tiistai 24. toukokuuta 2016

KukkabarometriOlemme saaneet ihan kivasti remonttisaralla tehtyä. Nyt ollaan viimeistelysuoralla: listoja, paikkamaalauksia ja pientä viilausta. Tämä vaihe on palkitseva, koska joka millillä tulee valmiimpaa ja valmiimpaa. Remontin ohella istuttelin kukkia ruukkuihin väripisaroiksi. Punkinkammoinen Mikko jurnutti nurmea matalaksi ja sopivammaksi lammaskatraalle, joka toivottavasti tulee heti ensi kuun alussa.

Pari väläytystä työmaalta. Laitoin kuistille katto- ja jalkalistat paikoilleen. Ei mennyt kuin 2 vuotta, että tämä inspiraatio tuli! Mutta nyt on siis elämän ensimmäiset jiirisahaukset tehty ;). Ei, ei minusta kyllä tule kirvesmiestä. Sen verran hidasta näpertelyä oli tämä, huoh. Ilolla siirryin taas maalaamaan venevajaan tämän jälkeen.Ja vintillä lattia sekä katto on nyt maalattu valmiiksi asti - jihuu! Kuten kuvasta näkyy, seinissä on vielä muutama lauta vailla maalia. Ja sitten ne listat (lue: Mikko saa hoitaa). Katto oli aika työläs, kun siinä on noita pykäliä noin paljon.

Jotenkin tuosta alla olevasta kuvasta tulee niin kesäinen fiilis. Mikon ajeltua aidanreunan, siitä tuli vähän kuin sellainen vanhanajan raitti :). Siitä pääsenkin tämänkertaiseen varsinaiseen aiheeseeni. 

Arvatkaapa, oliko yllättävää, kun huomasimme tuon aidan vieressä olevan jättisyreenin nyt ensi kertaa kukassa!! Täh? Nii-in, 7-metrisen puun ohi ei vain luulisi voivan kävellä huomaamatta sen kukkia, kun jo tuoksukin oli päätä huimaava ulottuen laajasti ympäristöön. Mutta muka koskaan aiemmin emme ole noteeranneet sitä kukassa. Ihmettelimme tätä molemmat - ja moneen kertaan. Vai olemmeko olleet vain pois aiemmin, kun se on kukkinut näin komeasti…? Jos kukkabarometriin on luottaminen, havainto kertoo siitä, että fundamentaaliset rakennushuolet ovat väistymässä ja tämä on todellakin ensimmäinen vuosi, kun meiltä liikenee kapasiteettiä katsella kukkia, eli nauttia ympäristöstä. No, on se kyllä niin, että tämä kaikki oli AIVAN KAUHEAN ränsistynyttä ja umpeenkasvanutta vielä pari vuotta sitten, ettei sitä kai pidä ihmetellä, ettei siinä juuri kukkia ehditty fiilistellä. Kukkabarometri kertoo töiden edistymisestä ja tietyn saturaatiopisteen saavuttamisesta siinä. Teinhän aiemmin keväällä myös vanhan kukkapenkkihavainnon metsän reunasta, missä nuo yllä olevat ruukku- ja ammeistutukset ovat.  
Siispä, lisää kukkaiseloa elämään!46 kommenttia:

 1. Ihanalta näyttää. Tuo teidän oma rantaraitti on hieno. Voin vain kuvitella mikä työ sen perkaamisessa on ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, rantaraitti on nyt leveämpi ja näyttävämpi kuin ennen :). Kiitos Nonna!

   Poista
 2. Ihanaa kukkaisaa elämänaikaa! Niin se varmaan on, että alkaa nähdä kauniita detaljeja kun on sille tilaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö?! Ihanaa, kun on aikaa katsella ympärille, vaan enpä olisi ajatellut, että sekin on luksusta ;)

   Poista
 3. WHAT ??? Tuo teidän vintti !! Sehän on siis valmis !! Hieno on en voi muuta sanoo..Me tullaan ihan pikkasen jälkijunassa mutta tullaan kumminkin...
  Minkälaiset portaat menee tuonne vintille ? Käynkin katsomassa onko niistä kuvaa aikaisemmissa postauksissa... Teidän tonttihan alkaa sieltä hyvin näkymään ja mukavaa, että löytynee yllätyksiäkin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se ihan vielä ole! :)). Portaat puuttuu vielä, eli nyt kuljetaan tikkailta. Sitten pitää tehdä myös oviaukko, ettei linnut lennä sisälle.

