sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Viikonloppupuuhia Acqua altan aikaan

Viikonlopun sää vaihteli auringosta räntään. Lunta ei vielä tullut. Mutta kylläpä on taas vesi korkealla! Mistä se vesimäärä edes tuli, kun rantaviiva oli vielä hetki sitten paennut ainakin kymmenen metriä. Itse asiassa hämmästelimme sitä, että veden korkeus vaihteli useita kymmeniä senttejä yhden viikonlopun aikana. Lauantaina esimerkiksi alkoi sauna näyttää joutuvan veden varaan, mutta illalla kykenimme kuitenkin saunomaan niin, ettei vesi tullut sisään. Sunnuntai-aamulla kuitenkin vesi oli saunassa sisällä ja keskipäivällä se oli taas kuiva. Venevaja, joka näytti koko kuivan kesän olevan naurettavan korkealla, sinnittelee onneksi nyt vesirajan yläpuolella, eli arkkujen uusi korkeus on juuri passeli.


Kesällä tämä meidän kunnostettava veneenrohjake (alla) oli selkeästi kuivalla maalla. Nyt kiskoimme sitä lähemmäs rantaa. Laiturin ja veneen välissä näkyvät rimat ja tolpat olivat lammasaitauksien pidennyksiä, koska tuosta lampaat tepastelivat kesällä ulos aitauksesta.


Sauna-parka saisi myös olla 30 cm korkeammalla. Se operaatio odottaa.


Montaa valoisaa työtuntia ei nyt päivässä ole. Muutenkin ulkona on aika hyistä auringonpilkahduksista huolimatta. Kalastimme ja siirtelimme rannasta puukasoja ylemmäs niitylle. 


Venevajan yläkerran pariovi sai uuden messinkisen kahvan. Se on hankittu Biltemasta, uskokaa tai älkää, mutta onnistuin kesällä tekemään tällaisen löydön 12 €:lla.


Keittiövajassa on aika koleaa tehdä ruokaa, joten yritän minimoida siellä touhuilun. Lauantaina Mikko savusti kalan pöntössä ja valmistimme vihannekset - kuten myös aamupuurot ja kahvit - kamiinan liedellä. Hyvin toimii! Olisihan se päätalon tupakeittiökin tähän vuodenaikaan ihan kiva… :), mutta meillä oli ihan luksusillallinen näinkin.


Ah, pitkästä aikaa taas täällä!


Nyt syvennyn lueskelemaan muita blogeja ja huomenna sitä herätäänkin taas uuteen viikkoon. 

Mukavaa marraskuuta,


18 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen vesi-ilmiö. Ja varmasti tulee seurattu vesirajan muuttumista, varpaat vedessä ei ole kiva saunoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä niin, eikä saunan rakenteidenkaan kannalta. Jalat kuitenkin kastuivat, koska uimassa kävimme saunasta käsin vielä monta kertaa, hrrrrrrh, oli kyllä vähän liian virkstävää jo ;).

   Poista
 2. Jännä vesi-ilmiö - olisiko nousu- ja laskuvedet menneet sekaisin talviaikaan siirtymisestä;)
  Upeita kuvia - tuo teidän saarenne saa kyllä huokailemaan - kastui sitten varpaat tai ei.
  Hyvää uutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady! Kumma, miten ilmalla jos toisellakin ympäristö näyttää kivalta, kun luonnon helmassa ollaan. Ihan jokaisesta vuodenajasta tykkään kovasti ja niissä on oma viehätyksensä, vaikka olisi periaatteessa vähän ankeampikin sää.

   Poista
 3. Teillä on siellä niin kaunista :)

  VastaaPoista
 4. Kiintoisaa tuo vedenkorkeuden vaihtelu. Talvi, tuuli ja ilmanpaine taustalla, joten siellä on ollut päivän aikana isoja muutoksia. Kauniit kuvat!

  VastaaPoista
 5. Postauksesta huokuu rauhallisen viikonlopun vietto :) Ihmeellinen on kyllä tuo veden pinnan vaihtelu. Toivottavasti saunan "varpaat" eivät ole koko ajan veden pinnan alla.
  Iloa viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmä ja pimeä hyydyttävät ;)). Toivon, että vesi pakenee ennen jäiden tuloa, eli sauna saadaan takaisin kuiville talveksi ;).

   Poista
 6. Hitsi, mikä löytö tuo messinkikahva, todella upea!
  Kuvasi jaksavat aina yllättää minut - mikä tunnelma teillä onkaan sielä. Olen hyvin onnellinen puolestasi, että pääsit työmatkasi jälkeen sinne omaan turvalliseen pesäkoloon nauttimaan elämästä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsästin tällaista yksipuolista kahvaa vaikka mistä hienoista liikkeistä ja yllättäin netin kautta löytyi tämä :D.

   Sanos muuta, kyllä oli turvallinen olo päästä tähän syrjäiseen pesäkoloon. Täällä kaikki on niin yksinkertaista - ehkä tunnelma syntyy siitä?

   Poista
 7. Ihan ensiksi; onpa hieno kahva. Jokus tekee yllättäviä löytöjä yllättävistä paikoista :).
  Veden korkeus muuttaa maisemaa paljon. Jännää, että se on vaihdellut teillä noin kovasti lyhyessä ajassa. Meillä on ihmetelty kovin alhaista veden korkeutta kotirannoilla nyt useamman viikon ajan. Täällä on tullut tonttia lisää ihan joka paikkaan. Varjopuolena se, että "lisätontti" ei ole kovin kaunista katseltavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juuri näin, kesällä jouduimme kärvistelemään liejuista merenpohjaa koko rantaviivan tuntumalta, isolta alueelta. Nyt yhtäkkiä tontti pieneni taas niin, ettemme ymmärtäneetkään vede ulottuvan taas näin lähelle niitä nurkkia pihassa, joita käytämme aktiivisesti.

   Kiitos, näin on, etsiskelin sopivaa merkkiliikkeistä ja vanhan tavaran liikkeistä, mutta Biltema yllätti positiivisesti :).

   Poista
 8. Jopas on ihmisen elämä hankalaa kun veden korkeus tuolla lailla vaihtelee! Laittakaa saunan alle kellukkeet ja köydellä kiinni rantaan, ettei karkaa ulapalle! ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä sauna on näyttänytkin juuri siltä kuin olisi keskellä merta. Pitää tehdä ankkuroitumissuunnitelma ;)

   Poista
 9. No onpas hämmästyttävää tuo veden käyttäytyminen. Kauniin ovenkahvan olet löytänyt! Ei sen tarvitse aina olla niin kallista. Pystyy löytämään myös edullisesti kivoja vanhahtavia juttuja;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ja näköjään voi tehdä löytöjä Biltemasta ;). Siitä olin hämmästynyt.

   Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...