sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Sohvakaluston verhoilu, osa I


Tuntuu kivalta, että huolimatta parin viikon kirjoitustauosta tänne on ilmaantunut muutama uusi lukija. Antaa toivoa tällaiselle hitaan tahdin bloggaajalle! Tervetuloa uudet ja vanhat seuraajat kurkkaamaan käynnissä olevaa projektiani: kesällä hankitun sohvaryhmän verhoilua.

Jos edellisessä postauksessa esitelty traktori ei ollut hankintana ykköstoiveeni, vastaavasti näiden kalusteiden hankinnan kohdalla Mikko arvatenkin kohotteli merkitsevästi kulmiaan. Mutta kiitos hänelle, että kun oli sisäistänyt kalusteryhmän hankinnan vääjäämättömyyden ;), onnistui hänen neuvotella hinnasta kunnon alennus. Itse en olisi ymmärtänyt näin kovaa tinkiä, kun olen seuraillut vastaavien hintatasoa, ja se tuntui nyt olevan varsin kohdallaan. Hyväkuntoinen jugend-ryhmä vaihtoi lopulta omistajaa 130 €:lla.


Voi miten ihanalta näyttävät nämä alkusyksyn auringossa kuvatut vihreät kuvat, muuten!


Yllä vanha ulkoasu ja alla väläys uudesta kankaasta, jonka on suunnitellut Andrea Enthal -niminen kuosisuunnittelija. Olen onneni kukkuloilla, että löysin tämän tekijän, sillä kankaassa on etsimääni menneen ajan art nouveau -henkeä, mutta värit ovat nykyaikaisen raikkaat. Samaisella suunnittelijalla oli monta houkuttelevaa vaihtoehtoa tätä työtä ajatellen, joten lopulta kyse oli värivalinnasta. Päädyin vihreään, jotten taas valitsisi pelkkää sinivalkoista vaihtoehtoa. Kaikkien taloon tulevien värien pitää sointua hyvin yhteen, mutta on tämä aika abstrakti prosessi, kun työstää asioita päätalon huoneisiin, joita ei vielä ole. Uskallan kuitenkin toimia näin, kun samalla metodilla on saatu hyvä lopputulos venevajan vintille ja rantamökkiinkin.

Olen niin tykästynyt tähän kankaaseen! Materiaali on verhoiluun hyvin soveltuvaa, tukevaa eko-puuvillaa.


Tuli ilmeisesti tehtyä myös pieni hutihankinta: ostin koristenauhan työmatkalta yhdestä Pariisin fleamarketeista, jonne pinkaisin kamalassa kiireessä ihan tätä varten. Siellä on nimittäin vintage-kangaskauppoja yms. Keskimäärin kangaskaupoissa on älyttömän huonot valikoimat koristenauhoja! No, kotiin päästyäni huomasin ostaneeni liian kimaltelevan nauhan. En usko, että tulen käyttämään sitä tässä yhteydessä, mutta varmasti jossain muussa, sillä onhan noita projekteja odottamassa.


No, itse verhoiluun (ja hieman pimeämpiin marras-joulukuun otoksiin)! Poistin vanhan kankaan ja sen alla olleet täytteet. Otin ne varmuudeksi pois, koska ei koskaan tiedä, millaisissa oloissa, kosteilla vinteillä tms., kalusteet ovat tätä ennen olleet. Pohjimmaiseksi kiinnitin säkkikankaan ja hampputäytteen. Kaikki matskut ja työkalut olen hankkinut isommissa erissä aiempien projektien yhteydessä. 


Hampun päälle pingotin valkaisemattoman lakanakankaan, jota minulla on loppuelämäksi, heh. Maksoin aikoinaan pakasta 1€/m. Valkaisematon siksi, että venytettäessä se kestää toisin kuin valkaistu. Mauro hakeutuu aina vierelle, kun puuhastelen jotain. Näin talviaikaan se tykkää köllötellä peiton alla, varsinkin jos päikkäreitä on edeltänyt lenkki koleassa säässä. 


Sitten puuvillavanu, jota laitoin kaksi kerrosta.



Ja vanun päälle vielä toinen kerros lakanakangasta, jonka päälle voikin jo laittaa verhoilukankaan.


To be continued! Ahkeraa alkavaa viikkoa sinne kaikille omiin isoihin ja pieniin projekteihin,

toivottaa, 





26 kommenttia:

  1. Oi,onpa kaunis ryhmä!Siro ja puun väri on aivan ihana!
    Kangaskin mielestäni on kuin nenä päähän, nauhasta olen kanssasi samaa mieltä, että ehkä jonkun toisen kankaan kylkeen? :)
    Uskomattoman edullisesti saitte noin hyvässä ryhdissä olevan ryhmän.
    Jugent on niin hienostuneen vähäeleinen tyyli.<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Puun väri on minustakin ihan mahdottoman hyvä. Juu, luulen, että koristenauha sopii johonkin vaaleampaan kankaaseen eikä silloin pomppaa liiaksi. Ihmettelen edelleen kalusteiden yhteishintaa. Olen seuraillut näitä huutokaupoissa ja ollut vähällä ostaa jo jotain paljon kalliimpaa. Onneksi olen odottanut tätä oikeaa, ja jugend myös oma suosikkini :). Se sopii monen muun tyylin kanssa rinnakkain!

