maanantai 1. tammikuuta 2018

Uuden vuoden odotukset


"Jouduimme" Uutenavuotena evakkoon saareen juniorin toiveesta. On se vaan hyvä, että meillä teini-ikäisten vanhemmilla on tämä pakopaikka! 

 
Mielenkiinnolla seurailemme säiden kehittymistä - tai kehittymättömyyttä. Tänä vuonna talvi on vasta tekemässä riitettä lahdellamme. Vesi tosin on jäätävää, eli veikkaan meren jäätyvän nopeasti, jos vain pakkaspäiviä tulee. Juhlistimme Mikon kanssa pienesti vuoden viimeistä päivää. Otimme iltapäiväsaunat ja uinnit +1-asteisessa vedessä. No, ehkä en voi omaa kertapulahdustani kutsua ihan uinniksi... Saunajuomana oli rosésamppanja (=suhmurainen kännykkäkuva). Olemme aivan liian harvoin skoolanneet paitsi tilalla tapahtuneidelle edistyksille, myös onnistumisille, joita työrintamalla on ollut tänä syksynä. Niinpä skoolasimme vanhalle vuodelle, emme niinkään sen vaihtumiselle. Ensimmäinen vuodenvaihteemme täällä ja nukahdimme aikaisin kuin oravat pesässä. Ei kuulunut ainoatakaan pamausta - ihanaa. Yöllä heräsin pariin otteeseen pitääkseni juniorin kanssa tekstiviestiyhteyttä. Ykköskodissa oli kaikki hyvin ja vuosi vaihtui sielläkin rauhallisesti.


Uusi vuosi tietää likaisia, raavaita hommia: purkutöitä ja vintin siivousta. On se kumma, kun sitä tämmöisestäkin intoutuu..., mutta taloblogien ja torppalehtien selailuun on nyt syttynyt uudenlainen kipinä. Valintoja, valintoja, valintoja on kohta päivän sana, joten on mietittävä jokainen yksityiskohta tosi tarkkaan.

Olisin äärimmäisen onnellinen, jos talo saadaan kesän aikana karsittua lahosta, lastulevyistä ja vuorivilloista. Aion nauttia jokaisen jätesäkin poistumisesta talosta. Vuoden odotukset ovat siis maltilliset, mutta lienee parempi olla iloisesti yllättynyt, jos vielä muutakin ehditään. Suurimmat odotukset asetan meidän molempien päivätöiden sujumiselle hyvin. Niillä kun tämä taloprojekti kumminkin rahoitetaan. Ja pojille toivon paljon pieniä onnistumisia, joilla rakennetaan aikuistumista varten hyvää itsetuntoa ja -tuntemusta.

Mutta, kaikkein tärkeintä on osata elää tässä hetkessä eikä vain haikailla tulevaan. Onko se keski-ikäisyyden merkki, kun alkaa ymmärtää tämmöisen viisauden päälle?Kiitokset kaikille edelliseen Uudenvuoden lupaus -postaukseeni vinkkejä antaneille! (Saa vieläkin antaa.) Seuraavassa päivityksessä esittelen verhoiluprojektin, jonka sain joululoman aikana valmiiksi.

Innostavaa vuoden alkua toivottaa,


26 kommenttia:

 1. Hyvältä kuulostaa nuo Idurin suunnitelmat. Purkuhommissa näkee kättensä jäljen hyvin, vaikka se sottaista puuhaa usein onkin. Kyllä teillä on syytä jos toistakin skoolata menneelle vuodelle - sen verran ahkeria olette olleet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mihin ihmeeseen alkuperäinen vastaukseni oikein katosi!?? Kiitos kannustuksesta Anu, jännä nähdä, mikä on tilanne vuoden päästä. Nyt en sanaile muuta, kun niin alkoi harmittaa, että vastaukseni katosi jonnekin!

   Poista
 2. Teillä on kyllä ihan mahtitilanne, kun tosiaan on Idur, jonne lähteä, kun tilanne vaatii :). Itse ollaan joskus tuntitolkulla kävelty rinkiä jossain ulkona ja sen jälkeen kökitty kellarissa (ei sentään missään perunakellarissa, vaan ihan lämpimässä) tai vintillä poissa jaloista, kun ei olla haluttu olla häiriöksi.

