perjantai 23. marraskuuta 2018

No nyt se osti traktorin!

...mutta onneksi vain pikkutraktorin. Kyseenalaistin moisen hankinnan viimeiseen asti, mutta myönnän, että jonkinlainen monitoimivehje - vetojuhta ja niittokone -  tänne tarvitaan. Mönkijän hylkäsimme vaihtoehdoista korkeamman hinnan vuoksi ja tarvitsemme enemmänkin vääntöä kuin nopeutta.

Nyt Mikko sitten bongasi Iseki-merkkisen pikkutraktorin huutokaupasta. Toivotaan, että se a) toimii ja b) vastaa tarpeitamme sekä c) että minäkin vielä jonain päivänä kiittelen hankintaa päivittelyn sijaan. Ehkä viimeistään siinä vaiheessa, kun traktori vetää kaikki huonekalut ylös talolle sitä sisustettaessa :).Onneksi sain kunnian seurata siirto-operaatiota vain sivusta. Seniori ja hänen kaverinsa olivat apuna ja aika pitkään kolmikko autorannassa viipyi. Ehdimme jo Mauron kanssa odotellessamme huolestua ja mielikuvissamme näimme traktorin molskahtaneen mereen tai jotain. Onneksi lautta traktoreineen saapui perille.

Sitten alkoi säätäminen traktorin saamiseksi lautan pohjalta rannalle.Pahus, se jämähti tähän sutimaan, koska lautta kallistui laitura kohti.


Lautan suoristus...


...ja painopistettä toiselle puolelle. No nyt onnistuu.


...vaan eipä nousekaan. - Pahus, miten tähän laitetaan neliveto päälle, kun vain takapyörät vetävät?


Veto köydellä ja miesvoimin oli helpompi ratkaisu - käyttöharjoitukset voi suorittaa tasaisella maalla myöhemmin.

Hyvin liikkuu!Koeajo!


Jep jep... miettivät,

Mauro

&


36 kommenttia:

 1. On siinä saareen tavaran viemisessä omat ongelmansa, mutta onneksi onnistui lopulta. Tarpeeseen tulee tuo traktori ja voi miten söpökin sen on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, kai se sitten on söpö ;). Uskon myös, että käyttöä löytyy, kunhan totutellaan konevoimaan!

   Poista
 2. Miehet ja vempaimet...😉
  Oma isäntäni on haaveillut traktorista maalle koko yhdessäolomme ajan.
  Sen kyllä myönnän, että usein sitä olisi tarvittukin.Luulen,että sinäkin joudut vähin äänin peukuttamaan vielä monet kerrat.
  Näyttää huisin jännältä tuo siirto!Kun on aika pienestä kiinni.
  Traktorinne on kyllä tosi söpö ja kompaktin kokoinen!Tuollaisen minäkin kyllä huolisin.Olisi hyötyä painavien multasäkkien liikuttamisessa ja paljossa muussa.Peräkärry on sitten seuraavana listalla?😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! :)
   Traktorista on täälläkin puhuttu jo vuosia, mutta onneksi oli maltillisen kokoinen hankinta. Pelkäsin jättitraktorin ilmaantuvan meille. Tämän kanssa ehkä pystyn elämään ;).
   Olet ihan oikeassa, peräkärry on hankittava seuraavaksi. Muuten tästä ei ole kuin silmäniloa ja huvikäyttöä!

   Poista
 3. Voi miten söpö pieni, luulen että tulet kiittämään miestäsi vielä monet kerrat! Eihän me aina noita miesten hankintoja ymmärretä, mutta eivät varmaan hekään meidän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, se voi hyvinkin olla, että joudun nöyrtymään ja kiittelemään miestäni vielä monta kertaa tästä nerokkaasta päätöksestä :). Aivan niin kuin hänkin on saanut kiitellä asioista, joista on ensiksi otsa kurtussa ollut ihan eri mieltä. Nyt on puntit tasan vähän aikaa, kun kesällä menin ostamaan puusohvan vasten hänen tahtoaan :)).

   Poista
 4. Huh! On toi kyllä melkoinen jännitysnäytelmä, kun saareen rahdataan tavaraa. Mut hyvinhän se meni.

  Toivon teille traktorin kanssa monia hyviä yhteisiä vuosia :)
  Se vaikuttaa sopivan kokoiselle kaikenlaisiin veto- ja siirtohommiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, vähän kaikkia jänskätti, mutta siirto meni hyvin, ja odoteltiinhan me myös hyvää säätä operaatiota varten.

