sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Riskillä mennään



Kiitos kaikille mielipideavusta kankaan valinnassa; hauskaa, kun niin moni innostui pohtimaan asiaa!! Gallupista oli selvästi apua, koska lähdin sen avulla tiputtamaan vaihtoehtoja pois. Äänet tuntuivat jakautuvan hyvin tasaisesti, joten otin kiltisti kynän käteen ja laskin tukkimiehenkirjanpidolla pisteet kullekin kankaalle. Lukijoiden puolisoidenkin äänet laskettiin - myös minun puolisoni - mutta itse en antanut tässä vaiheessa ääntäni vielä yhdellekään.

Aloitetaan häntäpäästä. Joukkomielipide auttoi tiputtamaan pois kaksi ehdokasta: punasävyinen ja hailukka saivat vähiten ääniä, vaikka etenkin tuosta hailukasta tykkään kovasti!! Se oli oma vahva ennakkosuosikkini, mutta ehkäpä tämä hienostunut kuvio pääsisi paremmin oikeuksiinsa vaikka päätalossa myöhemmin.

Täten näitä kahta meille ei ainakaan nyt tule:



Toinen punasävyinen sijoittui jaetulle kolmannelle sijalle sekä ihastusta että inhotusta herättäneen kelta-sini-vihreän kanssa. Äänestystä seuratessa ja kankaita tuijotellessani minulle varmistui, että näin vahvasti punasävyinen ei toimi, koska alkoi jo nyt harmittaa, että siitä puuttuu vihreä ja sininen kokonaan. 

Pois siis kylmästi nämäkin kaksi upeaa kangasta:




Yhden pisteen päähän voittajasta, eli toiselle sijalle suoriutui Mikon ja monen muun suosikki:


Ja äänestyksen voittaja yhden äänen erolla edellisestä:  


No mihin sitten minä päädyin? 

Gallup-voittaja oli aivan aluksi myös oma kaikkein vahvin suosikkini. Siinä on leikkisyyttä ja luonnetta. Mutta sitten alkoi arveluttaa kankaan sinisyys. Nyt sitä vihreää tänne, kun sinistä meillä on aina joka paikassa! Toiseksi tullut kangas alkoi siis viehättää koko ajan enemmän ja enemmän, ja kun oikein sitä tarkastelen, siinä on kaikkia vintille toivomiani sävyjä: sinistä, vihreää, ruskeaa. Jopa löydän siitä häivähdyksen punertavaa tai ainakin potentiaalin punaisen yhdistämiseen. Annoin oman ääneni sille - ja olenhan asiassa vaa'ankieliasemassa :). Olin tyytyväinen valintaan ja siihen, että Mikon kanssa päädyimme samaan. 

Kaikki ei ole aina niin suoraviivaista...

… eli eipä tässä kuitenkaan vielä kaikki. Mittoja laskiessani ja tilausta tehdessäni huomasin, että VOIHAN PAHUS, valitsemamme kangas on puolet kalliimpi kuin esim. voittaja ja kangasta menee aika paljon. Voih, äityäkö nyt pihiksi?? Ja sitä paitsi, onko se sittenkin liian herkkä? Argh, taas epävarmuus hiipi mieleeni. Tuskailin, että saan tästä typerästä vatvomisesta vain harmaita hiuksia ja ryppyjä otsaani!

Skrollasin vielä kerran hakusanoilla green, blue ja floral tarjolla olevat kankaat ja sitten löysin yhtäkkiä tämän tummanruskealla pohjalla olevan kuosin! 


Okei, okei - tiedän, että se on aivan liian tumma, mutta mitäs sanotte tästä?


Toisaalta nyt ei auta enää sanoa mitään, kun painoin jo enteriä, eli tilasin näitä molempia kankaita. Tumma oli puolet halvempaa kuin vaalea, joten säästin tällä yhdistelmäkeksinnöllä viitisen kymppiä. Sitä oli vain muutama metri jäljellä, joten jouduin tekemään yhtäkkiä äkkipäätöksen.

Sängynpeitteen pääli- tai keskiosa tulee siis tuolla vaalealla ja reunoille laskeutuva osa kankaasta tulee tummalla kukkakuosilla. Kankaiden väliin ilmettä rauhoittamaan voin halutessani laittaa yksivärisen kaistaleen joko vaaleaa beigeä tai tummanruskeaa kangasta. Tummanruskea sopii varmasti hyvin huonekaluihin ja nyt on ainakin vähän enemmän särmää. Myönnän silti, että pikkuisen arveluttaa, oliko tämä "mummon tilkkutäkki" -ajatus hyvä idea. No, riskillä mennään! Saatte sitten myöhemmin arvioida lopputulosta (tai saatte toki nytkin).

