lauantai 24. helmikuuta 2018

Ulkosaariston jäillä

Tällä kertaa ei sen kummempia tarinointeja kuin että lähdimme käymään saaressa ja koukkasimme etelän puolelta päästäksemme ihanaan, kirkkaaseen ulkosaariston talvitunnelmaan!













Vastaan tuli kohtuu iso railo. Aikana, jona olimme jäällä, huomasimme veden nousevan railokohdista jään päälle. Jää oli kuitenkin erittäin tukevaa jo railojen välittömässä läheisyydessä.








Nopea pyörähdys tilalla, josta haimme kainalollisen polttopuita. Tarpomisen jälkeen suunnitelmissa oli pieni levähdys jään reunalla, lämmittävä nuotio, eväsleipiä ja kuumaa mehua. 







Auringossa nuotion äärellä olikin lämmin, vaikka pakkasta tuohon aikaan oli noin -14 astetta. 





Mauro juoksenteli ympäriinsä taas elämänsä kyllyydestä. Retken jälkeen se onkin nukkunut monta tuntia putkeen pieniä äännähdyksiä päästellen ja jalat vielä vispaten :).



Niin ihana ulkoilusää tänään! Ilman kunnon talvea eivät jäät kanna ja tee meille tietä perille.

Talvitunnelmissa,


45 kommenttia:

  1. Upeat on maisemat ja vaikka en näistä kylmistä keleistä tykkääkään, on pakko myöntää, että nautin tästä kauneudesta!
    Aurinkoisia päiviä, Pilvi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kun me odottelemme aina noita paksuja jäitä, että pääsemme kulkemaan saareen, niin olen kummasti alkanut tykätä kylmistä keleistä ;). Ja onhan se just niin, että kunnon pakkassäässä vain tulee sellainen ainutlaatuinen superkirkas, superkaunis talvisää!

      Poista
  2. On kyllä mukavan näköistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä mukavaa ja mietin myös, että olemme täällä Suomessa niin etuoikeutettuja, kun pakkassää saa luonnon paikassa kuin paikassa näin kukoistamaan.

      Poista
  3. Ihana postaus ja ihanat kuvat! Minun alkoi tehdä mieli saaristoon.
    Me jopa mietimme saarelle ajoa autolla... lattialankkuja kun pitäisi viedä sinne. No, nyt on kylmiä öitä ja jäät vain paksunevat. Pitäisi soitella kalastajalta tietoja vielä.
    Saaristo on talvellakin niin kaunis. Hienoja tunnelmia teillä kuvissa.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula, aurinkoisina päivinä luonto antaa tosiaan nyt parastaan! No nyt kannattaa varmasti hyödyntää jäät tavarankuljetusta varten. Osan matkasta tarvoimme mekin mönkkärin tekemissä urissa, eli meidän huudeilla on ainakin joku kuljetellut puutavaraa saaristoon. Hyvä jos teillä on paikallista tietämystä jään todellisesta kantokyvystä, jos lähtee painavan lastin kuljetusta suunnittelemaan.

      Poista
  4. No sattuipa somasti, sillä kävimme tänään myös mökkisaaressamme ja Hugo taisi temmeltää aika samanlaisissa tunnelmissa kuin Maurokin:) Nautimme aurinkokeleistä ja maisemista ja haimme mökiltä aikamoisen satsin polttopuita kaupunkiin.
    Niin ihania kuvia ja mukavanoloisia tunnelmia♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee, myös me hamstrasimme puita mukaamme! Samikset :)

      Poista
  5. Nyt on kyllä ollut upeita talvipäiviä, hieno tunnelma sun kuvissa 👌

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja niinpä on ollut ihan mahtavaa talvea nyt!

      Poista
  6. Ihana Mauro siellä nauttii vapaudesta. Hieno tunnelma kuvissa. Itse käyn Päijänteen jäällä kävelemässä ja hiihtämässä. Luonto on nyt niin kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna, Mauro on aina tykännyt jään avaruudesta - spurttailee hauskan näköisesti sinne tänne :)

      Kiva kun jätit kommentin ja löysin blogisi sitä kautta!

