sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Tältä kun saisi näyttämään

Tapetit tuli valittua, mutta silti tuntui, että oli vaikea hahmottaa kahden kamarin ja tuvan ympärillä pyöriviä ideoita kokonaisuutena. Lähdinkin omien ja netistä kaapattujen kuvien kera kokoamaan haja-ajatuksiani ja Mikon kanssa käytyjä keskusteluja yhteen. Minkälainen tunnelma olisi tuvassa, entä kirjastokamarissa tai makuukamarissa? Kuin huomaamatta ajatukset ovatkin vuosien varrella kai jäsentyneet aika pitkälle: kuvia kerätessäni huomasin, että taidan sittenkin tietää, mikä fiilis kussakin huoneessa olisi kiva.

Tupa:


Tuvan kantavia ajatuksia ovat sinivalkoiset astiamme, valkoinen puolipaneeli, Högforsin kylkeen kaakeloitava keittiönurkkaus, syksyllä naapureilta saatu keittiökaappi ja arkiruuanlaittoa helpottava kaasuliesi. Ja näiden lisäksi tietysti monta räsymattoa.

Kirjastokamari:


Kirjastohuoneen sydän on koboltinsininen kakluuni, josta Mikon kanssa olemme haaveilleet jo 5 vuotta. Saa nähdä toteutuuko talon kallein sisustuselementti oikeasti. Edullisempi vaihtoehto on maalattu pönttis. Seinälle tulee mm. oman saaren kartta ja kalusteissa on puun sävyjä. Yllä näkyvät kankaat, jotka olen jo hankkinut kahden nojatuolin verhoiluun. 

Makuukamari:


Makuukamariin tulee toinen uuni -voi olla vain pönttöuunikin - ja näillä näkymin tummin tapetti. Sen vastapainoksi haluaisin jonkin utuisemman sävyn tuomaan vähän hempeyttä. Roosaa? Ja pitsiä olla pitää! Mitäs jos maalaisin erään murhetta aiheuttavan möhkön senkin (muistattekohan sitä?) myös roosalla, jotta kaluste saisi jatkaa täällä elämäänsä?

Jokaiseen huoneeseen haluan loihtia oman tunnelmansa. Mutta löytyykö tästä mitään punaista lankaa, sitä en vielä tiedä... Omaa makua ja intuitiota tässä pitää tietysti eniten seurata, mutta otan ilomielin tässä vaiheessa kaikki parannusehdotukset vastaan! 

Ja tähän loppuun vielä yksi kuva, joka ei mahtunut kollaaseihin: Mikon viime kesänä Kroatiasta sukeltama jättisimpukka. Se pääsee kunniapaikalle kirjastohuoneeseen tai miksei kamariinkin. Siihen korvansa painamalla voi vaikka tuudittaa itsensä uneen valtamerten kuohuessa :).


Kyllä kuvien koostaminen vaan kannatti. Abstraktit ajatukset ovat kivalla tavalla astetta konkreettisempia, varsinkin, kun kollaaseissa on mukana monia omia kalusteita ja esineitä. 


Suunnittelusunnuntaita!



36 kommenttia:

  1. No kyllä tuossa suunnitelmassa punainen lanka on :) Möhkön senkin muistan hyvinkin ja ei yhtään hullumpi idea maalata se roosan sävyllä. Tuo koboltin sininen kakluuni on kyllä erittäin kaunis ja varmaan loistava investointi. Siitä se lähtee - muutos - askel jo taas otettu, kun suunnitelmat ovat näin pitkällä :)
    Aurinkoista alkavaa viikkoa ja ihania haaveilupäiviä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai, sepä on kiva kuulla. Itse on niin vaikea arvioida, onko mitään yhtenäisyyttä. Niin, möhkö voi olla vaikea unohtaa ;). Minunkin mielessäni se kummittelee alati, vaikka se on sullottu navetanvintille viimeiseen nurkkaan ;).

      Arvaa, onko ihana kuulla, kun sanot, että suunnitelmat ovat pitkällä. Se tuntuu hienolta, kun sen oikein näkee näin mustaa valkoisella!

      Poista
  2. Ah, ihanaa miten pitkällä teillä on tämä remppaaminen! Suunnitelmat kuulostaa luontevilta ja kauniilta.

    Me taas tuotiin tänään saareen 10 tonnia lekaharkkoja, että vielä ei tarvitse tehdä sisustussuunnitelmia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äläs nyt, äläs nyt - ei meillä ole remppaaminen yhtään pitkällä, suunnittelu ehkä! :)) Tässä on monta ikävää vaihetta, ennen kuin ollaan näitä toteuttamassa, mutta kuitenkin uskon, että myös remppa on helpompi tehdä (ja valinnat materiaaleissa), kun on idea siitä, miltä kaiken pitäisi lopulta näyttää. Paljon tsemppiä teidän urakkaan - hyvä kun tuli kunnon jäätie!

