sunnuntai 15. tammikuuta 2023

Sinivalkoisia löytöjä

No nyt pukkaa sinivalkoista. Kiertelin viikko takaperin Suomessa lomalla olleen juniorin kanssa vanhan tavaran liikkeissä. Totesimme pojan kanssa yhteen ääneen kierroksen päätteeksi, että nyt lähti ostelu ihan lapasesta, heh, kun molemmilla oli useampi kassi kädessä kotiin palatessa. Mutta, kukkaro kiitti. Löydöt olivat niin onnistuneet, että pitkän tauon jälkeen missään näistä liikkeistä edes käyneenä taas muistin, että kierrätyksestä kannattaa etsiä itseltä puuttuvia tavaroita eikä vain viedä sinne tavaraa. Sitä teen koko ajan: taas on laatikossa kierrätykseen lähdössä muutama kirja, pari kaitaliinaa, sarjoihin kuulumaton astia ja vaatekappale. Olen alkanut viedä tavaraa kierrätykseen vähän kerrallaan ja päättänyt lahjoittaa kaiken vähän arvokkaammankin nykyisin ilmaiseksi, koska myyntipöydän ottaminen tarkoittaisi tavaroiden säilömistä pitkän aikaa kotona ja kaiken kerralla viemistä. Tavoite on tietysti karsia turhat pois, mutta olla myöskään hankkimasta mitään turhaa. 

Nyt löytöihini. Kaikkein paras niistä oli tuvan keittiöön keväällä pääsevä apupöytä, jossa on kiva kaakelointi pinnassa. Pöytä oli tullut juuri myyntiin ja tein siihen samantien varauksen. Se on juuri oikean korkuinen keittiötasoksi, riittävän siro meidän pieneen tupaan ja vieläpä täysin tukeva. En tiedä, miksi tarvitsin edes miettimisaikaa, mutta muutaman tunnin päästä varauksesta hain 35 euroa maksavan massiivipuisen ja sinivalkoisilla keramiikkalaatoilla kaakeloidun pöydän omakseni. Tunnistaisikohan joku lukijoista pöydän alkuperää? Se ei vaikuta ns. käsityönä tehdyltä, joten mietin jopa, että voisiko se olla jotain ikivanhaa Ikean mallistoa... . 

Olin muuten jo ehtinyt epätoivoissani miettiä, että mistä ihmeestä repäisen tupaan työtason, kun emme ehkä halua mitään valmiskeittiötä sinne. Tuon pienen halkeaman pöydän kulmassa saan hiomalla ja vahaamalla piiloon. Superiloinen olin myös posliiniastioista. Olen asettanut posliinilautasille 10 euron ostorajan. Lautaset maksoivat 6 € / kpl, mikä yllätti ehjien lautasten hintana. Pieni kermakko on nykyisin ehkä vähän turha kahvipöydässä, mutta se oli söpö ja vain 5 € niin otin sen myös. Lamppu, 33 € oli ehkä vähän heräteostos, koska se edustaa uustuotantoa, mutta näin ollen se on ainakin toimintavarma ja turvallinen. Se sopii meidän ykköskotiinkin ja pääsi heti käyttöön, mutta saattaa myöhemmin päätyä yöpöydän lampuksi saareen. Hyvä, että tuli vähän jotain vihreääkin hankittua ;).

Orionille ostin koiraa itseään isomman jättinallen kympillä, mutta se ei kauaa hengissä pysynyt - siis nalle - vaan oli pian lukuisina vanukasoina pitkin lattioita. Näin ollen siitä ei saatu kuvaa.

Lahja tulikin näin annettua etukäteen ja kuva alla on otettu viikko sitten. Tänään Orion täyttää 1 vuotta! 🤎 Mauron fleece-liivissä on vähän kasvunvaraa (mieluummin lihaksille kuin masulle).Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!14 kommenttia:

 1. Hyvä idea hankkia liikuteltava sivupöytä kiinteän sijaan. Meillä saman asian ajaa klahvipöytä ja on ollut ahkerassa käytössä eli päivittäin. Tuo voisi olla vanhaa Ikeaa, mielestäni esim. Espanjassa näkee saman tyylisiä huonekaluja. Minusta valaisin sopii hyvin vanhaan sisustukseen vaikka uustuotantoa olisikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon myös, että pöytä tulee ahkeraan käyttöön. Ja samaa mieltä olen valaisimesta eli en ole ehdoton sen suhteen, että kaiken pitäisi olla oikeasti vanhaa, esimerkiksi juuri lamppujen suhteen. Ihastuin lasikuvun kauniiseen väriin ja lampun muotoon.

