tiistai 11. heinäkuuta 2017

Kitsimajakka

Tänään piti kyllä olla ihan toisen näköinen ilma, kun minulla on synttärit, mutta ulkotöiden kannalta juuri alkanut sade ja syntymäpäivän lepopäivä ovat hyvä yhdistelmä. Huomenna sitten taas paistaa ja paiskitaan hommia, eikö niin?


Poikien tekemässä kakussa oli niin sanotusti riittävästi mansikoita. Sain myös heiltä hassun lahjan, jonka arvasin heti olevan pelkkä vitsi. Tajusin, että idean lahjaan he olivat saaneet ajoittaisesta sisustusintoiluistani, jota he eivät alkuunkaan ymmärrä. Koska oivalsin mistä oli kyse, uskalsin heti lahjan saadessani kommentoida vuolain halauksin ja suukoin, että "kiitos äidin rakkaat pojat tästä kitsisestä lahjasta!" Ja kaikilla oli hauskaa, eritoten lahjan antajilla, kun olin tajunnut pienen piikin.



Tästä kitsimajakasta minulle tuli ihan puutarhatontut mieleen. Se yrittää olla merihenkinen, mutta kaiken täällä olevan roson keskellä näyttää tänne sopimattomalta. Ehkä jätänkin sen tuonne sateeseen vähän patinoitumaan :). Lahja tuli kuitenkin annetuksi ja saaduksi, joten se on jo nyt täyttänyt tehtävänsä ;). 

Pojat tulevat ja menevät. Ihanaa, että olivat täällä vielä tämän päivän aamuun, mutta juurikin alkavan sateen takia Mikko lähti heittämään heitä ajoissa Tammisaaren juna-asemalle. Sillä välin keräsin itselleni syntymäpäivän kukkakimpun ja asettauduin kuistille tyhjentelemään kamerasta kuvia (varsinaisesta tämän kesän projektistamme) ja kirjoittamaan tätä päivitystä.




Nyt Mikkokin tuli takaisin, joten taidamme hivuttautua tekemään koleahkoon päivään sopivaa bravuuriamme, bouillabaisse-kalakeittoa. Se valmistuu eilisen illallisen ylijäämäkaloista, joita juniori meille merestä taikoi ja yrttimaan antimista, jotka eivät ahneelle peuravieraallemme onneksi kelvanneet.

Sadepäivän terveisin,


24 kommenttia:

  1. Paljon Onnea Syntymäpäiväsi johdosta. Perhe on Paras:)

    VastaaPoista
  2. Oikein ihanaa syntymäpäivää sinulle! :) Tuommoinen kakku maistuisi mullekin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! Kakku todella maistui, mansikoita riitti vielä kalakeiton jälkeen jälkkäriksikin :)

      Poista
  3. Hyvää syntymäpäivää! Lahja oli hauska, mutta kakku tosi mahtava. :)

    VastaaPoista
  4. Huumorintajuiset lapset :D Hyvää syntymäpäivää. Kerrankin riittävästi mansikoita. Meillä kesällä mansikkakakut tehdään AINA valmispohjalle kermavaahtorahkaseoksen päälle ja paljon mansikoita. Näin tehtiin jo kun olin lapsi ja tätini toi Saksasta valmispohjia kun niitä ei vielä Suomesta saanut. Nostalginen herkku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, järjestivät hyvät naurut meille kaikille :). Jaa, olikohan tämä sitten ihan perinnekakku! Se oli kaikessa yksinkertaisuudessaan tosi maukas ja jos mansikoista tykkää ei voi olla pitämättä niiden kauhomisesta lautaselle.

      Poista
  5. Onnittelut täältäkin! Ihania poikia sinulla, tuo kakku on kyllä mainio mansikoineen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Kyllä, ihania ovat - majakasta huolimatta, pitäisikö sanoa ;))

      Poista
  6. Hyvää syntymäpäivää! Kyllä sinä majakalle vielä sopivan paikan keksit :)
    Nautinnollisia lomapäiviä saareen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meinaatko? Se jää nähtäväksi, huolestuttavslla tavalla siihen tuli heti aika iso tunnearvo ;)) Kiitos samoin sinne, Anu!

      Poista
  7. Myöhästyneet onnittelut..:)

    VastaaPoista
  8. Aah, aivan ihana mansikkakakku! Ja onnittelut syntymäpäivästäsi (tai synttäri + 2 päivää). Tässä se kesä nyt on, niin kauan odotettu! Jotenkin tuli noista mansikoista mieleen, että tosiaan, mansikkakausikin on jo alkanut. En ole jotenkin ehtinyt edes huomata. Ihania saaristopäiviä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! Kipinkapin mansikkaostoksille :)

      Poista
  9. Minäpä muistankin sinun synttärisi nyt aivan takuuvarmasti, sillä kipparini ensimmäinen lapsenlapsi (tyttärentytär) syntyi varhain eilen aamulla :)
    On sinulla kyllä tosi ihanat ja huumorintajuiset pojat ♥
    Niin, ja myöhästyneet, mutta sitäkin lämpöisemmät onnentoivotukset sinulle ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, onnittelut sinne teille :). Kiitos Ansku, poikien kanssa on aika usein pilke silmäkulmassa!

      Poista
  10. Tuohan on ihan terveyskakku, täytteet oikeassa suhteessa :) Oletpas taitava nikkari, portaiden teko ei ole hommaa helpoimmasta päästä. Harmi, että peurat ilmestyivät teillekin satoa verottamaan. Jospa Mauro sanoisi niille kovan sanan, että ymmärtävät pysyä pois. Jos nyt rannanparannustöiltään ehtii :) Myöhästyneet synttärionnittelut sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, terveyskakku :). Itse asiassa eilen illalla Mauro ajoikin peuran pois. Oli se hassun näköinen, kun teki sellaisia kolmimetrisiä loikkia metsään luikkiessaan :)

      Poista
  11. Kerrassaan hauskoja poikia. Kakku ja lahja on ikäänkuin samaa sarjaakin, molemmat on tommosia torneja :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo :). Niinpä, kakku on myös majakkateemainen!

      Poista
  12. Paljon onnea! Ja kunnon kesäinen kakku, ihan parasta. Ihanan lahjankin sait 😃

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Kohta on onneksi meidän perheessä uudet synttärit, joten taas syödään mansikkakakkua. Täytyy pitää huoli, että mansikoiden määrä pysyy yhtä hyvänä :)

      Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...