lauantai 23. marraskuuta 2013

Henkilökohtaisuuksia

Merenneito blogista Matkalla Merenneidoksi jakoi minulle haasteen vastata henkilökohtaisiin kysymyksiin. Sen jälkeen haaste tippui myös Kopien kuiskeen Saidalta. Koska en ole kovin hyvä haasteissa, vastaan vain yhteen ja sitäkin muokkaan hiukan tiputtamalla pari kyssäriä pois säästääkseni teitä lukijoita tylsiltä vastauksilta :)  En taida ihan täydellisesti onnistua haasteeseen liittyvässä kuvituksessa. Niinpä täydennän sitä kuvilla, jotka otin  vähän aikaa sitten valoilla koristelemastani ikkunanpokasta, jonka hankin kesällä Ruotsista. (Lue päivitys Ruotsin antiikkikirppiskäynnistäni täältä: klik). Ikkuna tulee päätymään myöhemmin johonkin rakennuksistamme, mutta siihen asti toimikoot osana sisustusta. 


1. Mikä sai sinut alun perin aloittamaan blogiharrastuksen?

Pidän kovasti kirjoittamisesta ja valokuvaamisesta. Ensimmäinen liittyy myös ammattiini. Valokuvausta en lue varsinaisesti harrastuksekseni - ihan sillä tasolla en sitä tee ja opettele, mutta sanoisin, että blogin pitäminen on tullut rakkaaksi harrastukseksi näiden kahden asian yhteisvaikutuksesta.

Päiväkirjan kirjoittaminen on liian yksinäistä, sisäistä puhetta. Siksi kai bloggaus on kivampaa, palkitsevampaa  ja siten säännöllisempää. Ihan alun perin blogikirjoittaminen alkoi suuren haaveemme, purjeveneen, hankinnan seuraamisesta. Toisin kuitenkin kävi - eli tuli hankittua tuo purjehdustukikohta ensin :)  Siirryin kirjoittamaan Villa Iduria, kun hankimme saaritilan ja halusin aloittaa projektin vaiheista kertovan blogin ihan dokumentaatiomielessä. 


2. Millaisia postauksia tykkäät lukea?

Sellaisia, jotka ovat aitoja ja persoonallisella tyylillä kirjoitettu, ja joihin liittyy myös asiasisältöä, olkoon sitten kevyemmässä tai painavammassa muodossa. Aiheiden puolesta suosikkiblogit liittyvät omaan elämääni ja kiinnostuksen kohteisiin. Seuraan eniten purjehdukseen, hirsitalojen ja huonekalujen kunnostukeen liittyviä juttuja. Myös pohdinnat etiikasta ja arvomaailmasta kiinnostavat samoin kuin elämä luonnon äärellä ja syrjäseuduilla. Niin ja sitten jotkut blogit ovat vaan niin hauskoja ja hyvin kirjoitettuja, että seuraan niitä ihan vain siksi!

3. Viime kesän paras muistosi?

Viime kesä oli kokonaisuudessaan aivan uutta meille. Oli ihana asua ja oleilla päiviä laskematta Villa Idurissa ja hengittää paikan historiaa samalla puuhaten milloin minkäkin nurkan parissa. Vaikka teimme paljon töitä, jäi päällimmäiseksi muistikuvaksi kesästä kiirettömyys. Paitsi silloin, kun juostiin nuorimmaisen purjehduskisoissa (ja niissä muuten juostiin paljon).

4. Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajallasi?

Haluaisin tietenkin viettää kaiken mahdollisen ajan saaressa jotain pientä puuhaten. Rankatkaan hommat eivät tunnu rasitteilta vaan ovat sopivan fyysisiä ja riittävän erilaista tekemistä kuin päivätyöni. 

Mutta jos vastaan arkisemmin, pidän ruuanlaitosta yhdessä, tulevaisuuden suunnittelusta (tietäen, että asiat, joita tutkin/pohdin eivät suinkaan kaikki toteudu), haluan ja yritän pelata tennistä aina kun vain voin ja puuhata poikien purjehdusharrastuksen parissa. Ja tietenkin blogata jostain itseäni ilahduttaneesta asiasta.

5. Suurin haaveesi?

Jos ohitan sellaiset arvoihin liittyvät perusasiat kuten perheemme onnellisuus ja terveys, vastaus on yksiselitteisesti PUR-JE-VE-NE. Se on ollut kestohaaveeni pienestä pitäen ja ja kaksi kertaa tämä haave on jo toteutunutkin :) Siksi olen haaveen kanssa rauhallinen, kun tiedän, että se voi olla totta vielä kolmannenkin kerran elämässämme. Ennemmin tai myöhemmin. Ja kun se tapahtuu, vedetään juhlaliput salkoon!


