keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Syksyä


Syksyn kiireisin työrupeama on takana (selvisin) ja samaan aikaan, kun kiireet helpottivat, päätti kannettavanikin sanoa sopimuksen irti ja jäädä lepolomalle. No, nyt olen taas kytkeytynyt maailmaan :). Suuntasimme töideni hellittäessä luonnollisesti heti saariston rauhaan minua rauhoittamaan. Edellisestä käynnistä olikin yli viikko, sillä seniori valtasi edellisviikonloppuna tilukset kaverinsa kanssa kahdestaan. Hyvin he pärjäsivät eikä siitä ollut tietysti epäilystäkään. Samalla tuli korjattua se mahdollinen väärinkäsitys, etteivätkö pojat viihtyisi Idurissa. Kyllähän he viihtyvät - vain paremmin, jos me emme ole paikalla :D.






Postattavaa viime viikonlopusta, jolloin oli taas meidän vuoromme, ei myöskään liiemmin ole; lähinnä yritimme tässä viilenevässä säässä vain pysytellä liikkeellä, haravoida ja keräillä ja poltella risuja. Kaikenlainen isompi tekeminen jäi odottamaan hieman lämpimämpiä päiviä.



Istuttelin viime kevään helmililjasipulit. Saas nähdä, kasvaako niistä ensi keväällä mitään!




Mennessä Mauro tutisi ja vähän minäkin. Poispäin lähtiessä annoin sille takkini venematkaksi ja tyyppi oli tyytyväinen untuvatakissa. Se sopikin mainiosti Mauron päälle :)


Syksyssä on oma ihana tunnelmansa, josta tykkään kohmettumisesta huolimatta!


Kunpa ruska säilyisi vielä pitkään...

  


32 kommenttia:

  1. Ihan tajuttoman "autenttiset" kuvat! Ovat niin skarpit, että ihan kuin itse olisi siinä katselemassa.
    Vähänkö ihana tuo untsikka-Mauro-meripoika!!! <3 <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiva kommentti - olen otettu ja Mauron kanssa vinkataan täältä myös silmää ;)

      Poista
  2. Kerrankin minulla on aikaa istua ja lukea blogeja, joten tällainen kuvafiilistely Idurista tuli kuin tilauksesta. Joskus ei onneen tarvitakaan juuri muuta kuin sitä haravointia ja risujen keräilyä. Kauneinta syksyä sinne! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, niin just. Todellista onnea on, kun voi haravoida hyvällä, rauhallisella mielellä!

      Poista
  3. Mauro ja takki, en kestä!! ❤😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mäkään, sen cool asenne tuli esiin :))

      Poista
  4. Syksyssä on oma hiljenevä, pysähtyvä tunnelmansa. Viime viikonloppuna sienimetsään sai laittaa ihan tuplatakituksen. Kyllä se Mauro tietää...
    Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin just, erityisesti lauantaipäivä oli aikkas vilpoinen, sanoisin. Nyt meille voikin tulla takista kinaa :)

      Poista
  5. Ihana Mauro takissaan! <3<3
    Idurissa on ihana syksyn rauhallinen tunnelma. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sari. Kunhan ei vain sada, nautin maisemista ja tunnelmasta, oli mikä lämpötila tahansa :)

      Poista
  6. Kyllä on kaunista syksyn tunnelmaa. Ja Mauro sulattaa sydämen aina;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, minustakin luonto näyttää nyt tosi kauniilta. Juu, jos ei ole muuta aihetta, Maurolla voi täydentää aina jutut ;)

      Poista
  7. Idurin miljöö sykähdyttää joka kerta. Tuota viimeistä "postikorttiotosta" pysähdyin ihailemaan monta, monta kertaa - siinä on jotakin... Kauniita tunnelmia kaiken kaikkiaan, tuokin istustuslaatikko(?) ei voisi enempää olla Idurin värinen. :) Mauro on tietysti aivan mainio untuvatakissaan - ihana! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos. Ruskan sävyissä sai kivan postikorttikuvan otettua syksystäkin :). Turkoosi "istutuslaatikko" on vanha reki ja ihan sellaisenaan olen sen ottanut uuteen käyttöön ja istuttanut raparperit siihen. Sen verran kuitenkin huolehdin rekivanhuksen vuoksi, että laitoin mullan alle muovin ja sijoitin reen kivien päälle, että pohja ei mätäne vaan ilma kiertää alla.

      Poista
  8. Se on aivan totta, Idurin miljöö sykähdyttää joka kerta! Tämä syksy on ollut todella kaunis ja toivottavasti se jatkuu sellaisena vielä pitkään.
    Täälä ilmottautuu yksi suuri Mauro fani :) niin ihana!
    Kauniita syksyisiä päiviä Pilvi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Mia! Annan Maurolle rapsutukset terveiseksi :). Kiitos samoin, nautitaan syksystä!

