sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

Hikeä ja hellettä

Huh, mitä hikeä ja hellettä meillä onkaan ollut päätaloa auki kuoriessamme. Tunteet ovat vaihdelleet leppoisasta vitsailusta totaalikyllästymiseen, mutta nyt tuo valtava urakka on takana: työmaa odottaa seuraavaksi ulkopuolisia apuja, huokaus ja helpotus. Tässä pieni kuvakooste siitä, mitä talossa on tapahtunut. Huomio, jokaisen kuvan väliin mahtuu ämpärillinen hikeä ja tuskaa :).

Ulkovuorauksen ja eristekerrosten purkua:
Tuvan lahon lattian purkua, 
ennen......ja jälkeen:

Kamari 1 purettuna:


Kamari 2 purettuna:


Lasivillat lähtevät kaatopaikalle:


Siivousta ulkopuolella: 

Viisi isoa kasaa purkupuuta sortteerattiin ja naulat poistettiin kaikista rimoista ja laudoista. 


Sisko, serkku ja äitini tulivat onneksi tässä vaiheessa apuun! Kuvissa minä ja sisko. Aika samikset ollaan mekoissamme, heh. Ja ympäristö saatiin kuin saatiin siistiksi edestä ja takaa.Olemme ehtineet sopivissa väleissä myös nauttia kesästä, mutta huomaan, etten sillä saralla ole kuljettanut järkkäriä mukana :(. On käyty iltauinneilla ja otettu iltaaurinkoa, pikkuisen kalasteltu ja hoidettu viljelmiä. Viikko takaperin tapasimme laiturillamme lounaan merkeissä myös kaikki saaren naapurit, mikä oli huippukivaa. Oli kiva esitellä projektiamme ja kaikki kannustus, mitä saimme, tuntui aivan ihanalta.

Onhan tämä ollut aika poikkeuksellinen kesäloma. Ehkä vähän raskas siksi, että homma ei ole ollut kivoimmasta päästä. No, yhtä tylsiä töitä ei enää onneksi ole luvassa. Poltettavia roskakasoja ja pilkottavia puita on kasoissa nyt seuraavaksi odottamassa, mutta ne tuhotaan sitten joskus, kun on saatu lisää virtaa.

Ei mulla muuta,28 kommenttia:

 1. No huh mikä projekti näin helteille, olette te kyllä tarmokkaita! Talosta tulee upea, kyllä työ varmasti palkitaan kun valmista tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päätimme, että helteestä emme valita, mutta työn yksityiskohdista kyllä taisin valittaa välillä aikalailla ;). Kiitos Johanna!

   Poista
 2. On teillä mahtava projekti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On! Mahtava tuntui välillä tässä kohtaa ylitsepääsemättömältäkin ;).

   Poista
 3. Voi vitsit, miten kiva, että teillä homma etenee. Se on rankkaa tuo purkuvaihe, mutta taatusti kannattaa, mietitte näin vielä kaiken valmistuttua;) Tsemppiä kaikkeen laittamiseen. Hengessä mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsemppihengestä! Vielä sitä on niin uupunut, että tsemppiä tarvitaan yhä :). Näitä kuvia on varmasti kivampi katsoa itse vasta jälkikäteen ;).

   Poista
 4. Todella rankkaa hommaa näillä helteillä! Onneksi teillä on ihan parhaat apujoukot! Mielenkiinnolla seuraan porjektin etenemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä helle leikkasi tehoja ihan selvästi, mutta tästä eteenpäin kaikki on onneksi niin paljon kivampaa!!

   Poista
 5. Ihan järkyttävä urakka tämän helteen kanssa, tiedän niin sen tunteen kun pöly menee jokaiseen ihohuokoseen ja hiki levittää sitä lisää. Ja mikä tunne kun voi välillä pulahtaa uimaan. Toisaalta miten ihana paahtaa hommia kun ei ole koko ajan sateen vaaraa niin kuin monena muuna kesänä, ei tarvitse vetää pressuja päälle parin tunnin välein tai suojata kaikkea mahdollista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myönnän, järkyttävä on ihan oikea adjektiivi! Ah, miten osasitkaan kuvata tuon hikipölyn ärsyttävyyden, selvästikin kokemuksen syvällä rintaäänellä ;). Mutta emme valittaneet helteestä kertaakaan - juuri tuosta mainitsemastasi syystä! Nyt saa sataa :).

   Poista
 6. Anonyymi22.55

  Ihan mahtavaa, voitte olla tyytyväisiä itseenne! �� Kaikissa projekteissa on näitä rankkoja - ei niin kivoja - hommia, jotka täytyy vaan lusia pois alta, jotta pääsee etenemään niihin mielenkiintoisempiin vaiheisiin. Itse herkkuttelen aina mielin määrin sillä fiiliksellä, että nyt se on lusittu, tehty, loppu! Olette apujoukkoinenne intiaanikesän todellisia sisusissejä! �� Ilolla tästä eteenpäin! �� ?.

