sunnuntai 11. marraskuuta 2018

Pellavaliina


Vein Kierrätyskeskukseen pari kassia tavaraa ja piipahdin sisään. Olin vähän kiireessäkin, joten en ollut etsimässä yhtään mitään. Ovensuussa myyjä asetteli myyntiin tulevia astioita pöydälle, jota koristi aivan upea valkokeltainen liina. Kysäisin, onko liina myynnissä ja jos on, niin mitä se maksaa. Myyjä oli ajatellut käyttää liinaa somisteena, joten sillä ei ollut hintaa. Hetken mietittyään hän sanoi: "Jos otat liinan nyt, kun somistaminen on vielä kesken, saat sen 4 €:lla. Halvalla lähtee, koska liina on pellavaa ja täysin ehjä." Hypistelin sitä minuutin ja näin sen mielessäni tulevan tuvan pöydällä. Kaappasin liinan kainalooni, ettei myyjä ehtisi muuttaa mieltään! 


Olen niin kovasti tykästynyt pöytäliinaan, että piti hetimiten kokeilla sitä keittiövajan ruokapöytään. Tähän käyttöön se on mielestäni vähän liian fiini, mutta sain esimakua siitä, miltä se näyttää.


Esittelen samalla vähän aiemmin ostamani lautaset. Sinisiä posliiniastioita ei voi olla liikaa: lautaset ovat jo normaalissa käytössä. Lautasia on kaksi ja ne maksoivat kappaleelta vain 2 euroa. Ne eivät ole mitään supervanhoja, mutta laadultaan hyvää posliinia ja tykästyin tyylikkääseen kuviointiin. Liinan ja lautasten kuvioissa on vähän samaa henkeä...






Liina puolestaan ei jää vielä vakituiseen käyttöön, vaan jää odottamaan tulevaa elämää talossa.


Tällä kertaa osuin oikeaan paikkaan oikeaan aikaan.

Pohtii,



30 kommenttia:

  1. Hieno ostos ja miten edullinenkin! Joskus osuu oikeaan paikkaan pikeaan aikaan. Ja kun vielä uskaltaa avata suunsa niin oi tehdä löytöjä :)

    VastaaPoista
  2. Upean löydön teit... liina on kaunis ja siinä on ripaus mennyttä aikaa.

    VastaaPoista
  3. No liina oli kyllä upea löytö! Vanhat pellavaliinat ovat kauniita ja kestäviä. Rakastan sinivalkoisia astioita, joten tykästyin myös lautaseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Tälle liinalle sinivalkoiset astiat sopivat paremmin kuin hyvin :).

      Poista
  4. Kaunis!
    Surettaa hiukan tuo aliarvostus vanhoja käsitöitä kohtaan nykyään.
    Tai no, meidän niitä arvostavien onneksi toki. :)
    Itsekin olen löytänyt upeita, suuritöisiä, vanhoja käsitöitä muutamilla euroilla.
    Tuokin ollut varmasti jossain pyhäliinana liinavaatekaapissa.
    Todellinen löytö tuolla hinnalla!
    Kun ajattelee, että jos liinalla on paljonkin ikää, sen tekijä on saattanut itse kasvattaa pellavat,käsitellä ne ja kutoa puissa liinakankaankin.
    Minulla on yhdessä mummuni tekemässä (kaikki edellämainitut toimenpiteet) vanhassa joululiinassa tuo sama kuvio, joten oletan, että sinunkin liinasi on vanha.
    Keltainen liina pöydällä on aina suloinen, varsinkin kesällä kun sen värin saattaa korostaa ikkunasta tuleva aurinkoraita.
    Siihen vielä ketokukka-kimppu vaasiin, ah! :)
    Aivan ihanat ovat lautasetkin!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet kyllä niin oikeassa. Arvostuksen olisi syytä olla korkeammalla, mutta alhaiset hinnat kertovat kyllä muuta :(. No, onneksi sain liinan talteen ja juuri siihen käyttöön se taas saadaan, mihin on tarkoitettukin, ettei ainakaan miksikään lumppukankaaksi joutunut.