      Poista
  2. Ihana ryhmä, nyt jugend sohvaryhmä kuume!! Ihailen tapaasi tehdä kaikki projektit perinpohjaisesti ja huolella, itse tahdon oikaista aina helpoimman kautta. Tuo nauha asia on muuten totta, äärettömän vaikea löytää ja hiton kallista. Minulle kävi samalla tavalla kun tilasin netin kautta, liian kimaltelevaa tuli. Sain kuitenkin nauhasta meidän sohviin sopivan maalaamalla ne kevyesti kalkkimaalilla, värikin tuli sopivammaksi kankaaseen. Nauhaa oli nimittäin niin mahdottoman monta metriä, että itku olisi tullut jos turhaan sen olisin hankkinut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen päätynyt etsimään jugendia, kun siinä on keveyttä. Saman kuumeen kourissa siis :). Meidän päätalon tupa ja muut huoneet ovat pieniä, eli raskaat kalusteet eivät tule kyseeseen.

      Hitsi en ymmärrä, miksi nämä nauhat niin maksavat ja miksi niitä on niin vähän, kun kankaitakin on tuhansia mistä valita :(. Tämän löysin kohtuuedullisesti, joten ei harmita, kun tiedän pystyväni sen vielä joskus hyödyntämään.

      Tuo kalkkimaali on muuten mahtava idea!! Kiitos vinkistä. Ehkäpä nauhaa voikin tosissaan käsitellä! Löysin jo toisen nauhatarjokkaan näitä kalusteita varten, mutta siinä taas sävy olisi aavistuksen liian tunkkainen, huoh. Mutta kiitos kiitos kiitos, ehkä jompikumpi toimiikin maalattuna!

      Poista
  3. Oi, ihana projekti! Ja hinta on ollut todellakin kohdillaan, edullinen. Erittäin kaunis kalusto. Kangas on kaunis ja jännittää jo nähdä kalusto valmiina;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä on kyllä hauska ja ennen kaikkea tosi helppo projekti, joten kiva tehdä hissukseen aina kun tekee mieli näprätä jotain. Aikataulupainettakaan ei ole ;). Toivottavasti se kuitenkin jonain päivän valmistuu ja saan esitellä kokonaisuuden valmiina!

      Poista
  4. Kauniin kankaan olet valinnut. Olisipa pian valmis että saataisiin nähdä millainen tuli!

    VastaaPoista
  5. Hieno kangas tuo uusi versio!

    VastaaPoista
  6. Hyvältäpä näyttää. Kiva nähdä mimmoinen siitä tulee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Luulen saavani homman piakkoin eteenpäin :)

      Poista
  7. Oih, varmasti tulee upea lopputulos! Ihanaa kun koirakaveri seuraa puuhailuja lämpimän peitteen alla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä on helppo projekti, joten usko on vankka hyvästä lopputuloksesta itselläkin ;)

      Poista
  8. Nätin kankaan olet löytänyt. Mallailisin kuitenkin tuota kiiltävää nauhaasi kun olet saanut kankaan kiinni, reunoissa se näyttää erilaiselta kun toisella puolella on kangas ja toisella puu. Mukavaa adventti-iltaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen jo vähän mallaillut, kun kangasta on itse asiassa kiinni nyt kahdelta sivulta. Kyllä se on jotenkin eri paria tämän vanhan sohvan kanssa, eli saisi olla vähän hillitympi. Kiitos samoin sinne!!

      Poista
  9. Miten upea tuo sohvakalusto onkaan - niin ihastuttava helmikoristeraita selkänojassa♥ Meillä on suvun huvilalla vähän samantyyliset vanhanvihreäksi maalattuina, mutta niissä on vaan se vika, että eivät ole meidän...:D Kiva, kun olet kuvannut työvaiheita:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥, ymmärtänet, etten voinut jättää ostamatta! Tykkään älyttömästi kalustosta puun värisenä, enkä aio sitä maalata, mutta minusta myös maalattuna tällaiset puusohvat ovat valtavan sieviä.

      Kuvaan aina paitsi vanhojen täytteiden purkamisvaiheet että verhoilutyön eri vaiheet, koska uskomatonta kyllä, joku vaihe voi unohtua sen jälkeen kun se on piilossa. Tässäkin tapauksessa on nimittäin hyvä seurata omia kuvia sitten, kun tekee tuoleja, niin varmuudella kaikista tulee ihan samanlaiset samanpaksuisilla täytteillä :).

      Poista
  10. Tosi kaunis puun sävy kalusteissa. Ja niin edullisesti! Kaunis ja raikas tuo uusi kangas. Maurolle terkkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna, kiva kuulla, että sinunkin silmää miellyttää :). Terkut meni perille :)

      Poista
  11. Kaunis penkki ja tuunauksen jälkeen vielä kauniimpi. Leppoisaa alkavaa viikkoa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, juu, kyllä ulkomuoto kohenee, vaikkei ihan huono ollutkaan :). Samoin sinne!

      Poista
  12. Todella kaunis sohvaryhmä, hienoja yksityiskohtia puuosissa! Ihana nähdä, miltä se näyttää valmiina. Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  13. Ai että. Taas pääsee mestariverhoilija taikomaan vanhasta entistä ehompaa.
    Ihana projekti, ja sulla kun on silmää ja ymmärrystä entisaikojen tyyleille ja sille, mikä minkäkin kanssa sopii yhteen, niin lopputulos tulee varppina jälleen kerran olemaan ihan huippu. Itse en olis taatusti noin "rohkeaa" kangasta hoksannut valita, vaan pipertänyt jonkun olemattoman kuvion kanssa.

    Kivoja puuhasteluita ja niitä traktorihommia kans :). Olen oikeastaan vähän kateellinen siitä traktorista, jos ihan rehellinen olen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nyt päätin kerrankin rykäistä tuon kuosin suhteen, kun luulen, että tulee valittua niin hillittyjä värejä kämppään muuten ;). Ihana olla tässä yhteisössä mestariverhoilija!! :D

      En ole vielä itse löytänyt mitään suhdetta traktoriin, mutta saas nähdä, kun keväthommat koittaa, onko ääni kellossa muuttunut :).

      Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...