sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Tavara vaihtaa omistajaa

Kiikutin kaapeista keräämääni ylimääräistä tavaraa itsepalvelukirpparille, jossa pidin kymmenen päivää pöytää. Se on aivan lähellä, joten kävin lisäilemässä myytäviä ja järjestelemässä pöytää suurinpiirtein joka toinen päivä. Melkein kaikki meni kaupaksi; myinkin tosi halvalla, 0,50-3 €:lla. Lopputilitys kertoi, että olin myynyt 82 tavaraa. "Ale-hinnoistani" huolimatta sain reilun satasen tuottoa, josta on siis miinustettu pöydän vuokra. 

Saatuani rahat kouraan, yritin kovasti miettiä, mitä kaikkea olin myynyt, mutta erittäin kuvaavaa on, etten muistanut puoliakaan. Mieleen muistuivat vain vanhat lautapelit, astiat ja pari grafiikan lehteä. Loput täysiä turhakkeita! Toivottavasti tavaroideni ostajat miettivät kahteen kertaan ja todella tarvitsivat löytämäänsä. Enää ei nurkissa pitäisi pyöriä ainakaan toista mokomaa. Tavoite onkin, että tarve lähteä kirpparille myymään harvenee. 

Olen yrittänyt elää (ja onnistunutkin) suunnitelmieni mukaisesti, eli vähentäen kaikilla tavoilla tavaran määrää. Nyt lähti 82 tavaraa ja yksi tuli tilalle. Tori.fi:stä bongasin tänään vanhan, turkoosin biedermeier-tyylisen talonpoikaistuolin. Tinkasin vähän hintaa ja kun myyjä, joka onnekseni asui vain 5 km:n päässä, suostui, läksin oitis hakemaan kaunokaista. Tuolihankinnan jälkeen kirpparituotoista jäi 3/4 jäljelle. Sen kulutan ruokakaupassa. 
Tänne tuoli ei jää, joten se löytää oman lopullisen kotinsa tietysti Idurista heti jäiden lähdettyä.

Mainiota sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa!

38 kommenttia:

 1. Voi, kuinka kiva tuoli! Sehän on juuri nappihankinta Iduriin. Meilläkin on kaksi tuollaista biedermeier-tuolia, mutta vanhempani olivat päättäneet 'restauroida' ne jossain vaiheessa ennen meille tuloa, ja väri ei kyllä nyt ihan vastaa omaa makuani. :) Tavaran vähentämisen suhteen olen kyllä kanssasi samoilla linjoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin! Olen aina tykännyt kovasti biedermeierista ja meille Iduriin se tyyli sopii, koska ei ole liian kruusattu, vaan muodot ovat yksinkertaiset. Monet sinänsä kauniit, koristeelliset kuvioinnit ja tyylit joudun hylkäämään rokokoosta kustavilaiseen, koska sellainen talonpoikaistyyli enempi tänne sopii. Ehkä sinun pitää "restauroida" ne uudelleen ;).

   Poista
 2. Ihana löytö tuo tuoli.
  Olen itse kanssa myynyt jonkin verran tavaraa paikallisella nettikirppiksellä, mutta jotain voisi vielä löytyä kellarikomerosta myytäväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuntuu hyvältä saada turhat tavarat pois, eikö vaan? Ensin jostakin luopuminen, mitä on ikuisesti säilönyt, tuntuu kovin vaikealta, mutta sitten, kun päätöksen on tehnyt, ei edes muista koko esinettä!

   Poista
 3. Ihana löytö! Täällä myös menossa inventaario - ihan kamala määrä turhaa tavaraa, kirppis kutsuu...
  Kivaa helmikuun viimeistä viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä kirpparioperaatioon! Siinä on aina oma vaivansa ja siksikin pyrin siihen, ettei parin vuoden päästä enää löydy mitään myytävää :)

   Poista
 4. Hei Pilvi, mikä keväisen oloinen löytö! Teidän venevaja projektille suuret onnittelut! Näyttää jo upealta!
  Kohta ollaankin jo maaliskuussa! Iloa siis helmikuun viimeiseen viikkoon! t; Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Väri sopii meille ilman muuta juuri tuollaisena ja kolhiintunut ulkoasu samoin :). Viime vuonna maaliskuussa alkoi jo kevät, ja eiköhän se tänä vuonna ala myös vielä pari viikkoa aiemmin!