6. Lemppariruokasi?

Tällä hetkellä uunissa kypsyy yksi syksyn ehdottomista suosikkiruuista, joka on Mikon bravuuri: kaalikääryleet voissa ja siirapissa paistettuna, nam :) Mutta viime viikonlopun kevyempi kattaus alla sopii myös vastaukseksi. Nämä rullattiin vanhemman pojan kanssa:


7. Mitkä ovat kolme suosikkielokuvaasi?

Taitavat monet olla Pedro Almodovarin ohjaamia :)  

8. Mihin maahan matkustaisit, jos sinulla olisi mahdollisuus matkustaa minne haluat?

Lähtisin oikein mielelläni vaikka joululomalla Alpeille. Mutta kaukaisempana toiveena olisi Buenos Aires. 

9. Mitä aiot touhuta tulevalla viikolla?

Viikolla on luvassa työmatka Köpikseen ja toivottavasti viikonloppuna pääsemme saareen. Sen voisi pyhittää puiden kaatoon ja risujen polttoon. 

10. Mikä on ollut tähän astisen elämäsi suurin seikkailu?

Jos totta puhutaan, kyllä se on tämä meneillään oleva seikkaulumme Villa Idurissa, mutta myös ensimmäisen purjeveneen hankinta ja etenkin ensimmäisen kesän kuuden viikon yhtäjaksoinen matkanteko merellä oli huikea ja kokemusrikas seikkailu. Sellaiselta se ainakin tuntui. Olin tuolloin myös viimeisilläni raskaana ja synnytin kolmen viikon päästä rantautumisestamme. Kokemuksen jälkeen oli myös ihana alkaa rakentaa pesää kotona, jalat turvallisesti maan kamaralla reissua muistellen :)  

11. Mitkä ovat parhaat tapasi rentoutua?

Jos ajattelen yleisesti, en tiedä mitään rentouttavampaa kuin asiat, joissa yhdistyy keskittyminen olennaiseen, irrallaan olo arjen hyörinästä, ulkoilmassa olo ja itsensä haastaminen. Siksi kai vohkaan niin paljon purjehduksesta - ja nykyisin tietenkin Idurista :)) joka täyttää nämä samat kriteerit vaikkakin eri tavalla. 

Jos ajattelen ihan tavallista arkea, niin sanoisin, että urheilusta tulee aina hyvä olo. Eniten sillion, kun ei millään jaksaisi. Sen jälkeen yksinkertaisen hyvä ateria ja sauna kruunaavat olon!


12. Unelmiesi asuinpaikka?

Olen onnellinen sekä kotimme että Villa Idurin sijainnista. On suurta luksusta asua näissä molemmissa paikoissa meren äärellä, maailman mittakaavassa turvallisesti ja suhteellisen väljästi. Toivoisin voivani asua 50/50 Villa Idurissa, eli vähän enemmän ajasta kuin nyt. Onhan se tarkoitettukin pysyvään, ympärivuotiseen asumiseen, heh. Suuhuni ei sitten millään sovi sana 'kesämökki', kun puhumme saaripaikastamme. Ehkä siitä alkaa pikkuhiljaa muodostua meille toinen koti? 

Tällaisia henkilökohtaisuuksia tällä kertaa! Seuraavaksi luvassa arvonta, jossa arvotaan jotain herkkää, hentoa ja kevyttä... Siihen asti - Moido ja mukavaa viikonloppua!!


31 kommenttia:

 1. Haasteisiin on joskus haasteellista vastata, mutta tää vastausten lukeminen on aina yhtä kivaa :).


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt oli haasteellista, kun aikaa ei ole ihan toivotussa määrin riittänyt tähän bloggailuun viime aikoina. Mutta hyvä, että tuli nyt tehtyä työtä käskettyä!

   Poista
 2. Samaa mieltä Annukan kanssa - haasteet ovat välillä haastetulle haastavia, mutta näiden lukeminen on kyllä kivaa. Niin nytkin - jotain uuttakin sinusta löytyi;)
  Hyvää viikonloppua♥

  VastaaPoista
 3. Näitä on aina yhtä hieno lukea, joten turhaan kysymyksiä jätit pois :D
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En enää muista, mitä jätin pois... vai jätinkö.. ;)

   Poista
 4. Erinomaisen hyvin naiselta, joka ei "ole hyvä haasteissa" :)
  Joko se loppui?? Olis meinaan lukenut enemmänkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, kiva kuulla! En yhtään osaa ajatella, että mun avautumisia jaksais enää tätä enempiä lukea, hih.

