maanantai 21. lokakuuta 2013

Sisustusrintamalta kuuluu




Edellisen postauksen lopussa totesin, että sistusrintamalta kuuluu enempi sitten ensi keväänä. No mutta, miksi ihmeessä pitäisi odottaa niin kauan, kun havahduin tänä syyslomana, että rantamökin toinen puoliskohan kaipaa jo kipeästi sisustusta.

Asetuimme syysloman viettoon pitkäksi viikonlopuksi ja keli oli aika armoton. Idurin syksy tähän asti on ollut yllättävän armelias. Viimeiseen asti olemme keskittäneet olemisemme ulkotiloihin, mutta nyt... ei enää puhettakaan. Lämpötila on ollut nyt nollassa ja yöllä pakkasella. Perjantain ja lauantain aikana satoi jäätäviä rakeita. 

Noin yleisesti täytyy sanoa Idurin eduksi, että rakeet ja vesikin satavat näköjään pääsääntöisesti auringon kera :) Sain muutaman ihan mielettömän maisemakuvan kuulaassa syyssäässä, mutta nyt, sen sisustusasian pariin. Maisemakuvat saavat odottaa.

Kun rantauduimme, Mikko sytytti heti mökin kamiinaan tulen. Se asennettiin jo kesällä, mutta nyt testasimme sitä vasta ensimmäistä kertaa! Ihanasti se lämmittikin ja saimme aika pian sekä kylmyyden että kosteuden pois. 



Hain laatikon halkoja varten ja huomasin, että hei, tässähän meillä on sisustuksen alku käsillä, jes! 



Sen myötä, että elämämme kääntyi sisätiloihin, ajattelin, että jos olemme neljän hengen voimin näissä pienissä neliöissä koko pitkän viikonlopun - ja sään takia nimenomaan oleilemme mökissä - on jo syytä miettiä vähän viihtyvyyttä. Edelleen joudun sijaamaan pedit patjoille lattialle (en ole keksinyt, minkälainen sänky tänne sopisi). Neljä patjaa vievät mökin lattiatilasta puolet, mutta loppuosan voi ehdottomasti tehdä kivaksi ja idylliseksi, jotta olo ei olisi kuin selviytyjällä.

Hain kesällä laittamani pöydän ja tuolit mökkiin ja kuten arvelinkin, ne istuivat paikoilleen kivasti. 




Heinäseivästikkaiden valmistuksesta ja tuolien ja pöydän kunnostuksesta olenkin postaillut aikaisemmin, eli kaikki kuvissa näkyvä on teille pidempään blogia seuranneille tuttuja (löytyvät klikkaamalla 'tee-se-itse' -aihetta sivupalkista). Tikkailla lepää purjekangas-tyyppiset pimennysverhot, jotka kiinnitän ikkunoihin yöksi. Varsinaisia verhoja minulla ei mökissä vielä ole.




Mitään kiinteitä hyllyjä tms. en vielä voi asentaa, koska seinät kaipaavat ensi vuonna kolmannen maalauskerroksen. Niinpä vanhat laatikot saavat huolehtia säilytystarpeesta siihen asti.


Tämä kenkälaatikko yllä kaipaisi ehkä välihyllyn laskutilan tehostamiseksi


Lattia on nykyisellään seinä- ja kattomaaliroiskeissa, mutta maalaan sen ensi keväänä.


Ohhoh, tulipa pljäjäytettyä tähän päivitykseen paljon kuvia. No, tälläiselta näyttää meidän rantamökkimme seitsemän neliön alueelta, heh, eli se toinen sisustamaton puoli kuvien ulkopuolelle rajattuna :)

Kun sunnuntaina istuimme Mikon kanssa pöydän ääressä aamukahvilla, fiilistelimme, että onpas vaan ollut aika viihtyisä viikonloppu. Minä heti ennätin huudahtamaan siihen, että: 'kiitos minun kalustamiseni!', johon Mikko puolestaan vastasi, että 'väitän kyllä, että asentamani kamiina oli ratkaisevampi tekijä viihtyvyydessä'. Ja myönnettäköön, ilman tuota suloista lämpöä en olisi näistä kalustuksistanikaan kovasti iloinnut. Mutta siltikin, yhteistyön tulos on paras tulos ja kyllä mä oikeasti saan myös kannustusta tähän puoleen ;)

Myrskylyhdyt, joita näkyy joka kuvassa eivät muuten ole kuvauspaikalla tehostemielessä! Niitä vaan on ihan pakosti joka nurkassa. Kun ei ole ulkovaloja, sytytämme kaikkien rakennusten kulmakarmeihin lyhdyt kulkuvaloiksi, kun säkkipimeä laskeutuu laaksoon. Tänä viikonloppuna oli muuten upea täysikuun valo lisänä. (Mikko hyödynsi sitä kauriin väijytyksessä.) 


Viikonloppuna oli uskomattoman kirpeää, kaunista ja hiljaista. Nautin elosta näin. Kylmäkään ei haittaa. Sitä tunnelmallisempaa vain on sisällä. En tarvitsisi mitään muuta…



25 kommenttia:

  1. Täysikuu on ollut upea, pilvien lomasta mollottaessaan valaiseen kyllä ihan kaiken.

    Meilläkin on siirrytty sisätiloihin, tuntuu hetkittäin oudolta kun tänä kesänä ja etenkin syksyllä oli niin paljon upeaa säätä olla pihalla.