Elämässä pitää ottaa riskejä. Tämä ei ehkä ole niitä kaikkein vakavimpia, joten uskalsin sen ottaa :)

Nyt odotellaan, miltä kankaat näyttävät livenä,



33 kommenttia:

  1. Anonyymi17.54

    Oma valintani ei voittanut, mutta lopputuloksesta tulee varmasti hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan! Myös minä jouduin hylkäämään omat ensimmäiset suosikkini, hassua :)

      Poista
  2. Parhaimman valitsit ;) ja rinnalle löysit vielä toisen upean kankaan! Lopputulos on varmasti hyvin kaunis, tuskin tarvitsee pettyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon niin ;). Hykertelin oikein kun olit äänestyksessä niin vakuuttava. Ja olisi tehnyt mieli heti kertoa, että tämä oli myös Mikon suosikki. Toivotaan, ettei yhtäkkiä keksitty yhdistelmä tuota minulle pettymystä!

      Poista
  3. Ihana valinta! Todella kaunis tuo loppusuoralla löytynyt kangas ja toimivat yhdessä hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva kuulla tämä. Sitä epäilee helposti itseään, että onko arvostelukyky pettänyt, kun liikaa tuijottelee eri kuoseja :).

      Poista
  4. Todella hyvä valinta, tuo oli mun vahva kakkonen - itse asiassa sahasin näiden kahden väliä.
    Ja tiedätkö, tuo tilaamasi yhdistelmä on ihan WAU!! Kerrassaan upea, voisinpa melkein sanoa, että onneksi se toinen oli niin kallis :)
    Noista tulee upeat yhdessä ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin, sahasin tämän ja gallup-voittajan välillä epätoivoisesti ;).

      Voi että, miten MAHTAVAA, kun sanot, että on WAU. Toivon, että olet oikeassa ja peitteestä tulee tällä reseptillä - ei vain kiva, vaan - upea!

      Poista
  5. Mun intuitio oli sen "Pilvimäisen" ykkösen kannalla, joten iloitsen tietty siitä, että oli suosikki, mutta nyt kun näin ton yhdistelmävaihtoehdon, niin pakko sanoa, että on kyllä todella hyvä! Ja siihen vielä tosiaan se kanttinauha väliin, niin ei ole pelkästään hyvä, vaan täydellinen. Eli hetkellinen takapakki taisi kääntyä loppupeleissä voitoksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielipiteesi pisti todella epäröimään, että sahaanko nyt itseäni nilkkaan, kun en valitsekaan sitä heti itselle hyvältä tuntuvaa "pilvimäistä" ;)). Voi vitsit, kun kiva kuulla, että uskot siitä huolimatta tähän komboon. Nyt kun saan vahvistusta, aion laittaa tosiaan sen kanttinauhan: se viimeistelee jutun, kuten sanot! Vaikeuksien kautta voittoon ;)

      Poista
  6. Hauska äänestys. Harmi kun en ehtinyt mukaan. Mutta olisinkin varmasti äänestänyt tuota äänestyksen voittajaa. Ihanan raikas sininen! En kyllä epäile yhtään etteikö uusimmasta ideastasi tulisi hienostunut lopputulos. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä tosi hauska äänestys ja ihan oikeasti se auttoi tekemään valinnan. En olisi alun perin uskonut, että näin hyvin! Varmaan muuten vieläkin pähkäilisin asiaa ja on aivan pöhköä käyttää tällaiseen loputtomasti päiviä :D. No nyt asia etenee ja mielipiteestäsikin päätellen hankkeella on mahdollisuus onnistua ;).

      Poista
  7. Coziness20.02

    Ihana yhdistelmä! Varmasti tulee todella upea peite. Olikin muuten sen verran hauska tämä kankaiden yhdistelmäkeksintö että taidan laittaa sen korvan taakse tulevaa varten:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin yhdistelemistä jo alunperin, mutta näistä kuudesta ehdokkaasta ei mielestäni saanut yhtään hyvää yhdistelmää ja niin hetkeksi unohdin koko asian. No, pakon edessä sitten taas asia onneksi tuli mieleeni, kun pääkangas oli valittu! Toivottavasti toimii, katsotaan sitten, voinko suositella samaa sinulle ;)

      Poista
  8. Hyvä valinta! Ei ole ollenkaan huono valinta tehdä kahdella värillä peittoa. Jos helmukset menee lattiaan asti, niin ruskeassa pohjavärissä ei niin nöftä näy. Sitäpaitsi värit mätsää hyvin yhteen. Nyt jo kovasti tekisi mieli nähdä lopputulos:) Ompeletko päiväpeiton itse?
    Mukavaa alkavaa viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, onkin hyvä, että helmat ovat tummemmalla kankaalla - enpä ollut ajatellutkaan tästä käytännöllisestä vinkkelistä asiaa, mutta hyvä siis näin! Samaa mieltä, värit mätsää ;). Joo tarkoitus on ommella itse - kerran, pari vuodessa saan inspiraation ommella jotain ja inspiraatio on jo päällä, joten eiköhän peite valmistu pian, kun vaan saan kankaat ja muut tarvikkeet kasaan. Samoin sinulle Anu, hauskaa viikkoa!

      Poista
  9. Äänestys meni minulta ihan ohi, mutta nyt kun katselin vaihtoehdot, olisin valinnut tuon raikkaan sinisen, joka nyt tulikin valituksi.
    Mutta jes, kuinka se terävöityy tuon toisen tumman kankaan kanssa! Mahtava combo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, hauska kuulla, että sinäkin uskot lopputulokseen ;). Toivonkin, että siitä tulee nimenomaan mahtava. Päiväpeite voi olla kiva katseenvangitsija.

