lauantai 1. lokakuuta 2016

Pähkäilyä

Kerroin viimeksi varovaisesta suunnitelmastani verhoilla itse 30-40-luvun nojatuolin tai tuoleja (kuva löytyy edellisestä postauksesta). Kiitos vaan kannustuksesta ja vankkumattomasta uskosta, että osaan;  kukaan muu kuin minä itse ei näytä epäilevän kykyjäni :). Enpä tiedä vielä, mitä ajattelisi, mutta innostava palaute ajoi ainakin siltä seisomalta haarukoimaan sopivia kankaita. Kankaiden valinta on vaikeaa erityisesti allekirjoittaneelle, mutta olen päässyt jo pitkälle. Lopullinen päätös uupuu, joten vilautan hieman ajatuksiani.

Tuoleja on kolme, mutta tarkoitus olisi saada ainakin kaksi käyttökelpoiseksi uudella verhoilulla. Toivoisin, että kankaista henkisi raikas meininki, nykyaikainenkin, mutta vanhahtavalla tyylillä. Juu, helpommin sanottu kuin tehty. Kivan säväyksen tuoliin/tuoleihin antaisi se, että selkämys olisi kirjavammalla, ehkä kukikkaalla kuosilla ja istuinosa tähän sopivalla yksivärisellä ja tukevalla  kankaalla. Eli ajatukseni on yhdistää yhdessä tuolissa kahta kangasta.

Vaihtoehtopari I

Selkämys tällä:


Istuinosa tällä:


Vaihtoehtopari II

Selkämys tällä:


Istuinosa tällä:


Kysymys: valitako vain jompi kumpi näistä pareista ja tehdä kaksi samanlaista tuolia vai tehdäkö kaksi erilaista tuolia kummallakin näistä vaihtoehdoista?? Yhtenäisyys vai erottuvuus? Sijoituspaikaksi olen ajatellut päätalon oleskelukamaria - niin pöhkö ajatus kuin tämä onkin - koska talo ei ole valmistumassa lähiaikoina (huokaus). Tästä huolimatta tosiasia on, että olen jokaiseen nurkkaamme tähän asti suunnitellut kalusteet etukäteen, joten miksei tälläkin kerralla?

Kankaat pitävät tänä viikonloppuna mieleni pois teurastuksesta - tarkoituksella. Mikko sai onneksi muita apuja, joten en joudu kohtaamaan asiaa "on the spot". Ei siitä vaan pääse yli eikä ympäri, että masentaa ja surettaa taas niin, ettei kukaan sitä ymmärrä. No, huomisesta lähtien on sitten lihankäsittelytalkoot, joten tänään ajattelin antaa itselleni luvan miettiä jotain ihan muuta.

Täällä siis yritetään keskittää mieli ei-niin-raskaaseen pähkäilyyn kankaista,59 kommenttia:

 1. Nimetön10.02

  Tsemppiä molempien asioiden kanssa pähkäilyyn! <3 t. Tanja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitää kysellä tuoliasiaa perheenjäseniltäkin :)

   Poista
 2. Nimetön10.38

  Kun ympärillä tapahtuu jotain ikävää, on hyvä keskittää ajatuksensa muuhun. Kauniit kankaat ja varmasti vaikea valinta...Ja usko itseesi, sitä osaa mitä vain jos haluaa! Näin aina itsekin ajattelen :)

  Suloista lokakuuta Inkoon saariston tuulista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin oikeassa! Houkuttelevat kankaat ja ihanat lukijakommentit pakottavat ajattelemaan, että eiköhän tätä ainakin yritetä :)
   Joo, kovat tuulet näyttävät jatkuvan, mutta tänään on ollut aivan mahtava päivä muuten.

   Poista
  2. Piti kirjoittaa että "Olet niin oikeassa" :)

   Poista
 3. Keekis11.30

  Jaa-ah, kovia haasteita molemmat aiheesi. Mutta jos oikein pitkälle tätä 'tappoajatusta' viedään, niinhän me riistämme sieniltä, marjoilta ja koko kasvikunnaltakin niitten oikeuden luonnolliseen kiertokulkuun, kun poimimme ne lautaselle, keitämme, raastamme ja höyrytämme. Ole jo armollisempi itsellesi, lampaat saivat hyvän elämän ja arvokkaan lopun ♡

  Valitset kumman kangasvaihtoehdon tahansa, hyvää tulee. Itse ottaisin sen sinivoittoisen, jos pitää valita vain toinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en minä nyt sentään sieniä ihan näin paljon sääli ;) mutta olet oikeassa, pitää vaan takoa järkeä päähän, että näiden eläinten uhrausten kautta ei tule kuluttaneeksi huono-osaisten eläinten lihaa.