  Aikaisin nukahtaminen ja hyvät unet kuulostaa täydelliseltä uudenvuoden vietolta mun mielestä. Ukkeli noudatti meilläkin tänä vuonna sitä kaavaa ja itse sitten roikuin hereillä niin kauan, että näin kaupungilla ja naapurustossa ammutut raketit. Jälkimmäiset olis herättäneet jokatapauksessa.

  Vaikkei mitään kevyttä hommaa tulekaan varmasti olemaan, niin kuulostaa ihan hitsin kivalta tuo teidän tälle vuodelle suunnittelema projekti. Jotenkin kaipaisin itsekin jotain todellista tekemistä. Sellasta pitkäjänteistä, jota voisi suunnitella. Mutta sellasta ei nyt ole näköpiirissä, joten täytyy keskittyä pikku pipertämiseen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, voi teinivanhempiparat, hyvä, jos ei traumoja jää ;).

   Sekin on joskus hauskaa, kun voi seurata muiden rakettienammuntaa, jos tulitus on näyttävä, vaikka kyllä ihmettelen noiden taivaan tuuliin ammuttujen eurojen suosiota. Tänä vuonna tuntui kivalta vaihtelulta olla välillä paikassa, johon räiske ylety.

   Joo, mäkin pidän vuosisuunnitelmaamme kivana. Onhan se pohjatyö kaikelle tätä paljon kiehtovammalle. Materiaaleistaan purettu talo on kuin tyhjä pöytä, joten tästä ajatuksesta on näin vuoden alussa kiva lähteä liikkeelle. Toivottavasti sullekin löytyy jokin projekti, mutta pipertäminenkin on hauskaa!

   Poista
 3. Hyvää uutta vuotta! Toivottavasti into ja voimat vain kasvavat sitä mukaa kun vuodelle suunnitellut edistyvät:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon näin! Kiitos samoin, Maarit!

   Poista
 4. Vanhojen rakennusten riisuminen niihin sopimattomasta materiaaleista on kuitenkin todella palkitsevaa, vaikkakin kovaa työtä -etenkin se purkujätteen hävittäminen... meillä samanlaista hommaa edessä tämän talon kanssa.

  Hyvää tätä vuotta täältä meren rannalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, näin minäkin ajattelen ja siksi olenkin niin innostunut jopa tästä. Tsemppiä sinne vastaaviin töihin ja raikkaita merituulia uudelle vuodelle :)

   Poista
 5. Ihanat kuvat ja kuulosti niin mukavalta vuodenvaihteelta teillä Idurissa kahden.
  Mielenkiintoista taas lukea edistymisestänne noissa mainitsemissasi hommissa.
  Ajatteleppa mitä kaikkea on jo tehty, kun ensi vuodenvaihteessa skoolaatte? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Totta, vuoden päästä talo ja työmaa näyttävät aivan varmasti erilaiselta, ja uskonkin, että vuodessa saamme paljon aikaan. Palan halusta päästä raportoimaan kaikesta, mutta sitä ennen se tietää tietysti työtä, työtä, työtä. Hyvä niin - pysytään liikkeessä :).

   Poista
 6. Menneisys on tärkeää tulevaisuuden kannalta, huomiseen vaikuttaa tämä päivä mutta olla tässä ja nyt, siinä sitä haastetta kerrakseen.
  Oikein Hyvää ja Toiveiden Täyttämää vuotta 2018 Teille ja Iduriin. Kiitos blogistasi, se tuo iloa elämään ja kirjoituksia on niin mielenkiintoista lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, hetkestä viisaasti nauttiminen, mutta mennyt ja tuleva mielessä, on se tasapaino, mihin tulee pyrkiä.

   Kiitos kivasta kommentistasi jaana, se toi ilon minun päivääni. Oli kiva kuulla!

