sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Puuduttava viikonloppuViikonloppuna muutama asia loksahti mielessäni paikoilleen, kun pimeän tullen istuin tylsistyneenä pienessä mökissämme. Mitään tekemättömyys alkoi puuduttaa, kun pienet neliöt eivät oikein mahdollista monenlaistakaan tekemistä. Tänään sunnuntaina viikonloppu jatkui sateisena ja se tietysti tarkoitti jatkoa mökissä istumiselle. Ruuanlaitto ruokavajan kylmyydessä ja kosteudessa tuo oman mausteensa siihen, mikä normaalisti on päivän kohokohta: nyt ruoka valmistetaan hutaisten ja syödään hotkaisten. Äh, en jaksa enää tätä mökkeilyä! Nämä tunteet ovat oikein tervetulleita. Meillä on ollut vähän motivaation puutetta tarttua päätaloon, mutta mökissä tylsistyminen kasvattaa sitä toivotulla tavalla. Ajattelemme vakaasti saaressa käymisen ja olemisen ympärivuotisena juttuna, joten on oikein hyvä konkreettisesti kokea, etteivät fasiliteetit tällaisenaan - tähän vuodenaikaan - tue tuota ajatusta.

Tätä valoa ei uskoisi joulukuun auringoksi, mutta kuva on otettu puolen päivän aikaan, eli aurinko vain käväisee matalalla pilkahtamassa. Maisemista en valita - päivä on liian lyhyt! Ennen kuin huomaakaan, näyttää tältä, vaikken valita tästäkään. Valituksen aihe kohdistuu siis käytössä oleviin sisätiloihin :).


Vesi on taas korkealla, muttei vielä hälyyttävissä määrin. Sauna kestää vielä 20 cm vedennousun, mutta jos katsoo tarkkaan, huomaa uimalaiturin ja tikkaat aivan veden pinnan alla.Uimalaituri ja tikkaat onkin ollut tarkoitus nostaa ylös ennen jäitä. Rantaan vetäminen kävi nyt helposti sen ansiosta, että vesi on korkealla. Kun olin napsaisemassa kuvaa, tämä yksi ryntäsi taas kameran eteen!Kas tässä kuva, mikä piti ottaa.Hyvä viikonloppu kaiken kaikkiaan takana, koska vuosi sitten huokailimme, että mistä ihmeestä saisi voimia tarttua taloprojektiin ja nyt ilmassa onkin taas jonkin aikaa kadoksissa ollutta kärsimättömyyttä, että pääsisipä jo hommiin.Mukavaa joulukuun alkua täältä leudolta eteläiseltä Suomenlahdelta,32 kommenttia:

 1. Tuo viimeisen kuvan punamultaseinä näyttää niin hyvän väriseltä :) Sehän on hyvä, että vähän tylsistyttää :) Hyvää joulunodotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on viime kesän maalauksia, kiva, että näyttää hyvältä! Juu, näin on, antaa tylsistyttää vaan nyt :)

   Poista
 2. Minulta taitaisi mökille lähtö saareen kyllä näin talvella jäädä, sen verran olen vanhemmiten tullut mukavuudenhaluiseksi. Kaunista siellä teillä on ja jotenkin niin seesteistäkin. Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä se onkin, ettei tekisi mieli mökkeillä, vaan asua ihan oikeassa talossa ja tehdä kaikkea kivaa :). Sitä odotellessa! Saareen matkaaminen sinänsä ei meitä haittaa, vaikka keli olisi mikä. Kiitos samoin sinulle alkavaan viikkoon!

   Poista
 3. Tuo ankeellisuus talviaikana jättää meillä mökkireissut odottamaan taas kevääseen.Meillä on kantovesi ja tähän aikaan sisällä olisi varmaan useampi pakkasaste.:) Ihanaa olisi käydä vuoden ympäri, mutta olosuhteet ovat liian kurjat.Teillä tulee olemaan upeita talvipäiviä saaristossa, kun päätalo valmistuu ja olosuhteet ovat kodinomaiset. Siellä sitten saat lämpimässä tuvassa verhoilla tuoleja ja muuta mukavaa,eikä käy aika pitkäksi? :)
  Mukavaa ekaa adventtia!
  Ihanat kuvat, varsinkin tästä yhdestä! <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä niin ymmärrät yskän ja osasit sanottaa oikein: kodinomaisuus on juuri se, mitä kaipaan tähän vuodenaikaan. Mistä ihmeestä arvasit, että ajattelin itsekin verhoilevani päätalossa!! Hehee :) Kiitos!

   Poista
 4. Ymmärrän hyvin että odotat jo malttamattomana että pääsette päätaloa kunnostamaan.
  Näen jo silmissäni talon ikkunoista loistavat valot pimeänä iltana ja entäs jos talvi on luminen, niin miten ihanalta maisema näyttääkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, lumisena tila näyttää kaikkein ihanimmalta ja mukava olisi silloin illan hämärtyessä putkahtaa sisään tuvan lämpöön. Ehkä tämä idylli vielä joskus saavutetaan!

   Poista
 5. Eihän se ole mikään ihme että aina ei jaksa olla yhtä innostunut, tähän aikaan vuodesta etenkään. Välillä muita ajatuksia ja uusi innostus tulee taas kun on sen aika ja valmista tulee aikanaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottahan tuo on, vaikka nyt alkaisi olla innostustakin, mutta parempi odotella lämpimämpiä ilmoja, niin on taas kiva puuhailla työmaalla!