      Poista
  3. Sulla on kaikissa huoneissa jotain hempeänpehmeää sävyä - olisko mahdoton ajatella möhkön maalaamista utuisella puuteriroosalla? Hempeä Möhkö.
    Eli kyllä se yhdistävä punainen lanka siellä on 😉
    Kiva seurailla taas kevään lähestyessä mitä Idurissa tapahtuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. aikun kuulostaa kivalta kuulla, että jokin punainen lanka on. Olet ihan oikeassa: jokin hempeä sävy on jokaisessa. Yhdistävä tekijä on siis hempeys ;). Pitää pitää huolta, ettei mene liialliseksi herkistelyksi, vaan enemmän utuisuuden käyttämiseksi tehokeinona. Just niin, mietin, että mitäs jos möhköstä tulisi uturoosainen...

      Poista
  4. Hyvät suunnitelmat... puoliksi jo tehty! Kauniita tunnelmia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta, hyvät suunnitelmat auttavat eteenpäin. Vaikka tuntuu, ettei olla kaikkina näinä vuosina tehty päätaloa ollenkaan, niin kyllä ne ajatukset ovat mielessä jyllänneet koko ajan.

      Poista
  5. Näillä suunnitelmilla ei voi syntyä muuta kuin aivan mahtavaa lopputulosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, toivotaan, että saadaan suunnitelmat toteutettua!

      Poista
  6. Tosi kauniin ja todellakin yhtenäisen näköistä! Mäkin innostuin heti sinisestä kakluunista, se sopisi tuohon kokonaisuuteen kyllä niin hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, niin kiva kuulla! Totta taas eilen kävimme keskustelun sinisen kakluunin kustannuksista... Saas nähdä, päädymmekö satsaamaan yhteen yksityiskohtaan vai iskeekö pihiys ;).

      Poista
  7. Kannattaa miettiä tarkkaan sen kakluunin kanssa, mitä oikeasti haluaa. Se tulee olemaan aina näkyvissä, eikä sitä varmaan halua vaihtaa vuosien saatossa. Jos on pelko, että aina sitä katsoessa jää miettimään, ettei ratkaisu ollut se kaikkein mieleisin, kannattaa kuitenkin valita se, josta eniten pitää. Teille tulee todella kaunista kollaasien perusteella. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet kyllä niin oikeassa tässä. Jos on yksi mieliteko ja muut maltillisia, niin ehkäpä kannattaa kuunnella sydämensä ääntä ettei jää myöhemmin harmittamaan. Tämä oli hyvä vinkki vaikeassa ratkaisussa. Pönttöuunin saa yli puolet halvemmalla, mutta toisaalta kyse on kyllä vuosisadan ratkaisusta :)

      Poista
  8. No vaikeaa - tai siis oikeastaan mahdotonta - on näistä sun kokoamista ideoista laittaa paremmaksi tai edes ehdottaa mitään, koska ainakin mun silmään kaikki on paitsi huolellisesti harkittua, samalla myös jotenkin sellaista harkitun huoletonta. Taattua Pilvi-suunnittelua & laatua ja ihanaa Iduria. Ja jonain päivänä myös valmista :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kommentti, niin lämmittää mieltä :). Hauskaa, kun sanot 'harkittua', kun oikeasti asioita on varmaan tullutkin mietittyä ihan sikana, mutta kaikkea on puhuttu vain ihan hajanaisesti ja siksi on ollut itsellä tunne, että ei tässä ole vielä harkittu juuri mitään, ainakaan jäsentyneesti. Olisikin mahtavaa, jos saisi lopputuloksesta huolettoman ja huolellisen tasapainon säilymään, eli jingin ja jangin kohdilleen!

      Poista
  9. Ihanan seesteisen rauhallista tunnelmaa. Mieli lepäisi itselläkin tuossa mökissä. :) Hieno suunnitelma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva kuulla, että sinulle tuli tällainen tunne. Se vahvistaa omaakin uskoa, että kyllä se tyyli alkaa tässä löytymään :)

      Poista
  10. Punainen lanka taitaa olla tällä kertaa sininen 😀. Kuvia katsellessa tuli lisäksi mieleeni sanat: pehmeän pyöreä, utuinen, kutsuva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtavat adjektiivit kuvailemaan minun sinistä lankaani! :D Kuin hienostunutta viiniä olisit kuvaillut - kunpa tällaiset adjektiivit kuvaisivat sitten joskus ihka oikeaa lopputulosta!

