torstai 2. huhtikuuta 2015

Haastemietintö

Villa Mezzon Anu heitti minua haasteella. Kiitos Anulle - tässä kurkistus ajatuksiini näin pääsiäisen korvalla.  

1.   Lempipaikkasi kuvan muodossa

Oma lempipaikkani Idurissa vaihtelee. Meillä on valmiina ja asuinkäytössä nyt rannassa oleva asuinmökki, kesäkeittiövaja, sauna, päätalon kuisti, yksi kamari ja sisätiloiltaan kesällä valmistuva venevaja. Jokainen näistä on oma lempipaikkani jollain tavalla. Mutta kyllä kaikkein rakkain on pieni  mökkimme, jonka omin pikku kätösin olemme sisäpuolelta kunnostaneet, maalanneet ja laittaneet oman näköiseksi. Siellä on hyvä olla, kun päivän puuhat on saatu päätökseen ja sieltä herää aamulla hyvillä mielin uuteen päivään.2.     Suhteesi mämmiin

Tykkään – mutta vain pieninä annoksina ja pari kertaa vuodessa näin pääsiäisen aikoihin.


3.     Perinneruoka, josta erityisesti pidät

Lampaan kasvatuksen myötä olemme opetelleet riista- ja karitsanlihan käsittelyä ja erilaisten osien hyödyntämistä ihan uudella intensiteetillä. Pitkään savipadassa tai muulla tavalla haudutettu mikä tahansa luomuliha on suosikkini – mutta en tiedä, lukeutuuko tämä perinneruokiin. Kaipa se lukeutuu.
4.     Tapasi rentoutua

En kaipaa päiväunia tai löhöilyä vaan rentoudun parhaiten pienen tekemisen muodossa. Rentoutumiseksi luen sellaisen tekemisen, mikä on spontaania eikä mikään hirmu suunnitelmallinen työrupeama. Sitä on vaikkapa huonekalujen kunnostus tai tällaiselta ei-viherpeukalolta ex temporena keksitty kukkien istutus. 


5.     Minne matkustaisit mieluiten kotimaassa ja miksi

Siitä on aikaa, kun olemme viimeksi käyneet Ahvenanmaalla, joten lähtisin mielelläni taas sinne. Voisin tehdä kiertomatkan; koluaisin vaikkapa läpi kaikki Suomen vanhimmat kirkot, jotka löytyvät juuri Ahvenanmaalta (harmaakivikirkot). Yksi kauneimpia paikkoja Suomessa minun makuuni on Ahvenanmaan pohjoispuoli ja siellä paikka nimeltä Geta, joten päättäisin kiertomatkani rentoutumalla siellä luonnon helmassa muutaman päivän. (Sorry, ei kuvaa.)

6.     Missä olet erityisen hyvä

Tämä on kysymyksistä vaikein!! Apua, kuulun näköjään siihen kastiin kainoja suomalaisia, ettei tunnu järin luontevalta tuoda itseään ja vahvuuksiaan esiin. Mitä ihmettä tähän sanoisi… (Mietinnän jälkeen.) Ehkä se, että pyrin etsimään asioihin omat ratkaisuni sen sijaan että ottaisin keinot annettuina. Etsin ja omaksun uutta tietoa nopeasti, minkä perusteella muodostan sitten näkemyksen asiasta. Osaan mielestäni myös kanavoida luovat ratkaisut  käytännöksi, joten luovuus yhdistettynä järjestelmällisyyteen, on aika hyvä yhdistelmä, mistä syystä saan asioita tapahtumaan. Tämä pätee niin töissä kuin vaikkapa Idur-projektissa, joten se, etten lamaannu vaan uskon tässä suhteessa itseeni, olkoon se sitten julkisesti ääneen sanottu vahvuuteni, heh.

Voi sitä optimismin määrää, kun Idur-projektiinkin tartuimme... :). 

En tiedä kuinka kauan haaste on kiertänyt, joten taidan jättää sen jakamatta. Kaikille toivotan kuitenkin mitä parhainta ja hauskinta pääsiäistä!!


6 kommenttia:

 1. Moikka! Sulla voisi olla jemmassa hyviä reseptejä riista / lammasruokiin? Rosmariinikuvasta herahti jo suoraan vesi kielelle! Taidankin sen innostamana tehdä meille kreikkalaisia lihapullia pääsiäispöytään, vaikka sitä ei kauheasti täällä maisemissa vietetä. Aurinkoisia ajatuksia sinne!

  VastaaPoista
 2. Olipas mukava lukea vastauksia kysymyksiin :)
  Ihanan näköistä on tuo karitsanpaisti - tuoksut voin aistia tänne asti!
  Tuossa teidän pienessä mökissä on jotain samaa tunnelmaa, jota itsekin haaveissani halajan.

  VastaaPoista
 3. Jostain tänne blogiisi eksyin ja täytyy jäädä lukijaksi :)

  Näyttääpäs todella herkulliselta tuo teidän paisti :)

  VastaaPoista
 4. Ai että taas miten ihania kuvia ja tuo lammaspaisti näyttää todella herkulliselta. Oikein mukavaa pääsiäistä <3

  VastaaPoista
 5. Kivat vastaukset!

  Ahvenanmaalle ole monesti yrittänyt miestä houkutella, mutta aina on tullut jotakin muuta.

  VastaaPoista
 6. Kovin tutulle Pilville nämä vastaukset tuntuivat. Sitä tavallaan muka oppii ainakin jollain tavalla tuntemaan ihmisen bloginkin kautta, tai ainakin luo mielikuvan ihmisestä.

  Katsoin myös tuon aiemman postauksen. Tuttuja seutuja nuo ovat, meillähän melkein Jovelaksi tuli pieni punainen talo Snappertunassa :)

  Aurinkoista kevättä siihen suuntaan ja Iduriin tietenkin! Tästä se taas alkaa, aika kohti kesää ja kesän puuhia!

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...