maanantai 15. lokakuuta 2018

Päätalo ennen ja jälkeen


Ette tiedä, miten olen tätä postausta odottanut! :) Ai että, kun on palkitsevaa katsoa näitä ennen ja jälkeen -kuvia talosta, jonka kanssa olemme joutuneet todella henkisesti venymään kuusi vuotta odottaessamme tätä päivää. Joten vielä kerran yhteenveto muodonmuutoksesta niin, että viimeisetkin ikkunankoristeet, rännit ja syöksytorvet ovat talossa paikallaan.

Talo ennen:


Sama kuvakulma nyt:Ennen edestä:


Ja nyt:


Talolla on tehty vielä viimeisiä viimeistelyjä ja nyt ylpeänä voikin katsoa noita yksityiskohtia. Perusteellinen suunnitteluaika ei toki ollut turhaa, jos lopputulosta ajattelee. Onneksi meillä ei ollut mahdollisuutta lähteä taloremonttiin ensimmäisenä tai toisena vuonna. Olisimme ihan varmasti päätyneet hutiloituihin ratkaisuihin.


Olemme tosi onnellisia huolellisesta kirvesmiehentyöstä ja sen myötä laadukkaasta kokonaisuudesta. Siitä ja muutenkin luotettavasta yhteistyöstä kiitämme paikallista yrittäjää & hänen yritystään Oy Bygg Ale Ab:ia. 

Tästä on loistava jatkaa sisätilojen pariin taas itse!

Myhäilee,41 kommenttia:

 1. Kaunis on kuori ja kestää aikaa sekä elämää. Onnellisia hetkiä teille siellä sisätilossa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt pitäisi tosiaan kestää vähän aikaa :). Kaunis kiitos!

   Poista
 2. Oi, kyllä varmasti kutkuttelee päästä sisätilojen pariin! Me ollaan tehty kaikki talot toisin päin, ensin sisältä ja sitten ulkoa, tosin toisiinsa limittyneinä. Jotenkin ihanan selkeää noin, että toinen puoli on ihan kokonaan tehty! Onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano, kunpa sisähommat alkaisivat pian! No, vielä täytyy kestää jokunen tovi, sillä vasta keväällä pääsemme siihen hommaan käsiksi. Meidän piti tehdä tässä järjestyksessä, koska perustuksissa oli korjattavaa. Nyt on parempi siirtyä sisäremppaan, kun tietää, ettei taloa enää tarvitse nostella!

   Poista
 3. Vallan mahdottoman hieno muutos ja kuvistakin näkee miten hyvää työtä on tehty, siistiä ja ammattitaitoista. Kyllä kannatti suunnitella hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Ihana kuulla tämä sinulta. Onneksi realiteetit estivät hätiköimästä :)

   Poista
 4. Todella suuri muutos ja hienoa kädenjälkeä.

  VastaaPoista
 5. Sylintäydeltä onnea! Uskon, että tuntuu varmasti mahtavalle. Odotan myös innolla, mitä sisällä alkaa tapahtua ☺️ Taitaa olla talvilepoa kuitenkin teillä ensin edessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuntuu mahtavalta saada onnitteluita :)). Ihan mielettömältä tuntuu, että nyt voi alkaa ihan oikeasti suunnitella sisätiloja ja kohta jo ollaan siellä työn touhussa. Olet oikeassa, keväällä vasta aloitetaan, nyt menee syksy ympäristön siivouksessa.

   Poista
 6. Voi että! VOI ETTÄ on komia! Niin kaunis, yksityiskohdat paikallaan niin luonollisesti, että niitä ei osaa edes kyseenalaistaa, jollei näe näitä ennen -kuvia. Onneksi olkoon hienosta muutoksesta! Osaan kuvitella miten kiva tätä postausta oli tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen-kuva on kyllä paljastava. Mahdottoman paljon kiitos sinulle tsemppiviestistä ja onnittelusta - postauskin oli kiva tehdä, mutta vielä kivampaa on saada vastailla tällaisiin kommentteihin ;).