      Poista
  11. Olen aina ihan täpinöissäni tällaisten kollaasi-suunnitelmien kanssa. :)
    Suunnittelin koko tulevan kotimme Suomessa jo etukäteen kollaaseilla, kun vasta mietin takaisin Suomeen muuttoa Kreikasta.
    Keittiö-kollaasissa ihanaa pirteyttä ja raikkautta hienostuneella "menneen maailman"tunnelmalla. Tykkään TODELLA paljon! Voisi olla tuollaisenaan myös oma keittiöni.<3
    Ja kirjasto-kollaasi ihan napakymppi! Merikarhu vain puuttuu tutkailemassa merikarttoja kuvista. :D Miten oletkaan hionut näitä ajatuksia ja mielikuvia tulevasta näin upeasti ja mahtavan hyvällä maulla.
    Makuukammari-kollaasissa naisellisempaa, hentoa vanhaaroosaa.Ja kuitenkin tästäkin väri ja tyylimaailmasta tulee saaristo mieleen jotenkin.
    Pilvin olkihattu rennosti vuoteella, kun hän asettelee rannan suurien kivien välistä löytämiään kauniita saaristolaiskukkia maljakkoon ja hento kesätuuli heilauttaa pitsiverhoja.Tähän tunnelmaan sopisi niin hyvin myös tuo maailman merien kohinat säilönyt suuri simpukka.<3
    Minähän varoitin, että innostun näistä kollaaseista! ;)
    Minun on vaikea keksiä mitään lisättävää, mielestäni olet onnistunut täydellisesti.Näissä jokaisessa on hyvin vahva punainen lanka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuinka monta kertaa luinkaan tämän kommentin, jonka maailmaan haluaisin jo sukeltaa: valmiisiin huoneisiin ja juuri noine lisäyksine, mitä siihen maalailit!! En olisi kuuna päivänä osannut tarinallistaa näitä kuvia noin - olipa ihana kommentti!! Tähän palaan sitten, kun sieraimet ovat täynnä purkupölyä, hehee. Ja joo, eiköhän se minun punapipoinen merikarhunikin haaveile, että pääsis pian istuskelemaan syysmyrskyissä kakluunin viereen karttojen ja rommitotin kanssa :). Paras vaan laittaa remppaan vauhtia!

      Poista
  12. Upeat kuvakollaasit! Kaikki näyttää oikein harmoniselta ja kauniilta! Varsinkin keittiö <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla - keittiöstä minulla onkin ollut varmin fiilis. Se varmaan tulee kollaasista läpi :)

      Poista
  13. Kyllä se punainen lanka löytyy. Kaunis sinivalkoinen väritys toistuu siellä täällä ja tuo sininen kakluuni todella kruunaa kaiken. Uskomattoman kaunis. Hyvä suunnitelma ja sopivan raikas. Pidän kovasti. Itsekin sinisen ystävä ja sinivalkoisten astioiden omistaja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiva kuulla, että sininen punainen lanka on. Kakluuni olisi kyllä aikamoinen silmäterä, siksi pyörinytkin meillä jo vuodet mielessä... Kiva, jos suunnitelmistani välittyi raikkaus, juuri sitä haluaisin lopputulokseen. Kiitos kommentistasi, hauska saada sellainen toiselta sinisten astioiden onnelliselta omistajalta :)

      Poista
  14. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty jne jne :-) Vielä kun saisi rahaa jostain :-D Hyvin noista kollaaseista hahmottaa suunnitellun tunnelman! Kirjastohuoneen koboltin sininen pönttöuuni ois kyllä tosi mahtava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri niin, rahaa tänne ja äkkiä jostain! Ahkerasti se Mikko ainakin on lotonnut! Jos sitä olisi mielin määrin, suunnitelma olisi siitä huolimatta varmaan kutakuinkin samansuuntainen, mutta sillä erotuksella, että sininen kakluuni kököttäisi jo pihalla Ruotsista rahdattuna :).

      Poista
  15. Voi miten kaunista ja harmonista ♥
    Näiden sinun ihanien suunnitelmiesi perusteella voi jo päätellä että lopputulos tulee olemaan vähintäänkin upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos kauniista sanoistasi :)

      Poista
  16. Ihania kovakollaaseja, sävyjä ja tunnelmia<3 Itse asiassa meillä mökillä on aika paljonkin samoja linjauksia:) Vähän sinistä, vähän rustiikkista, vähän merellistä (tätä meillä lisätään) ja paljon vanhaa tunnelmaa<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaan, että näin on! Juuri tuollaisen kuvailemasi kombinaation haluan taloon taikoa. Vanhaa tunnelmaa tulee olemaan todellisuudessa enemmän kuin näissä fiilis-kuvissa, kun kuitenkin talo on vanha ja varmasti kalusteetkin, jotka kaivetaan vintiltä. Hyvä niin!

      Poista
  17. kauniita suunnitelmia!

    VastaaPoista
  18. Annika B21.33

    Kartan på Ytterön till bibliotekskammaren är fin! Var har du hittat en så fin karta? Finns närliggande områden med på kartan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jo jag tycker också att den är jättefin! Kartan har varit bifogad i gårdens gamla köpekontrakt från början av 1900-talet. Tyvärr fanns det bara karta över Ytterön, inte närområdet.

      Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...