   Poista
 7. Hyvää tätä vuotta! On tosiaan viisasta ja tärkeää elää tässä hetkessä eikä sitt ku -meiningillä. Enpä tiedä onko sen sisäistäminen keski-ikäisyyden merkki. Jotkut osaa sen jo nuorena, jotkut ei koskaan ja jotkut ehkä viisastuu vanhemmiten :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla näin, mutta minä en ainakaan ole kovin kauaa tätä osannut edes ajatella. Jossain vaiheessa huomasin, että kannattaa kuitenkin mieluummin elää tässä päivässä eikä huomisessa. Toivottavasti en sitten vanhemmiten ala elää menneessä! Hyvää tätä vuotta myös sinulle!

   Poista
 8. Ei ole täällä pohjoisemmassakaan juurikaan pakkasia ollut. Koko talvena ei ole montaa kertaa mittari paininut alle -5 asteen. Jäille ei siis ole paljon asiaa mutta lunta kyllä vastaavasti riittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti nyt alkaa pakastaa täälläkin. Olishan se talvi kiva!

   Poista
 9. Purkaminen on oikein mukavaa työtä. Siinä näkee heti, mitä on saanut aikaan. Uuden rakentaminen on jo paljon hitaampaa, vaikka kutkuttaakin ihan eri tavalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, se, että näkee käden jäljen, on tärkeää motivaation kannalta. Mitä rankempi työ, sitä isompi ilo, kun saa tehtyä! :)

   Poista
 10. Mukava päästä seurailemaan tulevan kesän projektia, omat projektit kun näyttää nykyisin olevan pelkkää lankaa ja puikkoja. Onneksi ei edes nämä pikkuprojektit kyllästytä 😉
  Oikein rentoa ja sopivan työteliästä alkanutta vuotta!
  (ja kiitos muuten vielä viimeisestä, oli niin innostava päivä, että R.B:n kirjakin on taas viivähtänyt käsissä useammankin kerran)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kiitos! Pieniä projekteja kans täällä varmasti ohessa niinkuin sielläkin. Kiitos itsellesi, olin kamalan kiireinen loppuvuodesta ja jäi harmittamaan, etten palannut sinulle päin. Mutta kiva, kun jätit kommentin, että pääsen kertomaan tätä kautta, että ilo oli minun ja meidän puolellamme :).

   Poista
 11. On ollut kiva seurata kaikkea mitä edellisenä vuonna olette saaneet aikaan ja vähintään yhtä innokkaasti aion seurata alkaneenkin vuoden saavutuksianne. Hyvää Uutta Vuotta teille! ❤️

  VastaaPoista
 12. Kauniit kuvat ja niin ihanat tunnelmat ♥
  Minäkin olisin halunnut vuodenvaihteessa pulahtaa saunasta suoraan jäiseen järveen, mutta lunta satoi niin valtavan paljon (ainakin pohjois-savossa) että emme jaksaneet enää lumitöiden jälkeen alkaa avantoa värkkäämään, varsinkaan kun kukaan muu ei sinne itseni lisäksi todellakaan haikaillut =D

  Innolla seuraan jatkossakin projektinne edistymistä ja jostain kumman syystä nimenomaan tämän kalastajatilanne päätalon kunnostaminen kutkuttaa itseäni ihan erityisen paljon :)
  Tuskin maltan odottaa Idurin "tuhkimotarinan" loppuhuipennusta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, miten kivasti sanottu! Toivotaan, että tämä ON tuhkimotarina, jolla on siis onnellinen loppu. Vielä ei tiedä... vaikka vakaa usko ja aikomus on TODELLAKIN saada onnellinen loppu aikaan! :)

   Poista
 13. ”Aion nauttia jokaisen jätesäkin poistumisesta talosta.” Kiitos tästä voimalauseesta! Onko teille muuten tehty asbestikartoitus?

  VastaaPoista
 14. Hei, upeasti tehty blogi! Eihän teitä satu kiinostamaan aidot kakluunit, jotka valmistan uudistuotantona! Sopisi hyvin ulkoluodolle vanhaan taloon! Kuten teille, meillekin on tärkeää, että tuote kestää satoja vuosia ja sen on korjattavissa! Jos kiinostaa tutustu sivuihimme: http://kaakeliuunitehdas.fi/asiaa-kakluunista/ Lämpimin terveisin, Kaakelimaakari Erkki

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...