sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Kesäinen kevät


Voi että, mikä viikonloppu! Meillä on ollut ihan todellista hellettä, ihan yhtäkkiä. Ihan kuin varsinainen kevät olisi jäänyt kokonaan välistä ja narsissit vain olisivat kukassa väärään aikaan.
Niitä kasvaa siellä täällä, joten raaskin hyvin katkoa niitä maljakkoon.Mikko sai valmiiksi kolmannen istutuslaatikon ja pääsin maalauspuuhiin. Punamullan olen hankkinut tuttuun tapaan Hangon väristä ja värisävynä on falunpunainen. Kaikki pitää olla just eikä melkein samaa sävyä! Uusista laatikoista puuttuvat vielä valkoiset karmit, jollaiset ensimmäisessä on.Pääsin vihdoin istuttamaan jo ihan liian pitkiksi kasvaneet härkäpavut. Virittelin Mauron kanssa pavuille verkkoja tueksi, joihin ne voi sitoa, kun ne tästä istutusrupeamasta vähän virkoavat.Raparperit näyttäisivät rehottavan nyt kolmantena vuonna aiempaa paremmin.Jatkoin myös syksyllä aloitettua rantavajan maalausta, kun purkki tuli kerran avattua. Maalaamista on kiva tehdä pikku hiljaa, eli kakkein parasta se on ajanvietepuuhana ilman sen suurempaa paniikkia. Valmistuu sitten kun valmistuu. 


Nokkoset ovat juuri nyt parhaimmillaan! 

Vähän hankalia tosin poimittavaksi, kun ovat vielä niin pieniä; ruoho on melkeinpä korkeampaa. Keräsin kuitenkin ämpärillisen kuivuriin sen lisäksi, että teimme ensimmäiset nokkoskeitot. Ämpärillinen mahtui kuivattuna kahteen pieneen peltipurkkiin. Ja jatkuva ärsytyksen aiheeni, arghh, loputtomat lautakasat! Nyt on suurempi rakentaminen rannassa loppu - mihin ihmeeseen nämä hukataan??! Tuntuu, että uutta kasaa vaan tulee ja tulee...


Mikko aloitti jostain päästä kasojen perkauksen ja laulatti moottorisahaa.


Kaikenlaisia pinoja sitä vaan kertyy odottamaan pois kerääjäänsä tai polttajaa...

No, vihreys ja kukkien loisto saa kaiken näyttämään kauniilta, kauniimmalta kuin onkaan ;)Ihastuttavaa viikkkoa siis toivottelee,

30 kommenttia:

 1. Kasoja on meilläkin, risuja, tiiliä ja muuta ryönää. Yksi kun siistiytyy niin kaksi tulee tilalle :)
  Todella kaunis narsissi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa, no hyvä, että on kohtalotovereita. Minä kun luulin, että teillä on kaikki aina järjestyksessä!

   Poista
 2. Kummallisia rytökasoja on meilläkin, jokapaikassa..
  Ihanaa kukkaloistoa siellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, hyvä, että muillakin... Pääseeköhän niistä koskaan eroon?? Kiitos Katariina!

   Poista
 3. Ihanaa... ja tosiaankin niin kesäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, aivan ihanaa, kun on lämmintä!

   Poista
 4. Onko jollain muullakin kasoja? :D Ihanan kesäisen näköistä ja kauniit nokkospurkit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai mitä, teilläkö myös?? ;) Tieto siitä lohduttaa kummasti :) Kiitos kivimäen emäntä!

   Poista
 5. Ihanan kesäisen näköistä jo siellä. oÓn teillä vaan melkoinen mansikkapaikka! Ja vielä koko kesä edessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, niin, huikeaa ajatella, että kesä on vasta alussa! Meillä muuten on mansikkapaikka ihan kirjaimellisesti. Kesäkuun loppupuolella ahomansikat nousevat aika laajalti ja onneksi lampaat eivät oleskele sillä alueella :))

   Poista
 6. Neljännestä kuvasta löytyy näkymä, jossa olisin minäkin takuuvarmasti onnellinen! :)
  Idurinne näyttää hurmaavalta, kun luonto on puhjennut kukkaan ympärillä.
  Lasken täällä päiviä, kun pääsen nokkosten,kuusenkerkkien ja muiden villijutskien kimppuun maalle.
  Maurollakin jo hiki!(hyvässä muistissa kuvat siitä jäisellä rannalla) :) Kyllä on ihanaa, kun kesä alkoi vihdoin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta, Mikon kanssa naureskelimme viikonloppuna, että kun on niin kaunista, se oikein häiritsee työntekoa. Vähän väliä piti pysähtyä vaan ihastelemaan luontoa ja ottamaan kuvia. Sunnuntaina oli puhelimella satapäin puska-edestä-puska-takaa -tyyppisiä kuvia, jotka tietysti täytyy deletoida :).