    VastaaPoista
  2. Ihana matka Iduriin tuli taas tämän postauksesi johdosta, kiitos siitä!

    VastaaPoista
  3. OOTTEPA hommanneet aivan ihanan kaminan mökkiinne. Hyvältä näyttää muutenkin. Palaset ovat loksahtaneet paikoilleen ja nyt voi vain nauttia lämmöstä ja tunnelmasta ja huokaista <3 ihanaa loppu syksyä :)

    VastaaPoista
  4. Todella tunnelmallisia kuvia! Varmasti viihdytte nyt jo siellä ja aatteleppa mitä se onkaan vuoden päästä :))

    VastaaPoista
  5. Komeat seitsemän neliötä :)

    VastaaPoista
  6. Oi että, kerrassaan ihastuttavan näköistä! Kamina on niin symppis, että haluaisin sellaisen kyllä meillekin. Tiivis tunnelma luo lämpöä ;)

    VastaaPoista
  7. Aika pienelöä sitä on lopulta tyytyväinen. Kivaksi olette tai olet sisätilan laittanut.

    VastaaPoista
  8. Toi kamina on kyllä niin kaunis. Me vielä vaan haaveilemme kaminasta tai takasta. Meillä on sähkölämmitys täällä mökillä ja ilmalämpöpumppu, mutta tunnelman luojana elävä tuli olisi aivan mahtava.

    VastaaPoista
  9. Ai ai ai! Selvästikin täällä sataa pisteitä kamiinasta enemmän ;) Noh, myönnetään: tuo siro italialaisuuni sopii näihin minineliöihin moitteettomasti ja on mökin sydän. Siinä pystyy keittämään kivasti pannulla kahvit ja kaakaot.

    Ja se on juuri niin, että ihminen on kumman tyytyväinen näinkin vähään tilaan. Kahdelle hengelle tämä onkin jo ihan optimaalinen, joten mökki tulee toimimaan loistavasti vierasmökkinä sitten joskus.

    VastaaPoista
  10. Ihanaa! Melkein kuin olisi mukana ollut;)

    VastaaPoista
  11. Kaunis kokonaisuus! Kaikki sopii niin hyvin yhteen ja tuo rauhallisen tunnelman ja kosketuksen menneestä ajasta.

    VastaaPoista
  12. Erittäin onnistunut sisustus ja ihana kamiina! Viihtyisää, todellakin.

    VastaaPoista
  13. Kaunista ja viihtyisää! Ja aivan ihana tuo kamina. Oikea mökin sydän :)

    VastaaPoista
  14. Kiitos!! Nämä lämmittävät yhtä paljon kuin kamiinamme :)

    VastaaPoista
  15. tykkäsintykkäsintykkäsin :) ihania kuvia! kiva matto !

    VastaaPoista
  16. Todella nättiähän siellä jo on! Kauniita nuo vanhat puulaatikot, ja niin monikäyttöisiäkin vielä. Meilläkin on noita myrskylyhtyjä saunarakennuksessa, mutta mua arvelluttaa niiden käyttö. Haluaisin tähän tuvan seinustalle niitä ripustaa, mutta mitä jos se vaikka posahtaa sytyttäen koko seinän.. apua, paniikki pelkästä ajatuksesta..Saattaa olla, että panikoin hiukan turhia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mäkin vahdin niitä vähän väliä - en vaan voi sille mitään, kun vanhaa kuivaa puuta on joka puolella ympärillä. Tosin, meillä on muutama sellainen ihan oikea myrskylyhty, laadukas ja kallis, joista en ole huolissani. Enemmän arveluttaa ne pari tavallista rautakaupasta hankittua ja niitä en uskaltais jättää yöksi palamaan.

      Poista
  17. Tiedän että haluatte aitoa ja alkuperäistä, se onkin kauneinta, mutta silti uskallan vinkata Ikean Hemnes sohvasängyistä. Se on vaan niin kätevä: sohva, yhden sänky, kahden sänky, ja laatikot vetävät tavaraa valtavat määrät. Oli meidän pelastus kun ennen mökin valmistumista nukuimme "varastossa". :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kaiken tarvi toki vanhaa olla, joten kiitos vinkistä. En ole vielä niin hirveästi ehtinyt etsiskellä, joten on hyvä kartoittaa eri vaihtoehtoja. Uuden ja vanhan sekoitus taitanee hyvinkin olla meidän juttu, mutta toki silloin, kun hankkii uutta, haluaa sen olevan kestävää. 'Tilaihme' ei olisi pahitteeksi :)

      Poista
  18. Kylläpä tuolla kelpaa lomailla, vaikka huonommillakin ilmoilla. Ihanan oloinen paikka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannele, siltä tuntuu meistäkin. Päivä päivältä vain enemmän :)

      Poista
  19. Aivan ihana paikka. Tykkään kaikista elementeistä ja ne istuu kuin nenä päähän tilassa :)

    VastaaPoista
  20. Voi Pilvi, miten ainutlaatuinen tunnelma onkaan syntynyt sinne! Olet kekseliäs! Nuo tikkaat ovat hienot ja myrskärihylly/laatikko UPEA! Myrskärit eivät juurikaan petä, kun tarvitaan valoa syystuulissa ja tunnelmissa. Oli kiva taas kurkata tänne! Ja kiitos myös saariston syysluontokuvista! Syysterveisin, Hanna

    VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...