   Poista
 5. Kauniin tuolin löysit! Meillä alkaa tänään loma - onneksi. Taidan myös siivoilla nurkkia ja samalla siivoan päätäni/ ajatuksiani järjestykseen.
  Luin juuri paikallisesta aviisista, että täällä ollaan useilla kirppareilla siirrytty nettivaraukseen ja tuotteiden viivakoodaukseen, kätevää. Kirpparille taitaa täältäkin lähteä yhtä sun toista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, ihanaa lomaa ja toivottavasti saat sen aikana noita molempia järjestykseen. Pienikin askel on askel oikeaan suuntaan :). Kun kassit ja nyssykät odottelevat nurkassa uusia omistajia, on aika lähteä kirpparille!

   Poista
 6. Ihanan tuolin Iduriin löysitkin!
  Minua alkaa heti ahdistamaan, jos ympärillä on liikaa tavaraa. Koti kun on selkeä ja siisti, tuntuu että pääkoppakin selkiytyy. Yksi hulluuden muoto lisää mm. majakka- ja saarihulluuden rinnalle =D Kivaa helmikuun viimeistä viikkoa sinulle Pilvi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks jeh ookin hieno? :) Sama ahdistus täällä, pitää päästä kaikesta ylimääräisestä eroon, mutta pitkään tämä prosessi tuntuu ottavan. Suunta kuitenkin oikea, eli tervettä hulluutta ;)

   Poista
 7. Kelpo tuoli jolla kauniit muodot. Minulla alkaa kirpparihärdelli huhtikuussa yhdessä tyttären kanssa. Ihanaa taas kerran saada itselleen tarpeetonta pois nurkista. Aina siinä käy noin, ettei edes muista mitä on myynyt, saati että harmittelisi asiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat kokemukset siis sielläkin :). Tsemppiä myyntiurakkaan!

   Poista
 8. Kaunis tuoli, henkii Idurin tunnelmaa :)
  Ja pieni puhdistus oman elämän tavaramäärässä tekee aina hyvää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, ihanasti sanottu - ihan on Idurin henki tuolissa minustakin ;)

   Poista
 9. Paljon onnea tavaran vähennyksen johdosta! Se on hieno tunne :)

  Ja vau miten edullisen ja kauniin tuolin olet löytänyt. Kattelin joskus sivusilmällä Torista tuoleja, kun huvikseni haaveilin että voisin joskus jonnekin hommailla eriparisia wanhoja vankkoja tuoleja, niin aika hinnoissaan olivat. Niinku viidestä kympistä ylöspäin ja silleen. Joten onnea siis tuolistakin, sopii varmasti tosi hyvin Idurin tunnelmiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa olen minä huokaillut, että ihmiset osaavat olla vähän liian hintatietoisia tällaisten tuolien kanssa. Mutta nyt sain tämän kyllä reilusti alle viidelläkympillä, joten mielelläni tartuin mahdollisuuteen!

   Ja tunne on juurikin hieno, mitä tulee taakse jätettyihin tavaroihin!

   Poista
 10. Olipa hauska lukea lukea tämä. Tuoli on kyllä oikea kaunokainen. Minulla oli myös viime viikkon kirppispöytä, tosin en ehtinyt hoitamaan sitä, kun vatsatauti kaatoi koko perheen pedin pohjalle.. :( Mutta samalla tyylillä myin tavaraa euron parin hinnalla ja ihmeesti oli pöytä tyhjentynyt. Nyt on vähemmän roinaa uuteen kotiin kannettavana. Kovin suurta voittoa ei tullut, mutta aijon ostaa voitollani kylpyhuoneeseen tarpeellisen naulakon. Kuinka helpottavaa onkaan vaihtaa epämääräinen romu- ja vaatekasa pikkuruiseen puunaulakkoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihan mahtavaa, kun saa hankittua monen turhan tavaran tienisteillä yhden itselle oikeasti tärkeän jutun, mikä tulee aitoon käyttöön! Onnea puunaulakon hankintaan!

   Poista
 11. Upea tuoli ja kelpaisi meillekin. <3

  Aurinkoista viikkoa. <3

  VastaaPoista
 12. Kierrättäminen on kyllä kivaa. Omat nurkat siistiytyy ja samalla voi tehda mahtavia löytöjä, niin kuin sinä :)

  VastaaPoista
 13. Ihanan värinen vanha tuoli! Hyvä löytö.

