lauantai 30. heinäkuuta 2016

Venevajan ovet ja vähän vinttiä


Yksi pieni askare jäi viime kesänä toteuttamatta ja nyt päätettiin se eräänä iltana aloittaa, vaikka päätyömme onkin tällä hetkellä suolavajan kunnostus. Yksi homma kun kyllästyttää, aina löytyy jotain korvaavaa.

Venevajan kolme oviaukkoa ovat ammottaneet vuoden päivät avoinna, mutta siihen saatiin muutos, eli syksyn tuulissa tavarat pysynevät vajassa nyt hieman paremmin paikoillaan. Mikko nikkaroi ovet ja minä sekoittelin maalin ja pääsin taas lempihommaani. Maalin sekoitin tervasta, vernissasta ja tilalta peräisin olevasta kimrööki-pigmentistä.



Mikko vaimeasti yritti käynnistää keskustelua ovien mahdollisesta muusta väristä, mutta minä olin jo aikaa päättänyt, että ovet pitää olla tervatut ja mustat, kuten täällä on ennenkin ollut, ja koska kattokin on musta. Värikeskustelu typistyi siten yhteen pohdiskelevaan lauseeseen ja yhteen hyvin painaavaan vasta-argumenttiin. Mikko ehti olla sitä mieltä, että ovista tuli synkeänmustat, mutta minusta musta on tyylikäs ja ryhdikäs väri tässä yhteydessä ja äkkiäkös nuo tässä meren äärellä ja auringon alla haalistuvat. Luulen, että hänkin on näin muutaman päivän jälkeen erittäin tyytyväinen.





Käväisimme myös kaupoilla hakemassa oviin saranat ja Mikko maalasi ne ruostesuojalla, mikä suolaisen ilman vuoksi on must. Suojauksen päälle voisi laittaa vielä tumman maalin, mutta päätimme jättää saranat punaruskeiksi. Ne voi myöhemmin maalata, mutta ihan kivoilta ne minusta näin näyttävät.


Vintilläkin on saatu sisustuksen puolesta valmista ja sinne on ollut jo kiva majoittaa niin pojat kavereineen kuin isovanhemmatkin vuoron perään. Olen ymmärtänyt, että asukkaat ovat viihtyneet erittäin hyvin! Viimeisenä nostimme huoneeseen päätalosta peräisin olevan daybedin, jonka vuosi sitten verhoilin. Se sopiikin tuonne ihan täydellisesti. 



Katsotaan, missä vaiheessa ehdin raportoida suolavajan etenemisestä, mutta sitäkin on edistetty melkein joka päivä pienissä askelissa. Nyt on rästissä eniten muiden blogien seuraaminen, mutta sen ehtii päivätöiden alkaessa paikata :)

Aurinkoista kesäpäivän jatkoa!



TallennaTallenna

34 kommenttia:

  1. Kaunista kuten aina! Kyllä on niin ilo seurata paikkojenne kohentumista, olette te ahkeria. Mukavaa lauantaita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, onpa kiva kuulla! Kivaa viikonlopun jatkoa sinne!

      Poista
  2. Mustat ovet ovat ryhdikkäät ja hyvät. Tykkään. Käytiin juuri eilen Woikosken kaasutehtaan museotehdaskierroksella ja siellä kerrottiin kimröökin valmistuksesta Tirvan tehtaalla. Hyvä väriaine ja teillä siis oli sellaista aarretta siellä :)
    Ihana on tuo daybed tuolla vintillä. Niin kaunista jälleen, että oikein huokailemaan pistää!
    Toivottavasti joskus ehdit tuonne loikoilemaan vaikka kirjan kanssa :)
    Mukavaa viikonloppua sinne teille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kimröökiä on loppuelämäksi, sen verran tuhtia ha herkästi värjäävää kamaa on :).

      Kumpa ehtisinkin tuonne lueskelemaan! Eiköhän sekin päivä joskus tule :)

      Samoin sinne Anu!

      Poista
  3. Tuo väri on juuri oikea noihin oviin ja saranatkin korostuvat kivasti mustalta pohjalta. Kaunista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla. Kyllä minäkin tykkään :)

      Poista
  4. Erittäin hyvä värivalinta! Ja saranat piste iin päälle;) Vintillä näyttää viihtyisältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, hyvä tuli ja yleensä se yksinkertainen ratkaisu onkin paras!

      Poista
  5. Musta on just oikea valinta, hyvä että pidit pääsi värin suhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vaan! Perinteinen pn paras.

      Poista
  6. Kauniin mustat ovet ja kaunis kesähuone! Jostakin kumman syystä täälläkin päässä alkaa sormia syyhyttää pienen pintaremontin tekemiseen, ihan vaan kotona ;-D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Maali saa ihmeitä aikaan joten inspiraatio iskee helposti ;).

      Poista
  7. Ovet näyttävät tyylikkäiltä ja paikkaan sopivilta. Ei yhtään liian voimakkailta kuitenkaan. Ihanaa sunnuntain jatkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kuulla. Parempi minustakin niin, etteivät herätä kummempaa huomiota.

      Poista
  8. Ihana vierahuone! Ja ihana vanha jakkara..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hee, rämä jakkara hajosi Juhannuksena ja meinasi jo lentää kokkoon, mutta ehdin pelastaa sen!! :))

      Poista
  9. Väri sopii täydellisesti!