   Kiitos, kun kerroit mielipiteesi kankaista. Gallup-mielipiteet kiinnostavat minua aidosti. Sinivoittoinen kangaspari on raikkaampi ja miellyttää kovasti silmääni!

   Poista
 4. No voi sun mietelmiä... Minä äänestän myös sinisävyistä. Ihana kangaspari. Tsemppiä sinne lihahommiin. Tuleepa ainakin talveksi syötävää, jonka alkuperän tunnistaa.
  ps. Täällä isäntä keittelee poron kieliä... Mielenkiintoisia kattilassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ja kiva, kun äänestit. Myös juniorini tässä välissä äänesti sinisävyisen puolesta ja suorastaan painotti, että ei MISSÄÄN NIMESSÄ tuota keltaista ;)).

   Enpä ole koskaan poron kieltä syönyt. Teillä onkin ollut tänään erityinen päivällinen!

   Poista
 5. Kauniita kankaita kaikki ja varmasti osaat verhoillakin! Mitä lampaisiin tulee, ymmärrän tuskasi. Itse en pystyisi moiseen, mutta näinhän luonnon kiertokulku menee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Johanna! Täällä jatketaan pähkäilyjä. Oli ihan hyvä valinta pysyä poissa teurastustantereelta - ei se minun surkutteluni siellä yhtään asiaa muuksi muuta.

   Poista
 6. Piti palata katsomaan tuolin kuvaa ennen kommentointia sillä ensin ajattelin että ehdottomasti vain yhtä kangasta per tuoli mutta sitten tulin toiseen mieleen ja kahdella ekalla kankaalla voisi tulla kivan näköinen tuoli. Ei mitään syytä miksi ei voi olla kahta eri kangasta.
  Tsemppiä lihaurakkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nähnyt kangasfirmojen kuvastoissa kahdella, jopa kolmella eri kankaalla verhoiltuja tuoleja ja ne ovat näyttäneet tosi kivoilta. Siitä siis idea ja ajattelin, että voisin itsekin kokeilla moista. Eli vaikka en vielä ole päättänyt, kumpi kangaspari tulee kyseeseen, kahden kankaan ajatuksen aion kyllä testata. Kiitos myös "äänestyksestä", se voi tosiaan olla, että sinisävyinen vie voiton…

   Poista
 7. Minä valitsisin tuon 1. vaihtoehdon ihan vaan omien mieltymysteni takia ja siksikin, että se on jotenkin niin raikas. Katselin juuri ostamastani Plaza lehdestä kankaiden kuningatar Tricia Guildista kertovaa artikkelia ja siinä oli kuvassa juuri kahdella eri kankaalla verhoiltu tuoli. Idea on vallan mainio!
  Minusta ei olisi teurastuksessa olijaksi, joten ymmärrän ihan hirmuisen hyvin tuon tuskasi. Onneksi sinulla oli mukavampaa ajateltavaa! Mukavaa viikonloppua sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahdella kankaalla päällystys on tosiaan kopioitu uusimmista trendeistä, ei oma ideani ;). Mutta samaa mieltä, kaikki näkemäni kuvat ovat olleet tosi hienoja. Kahdella kankaalla verhoilu voisi tuoda hieman särmää sisustukseen, joten innolla tätä nyt suunnittelen.

   Olen huomannut, että lihan käsittely on ihan ok, mutta itse lopetustapahtuma nousee myöhemmin mieleen, joten aiemmista kerroista on kai jotain traumoja jäänyt… Koska asia ei muuksi muutu, olenpa sen näkemässä tai en, päätin nyt olla altistumatta tälle tapahtumalle.

   Poista
 8. Tsemppiä oikeaoppisen "lihantuotannon" rankinpaan vaiheeseen.♡ Nostan hattua ja kummarran. Ja mitä tuoleihin tulee - mielipiteeni poikkeaa muista ja sanon että vaihtoehto 2.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsemppaamisesta, se tuntuu just nyt hyvältä. Yritän tulla yhä karaistuneemmaksi ja järkevämmäksi, mutta samaan aikaan haluan hyväksyä omankin suruni.