      Poista
  9. Mä ihastelin untsikka- Mauroa jo IG:ssä, on se niin lutu :-)

    Hyvä että selvisit ankarasta duunirupeamasta kunnialla! Mulla on kans rankka vaihe päällä duunissa enkä oo ihan varma miten tässä ämmän vielä käy...Onneksi kaunis ruska ilahduttaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mauro näytti hassun ihmismäiseltä takki päällä. Mutta sellainen koira kuin emäntä, mieheni sanoo, joten ilmankos takkini sopi niin hyvin ;)). Paljon tsemppiä työrintamalle, toivottavasti pysyt terveenä ja virtaa riittää pimenevistä päivistä huolimatta!

      Poista
  10. Tuo viimeinen kuva on kyllä pysäyttävän kaunis. Mutta niin on Mauro hieno takin suojassa lämpimässä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos. Joo, Mauro kyllä silminnähden ilahtui takin saannista ja kylmän tärinäkin loppui heti, kun paksu Joutsen-untsa oli lämmittämässä :)

      Poista
  11. Teillä on kyllä niin kaunis paikka, ettei ole tosikaan... vaikka syksy on välillä tolkuttoman kylmä ja sormet jäätyy kameraan, niin samalla värit ovat upean kuulaita ja luonto on matkalla vaiheesta toiseen. Sitä on upea seurata! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, kiitos, kiva kuulla! Minusta syksyn kylmä kuulaus on jotenkin piirun verran siedettävämpää kestää kropassa kuin kevään kylmyys, koska meri on kuitenkin nyt vielä lämmin. Kosteus taas lisää sitä kylmän tuntua, joten toivotaan, että syksy jatkuu kuivana ja kauniina mahdollisimman pitkään!

      Poista
  12. Syksyiset merimaisemat ovat lumoavia. Oli reilua antaa Maurolle takki, sillä kun on niin ohuet vetimet itsellä. Ja takkihan sopii Maurolle loistavasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Mauro on rodultaan mannermainen, keskieurooppalainen, koira, joten vaikka se luonteensa puolesta tuntuu sietävän kaikenlaista, ei se ihan varsinainen ulkokoira kuitenkaan ole. Nyt jo huomaa näin syksyllä (ja varsinkin merellä), että paikallaan kyhjöttäminen nollakelissä ei ole sitä varten. Jos se taas on koko ajan juoksussa, se kestää monta tuntia kyllä kovassakin pakkasessa. Mutta suomalainen saunakin sille juuri tästä syystä maistuu ;).

      Poista
  13. Voi että, kuinka on kaunista! Etenkin tuo viimeisin kuva on upea! Täällä itse lämmittelen kaminan lämmössä, ja jotenkin niin mukava tunnelma lampaantaljojen kera lökötellä. On muuten iso ero jotenkin tällaisen suomalaisen maatiaistaljan ja ikealaisen tehotuotantotaljan lämmössä! Molempia nimittäin löytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai että, kuulostaa niin cosylta!! Mielenkiintoista, jos noissa taljoissa on selvä ero, hyvä kun sanoit! Emme ole taljoja raaskineet tehdä omista lampaista, kun tekoprosessi maksaa aika paljon ja olen samaan aikaan katsellut Ikean taljojen huippuedullisia hintoja. No, enpä ole niitä periaatteesta halunnut myöskään Ikeasta ostaa, joten olen jäänyt jonkinlaisen pattitilanteen vangiksi. Ja näin ollen meillä ei ole taljoja ollenkaan, vaikka haluaisin niitä juuri tällaisten ilmojen vuoksi lämmikkeeksi myös meille!

      Poista
  14. Niin kauniit syyskuvat <3 Ja Mauro takissaan sai nauramaan:)

    Kyllä - kumpa tää kaunis ja sateeton syksy kestäisi pitkään. Niin, että sen sitten seuraavana sateisena muistaisi ihanana aikana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että sait pienet naurut :). Niinpä, nautitaan syksyn väreistä niin kauan kuin sitä riittää!

      Poista
  15. Kerrassaan hurmaavia kuvia! Mauro on niin mainio takissa :D Terävä keulakoira suorastaan ;)Tuo keloontunut puu on muuten upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Johanna. Mauron pitää aina olla ensimmäisenä menossa, myös veneessä. On usein tippumaisillaan, kun liukastelee keikkuen keulassa ;)

      Poista
  16. Tuo kuva Maurosta untsikkatakissa jaksaa naurattaa minua, ihan huippu 😀 Kylmä on ollut täälläkin, upea tuo viimeinen kuva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, Mari. Veikkaan että siellä ylempänä on vielä kylmempää, mutta kyllä viima merellä tietysti tekee äkkiä olon hyytäväksi.

      Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...