sunnuntai 14. elokuuta 2022

Kamarin koristepanelointia

Olemme palanneet purjehduslomaltamme. Oli aivan ihana reissu Ahvenanmaalla ja Turun saaristossa! Mutta saareen oli myös tosi mukavaa palata. Käytimme pitkän viikonlopun hyödyksemme tilan töitä tehden: Mikko ajoi niityn matalaksi (kolmatta kertaa tänä kesänä) ja kannoimme & kuljetimme kaksi veneellistä halkoja maihin. Lastasimme polttopuut peräkärryyn ykköskotiin vietäväksi. Varaudumme talven energiakustannuksiin ja olemme kiitollisia siitä, että meillä on talossa kaksi varaavaa takkaa, vaikka oma savottansa tämä on.

Vastavuoroisesti toimme saareen 11 kpl parimetrisiä paksuja vanerilevyjä, jotka sain ilmaiseksi eräältä purkutyömaalta. Materiaalikustannukset ovat nyt niin korkealla, että tämä satsi lämmittää mieltä. Ja hyvän hien niiden roudaus myös nosti pintaan kuumana päivänä :).


Teemme vanereista koristepaneloinnin talon kahteen kamariin, joihin ne riittävät juuri sopivasti. Lopullinen ulkoasu on vielä hieman hakusessa, mutta kirjastokamarin peruspanelointi tuli tehtyä. Ehkä joku onkin ihmetellyt aiemmista kuvista, miksi kamarimme on tapetoitu vain 2/3 korkeudelta. Nyt syy siihen tuli viimeistään esille, jos en ole sitä aiemmin kertonut. 

Vielä huone ei näytä kovin koristeelliselta, mutta omassa päässäni näen jo paneelit maalattuina ja koristelistoin reunustettuina :). 

Mielikuvittelee,5 kommenttia:

 1. Puiden kuljetus maksaa itsensä takaisin säästyneenä ostoenergiana. Ja on hyvää hyötyliikuntaa. Ilmaiset vanerit kuulosta hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Eikä yhden peräkärryllisen kokoinen kantolasti ollut lopulta edes kovin kova homma. :)

   Poista
 2. minkä takia laitatte vanerit paneloinnin alle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, vanerit eivät tule minkään muun paneloinnin alle, vaan tulevat olemaan itsessään osa tekemäämme peilipanelointia, joka toteutetaan lisäämällä tähän vaneripuun päälle esim. koristeellinen jalkalista sekä muut reunalistat. Suurin osa tästä nyt laitetusta peruskerroksesta tulee siis jäämään näkyville. En ehkä osaa tätä paremmin selittää, mutta jos googletat koristepanelointi-sanaa, löydät erilaisia esimerkkejä. Toivottavasti selvensi!

   Poista
 3. Eipä ole meilläkään ruohonleikkuun kanssa tarvinnut hikoilla taas tänäkään kesänä.
  Jännityksellä jään odottamaan millaiset seinistä lopulta tulee!
  Mukavaa elokuun loppua teille sinne saareen<3

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...