   Kiva, että tuli eriävä mielipide kankaisiin! Tuo keltainen kukkakuosi on mielestäni ihastuttava, saisipa sitä johonkin. Aloin miettiä postauksen jälkeen, että mättääkö tuossa ruskeassa minua jokin…

   Poista
 9. Teurastukseen en osaa sanoa mitään, paitsi sen, etten itse kyllä voisi sellaisessa olla mukana, mutta lihaa syön kyllä mielelläni. Aika kauhea ristiriita.

  Ristiriitaa ei sitten olekaan tuon tuolin kankaan valinnassa. Kaksi erilaista kangasta sopii mielestäni mainiosti ja noista vaihtoehdoista valintani olisi ilman muuta tuo sinertävä kangas.

  Ihanaa syyspäivää sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina. Luulenpa, että suurin osa meistä suhtautuu asiaan samalla ristiriidalla. Tänään on ollut kova homma lihojen loppukäsittelyssä ja huomenna jatkuu. Tätä osuutta hoidan mielelläni, kun siinä lihoja laittaessa homman tarkoituksenmukaisuus taas muistuu mieleen ja saa lihat talteen talven varalle. Aika monta ateriaa niistä syntyy.

   Kiva, kun äänestit - kyllä nyt sinisävyinen kombo taitaa vetää pidemmän korren :).

   Poista
 10. Kangaspohdintaan annan ääneni vaihtoehdolle 2.

  Tsempit teurastuspäivään <3. Meillä on myös tuo karmeus edessäpäin ;(. Tänään vielä siirretään pojat uudelle laidunlohkolle laiduntamaan, mutta eipä tässä enää pitkiä aikoja ole meilläkään tuohon "tuomiopäivään". Oletteko muuten saaneet taljat ehjinä talteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, kakkosvaihtoehtokin saa lisää ääniä :). Mielipiteiden jakautumista on mielenkiintoista seurata.

   Kiitos ja samoin sinne, paljon tsemppiä tulevaan, huoh. Nyt, kun lihat ovat jo 70 %:sti vakuumeissa ja pata uunissa, mieleni on jo rauhallisempi. Ja eritoten siksi, että sain kuulla kaiken sujuneen hyvin eikä yksikään lampaista ollut mitenkään ymmärtänyt toistensa tai omaa loppuaan. Valitettavasti emme ole ottaneet taljoja talteen. Nyt Mikko on kylläkin kehittynyt hommassa, että ne kyllä saisi ehjinä. Jostain joskus selvittelin parkitsemista ja hirmu kalliilta operaatiolta se vaikutti. Ensi vuonna kyllä selvitän tätä lisää!

   Poista
  2. Ei ole edes kovin kallista (olisikohan 50e:n luokkaa / talja, ehkä allekin). Vuodat pitää vaan suolata hyvin, ja sitten vain lähettää muokattavaksi. Olen kuullut pelkkää hyvää ainakin Rantasen nahkajalostamosta.

   Poista
  3. Kiitos tosi paljon tästä vinkistä!!

   Poista
 11. Kangasvalinnoissa kallistuisin sinivoittoiselle vaihtoehdolle - sävyssä on ripaus merellistä tunnelma:)
  Meillä aikanaan mökillä olleiden lampaiden kohdalla olin ihan samanlaisissa tunnelmissa. Meillä oli kolmena kesänä kolme lammasta, joista aina yksi oli omamme. Kyllä siihen vaan kiintyi kovasti, vaikka lampaat olivat jonain vuosina kovinkin villiintyneitä. Luopuminen tuntui haikealta ja vaikealta tällaisesta herkkiksestä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Levittelin muuten juuri kahden valkoisen lampaamme taljat olkkarin korituoleille - ne ovat nyt aarteitamme ja tuovat mukavia lammasmuistoja mieliimme <3

   Poista
  2. Sinivoittoisuus on kovassa suosiossa :). Merellisyyttä saisi tosiaan ripaus olla, eli hyvä, jos sinullekin tuli se mielleyhtymä, mutta vain ripaus. Siksi valitsinkin tuollaisen kasviaiheisen, ettei olisi liikaa.

   Omat taljat säästössä olisivat kyllä tosi kivat. Hienoa, että teillä on. Olisihan se nimittäin parempi, että kaikki osat, taljat mukaanlukien, tulisivat käytettyä hyödyksi, kun tämän kovan vaivan kerran käy läpi. Olen onneksi alkanut pikkuisen päästä pahimmista herkistelyistäni.