  Minä tykkään kans niin kierrättää ja myydä & ostella kirppareilta. Hassua, kun kirppisharrastus oli muutaman vuoden katkolla - joskus 2000-luvun vaihteessa. Melkein oli noloa köydä kirppareilla. Sitä ennen mun koko perhe tykkäsi käydä kesäiltaisin Hietsun kirppiksellä ja minäkin rakastin sitä. Onneksi homma on palannut ja kaikki kierrätys on aika pop. Sillä etenkin lapsiperheessä tavaraa tulee ja menee, vaikka kuinka olisi tiukkana. Ja kyllä tiedän itseni - välillä menee shoppailun puolelle. Toisaalta nyt kun asuaan Jenkeissä, ostan tosi paljon tarkemmalla ajatuksella kaiken, koska täällä ei ole mulla sopivia kirpputorikanavia. Eli Suomessa tuntui joskus, että ostaa aika huolettomasti kaikkea, kun sen voi sitten myydä kuitenkin eteenpäin. Ehkä sekään ei niin hyvä! (Paitsi jos ne hankinnat tekee kirppikseltä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempi ostaa vanhaa kuin uutta, mutta siinä yritän olla yhtä kohtuullinen - aika hyvin on takavuosien shopping-into onneksi laantunut :). On totta mitä sanot, että kirppailu on mennyt buumeissa. Itse olen niitä kolunnut opiskeluaikoina vaatteiden perässä ja pikkupojille tuli hankittua juttuja jo kirppareilta, mutta toki niiden määrä on lisääntynyt vastikään, jolloin niistä löytääkin tarvitsemaansa entistä paremmin. Milloinkohan tämä kulttuuri rantautuu jenkkeihin? :)

   Poista
 14. Hieno tuoli ja hyvä suhde tavaralla (in/out). Mulla tuolla varastossa kasvaa iso läjä kirppikselle lähtevää rojua, joten nyt vaan sitä kirppispaikkaa varaamaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla odotti kassit ja nyssykät monta kuukautta, että saan operaation aikaiseksi. Sitten kun niiden katselu nurkissa alkoi tympiä, sain vihdoin aikaiseksi;). Nyt ei toivottavasti taas vähään aikaan... Hyviä myyntejä, jahka aktivoidut!

   Poista
 15. Olen viime päivinä joutunut käymään läpi isäni kuolipesän tavaroita. Sota-ajan lapsena isäni säästi huolelisesti kaikki rikkinäiset tavaratkin. Voit varmaan kuitella, mikä homma minulla on ollut. Olen ollut itse tarkkana, etten osta turhaa tavaraa ja jatkossa olen tämän perkaamisen opettamana vieläkin tarkempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut Idurissa ihan sama urakka; jäämistön läpikäyminen tilanteessa, jossa ihan jokaikinen asia on säilötty! Kova homma, mutta minulle on käynyt ihan samoin kuin sinulle: homman myötä olen tullut tosi kriittiseksi oman tavaran kertymiselle. On ollut opettavaa!

   Poista
 16. Tuoli kuin minttujäätelöä! Niin ihana, oih!

  VastaaPoista
 17. Kaunis tuoli! Minä miellyttää erityisesti vanhoissa pöydissä tai tuoleissa kaarevat jalat;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä! Minulla oli etukäteen mielikuva siitä, että haluaisin tuolin, jossa on juuri tällä tavalla kaartuvat jalat, eli tämä oli täysosuma :)

   Poista
 18. Onpa kaunis tuoli! Onneksi on itsellekkin tullut jo ajatus, että koitan olla ostamatta mitään turhaa... Joskus tietenkin tulee huteja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja kyllä kismittää, jos tulee huteja ;) Mutta jos vähemmän ja vähemmän, niin se on hyvä.

   Poista
 19. Onnittelut kirppuilusta! 82 tavaraa on kunnioitettava määrä. Olen perannut vanhempieni asunnon sisarteni kanssa isän kuoleman jälkeen, kun äiti muutti palvelutaloon ja lähes yksin anoppini Helsingin kodin. Lisäksi meidän perhe muutti suuresta omakotitalosta kerrostalo-asuntoon lasten lähdettyä kotoa. Joten monta vuotta on sortteerattu tavaroita. Ja homma jatkuu edelleen Lohjalla. Kaiken tämän jälkeen voin sanoa, että mieluummmin vähän ja laadukasta, kuin suuret määrät himphamppua. Mutta toisaalta ymmärrän myös pula-ajan kokeneita ihmisiäkin. Kait joka sukupolvella on omat oppinsa ja olosuhteensa. Omille lapsilleni ei kelvannut juuri mikään tavara, kun näitä koteja on tyhjennelty.
  Mutta toisaalta esineisiin liittyy usein myös tunnearvoa ja ihania muistikuvia lapsuudesta, joten ihan askeetikoksikaan ei kait kannata heittäytyä. Ja kaunis esine ja ympäristö rakentaa hyvää mieltä ja oloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muotoilet niin osuvasti nämä viisaudet! Kauniit esineet ja niiden keskinäinen harmonia ympäristössä on minullekin tosi tärkeä juttu. Juuri sillä periaatteella on hyvä rakentaa omaa kokonaisuuttaan, että mieluummin vähän ja laadukasta kuin suuri määrä himphamppua, kuten hyvin totesit. Tällä ohjeella tulee paras lopputulos!

   Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...