perjantai 5. kesäkuuta 2015

Venevaja ennen ja jälkeen


Aaah, eipä suoraan sanottuna tekisi mieli muistaa erästä näkyä, mutta palautellaanpa nihilistisesti mieliin: tadaa - venevajamme viime syksynä:


Ja nyt:


Joo, että tämmöinen muutos :). Sen sijaan, että vaja roikkuu merenpinnan tasolla ilmassa (= arkut uineet lahonneina pois), seisoo uusi vaja neljällä vakaalla arkulla toista metriä ylempänä. Teimme pienen käytännöllisen muutoksen päätyyn: veneellä ajetaan sisään nyt keskeltä, ei toiselta laidalta,  koska arkut sijoitettiin tasaisesti joka kulmaan. Yläkertaan sijoitettiin pariovi ikkunan sijaan. Siihen tulee ranskalainen parveke. Muihin oviaukkoihin valmistamme ovet itse.  

Tässä yksityiskohtia ikkunoista, heloista, lampuista ja laitureista:

























Ja hei, pitihän meikäläisen pieni kädenjälki tähänkin taloon jättää, joten arvatkaas, mitä tässä valmistan:


(huom, tylsistynyt linssilude)


Salmiakit paikoillaan tässä :)





Hienoa työtä sekä rakennuttajalta (Oy Bygg Ale Ab) että ikkunoiden valmistajalta (Sydänpuu Ikkunat ja ovet Oy). Iso kiitos, vaikka kaikki ei mennytkään niin kuin ajattelimme. Meni nimittäin paremmin!! Toiveet toteutuivat, käsityön jälki on täydellistä ja materiaalit sitä mitä edellytimme: punamultaa, pellavaöljymaalia, perinteiset ikkunahelat, lamput ja niin edelleen. 



En ajatellut ryhtyä alvariinsa esittelemään itseäni (vrt. edellinen postaus), mutta kun Mikko nappasi ilta-auringossa tämän Cosmopolitan-henkisen kuvan minusta, niin pitäneehän se tänne ikuistaa, heh.

Tässä vaan nautiskelen:


Vielä koko komeus - silmäterämme 


Moni kakku päältä kaunis - niin tämäkin! Kesälomalla ryhdymme sisähommiin. 



67 kommenttia:

  1. No kyllä on kaunis lopputulos, aivan mielettömän hieno!
    Tuleeko tuonne ylös vielä jonkinlainen parveke vai mitä, kun on noi ovet, vai uimaanko aiotte sieltä hypätä?
    On upea rakennus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos!! Ylös tulee ranskalainen parveke, eli kaide. Emme halunneet vajaan normaalia ulokeparveketta, kun ei sellaista ollut siinä alunperinkään. Tosiaan, voi sieltä hypätä uimaankin :)

      Poista
  2. WAU.... todella upea lopputulos!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiitos kommentistasi, kiva kuulla!

      Poista
  3. Tuonnehan voisi muuttaa asumaan! Hurjan kaunis "vaja", onnea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tarkoituskin! Eli yläkertaan tulee eristetty kesähuone, jonne mahtuu kyllä sitten väkeä kunnolla, jos tulee vieraita tai pojat haluavat olla siellä. Nii-in, ajaksi tätä väistämättäkin kutsumme, vaikka tämä on pinta-alaltaan pienen talon kokoinen ;).

      Kaunis kiitos onnitteluista, kyllä tuntuu hyvältä.

      Poista
  4. Aivan mahtava rakennus! Venekartano :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, tämä olkoon ikioma kartanomme - siltä ainakin henkisesti nyt tuntuu :)

      Poista
  5. Jotenkin mä luulen, että siellä yhdellä jos toisellakin vetää suupieliä korviin jo pelkkä näkeminen :D

    VastaaPoista
  6. Onneksi olkoon, onpa upea, tuonne voisin minäkin muuttaa asumaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos Ammari, meillä taitaa tulla perheen kesken riitaa, kuka tuonne vintille pääsee :)

      Poista
  7. Ihan uskomatonta :) Onnea tuhannesti, teette niin mielettömän upeaa jälkeä, että tippa linssissä täällä tuijottelen kuvia.