      Poista
  7. Ihanat kuvat! Nyt ollaan kyllä saatu nauttia kauniista talvipäivistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, aurinkoa ja ihanuutta riittää!

      Poista
  8. Wau, aivan ihanan näköistä! Mukavaa ulkoiluviikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, jäällä reippailu on parasta!

      Poista
  9. Tällaiset talviretket ovat ihania, nuotiolla syödyt eväät maistuvat parhaalta. Kyllä talvikin on ihanaa tähän aikaan vuodesta ja kevättä kohti mennään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, melkein olisi tehnyt mieli vuolaasti kuvailla, miten hyvältä mehun kanssa maistuivat leivät ja pikkuleivät - paremmalta kuin missään muualla ;). Ihana valo nyt joka puolella!

      Poista
  10. Upeat kuvat, teillä on ollut mahtava retki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kyll, on ollut niin mahtava viikonloppu!

      Poista
  11. Ihania päiviä ollan saatu ja sellaiset näyttävät teilläkin olevan. Olen vaan niin arka jäällä kulkija ettei minua saisi tuonne millään.
    Mukavia kevättalven päiviä sinulle Pilvi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kristiina! Uskaltaudu vaan nyt, kun jäät ovat tänä vuonna poikkeuksellisen vahvat. Tästä ne vielä vahvistuvat, kun pakkaset jatkuvat. Jäällä liikkuminen tuo hauskalla tavalla ihan toisenlaisen perspektiivin tuttuihin pakkoihin.

      Poista
  12. Tämä menikin nyt tällä kertaa toisinpäin.
    Minä en ole päässyt tänä viikonloppuna potevana ulkoilemaan ja postauksesi vei ihanalle retkelle himassa nyhvääntyneen. :)
    Kertakaikkisen upalta näyttää,sää ja maisemat!
    Helähtikö sisimmissä, kun saavuitte omaan pihapiiriin? Uskon, että helähti.
    Maurokin varmasti nauttinut reissusta.Melkeinpä kuin taidenäyttelyssä poika siinä jääteosta ihmettelee. :)
    Ai, jai auringossa ja notskin äärellä maistuivat voitaleivät ja mehu varmasti taivaallisille.
    Kiitos tästä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih, en kai minä vaan tartuttanut, kun kävin blogissasi sairastellessani kommentoimassa ? ;). Toivottavasti et ole ihan puolikuollut, kun nyt on sensorttista rajua flunssaa liikkeellä.

      Kyllä aina vähän helähtää, kesät talvet, kun pääsee omaan pihapiiriin, mutta tietysti pidemmän poissaolon jälkeen vähän enemmän sykähdyttää, arvaat oikein :). Tuntuu ihan, että paikalla on henki ja sitä ajattelee, että täällä se tila nyt vaan yksinään nukkuu talviuntaan, ja jätetään nukkumaan <3.

      Toivottavasti tällaiset aurinkoiset talvisäät vielä jatkuvat ja että kirkkaat pakkaset muuttuvat sitten vaan sulavasti lämpimiksi kevätpäiviksi!

      Poista
  13. On tosiaan kirkasta ja kaunista. Mutta pakko mun on myöntää, että mieluimmin vaan katselen muiden talviulkoilukuvia kuin menisin itse ulos pakkaseen ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä nyt, pakkasessa on kivaa! Aurinko lämmittää ihanasti! Ulkoillessa ei tule kylmä! Ja niin edelleen!

      Poista
  14. Hui. Niinkuin olen aiemminkin kertonut, meri on mulle vieras ja siksi pelottava elementti, ja jos olisin jäällä kävellessä törmännyt isoon railoon, olisin ollut ihan varma, että nyt hukutaan kaikki (vaikka kukaan ei käskekään kävellä sinne railoon...).

