sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Ikkunanmetsästystä löytöjen lomassa

Taas on viikko vierähtänyt ja vasta nyt saan aikaiseksi palata viimeviikkoiseen kierrokseemme Billnäs-Fiskars-Karis -akselilla. Pääasiallisena kohteena meillä oli varaosapankki, josta toivoimme löytävämme ikkunan tai ikkunoita pieneen suolavajaamme, jonka kunnostus on ensi kesän juttu. 

Valinnanvaraa täällä ainakin riittää.



Tinkimisen jälkeen mukaan tarttuivat nämä kaksi 85 x 65 -kokoista puuosistaan hyväkuntoista ruutuikkunaa:


Totta kai vierailimme myös Rakennusapteekissa ja tottakai turistikuvan voi aina ottaa :)


Muutoin tyydyin vasta suunnittelemaan messinkikoukkujen hankintaa.  


Rakennusapteekissa löytyy aina kanava pienille haaveille: sitten joskus, kun on kaakelien aika.


Pyörähdimme Fiskarsissa näyttelyä katsomassa, jonka jälkeen suuntasimme kirppiksille.

Tätä laivaikkunaa mietimme jonkin aikaa, mutta hinnan vuoksi (yht 40 €) se sai jäädä hyllylle. On kyllä jäänyt mietityttämään...


Olen kovin viehättynyt messinkisiin kynttilänjalkoihin, sillä ne sopivat molempiin koteihimme, mutta voih, mielestäni näidenkin hinnat 25-35 € olivat liikaa...


Ostamatta jäi myös Fasaani-sarjan pikkutarjotin, jota hypistelin jonkin aikaa. 


Tätä kannoin jo kassan suuntaan mukanani, koska myös öljylamppuihin olen heikkona, 


mutta lampun henki ei kuitenkaan voittanut ja panin sen takaisin hyllyyn. Syynä se, että meillä on kaksi saman kokoista öljylamppua, joista toinen on hyvin tämän näköinen ja toinen vielä kauniimpi. Tätä ei siis tarvita, vaikka hinta olisi ollut ihan kohdallaan.  

Suosikki-kirppikseni ei pettänyt. Löysin messinkisen kynttilänjalan eurolla :D.


Väitän, että vanhat vaatepuut tulevat vielä nousemaan arvossaan. Olisin maksanut jotain pientä näistä henkareista, mutta ne lykättiin mukaani ilman veloitusta, hah. Erityisesti yksi näistä oli oikein muhkeaa puuta sorvauksineen. Henkarit aion maalata tai petsata sekä ottaa käyttöön venevajan vintin ovensuuhun tulevaan vaatenaulakkoon. 


Ikkunat 45x45 cm löytyivät myös kirppikseltä 6 €:n hintaan. Yksi pikkuikkuna saattaa päätyä suolavajaan - ehkä salmiakiksi katonharjaan tai jotain. Nämä mukana lähdettiin kotimatkalle. 

Irrotimme ikkunoista haat, jotka ovat melkeinpä ikkunoiden arvoiset. Niille on jo käyttöä  tiedossa. 


Kynttilänjalka päätyi toistaiseksi vielä mitättömän messinkikokoelmani jatkeeksi. Pakkasviikolla on ollut kiva poltella kynttilöitä joka ilta.


Lunta, luistoa ja leppoisaa päivää kaikille,

  


35 kommenttia:

  1. Minä tulisin ihan höperöksi tuolla ikkunapuodissa. Kovasti olen haaveillut sellaisesta kasvihuoneesta, joka on tehty vanhoista ikkunoista, mutta tänne nykyisen kodin pihaan se ei sovi eikä mahdu. Maalle sellainen sopisi paremmin kuin hyvin, mutta aika näyttää tuleeko sellaista vai ei. Kasvihuone vaatii kitenkin vaalimista ja olemme myös vesillä kesäisin, joten kasvihuoneenhoitaja pitäisi aina saada remmiin.
    Teitte hyvät löydöt kirppikseltä. Noita messinkisiä kynttilänjalkoja katsellessa muistin, että minullahan on yksi tuollainen tosi vanha jalka perintönä isäni lapsuudenkodista. Ainut asia, jonka isäni aikanaan itseleen perinnöksi halusi.
    Kirpakkaaa sunnuntaita sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu! Mekin katselimme ikkunarivistöjä sillä silmällä, että mitenkäs se kasvihuone… ;). Se on kestoaiheena keskustelu- ja suunnittelulistalla! Kastelujärjestelmä pitäisi meilläkin poissaolojen varalta olla, jos kasvihuoneen tekisimme. Kiitos Anu!

