perjantai 31. toukokuuta 2019

Uusi vaihde

Terve, täällä ollaan taas hiljaiselon jälkeen! Olen aivan liikuttunut ja otettu saatuani muutaman kyselyn, että onhan kaikki ok, kun ei ole kuulunut mitään. Kaikki ihanat blogiystävät - olette ihan oikeasti olleet mielessäni sinä aikana, kun ei ole ollut päivitysinspiraatiota ja olin muutenkin pois somesta. Tauko venähti aiottua pidemmäksi, mutta se on kulunut pääosin tuiki tarpeelliseen motivaation keräilyyn (vrt. edellinen postaus). Ihan hauskaa vaihtelua tässä välissä myös oli, kun sain osallistua seniorin uuden ensimmäisen oman kodin sisustamisen suunnitteluun, ja siitähän lähti ketjureaktio pyörimään: juniori halusi meidän ykköskodissa isoveljensä vanhan huoneen, joka sitten myös stailattiin hänelle uudelleen ja tämän jälkeen juniorilta vapautuneesta huoneesta tuli n. 15 vuoden jälkeen jälleen työhuone, jonka päätin sisustaa oikein viihtyisäksi, mitä se ei ollut 15 vuotta sitten.

Saarityömaa on ollut siis konkreettisella tauolla, mutta kaikki on hyvin ja tarpeellinen tauko saa tuntumaan kivalta palata tämän äärelle.

Ihanaa, että ehdin nähdä rakkaan jättituomeni kukinnan!


Ihan kuin olisi uusi vaihde silmässä. Tältä EI tosin vielä tuntunut, kun keskiviikkona saavuimme ja torstaiaamulla mietin, että helkkari, mikä vaikea ja piinallinen työmaa tässä odottaa. Mutta sitten kun aloitimme päätalon alapohjan rakentamista, tekeminen olikin taas ihan hauskaa. Avustin Mikkoa ja kaksin homma taittui nopeammin kuin olin ajatellut. Olin jotenkin pitänyt lattian tekoa vaikeana, mutta tostaina saatiin koolausten alle tukilaudat ja tänään perjantaina olemme latoneet pohjalautoja paikoilleen. Kiitos rakennusfirman, joka toi paikalle nämä pohjalaudat meille viime syksynä valmiiksi! Superiso apu!

Nyt on myös hippirakentaminen taakse jäänyttä elämää ;), sillä viime viikonloppuna Mikko toi ja kokosi poikien kanssa työmaalle sirkkelin, jolla kaikki hoituu monin verroin nopsempaa kuin mihin on totuttu. Moni varmaan päivittelee, että olemmeko muka tähän asti ilman moista peliä ja naulapyssyä täällä nikkaroineet. Kyllä vaan ja ihan hyvin, mutta nyt sirkkelin ansiosta yli puolet nopeammin, mitä tervehdin ilolla!


Enää ei vaikuta yhtään niin epätoivoiselta, kun eteistä lukuunottamatta päätalon alapohja on sillä mallilla, että voi alkaa paperoida ja eristää. Reunoilla on vielä nysväystä vaativia kohtia, kun tarkoituksemme on saada alalaudoitus täystiiviiksi, etteivät hiiret pääse eristeisiin.

Tähän loppuun näytän vielä meitä hämmästyttäneen luonnonilmiön - ilmeisesti haapojen kukinnoista ja juuri tänne osuvasta tuulesta johtuvan "lumipeitteen" ilmaantumisen. Pari päivää on ollut aika raivostuttava höttösade, mikä menee hengitykseen ja tunkee ja tarttuu joka paikkaan sisällä ja ulkona. Viime yön sade onneksi rauhoitti tilannetta.- mitä kummaa? Ei ole tällaista ennen täällä nähty.Pikaisiin kuulumisiin, toivottelee, 


taas vähän paremmalla mielellä :)

30 kommenttia:

 1. Ihanaa! Tervetuloa takaisin :) Kiva lukea kun itsellä on myös yksi aitan lattia projekti juuri käynnissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Mari!! Kiva, jos on samanlainen vaihe. Iloa ja intoa myös sinne aitan lattian laittoon!