   Totta, tontti alkaa näkymään - se on paljon se! Kiitos sara kommentistasi.

   Poista
 4. Sehän on oikein hyvä merkki, että ehtii jo katsella ympärilleenkin ja näkee muutakin kuin tehtävää työtä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain olekin! tätä lisää :))

   Poista
 5. Varmasti kiva tunne kun alkaa tulla valmiimpaa ja voi vähän katsella pihapiiriäkin. Näyttää kovin idylliseltä, niin sisällä kuin ulkonakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ihana tunne. Joskus tuntuu, että piha on jopa tärkeämpi kuin sisätilat ainakin näin kesällä, kun ollaan paljon ulkona. Kiitos Cheri!

   Poista
 6. Mukavaa, että ehditte nauttia työnne tuloksista ;-D
  Ehkä syreeni kukkii nyt ensimmäistä kertaa?
  Olette saaneet todella hyvää jälkeä aikaiseksi sekä sisällä että ulkona. Sitä kannattaa hehkuttaa. Hyvä te!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ei se kuki ensimmäistä kertaa. Löysin eilen illalla vanhoja kuvia ja niissä se näkyy kukassa, heh heh, eli olemme todistetusti olleet paikalla kukinnon aikaan, mutta enpä ole aiemmin huomannut tätä sen paremmin livenä kuin kuvistakaan. Kumma juttu ;). Kiva, kun hehkutit kanssani!!

   Poista
 7. Jos mä olisin teidän kaveri, niin haluaisin kyllä ehdottomasti Villa Iduriin viettämään juhannusta :)

  Tosi kaunista ja paljon ootte saaneet valmista! Mukavaa kun taas tulee niitä lampaita. Mutta onko tuo iso puu oikeasti syreeni vai onko se tuomi? Komea on joka tapauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hee, ihanasti sanottu. Nythän paikka alkaa olla houkuttelevampi, kun ei näytä pelkältä työleiriltä. Toivottavasti saamme edes vähän vieraita ;).

   Iiks, en minä tiedä, mikä puu se on. Hyvä huomio sinulta. Syreenin tuoksu vaan on joka puolella, mutta nyt täytyy tutkia asiaa. Kiitos tästä!

   Poista
 8. Voi miten upealta vintti näyttää! Tuskin malttaa odottaa, että näkee kuinka sisustus sinne istuu 😉
  Se kuulee saattaa olla, että silloin kun on joku projekti päällä -ja pari pienempää vielä lisäksi- niin sitä näkee vain sen. Ja syreenin kukinta saattaa mennä ohikin jollei juuri silloin ole maisemissa, se tuntuu joskus talahtuvan ihan liian nopeasti. Nyt on muuten syreenit väjän etuajassa, täällä lila alkaa kukkia ihan just, valkoinen tulee vähän perässä ja unkarinsyreeni niiden jälkeen.
  On tämä ihanaa aikaa, varsinkin kun kelitkin hellii ☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. Näin tässä meilläkin on päässyt käymään. Aivan varmasti on ollut tilanne se, että liian monta muuta tärkeää asiaa on ollut mielessä: venevaja romahtaa, rojut häiritsevät talon nurkilla, kurkihirsi vajassa notkuu ja tekemättömät työt ahdistavat. Joo, tällaista se on kaiken hauskan tekemisen keskellä myös ollut!! Ihanat ilmat, nyt nautitaan!

   Poista
 9. Näyttää todella kauniille!

  VastaaPoista
 10. Syreenikään ei kuki joka vuosi samalla voimalla, tänä vuonna meillä tulee ainakin liilaan syreeniin ennätysmäärä kukkia. Tuoksu on todella huumaava jos menee pensaan alle seisomaan.

  On teillä vain kauniit maisemat kesäpaikassanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että kukinnot ovat olleet laimeammatkin, vaikka tosiaan vanhoista kuvista päätellen olemme olleet paikalla myös aiemmin kukinnon aikaan… ;). Kiitos Katja, nyt alkavat maisemat erottua, kun ympäristö alkaa näyttää enemmän asutulta.

   Poista
 11. Niin se aika rientää - uusi kesä, uudet lampaat! Vastahan mä luin niiden viimekesäisten lampaiden juoksukisoista!