   Poista
 2. Mirjam-Matilda9.34

  Ihanat kirppisosumat,onnittelut niistä!Luulen,että sinivalkoiset astiat ja tuo ihkuihana,kaunis tasopöytä olisi lähtenyt minunkin mukaani.
  Annoit hyvän ajatuksen.Minullakin makaa nurkissa paljon turhaa,jo kerran kirpparillakin ehkä käynyttä,muttei eteenpäin mennyttä.Taidan koota ison kassillisen ja viedä kierrätykseen.Niin menee vaivattomammin kiertoon ja tulee tilaa.

  Ja voi kuinka söpö Orion on kasvanut!Onnea yksivuotisista!❤
  Onko hän hiukan erinäköinen kasvoiltaan kuin Mauro oli,vai tuntuuko minusta vain.Ehkä vielä pentupiirteitä.😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin saan kierrätysinspiraation usein toisten karsimisista luettuani, hehee. Pari kaappia kaipaisi raivausta vielä minullakin, mutta aika tyytyväinen olen tämänhetkiseen tavaratilanteeseen - vain välttämättömiä kannattaa säilöä.

   Orion kiittää :). Juu, on se eri näköinen, mutta kyllä, vielä on vähän sellaista pennun siloisuutta. Ainakin me tunnistamme hieman erilaiset piirteet tai eron pään muodossa, mutta toki kuvakulmat ja koiran ilmeet ovat vaihtelevia, joten välillä häivähtää yhdennäköisyyttäkin. Olet tarkkanäköinen, kun ulkopuolisena näet eron!

   Poista
 3. Paljon onnea Orionille!
  Ihanan kauniit pöytä ja astiat. Tuo on todella kätevä apupöytä, kun voi vaikka laskea kuumankin astian sen päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ah, tuotapa en tullut edes ajatelleeksi pöydän pinnasta! Hyvä huomio! Nyt olen entistäkin tyytyväisempi :)

   Poista
 4. Elena21.43

  Nykyisin kermakkoja tarvitaan kai lähinnä vaniljakastikkeen tarjoiluun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta! Hyvä olla yhä kermakko olemassa :)

   Poista
 5. Kätevä ja kaunis pöytä, sekä ihanat astiat! Kävimme eilen merimuseossa ja siellä oli näytillä eri värisiä, todella vanhoja posliiniastioita. Sinivalkoisten kohdalla ajattelin heti sinua :)
  Paljon onnea komealle Orionille ❤︎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, niin kiva kuulla, että tulin mieleesi :). Hyvin olen brändännyt itseni sinivalkoisten posliinien omistajaksi! :) Kaunis kiitos onnistteluista.

   Poista
 6. Heh. Siinä se tuli todistettua, että Pilvi on sinivalkoinen ja vähän myös vihreä :).

  Onnea uusista löydöistä ja Orionille myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä tuli :). Hymyilytti, kun luin sitä aiempaa kommenttiasi ripauksesta vihreää ja silloin olin jo nämä hankinnat tehnyt. Ajattelin, että Annukka taitaa tuntea mut paremmin kuin itse, kun en ehkä itsekään ollut asiaa niin konkreettisesti osannut ajatella! Hauskaa :).

   Poista
 7. Hieno pöytä ja tosiaan muistuttaa Ikean tuotteita. Voisikohan olla niin että entinen omistaja on tuon laatoituksen siihen lisännyt? Kaunis se on joka tapauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina! Tiedä sitä sitten. Laatoitus näyttää niin piiruntarkalta, että ainakin se on sitten teetetty ammattilaisella.

   Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...