    Kyllä tuolla kelpaa nautiskella, todella ansaitusti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kommentti, kiitos siitä! Melkein on olo, niinkuin tämän olisi itse rakentanut ;). Niin antaumuksella on 2,5 vuotta talon kohtaloa ratkottu ja projektiin heittäydytty. Mutta ulkopuolista apua tarvitaan juuri tällaisissa huippuammattitaitoa vaativissa kohdissa. Mahtava tunne nyt.

      Poista
  8. Siis wau! Ei voi muuta sanoa. Olen melkein kyllä sanaton: Uskomattoman upea rakennus on saatu aikaan! En yhtään ihmettele, että olette hurjan tyytyväisiä. Ja toi sun kuva oli myös ihana :-) Onko teille tulossa muuten kesälampaita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kiva kuulla Hannis, kiitos! Juu lampaat tulevat ihan pian, ehkä jo ens viikolla - kivaa. Niitty rehottaa jo kohta valtoimenaan, joten muuten saadaan kyllä itse ryhyä raivaamaan pusikkoja.

      Poista
  9. Upea! Täällä minä näitä kuvia katselen ja huokailen ihastuksesta. Kyllä on kaunis ja kertakaikkisen upeaa työtä ja viimeistelyä. Valaisimet ovat myös kuin tuohon suunniteltu ja nuo salmiakkikuviot...
    Tämä on kyllä investointi, joka kannatti! Onnittelut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On niin kannustavaa saada lukea tällaisia kommentteja, kiitos Anu! Investointi tulee kantamaan useita vuosikymmenniä, näin sen juuri ajattelimme, että kerralla on rykäistävä kunnolla.

      Poista
  10. Wau, sanon minäkin! Kyllä tuossa terdellä tulee varmaan istuttua muutama! Ihania yksityiskohtia. Ja varmasti kestää taas jonkin vuosikymmenen. On hieno kuva sinusta, kannattaa siis julkaista, vaikka et päivän asuja joka päivä esittelisikään! Mitäs kaikkea meinaatte sisäpuolella tehdä? Ja mitä tiloja tuohon tulee sisälle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos :).

      Sisälle yläkertaan tulee läpi talon huone lämpöeristyksellä, jotta siellä voi majoittaa vaikka vieraita. Vanhassakin oli vintti, mutta varastokäytössä. Toisesta päädystä avautuu ranskalainen parveke merelle ja toiseen päätyyn laitoimme kaksinkertaisen ikkunan.

      Alakerta jää kylmäksi työtilaksi, siinä on yksinkertaiset ikkunat, eli alakerta on verkkoja, vene- ja taloustarvikkeita varten, joten hyllyt, tasot ja koukut pitää suunnitella käytännönläheisesti. Mutta totta kai sinne voi halutessaan kattaa vaikka ruokapöydän, jos haluaa joskus tietynlaisen fiiliksen illanistujaisiin ;).

      Poista
    2. Tuo vintti varmaan toimisi sitten ympäri vuoden helposti lämmitettävänä tilana, jos vaan sinne saareen pääsisi jotenkin... Meilläkin on muuten kesäkodissa erillinen vierastupa saunarakennuksessa, ja ratkaisu on kyllä ollut tosi toimiva.

      Poista
  11. Ei samaksi vajaksi voisi uskoisi ellei tietäisi! Ja arvoa lisää vielä se, että venevajoja ei voi rantoihin enää nykyisin noin vaan rakentaa. Se on kyllä uskomattoman hieno. <3 Varmasti siitä ja laiturista tulee teille yksi ldurin lempipaikoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi, juuri näin, nämä alkavat harvinaistua. Olen ihan täysin vakuuttunut, että laiturista tulee lempipaikka. Juuri tuolle seinustalle, missä istun, paistaa illan viimeinen auringonsäde. Ja rakennus blokkaa juuri sopivasti tuulen taakseen, jos mereltä päin sellainen sattuu sopimaan sisään.