   Poista
 2. Ihanaa, että kaikki on hyvin ❤ Siellähän te jo taas työn touhussa olette ja entistä tehokkaampina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku ja kyllä, täynnä uutta virtaa - ja on syytäkin :)

   Poista
 3. Samaa sanon minäkin: kiva että palasit, on vähän kaipailtu :) Hyvä että tauko on tehnyt tehtävänsä, sitä tarvitaan ajoittain.
  Teillähän näyttää lattiat jo lähes valmiilta! Pala kerrallaan ja aina välillä istumaan kaffikupin kanssa alas ihailemaan kättensä töitä. "Aikaa Jumala loi eikä kiireest mittää virkant", sanoo sananlasku. Kesäterveisin saaresta Keekis, joka ajoi eilen nurmikon eka kerran

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu niin kivalta saada kuulla, että joku on kaipaillut :). Se motivoi myöskin kirjoittelemaan näitä juttuja!

   Lähes valmiit, joo - tai ainakin ensimmäinen vaihe ;). On balsamia kevään aikana "kirveltäville haavoille", kun omin silmin näkee, miten saatiin projekti heti vauhdilla käyntiin. Niinpä niin, se kiire on meidän ihmisten keksimä juttu, joten parempi keskittyä siihen, että aikaahan on niin kauan kuin sitä itse kullakin on, muttei ainakaan näillä näkymin ihan huomenna loppumassa :). Kivoja kevätpuuhia sinne - täälläkin pitäisi nurmikkoa jo ajella!

   Poista
 4. Haavoilla taitaa olla menossa joku kukinnan ennätysvuosi, pari kertaa on ohi ajaessa pitänyt hieraista silmiä että mikäs kummituspuu se siinä kun on nähnyt kukkivan haavan. Lattian teko on mukavaa puuhaa, saa olla säältä suojassa ja tuloksia näkee nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä taitaa olla ennätysvuosi ja ihmeelliseen aavemaiseen asuun se kyllä onnistuu ympäristön saamaan. Oli ihan pakko lukea haavan leviämisestä, kun ei tällaista ole ennen ollut ja poikkeus tämä siemennyskevät onkin, koska opin, että haapa leviää parhaiten juuriversojen myötä eikä sen jatkuvuus ole lainkaan kiinni siemenistä. Biologian näkökulmasta moista pöllytystä ei siis tarvita, joten jonkinlainen poikkeustila tämä on ollut.

   Poista
 5. No nyt ne kesäpuuhat alkoivat ja valmista syntyy vauhdilla, varsinkin kun tuon sirkkelinkin saitte sinne hommattua. Varokaa sormianne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä mahtavaa, että vauhti pysyy yllä ja juu, olemme varovaisia! Kiitos Kristiina!

   Poista
 6. Kiva kuulla sinusta! Kun töihin tarttuu yhdessä ne etenevät myös jouhevasti. Sirkkeli varmasti nopeuttaa työtä. Meillä meni viikonloppusuunnitelmat uusiksi kun kesäkodilla kaatui myrskyn seurauksena iso koivu. No, eipä ole pulaa polttopuista ja onneksi puu kaatui pellolle. Kivaa viikonloppua sinne saareen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, hyvä, että se osasi kaatua oikeaan suuntaan! Isossa koivussa on paljon poltettavaa, joten klapihommia taitaa siellä tosissaan nyt riittää :).

   Kiitos Anni kivasta viestistä!

   Poista
 7. Nimetön11.06

  olipa mukava kuulla taas.terveisin blogiasi ahkerasti seuraava mummo pohjois-karjalasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Pohjois-Karjalan mummo! Kiva kuulla, että siellä seurailet. Kaikkea kivaa sinne sinulle alkavaan kesään!

   Poista
 8. Aivan mahtava kuvapari Maurosta, kun tuossa hölmistyneenä ihmettelee! :)
  No, jopa onkin hötöä kerrakseen!
  Sinulla ollut siellä mukava ideointirupeama poikien tiloja suunnitellen, kyllä siinä aika vierähtää. :)
  Olen itsekin ollut suht huononlaisesti täällä blogimaailmassa viime aikoina,on hiukan ideat kadoksissa.Tuntuu, että helposti toistaa itseään.Ymmärrän siis toistenkin tauot oikein hyvin.:)
  Mutta, eiköhän tämä tänään virallisesti alkanut kesä tuo tullessaan vaikka mitä, mistä toisillekin mielellään sitten täällä kertoo.
  Pienimuotoista sirkkeliä meilläkin välillä maalla kaivattaisiin.Teille taatusti valtava apu!
  Mukavia rakennushetkiä sinne teille ja Maurolle rapsut!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta viestistä!!
   Mauro se on aina jutun juonessa mukana ja siltä saa parhaat ideat, että mitä sitä voikaan taas itsekin päivitellä :D.