   Poista
 5. Oih, täällä sydän sykki tuolle vanhalle ikkunanpokalle <3 Mielenkiintoinen haaste, huomasin samaistuvani vastauksiisi useammassakin kohdassa. Pitää ottaa ehkä itsekin työn alle, julkaistavaksi tai virtuaaliseen pöytälaatikkoon, nämä haasteet kun ovat samalla hyvä tilaisuus peilata omaa pääsisäistä maailmaansa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minä se huomasin, etten jakanut sitä lainkaan eteenpäin, joten otapa haaste tästä vastaan - se on nyt jaettu eteenpäin sulle!!

   Poista
 6. Voi että, ihan tänne asti jälleen loistaa rakkaus Villa Iduria kohtaan <3 Tuo tila saa olla niin kiitollinen, että juuri te päädyitte sinne! Ja missään nimessä ei "kesämökki". Kakkoskoti kuvaa upeaa piilopaikkaanne paljon paremmin :)

  Leppoisia tuulia viikonloppuusi Pilvi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Taru ♥, kauniisti sanottu.

   Poista
 7. Kuten joku jo mainitsikin, haasteet on siitä kivoja, että niiden kautta avautuu aina jotenkin uudella tavalla bloggaaja. Olen aika tuore lukija joten tää oli kiva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, jos tämä päivitys toi jollekulle jotain uuttakin - ehkä joidenkin vinkkelistä toistan itseäni, mutta minkäs sitä itselleen ja intohimoilleen voi! :)

   Poista
 8. Voi miten kiva oli lukea vastauksiasi! Olisin lukenut niitä mielelläni enemmänkin, Kiitos tästä piristävästä postauksesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin hämmästyn, kun saa tällaista palautetta. Sitä niin vaistomaisesti ajattelee, että 'nää nyt on vaan tällaisia mun hörinöitä, joita ei varmaan kukaan jaksa lukea' :)) Olisin ihan varmasti voinut turinoida pidempäänkin, mutta ajattelin lukijaystävällisesti olla lyhytsanaisempi :( Ensi kerralla sitten!

   Poista
 9. Kaunis ikkunanpoka! Ainakin haasteiden lukeminen on kivaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ikkuna on minustakin tosi kaunis, joten sen hankinta oli helppo päätös, etenkin kun hinta oli kohdallaan!

   Poista
 10. Mukava lukea vastauksiasi. Tuo ikkunanpoka toimii loistavasti kausivaloissa. Onnea matkalla purjevenehaaveeseen, aina jaksaa paremmin kun on jotain mitä odottaa (ja haaveilla).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toimii vähän liiankin hyvin, joten voi olla että se jää joksikin aikaa tähän käyttöön :)

   Poista
 11. Aivan ihanat vastaukset! Kiitos kun jaksoit tartta tähän(kin) haasteeseen :)

  Teillä on muuten über-somat itämaiset mukit tuossa sushikattauksessa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Just puhuttiinkin aterialla, että mites nää oikeesti korealaiset kupit oikein sopii tän japanilaisen ruuan kanssa ;) eli täältä Suomen vinkkelistä katsottuna ihan sama, mikä maa, Aasia kuin Aasia :)

   Poista
 12. Näitä on aina kiva lukea. Oppii tuntemaan ihmistä kuvien ja sanojen takana:)

  VastaaPoista
 13. Olipas kiva lukea ajatuksiasi, mielellään niitä olisi lueskellut enemmänkin :) Ihania unelmia ja haaveita teillä.

  Voih ja kaalikääryleet, nam! Onneksi uunissa on valmistumassa paraikaa kaalilaatikko :) Leppoisaa sunnuntaita Teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! toivottavasti oli hyvä ateria teillä, me nautiskeltiin juuri noita kääryleitä - ovat parhaimpia seuraavana päivänä!

   Poista
 14. Haasteellista :) Nyt minunkin tällähetkellä nurkassa lojuva ikkunanpokani saa jouluvalot, kiitos ideasta.
  Unelmia ja haaveita pitää olla. Rakastan merta, mutta olen maakrapu, pitkästyn veneessä/laivassa. Laivamatkat Norjasta Islantiin ovat olleet huikeita, mutta lopulta toivoin vain olevani pian maissa. Samoin kävi kun matkustin Norjan rannikkoa Hurtigrutenilla, maisemat olivat upeat, mutta pitkästyin vaikka laiva oli legendaarinen Kung Olav, oikea laiva siis ja matka kesti vain pari päivää. Kajakkiretket Helsingin edustalla ovat olleet ehkä parhaita "merikokemuksiani", yöpyminen pienissä saarissa ja luodoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä pienempi vene, sen parempi kosketus itse mereen ja merenkäyntiin. Mutta oli sitten mikä kiulu alla tahansa, yksi kohokohdista on aina maihinnousu :) vaikka vesillä kivaa onkin ja en itse voi sanoa siihen kyllästyväni.

   Poista
 15. kaunis ikkuna ! ja kiva oli kurkistaa sun ajatuksiin :)

  VastaaPoista
 16. hyvät vastaukset! :)

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...