    VastaaPoista
  10. En ymmärrä mitä keskustelemista ovien väristä muka ois ollut - musta on just hieno ja sopiva! Ja daybed tosiaan sopii tuonne hyvin! Nyt muuten kun oon selannu kahta "väärää" Talo&Kotia pitkästä aikaa niin täytyy ihmetellä että kuinka ne on Villa Idurista jutun tehneetkin - teillä kun on sellaista rouhean tyylikästä ja hillittyä ja aidosti vanhaa eikä mitää pinkkiä pitsi&ruusu hömpötystä kuin lehden muissa jutuissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hee, en minäkään ymmärrä ovien värikeskustelua. Ehkä hänellä oli ajatuksena pinkitbovet ;)).

      Voi harmi, jos et saanut juttua käsiisi, kun raportoin sititä niin myöhään. Mutta kyllä minulla siinä kuvissa pinkit pelargoniat koreilevat ;). Otan kommenttisi suurena kohteliaisuutena - kiitos! Minunkin makuuni lehti saattaa joskus olla yltiöromanttinen, mutta kyllä sitä luen ja paljon olen siitä saanut ideoita. Tai ehkä se minulla menee niin, että salaa ihailen hempeitä sisustuksia ja palaan sitten omaan ruotuuni :).

      Poista
  11. Upea ja ryhdikäs lopputulos. Ja toi vinttihuone <3 Viihtyisän näköistä. Näyttää sille, että siellä voisi onnellisena köllötellä aamiaisen jälkeen lisääntyvässä päivänvalossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura! Juu, se on tarkoitettu juuri tuollaiseen köllöttelyyn :)

      Poista
  12. Voi kuinka raikkaan harmonisia lopputuloksia olette taas saaneet aikaan, ihania!

    VastaaPoista
  13. Mustat ovet. Hyvä päätös, ryhdikkäät, tyylikkäät ja tuo mukavasti kontrastia. Vintillä on ihanan seesteinen tunnelma, ei ihme että vieraat viihtyvät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva kuulla, että päätös näyttää hyvältä myös sinun silmääsi. Kiitos, seesteinen on kyllä minustakin oikea adjektiivi kuvaamaan vintin tunnelmaa :)

      Poista
  14. Voi kun upeat mustat ovet, on sinulla silmää! Niin kuin tuo vinttikin, ihana tunnelma ❤ Se meidän vihreä talo on uutta tuotantoa, 2000-luvun alusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Mari! Oikea tunnelma on tärkein :). Ok, kiitti tiedosta!

      Poista
  15. Upeat ovet ja niin taidokkaasti nikkaroituja vielä! Tuo musta sopii niin hyvin venevajalle, että kuvaa katsomalla tuntuu kuin se olisi se yksi ja ainoa siihen sopiva väri! Istuu kuin piste i:n päällä ja mun silmään nuo punaiseksi jätetyt saranat vaan kaunistaa hienoja ovia lisää. Niiden kivat yksityiskohdatkin erottuu selkeästi. venevajalla on kaikki niin kohdillaan, ymmärrät taatusti mitä tarkoitan ;) Se on idyllinen, kaunis ja se on kuten sen pitää olla. Miten mahtavaa tyyötä te olettekin kaiken kanssa saaneet aikaiseksi. Tuo venevaja on ollut taatusti investoinnin arvoinen juttu. On se vaan NIIN upea!

    Ja tuo vintti! Oi-oi-oiii! Siellä on aivan ihana valo ja tunnelma ihan kuvienkin perusteella. Sellainen fiilis, että tuolla on ihana herätä, venytellä oikeen pitkään ja vaan jäädä paikoilleen toviksi loikoilemaan ja katselemaan, nuuhkimaan meri-ilmaa ja kipristelemään varpaita.

    VastaaPoista
  16. Mustat ovet ovat juuri ne oikeat! Hyvä, että pidit pääsi ;-D

    Ihanasti teillä tulee valmista, ehkä välillä itsestänne tuntuu, että hitaasti, mutta kyllä tosi ahkeria olette olleet.

    Vielä, vintti on täydellinen, Johanna tuossa yllä jo sanoikin kaiken kattavasti ja kuvaavasti <3

    VastaaPoista
  17. Minäkin olen kanssasi samaa mieltä ovien väristä.Upeat ovat kaikkineen!
    Ja, olisin varmasti 5 minuutissa onnellisessa unessa tuossa teidän daybedilla vintillänne! :) Suorastaan kutsuu ettonille!

    VastaaPoista
  18. Hyvä Pilvi! Värivalinta on täydellinen :)
    Ja tuo viihtyisä vintti on kuin pala taivasta ♥

    VastaaPoista
  19. No, ei voisi ovet enää paremman väriset olla, täydelliset!! Ja mitkä kuvat vinttihuoneesta.. en kestä, miten voi olla niin kaunista. Olen kesän aikana päässyt käymään parissa blogikodissa. Kuvat blogeissa ovat mielettömän kauniita, mutta ihan livenä nähtynä voin sanoa, että omin silmin katsottuna on vielä kauniimpaa. Nyt päästään asiaan, voin vain kuvitella kuinka kaunista teillä Idurissa oikeasti on!!

    VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...