  Ammeistutus on tosi kiva ja venevajan vintistä tulee ihan mahtavan hieno paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin, ne juoksukisat. Voi että, kun saatiin nauraa :)). Toivotaan yhtä iloisia tapauksia tällekin kesälle. Ensimmäiset kun olivat vuorikiipeilijöitä, niin koskaan ei tiedä, minkälainen katras seuraava onkaan.

   Poista
 12. Anonyymi15.17

  Hienot istutukset ja maisemat. Olisikin kiva jossain vaiheessa lukea mitä kukkapenkille kuuluu kun ehdit sitä hoitamaan. Venevajan vintti näyttää oikein onnistuneelta. Lukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lukija! Raportoin varmasti kukkapenkistä, kun nyt ehdin sitä paremmin tässä jo seurailla. Laittelen sitä kylläkin nyt maltilla, etten tule tuhonneeksi jotain kivaa kasvia.

   Poista
 13. Vau, laitot listat ihan itse! Ei kyllä minun kärsivällisyys riittäisi, ihailtavaa! Eikö ole ihanaa kun voi pysähtyä ja nauttia näkemästään. Ymmärrän täysin! Nyt vasta minäkin näen mitä meidän pihassa on vuosien työn jälkeen. Kauniit istutukset olet laittanut ja sielä on vaan niin KAUNISTA! Kuten aikaisemmin sanoin, muutan kesäksi teidän venevajaan ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakon edessä jouduin laittamaan, kun Mikolla on ollut aina jotain tärkeämpää ;). Kuluu siinä vaan ihan älyttömän paljon aikaa, kun amatööri sahailee, joten en mielelläni jatka tätä harrastusta :). Ilahduin kovasti, miten ylimpään kohtaan tullut, talosta löytämäni ja maalaamani lista sopi tuohon paikkaansa. Siinä Mikko tuli apuun, kun pitkän listan piteleminen ylhäällä yksin oli ylivoimaista minulle.

   Kiva, kun tiedät, mistä puhun, että ei sitä vaan pysty rekisteröimään kaikkea heti aluksi. Toisaalta on juuri kiva, kun voi olla sellaisella pienellä pitkäaikaisella löytöretkellä omassa pihapiirissä. Ja kiitos näistä kauniista sanoista, Mia :).

   Joko junalippu on tilattu? ;)) Laitan sitten kaffepannun porisemaan.

   Poista
 14. Onpas sinulla mukava ja mielenkiintoinen blogi; olenkin eka kertaa täällä. Todella kauniit maisemat ja hienot istutukset. - Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla ja kiva kun löysit tänne! :)

   Poista
 15. On kyllä kerrassaan upean näköistä teillä seillä. Ja mahtavaa, että remomtti on siinä vaiheessa, että ennätätte katsela ympärille. Pakko kertoa, että minua ihan nauratti tuo teidän sireenijuttu =D. Ihanaa kesää teille sinne villaan <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä menisi maisemat hukkaan, jos ei yhtään ehdittäisi katsella ympärille, heh, otamme tästä opiksemme ;). Kiitos Katinka, sitä samaa teille sinne vesille!

   Poista
 16. Minä kuule pari kolme iltaa vietin tässä koneella ja kahlasin sun blogin ihan alusta tähän päivään. Ja ihan mieletön selviytymistarinahan tämä on! Miten rumasta ankanpoikasesta on kuoriutunut rannikon komea joutsen!

  Mutta ikinä en ole noin isoa syreeniä nähnyt, minäkin veikkaisin ehkä tuomea.... siinäkin on aika voimakas tuoksu, meillä Oulussa tuomi on eilen aloittanut vasta kukintansa. Komea on kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana kuulla! Että jaksoit selailla vanhoja juttujani. Itsekin kyllä pitäisi välillä niitä lukea ja nähdä siten selkeämmin, mitä kaikkea on saatu aikaan. Matka tähän pisteeseen unohtuu niin helposti. Kiitos, ihana kommentti ja tutkin kyllä ihan varmasti, onko tämä sittenkin tuomi. Tässä sen näkee, meikäläisen kasvituntemus lähtee aika aakkosista ;).