   Poista
 12. Mä kannatan vaihtoehtoa 1 ja molempien tuolien laittamista samanlaisiksi. Ymmärrän kyllä hyvin teurastusahdistuksen! Ite en pystyis koko hommaan ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa: ensimmäinen, joka vastaa koko kysymyksenasetteluun - kiitos! :). Taidan tosiaan kallistua kahden samanlaisen tuolin tekoon, kuten ehdotit. Varmasti järkevää, kun huoneen, johon tuolit tulevat, tyylistä ei ole tietoa. Kaksi samanlaista on kaiketi helpompi sinne sitten joskus sijoittaa.

   Ja kiitos ymmärryksestä. Täytyy kuitenkin sanoa, että kumma kyllä vuosi vuodelta teurastusasia sujuu itseltäni paremmin, vaikkei välttämättä kevyemmin. Vaikea selittää, se on vain sellainen taakka mielessä. Vaikka tiedän, miten kaikki sujuu, silti oli huojentavaa kuulla, että kaikki oli sujunut juuri niin kuin pitikin eikä loppumetreilläkään eläimille ollut koitunut mitään ikävää edes sekunniksi.

   Poista
 13. Ihana idea tuo kahden kankaan käyttö. Minusta molemmat kangasparit ovat upeita ja valisisin värin ympäristön mukaan. Käyttäisin samaa kangasta molemmissa tuoleissa (ei se ole tylsää, koska siinä on jo kuviollista ja yksiväristä kangasta).

  Voimia t-päivään ja sen jälkimaininkeihin <3 Mulla olisi vähintään pala kurkussa ja raskas hengittää, vaikka lampaat elivät hyvän elämän yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että idea toimisi sinusta. Hyvä ajatus minustakin on tehdä kaksi samanlaista, vaikka ensin mietin, että haluan käyttää näitä kaikkia kankaita ;).

   Kiitos myötäelämisestä, tästäkin taas selvitään ja vuosi vuodelta paremmin järjellä asiaa ajatellen.

   Poista
 14. Ihanat kankaat nuo ensimmäiset!Voin kuvitella,miten kurjat fiilikset teidän kesäasukkaiden takia sulla on...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sinisävyiset saavat kovasti kannatusta :). Fiilikset olen ihan valmis kohtaamaan ja ottamaan, mutta aina se on pysäyttävää, kun ne nousevat pintaan.

   Poista
 15. Nimetön10.26

  Laittaisin molemmat tuolit samanlaisiksi ja tuolla ensimmäisellä vaihtoehdolla. Jos kaksi tuolia olisi erilaiset ja kummassakin kaksi kangasta, tulos voisi olla levoton, jos nimittäin tulisivat samaan tilaan.
  En ole ikinä joutunut pilkkomaan lammasta, tosin ostan tilala suoraan ja isoina paloina. Riistaa olen kyllä joutunut nylkemään ja pilkkomaan. Taljan käsittely on aika työlästä itse tehden, mutta sekin onnistuu. Olen kokeillut hirven nahalla. t. elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet varmasti ihan oikeassa, että kaksi erilaista ja vielä kahdella kankaalla/tuoli tulee levoton lopputulos. Oo, taljanteosta minulla ei ole mitään kokemusta tai käsitystä, mutta sitä pitäisi ehkä jatkossa alkaa opiskella, kun lihanleikkuu oikeaoppisiin paloihin jo sujuu. Kiitos viestistäsi elina!

   Poista
  2. Eipä kiittämistä. usein tänne kommentoin, mutta nyt kone ei päästänyt kirjautumaan, joten siksi anonyymisti. Yritän taas tuota kirjautumista, kun viime kokeilusta on aikaa.

   Poista
  3. Jippii... onnistuin:D

   Poista
 16. Ykkönen on minun suosikkini.

  Ymmärrän hyvin tunteesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan kääntyä itsekin ykköseen. Yhdistelmänä se on vaan raikkaampi ja ehkä paremmin meille sopiva. Kiitos Sussi!

   Poista
 17. Käypä blogissani. Siellä voi olla jotain tuttua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olipa kiva yllätys, voi kiitos kristiina!

   Poista
 18. Teillä taitavat onneksi olla teuraspuuhat jo ohi, joten voit huokaista helpotuksesta. :)

  Kauniita ovat kaikki kankaat, joten vaikea valita. Itse taisin päätyä sinisen ystävänä tuohon ensimmäiseen vaihtoehtoon. Sitäpä en sitten äkkiseltään osaakaan päättää, pitäisikö olla kahdella vai yhdellä kankaalla. Luulen, että lopputulos on kaunis, valitsitpa sitten kumman vaihtoehdon tahansa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nyt ovat ohi vaikka fiilikseni on enemmän sellainen kestofiilis - eihän se niihin pariin päivään vain liity… Tällaista tämä valinta teettää, mutta pohdiskelut ja mielialat ovat ihan hyvä juttu.