      Olet saanut seurata läheltä aivan ainutlaatuista työtä! Kiva kuulla tuosta kuvioinnista. Mielikuvani tästä liinasta on juuri tuollainen kuin kuvailit, kesäisen kattauksen kruunu! :)

      Poista
  5. Kaunis ja todella ihanan kesäinen liina! Mekin saatiin käsinkudottu liina kuolinpesältä menneenä talvena; olisivat muutoin heittäneet roskiin, mutta anoppini arveli, että saattaisi Mari tästä tykätä. Ja niin tykkäsin! Varsinkin tuollaisissa tilanteissa huomaan hamstraavani jopa tavaraa, ettei nyt ainakaan roskiin heitettäisi. Ja minut tosiaan tunnetaan jo tästä syystä; joskus tuntuu, että ehkä jo vähän liiankin hyvin 😅 Mutta jos eivät jää meille käyttöön, laitan itse kiertoon - enkä nyt ainakaan kaatopaikalle tuotteita kuskaa 😬

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tykkään kovasti! Juuri niin - tällaiset aarteet pitää todellakin saada talteen :). Ja ainahan voi kierrättää eteenpäin, kuten sanoit. Se on sitten eri asia, raaskiako ;)

      Poista
  6. Hieno liina ja kauniit lautaset.

    VastaaPoista
  7. No oho. Aikaa jo vuosikymmeniä kestänyt ja edelleen kestävä kaunis aito liina neljällä eurolla on kyllä moninkertaisesti hintansa väärtti. Mitä lie samalla rahalla nykyään, varmaan jonkun yhden muovitabletin..

    Ja uskotko, että aina kun näen jossain kauniita sinivalkoisia posliiniastioita, tulet ensimmäisenä mieleen :). Joskin kyllä jostain syystä myös sellaisista tietyistä vihreävalkoisista, joiden kuviota en osaa ilman kuvia kuvailla, mutta nekin on ihan sun näköisiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No just niin, korkeintaan muovitabletin, hehee :)) Mistäköhän tuo vihreävalkoinen mielikuva voi tulla... ? Ehkä jostain kangasvalinnastani? No, niin tai näin, hauska kuulla noista mielikuvista :)

      Poista
  8. Teit kyllä edullisen liinaostoksen :)Pellava on materiaaliltaan ihan parasta, paranee vain vanhetessaan <3

    VastaaPoista
  9. Pellava on ihana materiaali, hyvä löytö!

    VastaaPoista
  10. pellavaliina on erinomainen löyty! Minulla on muistikuva, että olen nähnyt lapsuudessa vastaavanlaisia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa. En yhtään tiedä liinan ikää ja tajusin sen jo ostohetkellä. Mutta sitten mietin, että vaikka se ei olisi vanhakaan, kannattaa kaunis liina ostaa pois tuolla hinnalla. Ilmeisesti se kuitenkin on jonkun vuosikymmenen nähnyt :)

      Poista
  11. Kaunis liina sekä siihen sopivat sinivalkoiset lautaset.
    No jo on edullinen hinta tuolla pellavaisella liinalla. Kerrassaan ihana löytö ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tosissaan edullinen löytö ja kiva että sielläkin tykätään :)

      Poista
  12. Olipas aika hyvä löytö! Kierrätyskeskus on ihan mahtava paikka :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se hauska paikka. Melkein aina sieltä löytää tarvitsemansakin, jos jotain tiettyä lähtee hakemaan.

      Poista
  13. Kaunis perinneliina. Pellavaa parempaa ei ole. Teit hienon löydön:)
    Kauniita lautasia saa hyvän kokoelman pikkuhiljaa ja maltilla keräten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Juu, lautasia tarttuu yksittäin mukaan vuosien varrella :)

      Poista
  14. Pitäisikin käydä useammin kierrätyskeskuksessa!
    Silmäni jäivät jumiin tuohon kuvaan, missä sinikeltainen jakkara kruunaa keltaisen liinan ja sinivalkoisten lautasten liiton. Ihanat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sieltä löytää kyllä kaikenlaista!
      Kiitos, sinikeltainen tuoli on myös oma suosikkini. Niitä löytyi tilalta kaksi ja isompi puusohva samaa sarjaa. Ovat kovalla käytöllä!

      Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...