   Poista
 17. Upealta näyttää ja voi että, miten kaunis tuo pelargonia on tuossa seinällä saati sitten tuo suloinen kukka-amme!
  En yhtään ihmettele, että ette ole puuta havainneet aiemmin. Niin paljon siellä on ollut muuta puuhaa. Tuo "rantaraitti" on kiva.
  Mukavaa ja lämmintä loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, roikkupelargoneja ostin ykköskotiinkin, kun niin oli tämä syvän värinen ja tuuhea. Löytyi edullisesti Plantagenista. Ajattelin, että se sopii hienosti tuota vihreää umpeen laitettua ovea vasten.

   Joo, nyt hommat alkavat onneksi suuressa mittakaavassa helpottaa. Se tuntuu aika kivalta. Aurinkoa viikonloppuun!

   Poista
 18. Voi vitsit mitkä maisemat! Ja näyttää niin hyvälle :) On teillä vaan mukava paikka.. Veikkaisin puuta tuomeksi?! Ja lampaita..iikjaiks ihanaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, kiitos kiitos, Outi! Puun merkki tullaan vielä selvittämään ;). Juu, pässejä tässä ootellaan… :)

   Poista
 19. Upeaa valkoista pintaa maalauksen jälkeen. Tuollaista meilläkin on haaveissa ja saunakamarissa ollaankin se jo toteutettu.
  Kauniit kukkaistutukset!

  Meillä kävi samalla tavalla kuin teillä tuon syreenipensaan kanssa. Meidän terassin nurkalla, hiukan piilossa jotenkin, on pensas, joka ei niin kovin kummoiselta näytä. Viime vuonna se alkoi puskea valkoista kukkaa ja silloin heräsin: sehän on tuomi ja tuoksuu ihanalta. Hyvä ettei ole raivattu tuota"roskapuskaa" pois aiemmin kun ei tiedetty mikä se on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi vitsit, kun tuntuu hyvältä, että jollakulla muullakin on käynyt puiden kanssa näin! Ja arvaa, onko tätä puuta meinattu kaataa jo parikin kertaa?! Tai Mikko olisi sen jo kaatanut, mutta minä olen vastustanut kaatoa. Ja nyt yhtäkkiä hänkin ihasteli ja pyöritteli silmiään, miten kaunis se on. Aika jännä juttu, että ensin arvottomalta näyttävä "puska" paljastuisikin tuomeksi...

   Poista
 20. Vintti näyttää upealta, kiva seurata minkälainen siitä lopulta tuleekaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Minäkin odotan jo jännityksellä ;)

   Poista
 21. Niin idyllistä! Minulle kävisi juuri noin, että en työkuormaltani näkisi "valmista kauneutta". Kukkabarometrin mukaan teillä on elo siellä todella hyvässä mallissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, joku muukin myöntää, että näin voi kiireiltään käydä ;). Juu niinpä, kukkabarometri on hyvä mittari :).

   Poista
 22. Venevajavintistähän tulee kerrassaan upea! On sen maalaamisessa ollut taatusti kova homma! Ihanaa nähdä se sitten laitettuna, kun tila saa sen persoonansa kanvaasille.

  Mua ei yhtään hämmästytä tuo syreenihommeli. Me ollaan nyt asuttu täällä 2 vuotta ja vieläkin tulee hämmästyttyä itselle uusiin juttuihin, jotka kuitenkin on olleet siinä aina :D

  Kauniita kesäpäiviä sinne saariston syliin, idyllirantaraitin maille :) Onpa kerrassaan mahtavaa, että ollaan vasta toukokuussa ja kesä tuntuu olleen täällä jo tovin, vaikka onkin vasta oikeastaan edessä. Toivottavasti saadaan kiva kesä kaikin puolin tänä vuonna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä: niin kesäiseltä tuntuu eikä olla vasta kuin toukokuussa :).

   Se on loppujen lopuksi aika hauskaa, kun voi tutkimusmatkailla omilla mailla, kun ei vaan pysty vastaanottamaan kaikkea infoa ympäristöstä kerralla. Ajan kanssa kaikki avautuu ja ihan uudessa valossa. Uskon, että teillä samoin, kun hommaa on paljon.

   Kiitos kivasta kommentista. Nyt jo täällä laitellaan vinttiä asumiskuntoon - jibii.

   Poista
 23. Kerrassaan idyllistä <3 Tuo venevajan lattian sävy on ihana, hieno tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin tykkään sävystä; blogin lukijat auttoivat :)

   Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...