Purjehdus


Saaritilan hankinnassa tärkeänä kriteerinä oli, että se on myös suojaisa satama omalle purjeveneellemme. Uskon vakaasti, että haaveet voivat toteutua, kun oikein määrätietoisesti työskentelee niiden toteutumisen eteen. Purjevene on se seuraava suuri haave. 

Purjehdus on ihana harrastus ja ollut monin tavoin osa elämäämme toistakymmentä vuotta. Saaritilan kunnostuksen aikana emme ole omistaneet omaa purjevenettä, vaan harrastus on saanut muotonsa  poikien jollapurjehduksessa, Kroatian purjehduksissa ja satunnaisilla matkoilla tuttavan veneellä. Nyt sivu kääntyy: saaressa iso työ tukikohtamme kunnostamiseksi on tullut vaiheeseen, mikä mahdollistaisi jälleen päivä- ja retkipurjehduksen omalla veneellä. Mahtava tunne!!


Juniori E-jollalla

Veneen yleiskriteerit:

Vene ei saisi olla liian suuri, mutta sen tulisi olla meri- ja matkantekokelpoinen. Tärkein vaatimus on hyvä purjehtivuus, mutta vene tulee harrastuskäyttöön, ei kilpailuun. Joitakin mukavuuksia sisälle tarvitaan, kuten nukkumapaikat, pentteri ja wc, mutta emme ensisijassa ole etsimässä täydellisen tiikkisisustuksen omaavaa "kesämökkiä". Puutöitä on saaressa ihan riittämiin! :D Kokoluokaltaan vene voi olla 25-30 jalkaa.

Aikataulu:

Vene hankitaan syksy-talvi-kevätkaudella 2019-20, jos säästösuunnitelmamme onnistuu. Riippuen tietysti taloudesta, pysymmekö aikataulussa vai venyykö se.

Mikä vene tähtäimessä?:

Olemme asettaneet ykköstavoitteeksi Seascape 28:n. Tämä venemerkki itse asiassa siirtyi yrityskaupan myötä vastikään Beneteau:lle, joten uudet vuosimallit kulkevat nimellä First 27. Niin tai näin, tämä vene on kokoluokaltaan täydellinen meille kaksinpurjehdukseen ja edustaa runkomalliltaan uusinta ja nykyaikaisinta purjevenesuunnittelua. Se on markkinoiden suurin trailerivene, eli siirreltävä ominaisuus houkuttelee meitä erityisesti.

Varusteiltaan se hipoo täydellisyyttä, mutta on sisältä juuri niin karu kuin tässä elämäntilanteessa toivomme :). Sisällä on nukkumatila 4:lle, pentteri ja wc.Tämänlaisten veneiden kautta ajatuspolkumme on kulkenut: 


Yllä: Beneteau First 35, ollut pitkäaikainen haave, mutta pidämme sitä liian suurena tämänhetkisiin tarpeisiin ja vähitellen runkomallikin on käynyt vanhaksi... Kuva: Boattest.com.
Alla: Pogo 30, hieman kallis, mutta muuten oiva vene! Kuva: Pinterest.


Veneilyn ympärille kietoutuu paljon muutakin kuin itse purjehdus, kuten lukuisia hyviä, purjehtivia ystäviä vuosien varrelta ja uusia sellaisia, joita esimerkiksi seuraan blogien ja instagramin kautta. Toivottavasti nähdään pian laitureilla!
TallennaTallenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...