      Poista
  12. Aivan uskomattoman upea, tuntuu että sanat eivät riitä sitä kertomaan! Onnea, varmasti on tyytyväinen olo ja mitä kauniita yksityiskohtia..ikkunat heloineen ja ulkovalaisimet..!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suurkiitokset Mia - yksityiskohdat tekevät kokonaisuuden :). Kyllä, nyt on onnellinen olo!

      Poista
  13. Aivan mielettömän upea ja niin on kyllä rouva itsekin. On oikeastaan niin surullista, että mummini mökillä Sipoossa isovaarin venevaja ränsistyi vuosien saatossa, oli niin upea aikoinaan. Ja talon päissä oli pyöreät ikkunat.. Lopulta venevaja purettiin...

    Nauttikaa teidän upeudesta, on kyllä vaikuttavan kaunis. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaisia on varmaan paljon jouduttu purkamaan, kun rakentaminen on tietysti hankalampaa kuin kuivalla maalla - harmi :(. Aattelimme kuitenkin, että tämä on tärkeämpi jopa kuin päätalo. Kiitos sinulle, kyllä nautimme!

      Poista
  14. Teidän venevaja on huomattavasti hienompi kuin meidän talo! Salmiakit ja kaikki! Wau!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :)). Veit kylläkin sanat suustani, sillä myös meillä päätalo on nyt vähän alentuvan näköinen tämän rinnalla. No, nyt ylpeillään tällä :).

      Poista
  15. Muutos on mykistävä. Voin kuvitella ilonne tuon vajan nykytilasta. Kyllä tuossa kelpaa nojailla katse ilta-aurinkoon. Vähintäänkin Cosmopolitan-henkistä...tai ehkä sittenkin jotain vielä ylellisempää :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ylellisyys saa ihan uuden merkityksen nyt :)

      Poista
  16. No on kyllä hurja muodonmuutos! Hyvä te ja yhteistyökumppanit! On se kyllä aivan uskomattoman hieno, nyt kelpaa nautiskella vaikka ihan Cosmopolitan-tyyliin :)

    Tein muuten ensimmäisen ujomman bloggausvuoteni jälkeen päätöksen, että esiinnymme blogin kuvissa myös itse. Vuosien jäljeen muistoja kaivellessa on ihan kiva löytää ne onnelliset ilmeet hasdut karvalakit tai vielä aavistuksen vähemmän ryppyiset naamat ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on niin totta - hyvä oivallus! Ehkä minunkin kannattaa muutama selfie silloin tällöin julkaista. Eihän tässä enää nuorruta ;)

      Poista
  17. Aivan törkeen hieno!
    Siis myös venevaja ;-)

    VastaaPoista
  18. Oikein kaunista :)

    VastaaPoista
  19. Niin kaunis lopputulos! Onneksi olkoon!

    VastaaPoista
  20. Kaikki laadukkaat ja hurmioitunutta arvostusta ilmaisevat sanat juoksivat vajaamittaisina karkuun heti kun laskin sormet näppikselle. Sanotaan siis lyhyesti WOW!

    Tuo oma lisäys ikkunalistoihin on kuin piste i:n päällä. Piipahdimme eilen Kustavissa ja samalla reissulla siinä vierassatamassa, joka on teille taatusti tuttu. Siinä Peterzensin puodin ulkopuolella on aivan hurmaavasti laitettu kuluneita puutuoleja riviin laiturin myötäisesti. Näkymä oli tosi kiva. Se tuli mieleen nyt kun olit laittanut tuoleja teidän paratiisiporttitaloon ;)

    Laitan tähän loppuun vielä yhden linkin johon törmäsin viikko sitten ja josta tuli heti Idur mieleen ;)
    http://www.tori.fi/varsinais-suomi/Vanhat_Tuolit_2_kpl_18855668.htm?ca=16&w=1

    Ps. Mauro :D On se vaan niin t y y p p i ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Johanna, aivan ihana kommentti, kiitos siitä. Sinun kommenteistasi saan aina erityistä virtaa :)). Kiitos myös tuosta tuolilinkistä, minustakin nuo sopisivat meille ihan täydellisesti! Puutuolit laiturilla kuulostavat hyvältä, näen ne jo silmissäni.

