Purjehdus


Purjehdus on ihana harrastus ja ollut monin tavoin osa elämäämme toistakymmentä vuotta. Mikko on kilpaillut paljon ja olemme perhepurjehtineet siitä lähtien, kun pojat olivat ihan pieniä. On kierretty Itämerta edes takaisin eri maissa: Kerran mentiin kanavia pitkin Venäjän puolelta Saimaalle ja Perämerellä on menty Vaasasta Höga Kustenille. Myös Riianlahti on tullut tutuksi monelta matkalta. Ihania muistoja niin matkoista kuin poikien lapsuudesta näihin kesiin mahtuu monen lokikirjan verran.


JurmossaPojat pikkuisina Rödhamnin kahvilan portailla

Perhepurjehdusten jälkeen purjehdus on ollut osa elämää poikien jollaharrastuksen muodossa. Viikot ja monet viikonlopuistammekin kuluivat usein treenien ja kisojen parissa. Talvisin teimme jokusen ulkomaan treenimatkankin. Suosituin regattakohde vuosien takaa on ollut Italian Garda-järvi.


Molemmat pojat purjehtivat optarin jälkeen E-jollaa, eli Europea, joka on trimmaustaitoja hyvin kehittävä, nopea kilpuri. Nyttemmin aktiivinen jollaharrastus on heiltä kuitenkin jäänyt muiden kiinnostuksenkohteiden myötä. Purjehdustaidot tuli kuitenkin hienosti hankittua kymmenen harjoittelu- ja kilpailuvuoden aikana.


Muutama vuosi sitten myimme Inferno 31 -purjeveneemme sillä tarkoituksella, että hankkisimme isomman tilalle. Hankinta on viivästynyt Villa Idurin kunnostustöiden vuoksi, mutta ajatusta emme ole edelleenkään haudanneet. Ehkä isompaa emme kuitenkaan enää tarvitse, vaan sellaisen, jolla Mikon kanssa kaksistaan voisimme tehdä lyhyempiä ja pidempiä retkiä. Kun Villa Idurin kunnostus on edennyt kriittisen vaiheen ohi, meillä on ehkä mahdollisuus viettää aikaa myös vesillä.


Rödjanissa, aivan lähellä Villa Iduria, on aikoinaan vierailtu joka vuosi.


Saaritilan hankinnassa tärkeänä kriteerinä oli, että se on myös suojaisa ja riittävän syvä satama. Uskon vakaasti, että haaveet voivat toteutua, kun oikein määrätietoisesti työskentelee niiden toteutumisen eteen. Purjevene on se seuraava suuri haave. 

Sillä välin, kun omaa venettä ei ole, voi veneen myös vuokrata. Kesänä ennen Iduria koimme uuden suuren elämyksen Adrianmeren purjehduksella. Voi sitä lämpöä ja tasaisesti puhaltavaa merituulta. Siltikään Itämerta ja sen kaunista saaristoa ei voita mikään!Veneilyn ympärille kietoutuu paljon muutakin kuin itse purjehdus, kuten lukuisia hyviä, purjehtivia ystäviä vuosien varrelta. Toivotamme heidät tervetulleeksi Villa Iduriin! Ensimmäiset purjehdusvieraat saapuivatkin iloksemme heti ensimmäisenä kesänä ja syväykset lahdella eri kohdista on testattu.


Kesäisin pääsemme omista aikatauluistamme riippuen gastiksi Itämeren purjehdukselle läheisen sukulaisperheen kanssa. Heidän kanssaan vietämme paljon aikaa muutenkin, mutta kutsun käydessä ilahdumme aina erityisesti. 
TallennaTallenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...