sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Katras on koossa

Karitsakatras saapui meille jo aiemmin viikolla. En ehtinyt itse siirtoon mukaan, mutta sain kuulla, että kohdassa, jossa laumaa nosteltiin peräkärrystä kuljetuslauttaan, oli yksi musta karitsa pinkaissut pakoon ja Mikko pinkaissut salamana perään. Huh, onneksi en ollut paikalla vaan kuulin sattumuksesta vasta jälkikäteen, kun kaikki viisi olivat onnellisesti proomussa ja vesillä. Olen ehdottanut jo aiempina vuosina tältä varalta talutushihnojen käyttöä, mutta Mikko ei ole lotkauttanut ehdotukselleni korvaansa. Hän halusi näköjään oppia tämän asian kantapään kautta ;), tai ehkä jatkossakin juosta ylimääräisiä juoksulenkkejä lampaiden perässä metsikössä.No, nyt ne ovat turvallisesti asettuneet ja olemme saaneet siirtää leikkuu-urakan niille. Mikko raivasi vielä eilen niityn suurelta osin, jotta se on lampaille helpommin ylläpidettävä. Lampaat eivät kovin korkeaa heinää edes suostu syömään - tallovat vain.

Taltioin hieman sateisia ensitunnelmia metsästä. Maurolla oli taas suora pääsy laumaan aiempien vuosien tapaan. Meidän vuuoromme tulee sitten myöhemmin, mutta nämä n. puolen vuoden ikäiset lampaat eivät ole enää kovin säikkyjä, mikä helpottaa elämää puolin ja toisin.

Nyt kun näiden siirto saatiin hoidettua, voikin alkaa suunnitella Juhannusta. Kesän alku on aina niin kivaa aikaa.

Iloa alkavalle viikolle!


36 kommenttia:

 1. Voi, teillä on kesäkaritsojakin!Mauron ja niiden "haleja" on liikkistä katsoa. :)
  Maurolla niin lempenviisas katse.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tämä on jo neljäs kesä, kun meillä pyörii jaloissa tämmöinen kirjava katras :). Mauro on aiemmista virheistään oppinut, että antamalla niiden nuuskuttaa itseään ensin kärsivällisesti voi sitten itse juoksennella niiden ympärillä vapaammin, kun ne eivät pelkää sitä. Viisas taktiikka, tosiaan!

   Poista
 2. Mauro sai taas kavereita. Näyttää niin onnelliselta lampaiden seassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumma kyllä, lintukoiran parhaat kaverit taitavat olla lampaat :)

   Poista
 3. Voi miten hellyttäviä kuvia!

  VastaaPoista
 4. Huh, onneksi mustalammas saatiin kiinni :)
  On ne vaan niin suloisia, kuten Maurokin, joka on niin terhakkana joukossa!
  Iloa alkavaan viikkoon:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano! Vai onkohan Mauro se laumasta välillä pesäeroa tekevä "mustalammas", vaikka ruskea onkin? ;). Kiitos samoin, Anu!

   Poista
 5. Minun sydämeni kyllä sulaa, kun katson näitä kuvia - Mauro ja lampaat!! Mauro on varmasti maailman onnellisin koira :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mauro haistoi jo viikolla isännän vaatteista, että nyt on käyty lampaita kuljettamassa. Sillä oli tuli takamuksen alla pari päivää ennen kuin pääsi viikonloppuna näkemään nämä kaverit. Ensi kohtaamisen jälkeen nämä olivat kyllä erottamattomat :).

   Poista
 6. Voi ihana Mauro, ehkä se vähän tasoittaa tietä teille :). Ja niin sympaattisia lampaita, ihania kesäasukkeja!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se tekee! Lampaat kesäisin täydentävät kyllä elämän tilalla - jotenkin ne vain kuuluvat tähän ympäristöön ja ilokseni olenkin huomannut, että siellä täällä saaristossa on alettu entistä enemmän pitää laidunlampaita.

   Poista
 7. Onpas ihana Mauro-lammas... Lauma kasassa!

  VastaaPoista
 8. Mulla oli pienenä sellainen kirja kuin "Kissa, joka luuli olevansa hiiri". Olet just ottanut kuvia kirjaan "Koira, joka luuli olevansa lammas". Voi miten söpöä! Iiiihhh! :-) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin, ainakaan minun tiedossani ei ole, että kaunuun harmas -rodussa olisi ruskeita yksilöitä (tai ainakaan meillä ei ole koskaan ollut). Meillä on siis nyt yksi erilainen, eli "mustalammas". Kovin se haluaa laumautua muihin. Huvittavinta on, että Mauro ei muuten syö esim. leivänkannikoita, mutta arvaapa jos lampaille annetaan kipollinen niitä, Mauro menee yhtä ahnaasti aterialle kuin nämä muut. No, "mustalammas" kun on, se alkaa murista lampaita pois omalta ruokakipoltaan. Muut lampaat kun jakavat ruokansa muiden kanssa ja vaan yrittävät syödä mahd nopeasti :)). Erojakin siis löytyy ;).