      Poista
  21. Tuo on taatusti maailman upein venevaja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, aika paljon sanottu, kiitos, mutta meistähän siltä ainakin tuntuu ;)

      Poista
  22. Mykäksi vedit, on se niin hieno viimeistä piirtoa myöten. Yhdyn edelliseen, siinä se on, maailman upein venevaja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, nyt tulee aivan ylitsevuotavia kommentteja, mutta otan ne tietysti ilolla vastaan :)). Kiitos Taru ♥.

      Poista
  23. Mykistävä muodonmuutos! Lopputulos ei voisi enää upeampi olla ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mykistävä kommentti, Ansku :)). Kiitos!

      Poista
  24. On se HIENO ! Kateus pyrkii pintaan....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti Mäntylän Mummi!

      Poista
  25. Anonyymi8.11

    Aivan todella upea! Kannattaa todellaki olla tästä ylpeä! Saaremme venevaja on parhaat päivänsä totisesti nähnyt, mutta siellä se seisoo edelleen ja kätkee sisäänsä mahtavan määrän aarteita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli tämä meidänkin alkuperäinen ns. parhaat päivänsä nähnyt, jos asian kauniisti haluaa ilmaista ;). Nyt tuntuu kivalta ja kiitos sinulle kovasti kommentista!

      Poista
  26. Voi miten kaunis lopputulos!!

    VastaaPoista
  27. Kylläpä siitä tuli upea! Oli kyllä kaiken vaivan väärtti. Minusta on mielenkiintoisempi katsella kuvia, joissa on ihmisiä ja eläimiä, kuin kuvia ilman elämää, joten laita vain kuviasi tänne. Ilokseen niitä katselee. Kivaa kesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Juu näin se on; itsekin tykkään, jos muilla on ihmisiäkin kuvissa. Muut perheessä eivät vain halua kasvokuviaan täällä jakaa, mutta ehkä voin piipahtaa näkyvillä silloin tällöin itse ;).

      Poista
  28. Nämä tällaiset ovat just niitä perinteisen käsityötaidon helmiä. Aivan mahtavan upea. Kyllä saa olla ylpeitä niin tekijät kuin tilaajatkin. Wau. Taidanpa vieritellä takaisin katselemaan kuvia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Tiina, voi kiitos. Tämä on todellakin perinteisen käsityötaidon helmi - niin osuvasti sanottu!

      Poista
  29. On siinä melkoinen muodonmuutos tapahtunut. Kyllä nyt kelpaa teidän lipua Iduriin, todella upealta näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan: tämä on ihanasti vastassa ensimmäisenä, kun ajamme tilalle. Aina ennen ajoimme henkeä pidättäen ja mietimme - ihan joka kerta - voih, onkohan vaja jo kokonaan romahtanut mereen. Nyt tietää, mikä meitä tervehtii!

      Poista
  30. I-H-A-N-A, juuri sellainen kuin venevajan kuuluukin olla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. K-I-I-T-O-S, ihana saada tällainen kommentti!

      Poista
  31. Anonyymi19.07

    Lissu -48

    Onko ikkunat vanhoista kunnostettu, vai pantu uusiin ikkunoihin vanhat helat? Paljonko mahtoi olla kustannusarvio? paljonko mahtoi maksaa arkkujen teko? Hieno on lopputulos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Ikkunat on kokonaan uudet, mutta ihan perinteisesti sydänpuusta tehdyt. Sekä ikkunat että arkut ovat arvokkaita. Ikkunat ovat vain yksinkertaiset, joten muistaakseni maksoivat noin 800€ /kpl. Arkkujen hintaa en osaa urakkatarjouksessa eritellä, varmaan joitakin tonneja.

      Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...