   Kiva, kun kerroit mielipiteesi. Kauneudentajusi on eittämätön, joten siksikin oli hyvä kuulla mielipiteesi :)

   Poista
 19. Minä en pysty valinnassa auttamaan, sillä kuten olen jo aikaisemmin todennut, olen ihan "käsi" sisustuksen suhteen =D. Mutta käväiseppä blogini puolella, siellä on sinulle "pikku juttu" =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että sanot rehellisesti. Olen monesti miettinyt, kun olet puhunut ymmärtämättömyydestäsi sisustusasioita kohtaan, että sinäpä osaat ainakin valokuvata monen stailaajan taitojen edestä :))

   No minäpä käväisen kurkkaamassa, mitä siellä on - jännää!

   Poista
 20. Täällä yksi sinisen kangasparin kannattaja. :)
  Tosin saattaapa olla, että sininen on kesällä ihanan viileä, ja taas tuo toinen olisi lämpimämmän( mikä sanahirviö! :D) värinen viileämmällä...

  Vaikkakin olen hyvin,hyvin eläinrakas,olen pienestä maalla nähnyt kuinka kanoilta katkaistaan kaula jne.Se sääli ja sentimentaalisuus on vaikeaa työntää syrjään, mutta olen pakottanut maalaisjärkeä päähäni myös näihin juttuihin.Se riittää, että eläin saa elää hyvissä olosuhteissa ja hyvin elämänsä ja loppu on nopea ja kivuton.Näin lihansyöjänä olisikin hiukka kaksinaismoralisointia muuta mietiskellä, kun harvemmin tulee metsälle oman ruokalihan perässä lähdettyä...;)
  Olisin kyllä koko teuraspäivän hyvin surullinen, ja varmasti omissa oloissani, onneksi sinäkin pääsit miettimään mukavimpia asioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sininen on selvä suosikki. Kyllä siihen taidan itsekin kääntyä - etenkin kun muusta sisustuksesta ei vielä tiedä. Sitten jääkin enää pähkäiltäväksi, miten itse työ onnistuu! :))
   Tuo maalaisjärki on hyvä, juuri näin minäkin asennoidun. Kiitos Mirjam-Matilda rohkaisusta!

   Poista
 21. Olen ykkösvaihtoehdon kannalla. Sininen sopii saaristoon :)

  Itse kuolisin varmasti nälkään, jos pitäisi teurastaa joku eläin tai katkaista kanan kaula, huh. En pysty edes telkkarissa katsoon moista toimenpidettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ykkönen on hyvä - kiitos :).

   :). Minä en ole onneksi ihan noin herkkänahkainen. Itse asiassa pidän jo tätä nykyä itseäni aika "kovana tyyppinä" tässä suhteessa. Teurastuksesta on tullut luonnollisempaa, vaikka ei laisinkaan kivaa, vaan varsin ikäviä tunteita herättävää. No, ne kuuluvat asiaan tässä hommassa…

   Poista
 22. Hei, jotenkin ymmärrän niin hyvin tuon t-päivän tuskan. Se ei voi olla kuin tuskaa, nuo nappisilmäiset otukset koko kesän siellä hyppelemässä, niin voi että. Me lennetään Iceland airilla tätä Boston-Hesa väliä ja lentokoneessa tulee katsottua usein islantilaisia sarjoja. Nyt viimeksi katsoin kaikki jaksot ihan mahtavasti ohjelmasta, jossa nuorehko mieskokki oli palannut NYC:n vuosien jälkeen takaisin Islantiin. Hänellä oli siellä sitten vuoden projekti tehdä oma maatila ja otti sinne eläimiä myös. Tässä ohjelmassa näytettiin KAIKKI. Siis minä en kyennyt ihan kaikkeen. Tekivät kaiken vähän mun mielestä viikinkiaikaiseen tyyliin, vaikka se on siis varmaan islantilaisille ihan normia touhua. Pahin oli, kun tämä kaveri leikki niiden elukoiden kanssa pihalla ja silitteli ja paijaili niitä, ja sitten eikun tapetaan ja syödään. Mutta heillä / hänelle se tuntui just normaalilta. Pahin oli, kun perinteiseen tapaan savustivat lampaiden päät ja söivät ne. Meni multa ihan yli. Joka tapauksessa mahtava ohjelma. Sorry, kun tuli näin pitkä sepustus. Ja siis vielä vastaus: SINISÄVYISET parhaat :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannis ihanan pitkästä sepustuksesta ;)). Niin, noinhan se menee meilläkin: ensin silitellään ja rapsutellaan ja sitten otetaan henki lampailta. Tunnen olevani kauhea raakalainen, kun välillä rapsuttaessani niitä mietin asiaa :((. Mutta rapsuttelen silti, koska lampaat siitä niin kovin tykkäävät - samoin kuin koirat - ja ajattelen, että ovatpahan sitten olleet onnellisempia vähän enemmän rapsutuksen ansiosta… No, kovaa se on.