   Poista
 6. Talvi on oikein hyvää aikaa katsella värikarttoja, selata tapettimalleja, miettiä verhoratkaisuja ja keittiön kalusteita. Samalla vähän kerrallaan suunnitelmat valmistuvat toteutettaviksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, vaikka suunniteltu on jo moneen kertaan ;). Kiva kuitenkin olla lähtökuopissa! Kiitos Kivimäen emäntä.

   Poista
 7. Kyllä näissä sun kuvissa on niin ihana tunnelma, että kaunis kiitos kun laitat ja jaat. Mutta ymmärrän, noissa olosuhteissa kylmä on oikeasti KYLMÄ... Iloa sinne teidän joulukuuhun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kiitos Hanna! Totta ja kostea on usein kylmempi kuin kunnon pakkanen. Muutoin kyllä pidän kovasti syksystä ja talvesta täällä saaressa, nyt alkaa vain olla mitta täynnä sisätilojen varusteluun, kun tuo kyökkikin on meillä mitä on...

   Poista
 8. Mökkeily pienessä mökissä kylmällä ja sateisella säällä ei tosiaan ole mitään juhlaa. Hyvä että antoi pontta päätalon remppaan :-) Mauro linssilude <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tämä on alitajuista hakeutumista toivottuun olotilaan? Mauro on pahin tuntemani linssilude, etenkin, kun ilmeensä on aina hämäävän ylimalkainen :)

   Poista
 9. Meillä on kesämökki ja sellaisena se pysyykin, ei ole siis ajatusta tehdä siitä talviasuttavaa. Minulta usein kysytään kun lopetamme kauden että eikö ole taas surullista. Ei ole. Niin paljon kun mökkiä rakastankin, se on silti kesämökki ja talvella tehdään muuta mukavaa. Ja keväällä on aina ihana palata <3

  Teidän mökistä tulee hieno! Voimia remppaan :) Aina innolla odotan, mitä olette siellä hommailleet. Ja Mauro on ihana linssilude :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän tuon tosi hyvin. Itse emme tätä mökkimielessä ostaneet, vaan ympärivuotiseen käyttöön. Nyt alkaa odottelu harmittaa ja pitkämielisyys on koetuksella :).

   Poista
 10. Oikea motivointireissu siis. Hienoa!

  VastaaPoista
 11. Tunnistan hyvin tunteen, vaikka mulla se kohdistuukin toisenlaisiin projekteihin. Samaan aikaan ärsyttää, mutta toisaalta tuntuu hyvältä, kun ärsyyntyminen kasvaa siihen pisteeseen, että siitä tulee virtaa ja tsemppiä tarttua toimeen. Se on ainakin mulle se paras motivaattori, kun tulee ns. oma mitta täyteen.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin, taidan olla ihan samanlainen saadakseni pontevuutta tekemiseen :). Tuntuu kivalta, kun tsemppi vyöryy yli. Kyllä tässä jaksetaan pari kuukautta odotella ja kasvattaa tsemppiä!

   Poista
 12. Ihana asenne löytää tylsistymisestä positiivista... Ehkä minäkin odotan tätä tunnetta muutaman projektin kanssa! Tuo valaistu rantakuva on upea! Toivotaan ettei vesi nouse enempää, onhan tuo jo aika korkealla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, huomasin yhtäkkiä, että tämä on se sama tunne, joka oli tän projektin alussa, mutta vähän oli pari viimeistä vuotta kadoksissa. Toivotaan siis tylsistymistä sinnekin! ;) Kiitos Annika!

   Poista
 13. Ihanhan tässä alkaa jo odottelemaan päätalonne remppapostauksia! :D Mukavaa, että motivaatio on asettunut kohdilleen. Kyllä siellä vaan on kaunista joulukuussakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta tylsistytte te lukijatkin näihin odottaviin postauksiin, heh. Olen samaa mieltä, kivalta näyttää, vaikka sää olisi mikä ja siitä onnellinen!

   Poista
 14. Pienet tilat, pimeys, kaikkialle tunkeutuva kosteus ja kylmyys, hmmm... kuulostaa jotenkin tutulta ;)
  Taitavat nämä nykyiset olosuhteet todellakin toimia parhaana motivaattorina päätalon remontointiin. Minusta jo pelkkä ajatus esimerkiksi joulun vietostanne Idurin lämpimässä tuvassa on ihan huikean hieno ❤
  Upeat ovat taas kerran myös kuvasi! Ja Mauro, aina yhtä liikkis linssilude ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kun pääsisi Iduriin joulunviettoon, se olisi ihmeellistä ja voi olla, että hurahtaisin jouluun ihan tosissani, vaikka muuten sellaista ei tällä suunnalla ole pitkään aikaan nähty! :)

   Poista
 15. Kauniit ja tunnelmalliset kuvat! Tsemppiä remonttiin! Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 16. Kiitos kiitos Tiiu!

  VastaaPoista
 17. Voi kaamos, todella turhauttaa kun ei ole valoa kuin muutama hassu tunti rymsteerata ulkona. Ja sisällä sitten ei olekaan mitään verstastilaa että voisi hioa tms. Ehkä uhraan kylpyhuoneen viikonlopuksi naulakon kunnostamiseen, mutta muutoin hommat seisoo täälläkin. Tsemppiä rempan odotteluun ja kiitos tunnelmallisista kuvista taas! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Saara kivasta vertaisviestistä. Koetetaan kestää! :)

   Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...