   Jäinen ranta on enää kaukainen muisto, mutta kylläpä siitä oikeasti on vasta vähän aikaa. Aivan totta, nyt oli kyllä hiki kaikilla. Aivan ihanaa tämä lämpö, eikö!

   Poista
 7. Vihdoinkin tuli lämpimät kelit:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan. Alan uskoa, ettei enää sada lunta ;)

   Poista
 8. Täysi kesä teillä on siellä! Ja lautakasojen välistähän näkyy maa, joten ei niitä nyt niin paljon ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, jaa, enpä ollut kuullut tuollaista määritelmää, jonka mukaan meille mahtuu siis vielä monta kasaa lisää! ;)

   Poista
 9. Nokkosetkin ovat myöhässä tänä keväänä. Täytyykin käydä taas poimimassa piirakka-aineet. Ihanaa kun viimein näkyy merkkejä kesästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, viime vuonna keräsimme nokkosta aika monta viikkoa aiemmin. Mutta en valita nyt, kun sitä lämpöä vihdoin saatiin :)

   Poista
 10. Näyttää ihan täydelliseltä kesäidylliltä! Narsissit vaan jotenkin epätodellisia :).

  Mua alkoi Instassa se sun nokkoskeitto ihan tosissaan houkuttaa. Ei puutu enää kuin nokkoset ja tekemisen into + taito... Pitääkö ne siihenkin kuivattaa ensin? Ja miten niitä edes kuivatetaan? Kyselee viittä vaille valmis nokkoskokki :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä nokkosia jostain ojanpohjalta löytyy ihan varmasti! :). Tuoreet nokkoset itse ryöppään ensin keittoa varten, eli kiehautan vedessä, valutan ryöppäysvedet pois ja sitten lisään uuden nesteen keittoa varten. Ja sekaan kaikkea mahdollista. Itse laitoin kaurakermaa, kasvinliemikuution, pari perunaa, sipulia ja sen sellaista. Kokeile ihmeessä!

   Poista
 11. Aah, ihania kesäisiä kuvia! On tämä ollut uskomaton kevät, vielä vähän aikaa sitten tuli lunta. Nyt kaikki vihertää ja kukat kukkii.
  Älä noista lautakasoista murehdi, näkisitpä meidän ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En kyllä usko, että teidän idyllissä on yhtä pahat kasat ;)). Joo, ei enää lunta pliis!

   Poista
 12. Voi miten kaunista kukkaloistoa ja ihanan kesäistä! Nyt nautitaan ns. koko rahan edestä. Kyllähän tätä todella kauan ja malttamattomana jo odotettiinkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin odotettiin! Nyt nauttii sitäkin enemmän :). Kiitos Ansku viestistä!

   Poista
 13. Ihastuttavan kesäiset kelit teillä siellä. Meilläkin ollut muutama ihanan lämmin päivä ja juuri tänään pyöräytin kesän ensimmäiset nokkosvohvelit, olihan niitä jo ehditty odottaa kun talvivarannot lopouivat jo ennen joulua. Eli kovaa nokkosen keräystä tiedossa tälle kesälle. Pitänee kokeilla tuota kuivatusta myös, itse kun olen ryöpännyt ja pakastanut nokkoset tähän asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä! Meillä myös nokkosvarannot ehtyivät jo ennen vuoden vaihdetta, joten nyt on tehokeräys käynnissä :). Ryöppäys ja pakastus on varmaan ihan yhtä hyvä menetelmä. Me kun nyt kuitenkin hankimme tuon kuivurin lähinnä sienisatoa varten, mutta sillä kyllä kuivuu kätevästi kaikki muukin.

   Poista
 14. Kevät on kyllä hypähtänyt täysillä eteenpäin! Viime viikonloppu oli sellaista puutarhajuoksua, että... Hienot lavat olette tehneet! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Voi kiitos Annika, nyt vaan kasvattelemaan!

   Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...