä. Kummaa on, että se seuraa vain minua ja muut perheestä saavat puuhata omiaan rauhassa. Ehkä tästä syystä olenkin niin perillä myös sen tekemisistä ja tiedän (luulen tietäväni) tasan tarkkaan, mitä mikäkin ilme tarkoittaa :).

   Kyllä se kevät ainakin pian on oikeasti tullut, kun alkaa myös tuntua lämpimältä. Ihanaa! Kiitos samoin sinne, Annukka!!

   Poista
 7. Ihanaa nähdä kuvia lähimaastostanne.Kaunista mäntykangasta,voin kuvitella miltä siellä tuoksuu kuumana kesäpäivänä.❤
  Voi taivas tuota saaristokoira Mauroa tuolla jäälautalla!Kun kevät tuoksuu meidän ihmistenkin nenään usein vahvana,mitä se onkaan koiralle.Mauro varmasti aivan sekaisin kaikesta mielenkiintoisesta,mitä tilalla on talven aikana tapahtunut,ja mistä vain se nyt tietää nenänsä ansioista.😊
  Kunnolla kun pääsiäisenä aurinko porottaa,niin aukeavat varmasti nuo sipulikukkasikin silmien iloksi.
  Tämä aihe sai perhosia vatsanpohjaani,minäkin pääsen pääsiäiseksi maalle tarkastamaan rakkaat nurkat.
  Ihania pääsiäisen ajan päiviä teille Iduriin!❤

  VastaaPoista
 8. Se on kyllä totta, että Mauro pystyy ainoana tietämään ja mielikuvittelemaan eläinten talvireitit tiluksiemme poikki. Omaan nenääni ei oikein vielä ollut mitään kevään tuoksuja, luulen, että sellainen mullan ja uuden kasvuston tuoksu on kulman takana odottamassa. Ihanaa, siellä siis on samansuuntaiset suunnitelmat pääsiäispyhiksi! Kyllä ne rakkaat nurkat siitä heräävät eloon luonnon kanssa samassa rytmissä, kun vielä saa siivoiltua ympäristöä ja talven pölyt putsattua pois! Aurinkoista pääsiäistä ja leppeää säätä myös sinulle!

  VastaaPoista
 9. Meillä ei vielä ole asiaa mökille Keski-Suomeen. On niin paljon vielä lunta ja mökkitie ihan mömmönen ettei autolla parane ajaa. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on oikeasti vielä aika alussa. Toukokuussa varmaan ylempänäkin alkaa olla lumetonta ja keväistä!

   Poista
 10. Kyllä on Maurolla onnellinen olo - ja varmaan pääsiäisenä se on jo taivaassa;)
  Nyt on luvassa niin paljon lämpöä ja aurinkoa, että nuo lumet sulavat tuolta pois ja saatat päästä rapsuttelemaan jo maatakin - mikäli niiltä muita touhuilta ehdit;)
  Riemullista ja touhukasta pääsiäistä, Pilvi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta! Kiitos samoin, ihanaa pääsiäisen jatkoa. Nyt saadaan nauttia säistä ihan kunnolla!

   Poista
 11. Mauro on kyllä kuin lehmä kevätlaitumella ;) oksat ja männynkävyt alta pois, täältä tullaan. Lapset ja koirat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehhee, näin juuri. Ilo seurata toisen riemua :D

   Poista
 12. Kyllä se kevät on nyt vihdoinkin saapunut! Niin on lämmintä ja kesäistä, ettei tässä tiedä minne suuntaan sinkoilisi kun tekemistä riittäisi niin venerannassa kuin kotipihallakin :D
  Lasten ja koirien onnellinen touhotus on aina yhtä riemullista seurattavaa, ja taitaa se hieman tarttua myös meihin muihinkin ;)
  Ihanaa pääsiäisen aikaa teille kaikille sinne Iduriin ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Aivan mahtavaa, että meitä palkittiin pääsiäisenä näin hyvillä säillä. Minuun ainakin tarttuu hyvä mieli, oli se kenestä tahansa lähtöisin :)

   Poista
 13. Aah miten ihanat kuvat. <3 Eräoppaaksi opiskeleva Aamukahvilla Henriikka juuri ohjeisti, että jos katsoo keväälläkin luontoa makrotasolla voi löytää vaikka mitä kaunista katseltavaa.

  Sydämellistä pääsiäistä teille. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, yleisilme on harmaa, mutta kaikkea pientä kivaa kevään merkkiä löytyy kyllä kun tarkkaan katsoo. Se on hyvä pitää mielessä!

   Poista
 14. Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...