sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Minttua puutarhaan

Minttu on hyötypuutarhani ykkösyrtti, mutta tein myös sen kanssa sävy sävyyn -tyyppisen kalustehankinnan viikolla. Pitkään katselin ja pohdin kahta puista taittotuolia ja pikkupöytää, että hankinko vai jätänkö. Kirpparihinta oli kohdillaan, vain 18 €, mutta jäin arpomaan, koska kyseessä oli uustuotanto: pitäisikö jäädä kyttäämään mieluummin jotain vanhempia?


Lähdin ajelemaan kotiin ja jo autossa alkoi harmittaa, miksen ottanut niitä. Nehän olivat tukevat, kivan väriset, maalattu säänkestävällä ulkomaalilla. Aidosti vanhoja  puutarhakalusteita näkee nettihuutokaupoissa, mutta kuljetuskustannusten vuoksi hinta nousee väkisinkin. Me kuitenkin tarvitsemme levähdyspaikan ylös päätalolle jo ensi kesänä, joten jotkut - edes väliaikaiset - kalusteet pitää sinne hommata. Ikeastakin haettuna joutuu maksamaan yli tuon 18 euroa.Niinpä tein uukkarin ja säntäsin takaisin. Jos myöhemmin haluamme uudet (vanhat) puutarhakalusteet, nämä voidaan kierrättää eteenpäin. Siihen asti ne ajavat asiansa levähdyskalustona, jossa pyyhkiä hikeä otsalta.

Tätä kirjoittaessani muistin minttuvarastoni - vielä on yrttejä jäljellä, joten haudutin ihanat teet talvipäivän iloksi. Yrttiteestä tulee yllättävän tummaa, kun sen antaa hautua tunnin verran.


Pitänee kesällä asetella minttu kauniissa ruukussa uudelle puutarhapöydälle,
pohtii,25 kommenttia:

 1. Todella upean löydön teit.. hyvä että teit uukkarin. Puutarhakalusto on kaunis♥

  VastaaPoista
 2. Nää on kivat ja klaffit on käytännöllisiä, kun saa helposti kasaan. Minäkin haaveilin vanhoista vastaavista, mutta kun ei vuosiin tullut sopivia vastaan, ostin uustuotantoa varatuoleiksi.
  ps. Tuohon edellisen postauksen laudoitusasiaan en todellakaan osaa ottaa kantaa. Tehkää perheen parissa äänestys ja sitten vaan go for it! Hyvä siitä tulee kummallakin tavalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin, käytännöllisyys ratkaisi, mutta myös ovat kivan näköiset.

   Kiitos Nonna vinkistä!! Päätin heti kommenttisi nähtyäsi pistää perheäänestyksen pystyyn ja tulos on nyt saatu! Hauskaa.

   Poista
  2. 'nähtyäni'

   Poista
 3. Kaunis kalusto ja perinteiseen tyyliin tehty, olisi tuohon hintaan lähtenyt minunkin mukaan. Oman maan piparminttu on meillä suosikkiyrtti, piparminttuteehen käytetään ja sitä menee paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tykästyin näihin, kun olivat kuitenkin täyspuiset, vaikka uudehkot. Olisiko edes yhtä tuolia saanut tällä hinnalla uutena kaupasta, tuskin...?

   Toivottavasti yrtit riittävät vielä muutaman kuukauden!