   Poista
 7. Upealta näyttää! Pystylaudoitus sopii tosi hyvin, tuo ryhtiä taloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olet oikeassa pystylaudoituksen suhteen; hyvä että valitsimme sen, vaikka päätöstä piti vähän pusertaa :)

   Poista
 8. Onpas se nyt ryhdikkään näköinen talo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on musiikkia korvilleni :)

   Poista
 9. Voi onnea, onnea, onnea vaan! Nyt ei Pilviltä puutu kuin perunamaa! :)
  Kun katson neljättä ja viidettä kuvaa, ennen-kuvassa talo on hiukan pelästyneen tai huolissaan olevan näköinen.Kun taas jälkeen-kuvassa sen alla rauhallisen itsevarman näköinen.
  Uskon, että sinulla voi olla vaikeuksia odottaa ensi kevättä. :)
  Minäkin jään intopinkeänä odottamaan tämän jälkeisiä sisäkuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos kiitos! :). Ihan on talon olemus muuttunut, juuri noin kuin kuvailet!
   On kyllä tosi vaikea odottaa kevättä. Nyt pitäisi jaksaa keskittyä ympäristön siivoukseen, huoh, mutta hymyssä suin!

   Poista
 10. Mitäpä tähän enää voi sanoa kuin että on kyllä niin hieno nyt. Ja ihan älyttömän paljon tulee ryhtiä tuosta ympäri talon kiertävästä valkoisesta poikkilaudasta.

  Voisin kuvitella, että ihan hirveästi ei vielä malttais viettää aikaa sisätiloissa, vaan istua pihalla ja ihailla ulkopuolen kaunista lopputulosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta punainen ja valkoinen täydentävät toisiaan, joten listojen ja karmien varaan laskimme paljon!

   Olet oikeassa, talon osalta on todella tärkeää ulkonäkö, koska ihan oikeasti vietämme pihapiirissä niin paljon enemmän aikaa kuin sisätiloissa. Nyt on viihtyisää, katsoipa mihin suuntaan tahansa, jos tähän asti yritti aina välttää talolle katsomista, heh. Kiitos kivasta kommentista, Annukka!

   Poista
 11. Huikean kaunista jälkeä ja nyt voi vain todeta, että talo saa ylpeänä ja ryhdikkäänä seisoa paikallaan pitkään! Ja isäntäväki siinä vierellä ihan yhtä ylpeänä rinta rottingilla 😉
  Kerrassaan upea Villa Idur ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, ylpeän näköinen talo ja ylpeä isäntäväki! Harvemmin pidän ylpeyttä hyvänä ominaisuutena, mutta nyt jotenkin sen sallii, koska se on totuus, heh heh :). Villa Idur, vaikka edelleen edustaa kategoriaa "torppa", alkaa olla vähän enemmän nimensä veroinen ;).

   Poista
 12. Ihana ja vanhantalon ilme säilynyt onnistuneesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sitä yritettiin vaalia ja tyytyväisiä ollaan!

   Poista
 13. Todella kaunis lopputulos. Hyvää kannatti odottaa!

  VastaaPoista
 14. Upeasti toteutettu remontti! Katsoin tuota "edestä" kuvaa, ja mieleeni tuli idea - noiden alaikkunoiden väli jotenkin huutaa "jotain". Olisko se köynnös, vaiko seinään kiinnitetty iso koriste, vaikka kärrynpyörä? Jokin idea tuohon väliin olisi se kirsikka kakun päällä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkunoiden välissä on aika iso tila, se on totta, ja siksi mietimme mm. isompien ikkunoiden asennusta. Emme halunneet kuitenkaan muuttaa taloa. Talon suhteet saimme paremmiksi toteuttamillamme ratkaisuilla, eli pystylinjan korostus laudoituksella ja paksummilla ikkunakarmeilla. Väli ei ole siis enää yhtä suuri kuin "ennen"-kuvassa. Mutta, täytyypä katsoa vielä sillä silmällä. Meitä väli ei enää niin häiritse ja toisaalta ajattelemme, että talo on mikä on. Tilanne alkuperäiseen ongelmaan nähden on joka tapauksessa nyt onneksi parempi tältä osin. Köynnös on periaatteessa erittäin hyvä idea... mutta... olen vanhojen lahojen ja kosteuden takia täyshysteerinen kaiken kosteuden suhteen, joten köynnöstä tai muita kasveja en halua talon lähettyville :). Seuraavaksi työlistalla on mm. lähipuiden karsiminen, etteivät ne anna kosteutta taloon, joka kovalla vaivalla on "kuivattu". Pistetään mietintään, enköhän ajan kanssa näe, miten tuo asettuu omassa silmässä!

