tiistai 30. toukokuuta 2017

Piha siistiytyy

Voi miten epätoivoinen olenkaan ollut kaikki nämä vuodet pihan epäsiisteyden kanssa, mutta jotenkin nyt yhtäkkiä mieli muuttui. Saimme pitkän, neljän päivän helatorstaiviikonlopun aikana hurjasti siistittyä (vaikkei suinkaan kaikkea). Mutta samalla kun luonto säteilee niin kauniin vaaleanvihreänä, näyttää kaikki ihan tajuttoman hyvältä. En kyllä muista, että ihan näin kauniilta aiemmin, joten ehkä raivauskin alkaa jo vähän näkyä. Mieletön tunne... monen vuoden työ takana.


Yllä olevasta kuvasta näkyy ajeltua niittyä ja polkua. Mikko ajoi sitä kaksi päivää, eli aika kova homma siinä oli. Lampaiden aiempina vuosina tekemä maisemointi on tuottanut tulosta, eli heinikkoinen ja myyräkumpuinen niitty tuottaa jo ruohomaisempaa aluskasvillisuutta. Kokonaiskuvasta alla taas itse huomaan, että kaksi kasaa on hävinnyt. Poltimme siis kauden ensimmäiset ensimmäiset risu- ja jätelautakasat. Jes.  
Oman työsarkani suurin ilon aihe oli kuitenkin rantavajan punamultauksen valmistuminen. Aivan ihanaa, että nyt kaikki rannassa olevat rakennukset ovat hyvässä maalissa ja samassa sävyssä. Se tekee kokonaisilmeelle ihmeitä!Ruukkupuutarhatyylini jatkuu aiempien vuosien tapaan. Istutin vanhaan pikku ammeeseen muratteja ja neilikoita, koska viime kesän kokemuksella ne pysyivät tosi hienosti kukassa aina syksyyn asti.Muutenhan tämä meidän puutarha on aika villissä tilassa, mutta jotenkin tykkään siitä tällaisena. No, uutena kokeiluna istutin kuitenkin tähän syreenien eteen daalioita. Mielenkiinnolla odotan, tuleeko mitään ylös vai jatkanko tulevina vuosina taas 100%:lla ruukkuilulla.Raparperin kukka, tai mikä lie, näytti niin hauskalta, että yksi niistä oli pakko laittaa maljakkoon!


Fiskarin rohjake on edelleen pilaamassa siloteltua pihatavoitettani, mutta toivottavasti tänä kesänä tähänkin tulee muutos. Edes pieni! Käänsimme veneen ja tarkoituksena on hiljaksiltaan aloittaa hiontaa ja kittausta. En vielä uskalla toivoa, että pääsisimme maalaukseen asti, mutta pikku hiljaa, pikku hiljaa...


Tein taas pienen, mutta tällä kertaa ratkaisevan, rykäisyn venevajan siivouksen kanssa. Venevajassa alkaa olla vain välttämättömiä tarvikkeita! Vanhan tynnyrin asettelin keskelle lattiaa ja pari tuolia sen reunoille. Venevaja on sellainen paikka, jonne yleensä pysähdymme hetkeksi työn lomassa hengähtämään suojaan joko liian kuumasta auringosta tai kesäsateesta. Istuinpaikan laitto muistui mieleeni, kun perjantaina ropsahteli välillä sadekuuroja.Ehdimme myös retkeillä kallioilla ja ottaa vastaan vieraita, mutta me ollaan nyt Mauron kanssa tyytyväisiä tältä erää. Ja P.S. Arvaatte varmaan, että jäljelle jäävät rojut on tietysti rajattu ulos näistä kuvista, mutta tässä postauksessa nautinkin vain aikaansaannoksista ;).


puuhakasta puolta viikkoa kaikille!
33 kommenttia:

 1. Tiedän tunteen... meillä on VIELÄKIN niitä poltettavia lautakasoja, kuuden vuoden asumisen jälkeen... mutta kyllä ne siitä!

  Tosi ihanan näköistä näissä kuvissa ja varmasti livenäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tuo sinun viimeinen lause ...."varmasti livenäkin". Uskon, että arvaat, että livenä todellisuus on karumpi ;). Mutta nautitaan niistä pienistä askelista, mitä saa tehtyä, eikö! Lautakasoja on meilläkin monta enkä näe niille loppua. Kestettävää ja jaksettavaa riittää, mutta ihanaa, kun voi puuhata ulkona! Kiitos tsempeistä, SuperSanna!

   Poista
  2. Hih, joo kuvia ja katsettakin saa mukavasti rajattua ;) Ja kyllä, pitää muistaa myös nauttia kovan työn tuloksista välillä, se on tosi tärkeää!

   Poista
 2. Anonyymi22.40

  Ps. Jos ei halua raparperista puumaista niin kukat onkin hyvä leikata pois (ainakin näin olen kuullut)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, tämä olikin uutta. Kiitos!

   Poista
 3. Anonyymi22.44

  Todella hienoa työtä, tuntuu varmasti hyvältä
  Haluaisin lisää juttua siitä mitä kasveja teillä siellä on ja muistaisin että teillä on joku kukkapenkki talon tuntumassa. Voivatko ne perennat hyvin? Oletko jaksanut pitää huolta penkistä?Se oli viime kesänä niin hieno. M
  Yllä oleva kommentti on minun. Jos sinulla on joskus aikaa kirjoittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos teen jutun jossain vaiheessa ja kivaa kuulla, jos kukkapenkkini on näyttänyt viime vuonna hienolta :). Vaikka kukkaihmisenä olen tosi aloittelija ja määrällisesti niitä meillä on tosi vähän, mutta kiva niitä on laitella edes pienesti!