   Poista
 9. Näin sitä vaan lintukoirasta kuoriutuu mallikas lammaskoira 😄 -vaiko mukalammas 😉
  Ja olet oikeassa, kyllähän ne vaan niin tuohon maisemaan sopii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Monikäyttöinen talouskoira :)

   Poista
 10. Ihana tuo Mauro lampaiden keskellä:)

  VastaaPoista
 11. Iiik! Kesälampaat ovat TAAS saapuneet! Miten tuntuukin, että edellisestä laumasta olisi ihan hetki vaan? Maurossa on selvästi lammaskoiran taipumusta, niin tottunein elkein noissa kuvissa ollaan. Onnea uudelle laumalle ja hyvää juhannusviikkoa!

  VastaaPoista
 12. hei, sellainen unohtui kysyä/ehdottaa, että jaksaisitko joskus tehdä sellaisen kesälammasten hoitoon liittyvän postauksen? Jos kertoisit miten kesälampaita hoidetaan, mitä kannattaa ottaa huomioon jne. Mua kiinnostaisi kovasti ja itseäni hämää, että onko sulla ollut sellainen postaus jo aiempina kesinä, mutta se ois mennyt oitseltäni ohi tai unohtunut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viesteistä, nyt saa Juhannus tulla, kun tuntuu siltä, että kesän elementit ovat nyt olemassa :) ja sateesta viis! Joo, voin hyvinkin tehdä lammaspostauksen juuri kesälampaiden pitämisestä. Siitä aika ajoin kysellään, ja onhan tässä jo neljän vuoden syvä rintaääni takana, hehhee. Vieläkin tulee uusia asioita eteen, mutta postaus, jossa kokoan tähänastisen tietämyksen aloittelijan näkökulmasta, ei varmastikaan pahitteeksi olisi. Moni asia on tullut opittua matkan varrella, mutta itsekin olisin ihan mielelläni lukenut jostain koosteen etukäteen, jos olisi ollut mahdollisuus. Kesälampaiden pito on kuitenkin eri juttu kuin ammattimainen tuotantotilan pito, mistä taas löytyy paljon tietoa. Tällaisesta väliaikaispidosta löytyy vähemmän tietoa. Voi mennä vähän aikaa ennen kuin saan postauksen aikaiseksi, mutta lupaan alkukesästä!

   Poista
 13. En ole erityisesti koiraihmisiä, mutta kyllä toi teidän Mauro vaan on ihan huipputyyppi! Jotenkin sellanen luottamusta herättävä laumanjohtaja, mutta samalla lempeä. Tai jotain semmosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, blogista on varmaan välittynyt hänestä liian ruusuinen kuva ;). No totta on, että Mauro on arjen käänteissä yllättävän tottelevainen ja nopeasti oppiva sekä hauskan utelias kaikkea uutta kohtaan - nämä ovat osittain uusia piirteitä minullekin, vaikka olen ollut koiranomistaja ennenkin. Se on myös varsin karaistunut ulkokoira, joten sohvalullukka muuttuu hetkessä saalistajaksi, eli luonnetta löytyy.

   Toisaalta herran miinuspuolena pitää mainita liiallinen energia yhdistettynä sitkeyteen: silloin kun se on päättänyt osallistua johonkin tai ihmetellä jotain täydellä teholla, sitä ei mitkään komennukset pysty lannistamaan. Joskus se esimerkiksi saa hillittömän, loputtoman kaivuupuuskan tai vaikka haukkumiskohtauksen jonkun pikkulinnun takia ja sitä voi kestää tauotta 10 tuntia komennuksista huolimatta. Arvaa meneekö hermot, aivan sairaan rasittavaa!! Onneksi noiden lampaiden kanssa se itse keksi tämän rauhallisen lähestymisen. Viisas koira monissa tilanteissa.

   Poista
 14. <3 <3 <3 Ihania ja ihana tuo Mauro. Näitä katsellessa synkempikin hetki muuttuu iloiseksi. Jos asuisin kuin te, olisi minullakin varmasti lampaita =) Ihanaa kesää koko katraalle ja hauskaa juhannusta myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ps. hassut suljenumerohässäkät ovat sydämiä =)

   Poista
  2. Voi kiitos Myy. Lampaiden ottaminen oli ensimmäisiä suunnitelmiamme tilan hankkimisen jälkeen. Koemme, että kun nimenomaan on tällainen mahdollisuus, jota ei kaikilla ja joka paikassa itsestään selvästi ole, se pitää hyödyntää!

   Poista
 15. Oih <3 Jotenkin niin liikuttavat tunnelmat! Kuin kesän puuttuvat palaset saapuneet sinne teille <3

  Iloisia juhannussuunnitelmia! Olkoon se ihan paras juhla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Aina ei muuten ole Juhannusfiilistä, mutta tänä vuonna olen onnistunut sellaisen kehittämään itselleni ihan kunnolla :). Kivaa Juhannusta sinnekin!

   Poista
 16. Voi tuota Mauroa - varsinainen kunkku siellä laumansa keskellä:)
  Hauskaa ja rentoa juhannusta sinne!

  VastaaPoista
 17. Ihanat kuvat:) Tulin hyvälle tuulelle. Mauro porukkansa kanssa <3

  VastaaPoista
 18. Jee, liikkikset lambit ovat taas saapuneet! :)
  Ihanat, hymyn ja hyvän tuulen tuovat kuvat ♥

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...