   Poista
 4. Minä nostin kädet pystyyn hetsilleen! :) Yksi mieliväreistäni, hienosti vanhaa tyyliä mukailevat,tukevat ja maalatut vielä säänkestäviksi!Minun ei olisi edes sitä uukkaria tarvinut lähteä tekemään.Olisin istunut kokeeksi kumpaankin tuoliin ja jo oltaisiin kantamassa isännän autoon. Ja isännän naamalla olisi ollut se kaiken kertova ilme, jälleen kerran. :D
  Minusta kyllä aivan ihanat! Harmittaa, kun jäi se kanervankukka-jutska puolitiehen, kun en löytänyt hyvää kukkaa oikein mistään viime kesänä. Toivottavasti ensi kesänä nyt sitten. Minttua sentään sain hyvän sadon minäkin. Näytti kestävän hyvin sateisen ja viileän kesän, mitä ihmettelin.
  Taidampa mennä minäkin haudutushommiin ennen imurointia, kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei, tiedän (!), mutta mielessäni pyöri juuri se mieheni ilme ja siksi epäröin!! Hehee, onneksi tulin järkiini nopeasti ja päätin vähät välittää, mitä hän sanoisi :). Kotona kyllä aloitin pulppuavan perustelun samantien, jotta hän ymmärtäisi myös ihan saman tien pitää ajatuksensa omana tietonaan ;). Ilme kyllä kertoi kaiken :D.

   Minulla on kanervankukkia myös vielä hiukan jäljellä. Niitä ovat säästäneet kai se, että kun sen sanotaan väsyttävän, en ole päiväsaikaan keittänyt sitä kertaakaan. Iltateet ovat ilmeisesti jääneet vähemmälle, mutta nyt kanervat käyttöön! Se on kyllä hyvää, joten suosittelen!

   Poista
 5. Voi miten kivan väriset!!! Kannatti tehdä uukkari, nehän oli melkein ilmaiset 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa - onneksi tulin järkiini!

   Poista
  2. Tiedätkö... olen nyt aivan täpinöissäni aulan kanssa, pieni mutta huikea oivallus auttoi saamaan tasapainon tilaan. Kiitos!!!

   Poista
  3. Hee, kiva, jos vinkkini sysäsi ajatuksesi liikkeelle!

   Poista
 6. Kiva löytö ja niin näppärää, kun saa kasattua pieneen tilaan tarvittaessa. Minustakin sopivat tunnelmaltaan hyvin vanhan talon pihapiiriin:)
  Meillä järjestetään välillä myös noita perheäänestyksiä ja saadaan asioita sen avulla päätökseen:)
  Ihanaa mintuntuoksuista teehetkeä sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. totta, taittotuolit ja -pöytä on kätevä ja siirreltävä ratkaisu!
   Perheäänestykset on parhaita :)

   Poista
 7. Aivan ihana löytö, niin suloisen värisetkin..eikä tosiaan ollut hinnalla pilattu:) Ihan tuli Mintun tuoksu nenään:) Mukavaa kevään odottelua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! keittelenpä taas tänään minttuteet, kun on vaan niin ihanan maistuvaa :)

   Poista
 8. Oli uukkarin arvoinen ostos, kaunis kalusto. :)

  VastaaPoista
 9. Mulla on aivan hurja salvian sävyn innostus meneillään ja tuo kyllä myös just sitä täydellistä sävyä. Tosi kauniit ja kyllähän se niin on, että vanhoja puisia ei välttämättä edes löydä. Ne mitä meidän mökillä on ollut 50-luvulta ulkona ulkokäytössä, ovat menneet jo aikaa sitten poistokasaan. (Ja joo, poistokasa, kun saaressa ollaan..) Eli mun mielestä hyvä ostos kyllä tämäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidat olla oikeassa, ehkä vanhoja puisia ei edes kannata ostaa. Olen tosin ostanut vanhoja metallisia puutarhakalusteita, ja sellaiset kyllä houkuttelevat juuri vanhoina. Kiitos, nämä vihertävän sävyt ovat kyllä ihania!

   Poista
 10. Kauniit kalusteet. Meillä on vastaavanlaiset, mutta käsittelemättömät parvekkeella ja ne kaipaisivat jotain maalia yllensä. Tuo teidän väri on hieno :)

  Aiemmin keskustelemaamme linkittämisongelmaan en ole keksinyt muuta ratkaisua, kuin linkittää uudelleen. Sillä tavalla sain sen itse toimimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhakalusteilla on hyvä olla jokin käsittely ja itse tykkään kyllä maalista, vaikka muutoin sisäkalusteissa olen alkanut enenevässä määrin pitää vaan käsittelemättömistä.

   Ok, yritän uudelleen linkitystä!

   Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...