   Poista
 15. Kyllä varmasti Idur ja Augustkin ovat tyytyväisiä pilven reunalla!! :)
  Ihanuuksien ihanuus teidän kesäkoti ja yhä paranee. En voi muuta kuin todeta, et tosta on hyvä jatkaa eteenpäin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, kauniisti ajateltu! Niin ja oikeasti nyt tästä taitaa tulla vähän myös talvikoti, koska talviaikaan mielellämme olisimme olleen enemmänkin tilalla, mutta sitä varten tarvitaan ennen kaikkea lämmin, toimiva tupakeittiö ruuanlaittoa varten! Tämä mielessä eteenpäin :)

   Poista
 16. No JOOO! Melkoinen muutos. Hyvää kannattaa odottaa :-) Mukava kun löytyy noita hyviäkin remonttimiehiä. Meilläkin on onneksi käynyt hyvä tuuri remonttimiesten kanssa. Sitten vaan iloisena sisätilojen kimppuun :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Näin on, kannatti odottaa :). Huh, hyvä, että jollain muullakin on hyviä kokemuksia, kun tuntuu yleinen ilmapiiri olevan ihan päinvastainen. No, ainakin hyvällä työllä pystyy tuolla alalla erottumaan!

   Juu, täynnä intoa sisätilojen suhteen :)

   Poista
 17. Hienon työn olette tehneet ja lopputulos puhuu puolestaan!
  ps. Uusi blogini avautui tänään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, kiva, ettet lopettanutkaan, vaan se vaati vain uudistuksen!

   Poista
 18. Niin huikea muutos ja todella onnistuneet valinnat laudoituksesta värisävyyn saakka. Mahtavaa myös, että olette ottaneet kunnon kuvia lähtötilanteesta - minulla jotenkin tuo vaihe jää niin helposti tekemättä, kun jostain syystä vaan ei oikein haluasi napsia kuvia kohteista, joihin itse on tyytymätön.
  Onpa niin mukavaa seurata sisätilojen laittoa sitten, kun niiden aika on:)
  Onnitteluhalit teille muutoksesta ja tseppiä tuleviin haasteisiin♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ihan oikeassa, tuntuu, ettei ennen-kuvia ole ikinä tarpeeksi. Pitäisi olla niitä joka kuvakulmasta, niin voisi vertailla paremmin, mutta minustakin talon kuvaus oli ennen niin tuskaista. Hyvä, että edes muutama kuva tuli otettua!

   Kiitos halauksista, ne oli kiva saada :)

   Poista
 19. Ihanalta näyttää. Pystyrimalaudoitus ja punamutla oli juuri oikea valinta. Talo on nyt juuri oikean näköinen noin. Ainakin minun silmään vaakalaudoitus oli ihan eri aikakautta. Olen iloinen puolestanne;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla - kiitos tosi paljon!! Minustakin talo näyttää nyt juuri siltä kuin sen olisi aina pitänytkin näyttää!

   Poista
 20. Voi kuinka upea! Olette tosi onnellisia tuon talonne omistajia. Mikä määrä aikaa ja työtä tuohon on tarvittu, hatunnosto teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, kyllä tosiaan olemme nyt onnemme kukkuloilla! Kesä oli aika tuskainen purkutyömaa ja kyllähän tässä meillä vieläkin siivousta riittää ensi keväälle asti ympäristössä. Onneksi saimme ulkopuolisia apuja, muuten ei oltaisi selvitty tämän työmäärän kanssa. Eikä tosin osattukaan :)

   Poista
 21. On kyllä uskomaton muodonmuutos. Ei voi kuin hattua nostaa :)

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...