   Kiitos toivotuksista - osuit naulan kantaan: Toivottavasti nimittäin yhteinen tulevaisuutemme on tosi pitkä, toivon sitä todella! Eniten huolestuttaakin ajatus siitä, että jossain vaiheessa talon takana lojuu romu ruostekasa. Mutta minulle on vannotettu, että kyseinen kone on käytännössä ikuinen - mitä se sitten tarkoittaakaan :).

   Poista
 5. Ymmärrän hyvin! Niin kauan kuin meillä on ollut kesäkoti maalla, on mieheni haaveillut omasta traktorista! No, meilläkin tämä unelma jossain vaiheessa toteutuu. Symppis pieni traktori!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua kuulla, että siellä täällä on ihan samansuuntaisia unelmia! Toivottavasti jonain päivänä löytyy kätevä työkone teillekin. Täytyypä joskus raportoida täällä blogissa, miten traktori on toiminut :).

   Poista
 6. Voi noita miesten leluja :) Epäilen että kun yksi on onnistuneesti saatu perille ja käyttöön.... selaillaan jo uusia moottoreita sisältäviä masiinoita :D Pikkutraktori on kyllä iso apu!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiiiiih! Niin pelkään, että olet oikeassa! :D

   Poista
 7. Keekis10.03

  Hahaa,the difference between men and boys.... Ehkä vähän lohduttaa jos kerron, että meidän saarinaapuriin - siis pariskunnan miehen toimesta, tietenkin - ostettiin ei vähempää kuin kaivuri! Se tuotiin pontoonilautalla ja naapuri pisti koko mökkipihansa parin kesän aikana uusiksi. Tasaista nurmea, viemäröintiä, harmaavesikaivo..... Ja kun kaikki alkoi olla valmiina (ja vaimonsa uskalsi taas kylvää ja istuttaa jotakin) mies tuumasi toiveikkaana yhtenä ehtoona miehelleni, että kyllä tää teidänkin piha vähän tasoitusta kaipaisi...

  Noh, hän tuli 'kuolemaa uhmaten' todella louhikkoisen metsän poikki pihallemme koneellaan ja teki kuin tekikin salaojituksen hankalan märälle saunapolulle, joka onkin siitä asti pysynyt mukavan kuivana. Ja ruohokin alkaa taas kasvaa runnellulla pihalla (kaivurin, vaikka pienenkin,teloista jää melkomoiset jäljet).
  Että kaikella on puolensa ja hyvin perusteltuna mökille ja saareen tulee hankkineeksi vaikka mitä ;) Eikös sitä sanota, että saarelaiset tunnistaa satamassa parikymmentä senttiä pidemmistä käsistä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huokaus. En tiedä, lohduttaako vai itkettääkö kommenttisi ;). Niin näen edessäni jo sen päivän, kun tuolla samaisella lautalla meille rahdataan kaivinkonetta. Ja niin näen edessäni sen päivän, kun koko rantaviiva on kaivettu (eli "pengerretty") auki ja mutaläjiä lojuu siellä täällä pitkin niittyä sen jälkeen muutaman vuoden. Piha olisi minun mielestä ihan hyvä, mutta tällaista uhoa olen muutaman vuoden jo kuullut :). Että eiköhän meillä ole kohtapuoliin tuolla niityllä myös iso halli, jossa näitä kaikkia vempaimia sitten säilytetään. Aah, näen myös silmissäni tuon teidän työmaan ja naapurin elämänsä innosta kaivamassa vähän naapurinkin puolella, kun oma tontti on saatu valmiiksi!! :D No, myönnetään, onhan noissa massiivisilla maansiirto-operaatioilla puolensa, sitten kun kaikki on valmista.

   Poista
 8. Noin pientä traktoria en ole aiemmin nähnytkään, ellei mukaan lasketa niitä lasten vempaimia. Kätevältä peliltä näyttää ja sillä ajaminen taitaa olla mukavaa puuhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hee, en olekaan vielä itse kokeillut sillä ajamista, mutta enköhän kevään tullen ole jo ihan sinut tämän kanssa :)

   Poista
 9. Tulee varmasti olemaan kätevä vehje!