   Me emme ole kertaakaan pitäneet mitään peijaisia tai ns. repostelleet teurastushetkinä/päivinä. Siinä vaiheessa ei meillä kyllä ole yhtään juhlatunnelmia. Toisaalta kuitenkin koen, että eettistä on ottaa mahdollisimman hyvin kaikki osat talteen, eli siinä mielessä pään käyttö on mielestäni ihan hyväksyttävää. Me emme kuitenkaan niitä ota… siinä menee meidänkin raja kaiketi, mutta en paheksu toisin asiaan suhtautuvia. Kiitti kun vinkkasit ohjelmasta. Katson varmasti!! Ja kiitti, sinisävyinen on tainnut kääntyä omaksi suosikiksikin, hyvä että se saa kannatusta!

   Poista
 23. P.S: Sen ohjelman nimi on Fruitful Farm enkuksi ja tästä löytyy linkki, josta pääsee katsomaan noita videoita: https://vimeo.com/119126545

  VastaaPoista
 24. Minustakin ensimmäinen vaihtoehto näyttää paremmalta. Oikein kaunis, kuvittelisin että olisi raikkaampi ja sopivampi merelliseen ympäristöön.
  Ymmärrän tuon kangaspähkäilyn vaikeuden, sinä kuitenkin löysit jotain vaihtoehtoja aikas nopeasti. Minulla on alakerrassa odottamassa pari aika erikoista 50-luvun tuolia, eikä minulla ole hajuakaan millaisella kankaalla ne pitäisi päällystää. Lähteäkö alkueräistä jäljittelemään vai jotain ihan muuta??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen tehnyt selvältä enemmistöpohjalta päätöksen, että sinisävyinen sopii meille parhaiten ja kun tuo kuopuskin vastusti niin sitä keltaista… ;). Perustelusi ovat paremmat kuin hyvät!

   50-luvun tuoleihin kokeilisin jotain alkuperäiseen viittaavaa, mutta uustuotantokangasta, jossa retrohenkisyys olisi aikaansaatu nykyajan linssein, aavistuksen modernisoiden. Sävymaailman valitsisin kodin muusta sisustuksesta. Tsemppiä pohdintaan!

   Poista
 25. Ymmärrän tunteesi, tsemppiä ❤ Ensin ajattelin, että ehdottomasti ykkönen, mutta jotenkin tykästyin kakkoseenkin 😀 Vaikea valinta!

  VastaaPoista
 26. Unohdin kysyä, että mistä löysit nuo kankaat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari :). Sorry, että vastaukseni on viipynyt. Kankaat ovat Fabric.comista.

   Poista
 27. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 28. On kyllä kauniit kankaat! Tulee ihana ihan varmasti molemmin päin! Minä ehken tekisin kaksi erilaista. Mutta se ei välttämättä ole kaikilla sama juttu, se loppuvaikututelma, mikä on mieleinen. Samalla päällystäen luulisin tulevan harmonisempi lopputulos ja kahdella erilaisella hieman jo hassutellaan;) Ei helppo!
  Ihastuttavat peilit edellisessä postauksessa, jotka olet löytänyt. Vanhat peilit on kiehtovia ja niitä kannattaa aina ostaa, kun vastaan kauniita tulee. Eikä niitä välttämättä paljoa vastaan tule.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hyvä Mieli! Ajattelin, että nyt hassuttelen ja kokeilen yhteen tuoliin kahta kangasta, mutta en kuitenkaan lähde niin hulvattomaksi, että tekisin kahdesta tuolista vielä keskenään erilaiset, vaikka sitäkin jossain vaiheessa mietin, kun en osannut päättää, minkä jättäisin pois. Päädyin muuten ykkösvaihtoehtoon, jota monet myös suosittelivat. Peilien etsintä jatkuu :)

   Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...