   Poista
 4. Onhan tuo teidän miljöö jo tuollaisenaan ihan mahtava! Mä olen tän kevään aikana miettinyt, että piha pitäisi saada "villimmäksi". Ettei kaikki rikkaruohot pistäisi heti silmään, vaan kaikki olisi sulassa sovussa keskenään.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Mielenkiintoinen ajatus tuo villiinnyttäminen ;). Meillä ei ole kyllä pelkoa liian sliipatusta lopputuloksesta, rikkaruohoja en kitke nytkään :)

   Poista
 5. Voi että kakkoskuvassa on niin kaunis näkymä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. Välillä on kiva itsekin käydä vastarannalla katsomassa kokonaisuutta :)

   Poista
 6. Kiva nähdä taas kesäkuvia Idurista, se on niin mieltälämmittävä kokonaisuus ❤️

  VastaaPoista
 7. Upealta näyttää! Tuota toista kuvaa jäin pitkäksi aikaa ihailemaan, niin on kaunis tuo teidän miljöönne ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi Ansku ♥

   Poista
 8. Risujen polttoa pitäis tehdä meilläkin, vielä ei uskalla koska on satanut niin vähän. Minusta teillä näyttää oikein hyvältä, tietty luonnontilaisuus sopii saaristoympäristöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vahdimmekin risukasoja kuin kissa kuumaa puuroa ja polttelimme yökasteen aikaan. Olet oikeassa, luonnontilaisuus sopii tänne ja saa pysyäkin!

   Poista
 9. Paikat kohenee ja piha siistiytyy. Ihanaa!
  Ihania kuvia teidän kesäparatiisista. Se alkaa olla jo niin hyvässä vaiheessa, että voi ottaa jo vähän rennommin. Kätten jälki tuottaa tulosta. Se on niin palkitsevaa.
  Tajusin juuri, että emme ole enää pitkään aikaan polttaneet kasoja pellolla toukokuussa. Samaan aikaan minun silmiini pistää kurjat puukasat pitkin polunvarsia metsässä. Meillä kasvaa niin kohisten, että pitää vähän väliä harventaa metsää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiitos kivasta kommentista. Sinulla, kun on niin upea piha, tämä viesti tuntuu erityisen kivalta :)

   Poista
 10. Teidän paikkanne on todella ihanan näköinen. Tiedän tunteen, kun saa paljon aikaiseksi. :)

  VastaaPoista
 11. Se on kaikkein palkitsevinta, kun itselle tulee tunne, jes, jotain on saatu aikaiseksi! Kyllä näyttää upealta! Punamullatut rakennukset.. aah. Mielestäni teidän paikka on juuri kaunis noin sopivassa luonnontilassa eikä niin, että se olisi liian "hienosti" laitettu :)
  Nyt toivon vain, että tämä into tarttuisi minuun ;) siivottavaa riittäisi tääläkin. Niitä sotkuja ei minunkaan kuvissa näy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nyt on jokin epätoivo väistynyt - ihanaa :). Olet oikeassa, luonnontilaisuus on hyvä, kaiken ei pidä olla liian sliipattua! Toivottavasti tsemppi tarttuu sinuun :)

   Poista
 12. Onneksi olkoon! Näyttää hienolta. Tiedän tunteen siitä kun saa pihaa siistiksi. Meillä ei suinkaan noin isoa projektia täällä Tuulentuvassa ole, mutta pihatyöt on muutamana ensimmäisenä kesänä olleet vain ja ainoastaan siivousta kaikenaisesta romumsta ja kummallisuuksista. Nyt en edes viitsi tehdä mitään uusia kukkapenkkejä tai istutuksia - nautin vain siitä, että on siisti piha.
  Venevajanne on kyllä tosi viihtyisä levähdyspaikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin sitä lojuvaa kummallista kamaa vielä on jäljellä, mutta onneksi ei enää ihan joka puolella! Enkä tosiaan ole minäkään liiemmälti jaksanut intoilla uusien kukkapenkkien kanssa. Varmaan siksi juuri ruukkupuutarha onkin kiva, että istutukset pysyvät hallinnassa. Kiitos Saara!

   Poista
 13. Jumituin ihan totaalisesti noihin kahteen ensimmäiseen kuvaan.
  Varsinkin tuo no.2!
  Voiko olla kauniimpaa paikkaa, kun teillä on.<3
  Ihania "ruukku/amme kukkasia" olet laitellut.
  Melkein ruukuilla menen minäkin maalla mummuni aikoinaan istuttamien lisäksi.
  Kun tykkään kanssa hiukan villistä pihasta.Kukkia saa olla siellä täällä pieninä annoksina erilaisissa astioissaan. :)
  Kaunista, ah niin kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, ihanasti sanottu sinulta ♥. Tykkään vähäisistä istutuksistani aika paljon juuri noiden eri astioiden/ruukkujen vuoksi. Ne tuovat oman säväyksensä pihaan. Näillä siis mennään :).

   Poista
 14. Niin kaunis paratiisi teillä! Ihanalle Maurolle terkkuja!

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...