Purjehdus


Purjehdus on ihana harrastus ja ollut monin tavoin osa elämäämme toistakymmentä vuotta. Saaritilan kunnostuksen aikana emme ole omistaneet omaa purjevenettä, vaan harrastus on saanut muotonsa  poikien jollapurjehduksessa, Kroatian purjehduksissa ja satunnaisilla matkoilla tuttavan veneellä. Nyt sivu kääntyy: saaressa iso työ tukikohtamme kunnostamiseksi on tullut vaiheeseen, mikä mahdollistaisi jälleen päivä- ja retkipurjehduksen omalla veneellä. Mahtava tunne!!


Juniori E-jollalla

Veneen yleiskriteerit:

Vene ei saisi olla liian suuri, mutta sen tulisi olla meri- ja matkantekokelpoinen. Tärkein vaatimus on hyvä purjehtivuus, mutta vene tulee harrastuskäyttöön, ei kilpailuun. Joitakin mukavuuksia sisälle tarvitaan, kuten nukkumapaikat, pentteri ja wc, mutta emme ensisijassa ole etsimässä täydellisen tiikkisisustuksen omaavaa "kesämökkiä". Puutöitä on saaressa ihan riittämiin! :D Kokoluokaltaan vene voi olla 25-30 jalkaa.

Aikataulu:

Vene hankitaan syksy-talvi-kevätkaudella 2019-20, jos säästösuunnitelmamme onnistuu. Riippuen taloudesta, meillä on kaksi eri reittiä tavoitteeseen pääsemiseksi: vaihtoehto A ja B.

Tavoite A:

Vaihtoehto A on finanssimielessä haastavampi, eli kuinka nopeasti pääsemme unelmatavoitteeseemme, sen aika näyttää. Olemme asettaneet ykköstavoitteeksi Seascape 27,7:n. Se olisi kokoluokaltaan täydellinen meille kaksinpurjehdukseen ja edustaa runkomalliltaan uusinta ja nykyaikaisinta purjevenesuunnittelua. Varusteiltaan se hipoo täydellisyyttä, mutta on sisältä juuri niin karu kuin tässä elämäntilanteessa toivomme :). Sisällä on nukkumatila 4:lle, pentteri ja wc.Tämänlaisten veneiden kautta ajatuspolkumme on kulkenut: 


Yllä: Beneteau First 35, ollut pitkäaikainen haave, mutta pidämme sitä liian suurena tämänhetkisiin tarpeisiin ja vähitellen runkomallikin on käynyt vanhaksi... Kuva: Boattest.com.
Alla: Pogo 30, hieman kallis, mutta muuten olisi oiva vene meille! Kuva: Pinterest.


Vaihtoehto B:

B-vaihtoehto on kiertotie. Jos taloudellisesti A ei ole mahdollinen vuoden kuluttua, päätimme, että hankimme edullisemman ja pienemmän veneen, kuten vaikkapa Beneteau Platu 25:n. Tällöin suunnitelmaan kuuluu, että pidämme veneen itsellä vain 2-4 vuotta ja toteutamme sen jälkeen vaihtoehto A:n tämän välivaiheen kautta. B-vaihtoehdossa ideana on se, että pääsemme nopeammin takaisin harrastuksen pariin, mutta joudumme säästämään unelmaveneeseemme pidemmän aikaa. Siinä välissä voimme kuitenkin purjehtia kompromissiveneellä pari vuotta, pitää sen hyvässä kunnossa ja myydä sen sitten eteenpäin jollekulle pientä venettä kaipaavalle. Sounds like a plan! :)


Yllä: Platu 25, kelpo vene päiväpurjehduksiin. Kuva: Båtagent. 

Saaritilan hankinnassa tärkeänä kriteerinä oli, että se on myös suojaisa satama omalle purjeveneellemme. Uskon vakaasti, että haaveet voivat toteutua, kun oikein määrätietoisesti työskentelee niiden toteutumisen eteen. Purjevene on se seuraava suuri haave. 

Veneilyn ympärille kietoutuu paljon muutakin kuin itse purjehdus, kuten lukuisia hyviä, purjehtivia ystäviä vuosien varrelta ja uusia sellaisia, joita esimerkiksi seuraan blogien ja instagramin kautta. Toivottavasti nähdään pian laitureilla!
TallennaTallenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...