      Poista
  10. Minultakin äänestys meni ohi - ja tuo kakkonen olisi ollut minun suosikkini. Ehdottomasti! Ja nyt tuo uusi löytösi sen vierelle antaa siihen kyllä kaipaamaasi särmää. Kaunista tulee ja kiva nähdä aikanaan, miten kaunista:)
    Oikein hyvää ja onnellista uutta vuotta sinne sekä Villa Iduriin että kotiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Lady, kuulostaa siltä, että olen löytänyt hyvän kombon ja voin nukkua yöni rauhassa ennen kankaiden saapumista - enää ei tarvitse jännittää, sillä luotan ehdottomasti teidän tyylisilmään :)).

      Poista
  11. Hieno siitä tulee!

    VastaaPoista
  12. Hitsit, kun myöhästyin äänestyksestä (Mikon suosikki olisi ollut minunkin suosikkini), kun pidin joululomaa tietokoneesta. Mutta aivan loistavaan luovaan ratkaisuun olit päätynyt! Tuosta tulee niin hieno! Jotenkin ehkä vähän mystinenkin ja kuitenkin raikas.

    Ihanaa alkanutta vuotta teidän perheelle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joululoma tietsikasta kuulostaa hyvältä :).

      Olipa hyvä analyysi, tämä pitää muistaa, kun esittelen vinttiä peitteineen vaikkapa vieraille ;). Mystinen ja raikas on koko huoneen tavoite, nyt ollaan siis hyvässä alussa!

      Poista
  13. Anonyymi22.46

    Hyvältä näyttää :)
    Tuollaista en olisi itse edes keksinyt. Toisillä sitä vaan on silmää :)
    Iloista Uutta Vuotta teille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos. En tiedä, mistä tämä pälkähti päähäni - ehkä siitä, että olen ihaillut sisustusjuttuja ja lehtiä lukiessani aina muiden uskallusta käyttää kuoseja rohkeasti. Itse olen ollut maltillisempi, mutta kun haluaisin persoonallista jälkeä, niin pitää vaan uskaltaa. Tämä on kokeilu, toivottavasti se kantaa. Kiitos toivotuksista!

      Poista
  14. Vautsi, en malta odottaa lopputulosta!

    Upeitahan nuo kankaat ovat kaikki! Oma suosikkini, yllätys yllätys, tuo punasävyinen ei kyllä äänestyksessä pitkälle pötkinyt. ;D Väriasiat ovat niin mielenkiintoisia. Yritin tuoda meidänkin taloon viileitä värejä, mutta aina lopulta päädyin lämpimiin punertaviin, keltaisiin, ruskeisiin.. Poikien huoneeseen yläkertaan saa siirtyä nuo meidän sinisävyiset huonekalut aikanaan, tulee sitten yksi vähän viileämpi huone meillekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta!
      Joo, jommalla kummalla - viileällä tai lämpimällä - linjalla kun aloittaa, niin on vaikea pyristellä enää sitä vastaan ;). Pieni vaihtelu omista värimieltymyksistä, esim. lisäykset siihen totuttuun värimaailmaan, tuovat mielestäni tarvittavaa vaihtelua yleisilmeeseen, joten ehkä juuri huone kerrallaan voi suunnitella pieniä poikkeuksia.

      Poista
  15. Kappas, mun suosikit oli äänestyksen voittajat. Sitä ei usein tapahdu, että mun mielipiteet ois linjassa muun maailman kanssa ;-)

    Vaikka kuinka kääntelen ja kallistelen ruutua ja katson eri valossa, tuo "musta hevonen" tai siis "ruskea hevonen" näyttää taustaltaan mustalta mun ruudulla. Hyvältä se näyttää silti, arvelisin, että paremmalta ruskeana. Varmaan kantsii laittaa yksivärinen kaistale kankaiden väliin - tai sitt sillä ei oo mitään merkitystä. No, sittenhän sen näkee kun kankaat tulee.

    Hauska crowd sourcing -harjoitus joka tapauksessa! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt nytpä tapahtui :).

      Totta, katsoin ihan samaa, että ihan mustalta näyttää, mutta kankaasta luetellut värit eivät sisältäneet lainkaan mustaa, joten sen on pakko olla todella tumma ruskea. Nähtäväksi jää, menikö syteen tai saveen tai ei kumpaankaan!

      Poista
  16. Hieno valinta, jännityksellä odotan lopputulosta :)

    VastaaPoista
  17. Minä olisin äänestänyt myös tuota kakkkoseksi tullutta. Ja mikä siinä onkaan, kun menee laattakaupoaan tai mihin vaan ja ihastuu laattaan ikihyviksi. Se on taatusti kallein laatta koko putiikissa... Yhdistelmäsi on tosi rohkea ja mielestäni se toimii! En olisi itse edes tajunnut yhdistellä noita kahta, mutta lopputulos on upea!

    VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...