  VastaaPoista
 10. Oih, niin söpö pikkutraktori, ja ihan oikean värinenkin :D
  Vieläkin muistelen hymyssä suin aikoinaan hyvin palvellutta "dinosaurusta", Fordson SuperMajoria, jolla minäkin ajelin, jopa ihan huvikseenkin, niinpä niin, hulluutta on monenlaista ;)
  Usko pois, sinäkin ihastut vielä tuohon söpöön, siniseen voimanpesään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, värihän on just meille sopiva :).
   Toivottavasti ihastun ja eiköhän se tapahdu heti siinä vaiheessa, kun opin tätä itsekin ajamaan :)

   Poista
 11. Anonyymi9.55

  Tuossa ei ole hyttiä tai turvakaarta. Ei kannata tappaa itseään. Painaa aika paljon, jos sen alla makaa. Sukulaispoika kuoli mönkijän alle. Mutta onnea vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kannata tappaa juu. Luen mönkijän vähän erilaiseksi menopeliksi enkä itsekään halunnut missään nimessä mönkijää. Tällä kuljetaan mummon rollaattorivauhdilla ja vedetään tavaraa tontillamme reiteillä, johon ajaminen soveltuu. Mutta toki voi aina ainakin loukata itsensä, jos huolimattomasti ajelee.

   Poista
 12. Näppärän näköne vehe. Pikkune voimanpesä. Meän Äijälle ei kyllä maha tuonkokone peltiponi kelvata, täyskokosesta Jontikasta se haaveilee yhtä pontevasti ko minusta aikoinaan! :D (Ja kuten huomattu, jos Äijä jottai haluaa, niin ennemmin tai myöhemmin se sen myös saa :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, taitaa se kuitenkin toimia toisinpäinkin: jos nainen jotain haluaa, niin kyllä sekin ennen pitkään talouteen ilmaantuu :D. Kiitos kivasta viestistäsi!

   Poista
 13. Nonni, sehän on näppärä :)

  VastaaPoista
 14. Eiiihh, onpa SÖPÖ!!! <3 Jokaisen pienen ja ison pojan ja tytön toivejoululahja :-) Hyvä ettei molskahtanut jorpakkoon!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvemmin traktoriin liittää adjektiivin 'söpö' :D. Juu, tämä oli vaan pakko saada - näin ymmärsin!

   Poista
 15. No kommentoin näin ihan iisisti, että "hyvä meininki", sillä mieheni on käy silloin tällöin täällä blogissasi:D Voit lukea rivien välistä jotain sen tapaista, että näitä samansuuntaisia tapauksia on koettu täälläkin:D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, hauska kuulla :)). Joo ymmärrän rivien välistä, että tämä universaali ilmiö on sielläkin tuttu, hahaa!

   Poista
 16. Heh, kyllä miehillä pitää olla traktori tai muu vastaava. Tai mikä tahansa härpäke, jota pitää aina välillä kovasti myös korjata, koska ei toimi. Se vaan on niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eih, en suostu ajattelemaankaan sitä, että tämä ei toimisi, koska se on ihan vihoviimeistä ajankäyttöä! :D Ensimmäinen kysymykseni/epäilyni olikin se, että onko se varmasti toimiva eikä koko ajan vaadi jotain huoltoa. Arvannet, että en saanut tähän kovin vakuuttavaa vastausta, joten aika näyttää :)

   Poista
 17. Tämä postaus oli jäänyt minulta kokonaan huomaamatta! Voin lohduttaa, täälläkinmies haaveilee traktorista - ja metsistä torpan ympärillä, jotta olisi missä ajella sillä traktorilla 😅 Mutta haaveilla pitää; pysyy virkeänä, eikö asioiden tarvitse aina olla niin järkiperäisiäkään, jos ne onnea ja iloa tuovat elämään 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja pahoittelut, että vastaus on viipynyt, mutta kiitos lohdutuksista. Tuntuu olevan kovin tavallinen haave :). On ollut ihan outoa huomata, kun traktorista on puhuttu tuttavapiirissä, niin yksi jos toinenkin on avautunut traktorista tai kaivinkoneesta haaveilusta. Siis mitä??, kysyn minä, monet vielä ihan peruskaupunkilaisia! :D.

   Poista
 18. Aa, ihanaa! Minä vain nauroin Jaakon konetoiveille, mutta en naura enää... Kauhakuormaaja on ollut ihan loistava, kun on pitänyt nostaa venettä, kuljettaa tavaraa tai estää vuokrattua kaivinkonetta liukumasta lastauksen yhteydessä mereen. Toivottavasti pidät traktorista ja onhan se nyt suloinen! :) 👍

  VastaaPoista
 19. Hei!
  Täytyy sanoa, että ompa suloinen pieni traktori! Itsekin ihmettelin pitkään kovaan ääneen mieheni traktorinhankintaintoa siihen asti, kun satoi lunta. Mieheni sai lumityöt tehtyä traktorin avulla niin vähällä vaivalla, että olin sen jälkeen vain ylpeä hankinnasta. Aivan varmasti hyödytte traktorista samalla tavalla! Pitää toivoa, että traktori toimii jatkossakin eikä tule korjaustarpeita tai muita ongelmia, on siitä niin paljon hyötyä ollut.

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...