   Minulla helposti käy talven aikana niin, ettei ihan aiheeseen sopivaa postattavaa välttämättä synny ja moni asia tuntuu jotenkin "liian pieneltä" kirjoitettavaksi. Niin ei ehkä tarvitsisi ajatella, mutta nyt taas kesän tullen ei ole ongelmaa aiheista ja siksi kirjoitteluunkin on intoa. Ajattelen asian vähän niin nykyisin, että kirjoitan, jos huvittaa ja jos ei huvita, miksi pitäisi siitä sen enempää stressata.

   Kyllä, sirkkeli on pelastus. Ihanaa, kun joka laudanpätkän sahaamiseen ei menee muutamaa minuuttia vaan vain pari sekuntia - luksusta suorastaan :).

   Poista
 9. Hiljaiseloa täytyy välillä pitää <3 Siellä siis työkoneiden määrä kasvaa...miehille leluja ;) no ei vaiskaan, hyvä vehje jolla varmasti tulee hommaa puserrettua enemmänkin. Tuo höttösade on ollut kyllä viime viikot aivan joka paikkaan tunkeutuvaa, lapset tykkää ja aikuiset siivoo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, hiljaiselo on hyvä. Ja kyllä, tämän lelun minäkin allekirjoitan, eli nyt on näköjään osattu vetää oikeista naruista :)).

   Poista
 10. Melkoista höttöö tosissaan, enpä ole moista luonnonilmiötä nähnyt koskaan. Teidän projekti näyttää taas edistyvän, on jännittävää päästä näkemään miltä päätalo tulee näyttämään sisältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ihmeellistä ajatella, että päätalo etenee ja jos se vielä etenee näin vauhdilla. Mut kiva juttu ja kivaa, kun seuraat mukana!

   Poista
 11. Jestas, olen ajatellut lattiakoolingin laiton todella monimutkaiseksi. Mahtavaa, että sirkkeli nyt soi ja on helpottamassa hommia vaikka koiruli voikin ihmetellä.

  Kivaa kesän alkua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitähän minäkin: koko talven voivottelin mielessäni varmaan juuri tätä alkuvaihetta. Höh, ihan turhaan! Totta, koiruus ihmettelee sirkkeliä eikä tykännyt, kun olimme koolausten kimpussa, minne se ei päässyt, mutta selitimme, että nyt meidän täytyy tehdä lattiaa, että hänkin pääsee taloon, eli koita kestää ;)

   Poista
 12. Ei jumaleissön että ootte tähän asti hääränneet ilman sirkkeliä ja naulapyssyä! Kyllä noi nykyajan työkalut hiukan helpottaa ja nopeuttaa hommia vaikka tietty vanha kansa sanoo, että nössöt sellaisia käyttää :-D Tauko mistä tahansa puuhasta on aina välillä poikaa ja saa aikaan uutta intoa!

  Tota "lunta" tuli paikoitellen aika reilusti! En muista ennen nähneeni noin paljoa missään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, ihme juttu, ettei meillä ole ollut sirkkeliä, mutta ihan kaikkeen ei aina ole myöskään juuri sillä sekunnilla ollut varaa, mutta kyllä tähän nyt vaan piti investoida - tietenkin. No, nyt on ainakin kone uutukaisena priimakunnossa, kun sitä erityisen paljon tarvitaan. Sahattavaa on monin verroin enemmän kuin muissa rakennuksissa (ja ulkolaudoitustahan emme tehneet itse päätaloon tai venevajaan). Ihanaa, kun on nopeeta ja kätsyä!

   Poista
 13. Minä en päässyt kokemaan tuota höttösadetta, kun meillä päin ei juurikaan ole haapoja, mutta katselin netistä uutisvideoitakin tuosta. Oli niin hassua kun jossain pääkaupunkiseudullakin oli kadunvarret aivan valkoisenaan tuosta hötöstä :)

  Sinulla on muuten ihana blogi! Tulla tupsahdin tänne juuri ja tykästyin. Kivaa seurattavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että eksyit tänne ja kiva, että tykkäät :). Hurjaa on höttösade ollut, onneksi poikkeusvuosi!!

   Poista
 14. Hieno ja hyvin kuvainnollistava. :)

  VastaaPoista
 15. Jotain valkoista untuvaa siellä on lennellyt, taitaa koiruus olla hieman ihmeissään.
  Upeita kuvia ja nuo koirakuvat ovat valloittavia.
  Mukavaa helluntai-iltaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuta. Koira ihmettelee, kun vanhoilla päivillään näkee jotain uutta ;).

   Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...