    Näyttää ihan mielettömän ihanalta keli ja nuotio ja kaikki. Viimeisessä kuvassa sulla olis hyvin voinut olla sukset jalassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mäkin olen jäällä aina vähän varuillani, enkä lähde, jos se ei ole oikeasti paksua, mutta sitä varten myös tykkään pitää sauvoja mukana, että voi koputella edeltä reittiä. Ja jääpiikit kaulassa rauhoittaa mieltä. Nyt oli kyllä kovaa jäätä ja sellaiselle tykkään itse mennä, mitään tarvetta mulla ei ole koetella onneani alkukauden tai kevään heikoilla jäillä.

      Totta, olisi voinut olla sukset! ;)

      Poista
  15. Oi että miten ihanat kuvat ja tunnelmat ♥ Näistä ei voi tulla muuta kuin hyvälle tuulelle :)
    Mekin lumikenkäilimme eilen Pitkäsaareen ja tänään teimme Varissaaren kierroksen.
    Niin on upeat kelit olleet, etten ole malttanut pysytellä sisätiloissa, vaikka flunssan jäljiltä yskä vielä vähän kiusaakin.
    Ja aurinko todellakin jo lämmittää mukavasti. Ah nam tätä kevättalven ihanuutta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Niinpä, nyt nautitaan ihan täysillä. Tykkään kunnollisesta talvesta, että vielä saa puolestani pakastaa kuukaus, puolitoista :)

      Poista
  16. Ihan mielettömän kaunista ja jopa niin avaraa, että nuo jäällä otetut kuvat voisivat vaikka olla joltain asumattomalta planeetalta. Heh scifihörhö täällä taas satuilee.

    Ihana tunnelma ja kuvat. Kivaa pakkasviikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, minulla on jäällä ihan sama scifitunne: tykkään just siitä avaruudesta, kun yhtäkkiiä on plaania ja lääniä, mutta ihan asumatonta ;)

      Poista
  17. Wau mikä retkikeli! Arskat päässä ja silleen... Ihania kuvia!

    VastaaPoista
  18. Voi kun tulin hyvälle tuulelle tästä postauksesta! Retkitunnelma tarttui kuvien kautta, olivat niin tunnelmallisia. Upeat nuo rantakalliot, ja voin vaan kuvitella, että koirakaverille maittoi uni tuollaisen järven jäällä vedetyn rallittelun jälkeen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Retkitunnelma oli kyllä kohdillaan - koira jatkoi tunnelmissa vielä unissaankin :).

      Poista
  19. Voi että mikä ihana retki mahdollisuudet teillä nyt siellä on kun jäät kantavat. Sääkin on ollut mitä parhain. Hienoja kuvia!

    https://vaylantyar.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ja kiva, kun eksyit tänne vastavierailulle :) Nyt on onneksi täälläkin saatu nauttia kunnon talvesta - se kun ei ollenkaan ole itsestäänselvyys. Minä nautin!

      Poista
  20. Mauro osaa ottaa ilon irti talvesta! Upeat talvinäkymät!

    VastaaPoista
  21. Voi että! Mulla on oikein hirveä harmitus ollut, kun ei ole nyt mahista olla tähän aikaan vuodesta Suomesta tänä vuonna. Tammikuussa ei ollut vielä jäätä niin, että olis uskaltanut mennä merelle. Mutta ehkä sitten taas ensi vuonna. Upeita kuvia ja rakastan tuota tunnelmaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ja toivottavasti sulle myös tulee mahdollisuus ensi vuonna nauttia samasta! Harvinaista herkkua tämä on meilläkin, kun jonain vuosina on niin heikot jäät. Nyt otetaan ilo irti :).

      Poista
  22. Löysin ekaa kertaa blogiisi. Hienoja kuvia ja tunnelmaa. Meri on rakas, oli se riehuva, tyyni, villi ja vapaa tai jäähän kahlehdittuna. Teillä tuntuu olleen ihana ulkoilupäivä. Terveisiä Kustavista, pakkasentäyteisiä ovat olleet säät täälläkin!

    VastaaPoista
  23. Hei, kivaa, kun löysit tänne ja jätit vielä kommentinkin! Kiitos terveisistä sieltä länsirannikolta :) ja mukavaa talven jatkoa!

    VastaaPoista
  24. Eka kertaa löysin tänne blogiin. Ihania kuvia jäältä :)

    VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...