maanantai 26. kesäkuuta 2017

Juhannusjuhlat
Vietimme Juhannusta pitkälti saman kaavan mukaan kuin edellisinäkin vuosina, mutta tuntuu, että vuosi vuodelta juhlat paranevat. Ehkä isäntäväki osaa suunnitella asiat paremmin tai vaihtoehtoisesti ottaa rennommin :). Valmisteluissa on kuitenkin oma hommansa: aika paljon aikaa menee roudaukseen mantereelta, mutta myös paikkojen siistimiseen sekä tietysti laiturin & venevajan koristeluun koivuilla ja juhlalipuilla. Kun ne saa paikoilleen, voi huokaista ja toivottaa Juhannuksen tervetulleeksi!

Oman perheemme lisäksi vierainamme oli muuta lähisukua ja ystäviä. Seurue oli 12 hengen kokoinen, 6 nuoriso-osaston edustajaa ja meitä aikuisia myös 6. Eli juuri sopiva porukka meidän ruokapöytäämme ja kapasiteettiimme hoitaa kaikki sujuvasti. Säätila auttoi aattona, jolloin vieraita oli eniten, eli voitiin olla ulkona. Juhannuspäivän aamusta eteenpäin keli olikin aika kaamea, mutta ei jumiuduta nyt siihen ;). 

Jännin hetki Juhannuksesta - heti säätilan lisäksi - on vieraiden saapuminen. Tänä vuonna meille saavuttiin moottoripyörin (nouto venerannasta), soutuvenein ja purjevenein. Tyylikkäitä vaihtoehtoja kaikki!
Kello 18 nousivat lippu ja juhlamieli ylös.Tämän parempaa otosta ei isäntäparista yhdellä yrittämällä saatu, mutta halusin näyttää sen kuitenkin, koska - hei! - meillä on erittäin siistit vaatteet päällä näin kerran vuodessa, hee.Alkumaljojen jälkeen jaoimme jengin kolmeen joukkueeseen tutustumaan toisiinsa sekä tilaan, eli suorittamaan Villa Idurin Juhannuskierrosta. Mikon kanssa laatimassamme kisassa testattiin merenkulkuun, kalastukseen ja entisöintiin liittyviä tietoja, taitoja ja yhteistyökykyä. Kaikki joukkueet olivat varmoja voitostaan, joten tuomarin suorittamaa palkintojen jakoa seurattiin suurella jännityksellä. 


Kisan jälkeen kaikilla olikin kova nälkä. Tarjoilimme Mikon savustamaa kalaa, uusia perunoita, saaristolaislippua sekä minun tekemiä lisukkeita: rosmariini-punajuuri-vuohenjuustomix, marinoidut sipulit, marinoidut herkkusienet, vihersalaatti ja kesäkaali-coleslaw. Jälkiruoka tuli vieraiden mukana naapurisaaresta: suussasulava suklaakakku mansikoilla. Sitten lämmiteltiin ja seurusteltiin kokon äärellä loppuyö.Mikko nappasi kauniin kuvan lahdelta Juhannusyönä.


Näihin tunnelmiin on hyvä lopettaa tämä postaus.


19 kommenttia:

 1. Teillä on ollut iloiset ja makoisat juhlat! Ja voi miten hauska idis tuollainen paikkaan sopiva tietokilpailu :)

  Kaunista kesää sinne Iduriin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taru, oli kyllä hauskaa. Ja samoin sinulle, kaunista kesää! Toiminnallinen tietokilpailu oli kaikkien mielestä hauska ohjelmanumero. En yleensä ole niin puuhakas, että saisin moista aikaiseksi, mutta onneksi jaksettiin toteuttaa :)

   Poista
 2. Ihanan oloiset juhlat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos SuperSanna, kiva jos tunnelma välittyi :)

   Poista
 3. No kuulostaa kyllä aivan täydelliseltä juhannukselta. Jotenkin sitä on niin tottunut kaivamaan sen untuvatakin jossain vaiheessa esiin, että edes tuo sää ei jaksa laskea tunnelmaa!

  VastaaPoista
 4. ps. Meilläkin muuten kisailtiin juhannuspäivänä ihan paikallisella urheilukentällä kahden perheen kesken olympiaadeja... Hauskaa oli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kylmyyskin vielä menee, mutta sade... se on ruttoa. Sitä saatiinkin urakalla heti Juhannuspäivästä lähtien :(.

   Uskon, että teidän kisat ovat olleet kans hauskat! Näissä on se hyvä puoli, että soveltuvat kaiken ikäisille. Pitääkin ottaa joku toinen vuosi olympiaadi-teema, kun kalastus- ja kunnostusaiheet on loppuunkaluttu ;)

   Poista
 5. Miten tunnelmallisia kuvia! Kiva nähdä upea ja ahkera isäntäpari. Hyvää Kesän Jatkoa Iduriin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana. Tuo kuva meistä on vähän hassu (tai siis meidän ilmeet), mutta eipä tuo haittaa! :)

   Poista
 6. Teillä on olut kiva ja tunnelmallinen juhannus. Leikkimielinen tietovisailu on aina hauskaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä, menoa ja tunnelmointia sopivassa suhteessa!

   Poista
 7. Ihana, ihana juhannus teillä! Onnittelut Mikolle upeasta maisemakuvasta! Voisin tuijotella tuota kuvaa loputtomasti, se on kymppi plussan arvoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija. Välitän terveiset :). Itseäni harmittaa, etten tuijotellut tuota maisemaa riittävästi! Taisin vain tuijottaa tulta ;).

   Poista
 8. Kaunista, ihania tunnelmia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja, vieläkin ajatus yhdessäolosta lämmittää, joten kyllä näitä tällaisia juhlia kannattaa järjestää :)

   Poista
 9. Juhannus veden äärellä on tunnelmallinen ja mukavan porukan ja herkkujen kanssa ihan täydellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, täydelliseltä tuntui :)

   Poista
 10. Vaikka juhlia varten pitää tehdä jonkin verran valmisteluja, niin juhlat ovat kyllä ihania. Herkullisia tarjottavia olitte loihtineet pöytään. Tuo viimeinen kuva on aivan mahtava ja sen muistot sumentavat ajastaan juhannuksen huonon sään muistot. Joko teillä on kesälampaat saaressa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, juhlia ei vaan pidä olla liikaa vaan juuri sopivasti, että haluaa järjestellä. Juhannusjuhlat täällä ovat kyllä ihan must :).

   Ei ole vielä, raportoin varmaan pian lammasasiaa!

   Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...