  Terkuin Kaminamin perhe ⛵

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis kiitos, aivan ihana kommentti. Asia on juuri näin ja nyt tarvitsin just näitä vahvistavia sanoja. Ihan vielä en usko, että tehty on, mutta yritän totutella ajatukseen, että "lusittu on"!

   Nyt ryhdymme NAUTTIMAAN helteestä ja sitä tuntuukin riittävän :). Kivaa kesän jatkoa teille!!

   Poista
 7. Hellehattua nostaisin jos käyttäisin!
  Mahtava urakka tehtynä, tuosta on hyvä jatkaa. Ei varmasti urakka helpoimmasta päästä näillä keleillä varsinkaan, mutta olishan tuo ollut aika pa*ka nakki kaatosateessakin tehtynä (ja sille puolellehan ne todennäköisyyslaskelmat varmasti ois enemmän näillä leveysasteilla keikahtaneet 😉)
  Upea homma!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Superiso kiitos kannustuksesta. Olet oikeassa, Suomi on äärimmäisyyksien maa, mitä tulee kesäsäihin, joten aivan varmasti oli parempi käydä tämä kiirastuli läpi helteessä ;).

   Poista
 8. Voi miten iso urakka ja voin vaan kuvitella miten hieno on lopputulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ei oikein meinaa uskoakaan, että homma tuli omalta osaltamme valmiiksi. Ihanaa, kun on ammattilaisia, jotka hoitavat seuraavan osuuden, joka olisi ollut ihan oikeasti ylitsepääsemätön meille :).

   Poista
 9. Tuossa on ollut tekemistä oikein kunnolla! Tästä eteenpäin on vain uuden syntymistä vähän kerrallaan ja se on ihan mahtavaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin. Nyt on negatiivinen purkutyö takana ja positiivinen rakentaminen edessä. Aika paljon kivampaa!!

   Poista
 10. Nyt en kyllä osaa sanoa oikein mitään järjellistä.Kun itse ei ole jaksanut tehdä juurikaan mitään,teidän urakkanne tässä kuumuudessa on valtavan suuren hatunnoston paikka!!!Kyllä teistä TODELLA löytyy m.naa!!😍
  Kunnioitusta,kunnioitusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko oli vaan tehdä ja joka tapauksessa saimme olla ulkona kaiket päivät. Jotain positiivista edes ;). Vähän vielä itsekin ihmetellään, että mistä se m.na oikein löytyikään, heh. Sen verran kettumaisia vaiheita sisälsi tämä rupeama.
   Kiitos, ihana tsemppikommentti auttaa tähän jälkistressiin, mikä taitaa vähän olla päällä :).

   Poista
 11. Hyvä että muistit ottaa runsaasti kuvia eri työvaiheista. Mulla meinaa jäädä aina ennen- kuvat ottamatta. Onpa tuossa tosiaan ollut hommaa, mutta jee jee, mukavampia hommia oottaa edessäpäin - vaikka varmaan ihan yhtä hikisiä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraavaksi onneksi ammattilaiset saavat hikoilla niiden hirsien vaihtojen kanssa :).

   Tajusin, että nyt ollaan isojen muutosten äärellä, joten oli ihan pakko dokumentoida jokainen vaihe huolella. Se on ainoa tapa repiä jotain iloa tästä vaiheesta edes myöhemmin. Puukasoista ei tullut kunnon kuvia, mutta kuka niitä ikäviä pinoja nyt enää haluaa muistella, en minä ainakaan. Mutta joo, aivan varmasti jokainen seuraava vaihe on onneksi kivampi kuin tämä!

   Poista
 12. Onpa teillä iso urakka siellä menossa.. uumoillen tässä, että lopputulos tulee olemaan huikean upea:)
  Mukavaa alkavaa elokuuta teille sinne Villa Iduriin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, aikamoinen. Voi, kunpa olisi lopputulos suurenmoinen - kiitos. En kyllä meinaa millään malttaa odottaa, että päästään etenemään sisätilojen laittoon!

   Poista
 13. Teillä on kyllä ollut hurja urakka ja nämä kelit ovat varmasti tehneet siitä kahta vaativamman. Mutta hyvältä tuo alkaa jo näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niinpä! Nyt alkaa kivampi vaihe :)

   Poista
 14. Huh! Isot tsempit rempan kanssa. Aikamoinen homma ollut! Hienoa että talo saanut kaltaisenne innokkaat pelastajat:- ). Onnellista loppukesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos emmu kannustuksesta! :) Samoin sinulle!

   Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...