      Poista
  2. Fiskars on ihana paikka rauhalliseen kiertelyyn ja kaiken ihailuun.
    Voi mitä ikkunakokoelmia. Meillä myös on haaveena kasvihuone/huvimaja mökille johon tulisi vanhat ikkunat. Saa nähdä toteutuuko joskus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en tiedä, toteutuuko meidän vanhoista ikkunoista koottava kasvihuonehaave joskus. Haaveilu ja suunnittelu on hauskaa jo sekin :)

      Poista
  3. Meillä on tapana kerran kesässä käydä tuolla Fiskarsissa....viime kesä kyllä jäi väliin miehen hoitojen takia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suurin osa käy kesäisin - me olemme vähän erilaisia nuoria ;). Aina kun on kelirikko päällä, keksimme lähteä kiertelemään näitä putiikkeja, joissa myös kesäisin tekisi mieli käydä, mutta kun ei ehdi!

      Poista
  4. Ihan kun olisi ollut jollain pidemmällä matkalla, kun täne tulin. Monta postausta lukematta. Katselin kuvakirjaa ihastellen ja se vahvistti omaa ajatusta, että jonain päivänä tekisimme Jovelan vaiheista oman. Se on ollut mielessä, mutta mitään siihen suuntaan ei olla tehty, eikä vielä tulla tekemään, mutta niin ihana tuo teidän valokuvakirja on, että eiköhän sellainen joskus vielä tehdä.

    Nuo kankaat <3 Miten aina löydätkin niin upeita kankaita! Pitääpi tutustua tuohon myyjään, kun meillä on edelleen ne salin verhot hankkimatta :) Nuo valitsemasi näyttävät upeilta yhdessä!

    Ja hyvät oli löydöt Fiskarsin aarreaitoista. Hyvää alkanutt vuotta sinne Idurilaisille! Pysytään lämpiminä. Vissiin joku talvi nyt sitten tuli ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu, tulihan se talvi rannikollekin ;). Nyt odottelemme kärsimättömänä jäiden paksuuntumista.

      Tein juuri tällä viikolla toisen kuvakirjan, kun tuosta ekasta, vuodesta 2015, niin itsekin innostuin. Nyt vuorossa oli vuosi 2014, eli teen yhden kirjan silloin, toisen tällöin. Kuvat ovat digikansioissa vuosittain jemmassa, joten seuraavaksi on vielä 2013 ja 12. Kirjoja on kiva katsella ja näyttää muille, jos tulee puhetta jostain tekemisistä. Monet hienot kuvat jäävät muuten itseltäkin unohduksiin - ja etenkin se kunnostustyömaan eteneminen, se on kiva saada dokumentoitua. Argh, vuoden 2012 kuvakirjasta tuleekin muuten aika rupu, hohoo. Siitä on estetiikka kaukana ;).

      Varo vaan jos käyt tuolla Fabric.comissa, päädyt samaan harmaita hiuksia tuottavaan tuskalliseen prosessiin, kun ihania kuoseja on ihan liikaa :).

      Poista
  5. Voi, miten mielenkiintoiseen blogiin löysin Airisrannan kautta! <3 Minäkin olisin tullut ihan pimpelipom tuollaisten aarteiden keskellä ! :D Toivottavasti pääsen joku kaunis päivä remppaamaan unelmieni mummonmökkiä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onpa kiva kuulla ja saada uusia tuttavuuksia ;). Toivottavasti unelmasi tosiaan toteutuvat!

      Poista
  6. Kiva ja mielenkiintoinen postaus! Täytyy sanoa, että ihana turistikuva :). Voi, kun pääsisi joskus tuonne, meillä on vaan niin pitkä matka. Minäkin olen hulluna messinkisiin kynttilänjalkoihin, kaikki olen löytänyt muutamalla eurolla. Upeat löydöt olet tehnyt, mahtavaa! Olet varmasti oikeassa noiden henkareiden suhteen, sait juuri minut ihastumaan niihin.. en ole aikasemmin kiinnittänyt minkäänlaista huomiota niihin, voih, nehän ovat niin kauniita ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi kiitos :). Ja minä se haaveilein teidän huutokauppa-apajista, hee! Keräilin jo pari vuotta sitten - myös ilmaiseksi - vanhoja puuhenkareita ja maalasin ne meidän pikkumökkiin eri sinisen, turkoosin ja vaalean sävyillä. Näyttävät kivalta yhdessä. Nyt venevajaan ajattelin tummempia sävyjä :).

      Poista
  7. Anonyymi12.13

    Ensin: Kiitos kivasta blogista! Voimia kaikkiin ponnistuksiin saaressa, uuden pohtiminen ja valmistumisen odottaminen on puoli ihanuutta. Sitten osaa arvostaa ihan toisella tavalla saavutettua. Missä ja mikä tuo suosikkikirppiksesi on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva saada tällaista palautetta, kiitos siitä! Hankintoja teimme Ruukki-kirppiksellä. Siinä on se hyvä puoli, että se on suht myöhään auki sekä lauantaina ja sunnuntaina. Raaseporin alueella monet kirppikset ovat auki vain kesäisin ja ne, jotka ovat talvellakin auki sulkevat lauantaina jo klo 14. Ruukki-kirppiksellä on monessa kerroksessa huonekaluja ja pikkuesineitä, aina siis paljon katsottavaa.

      Poista
  8. Anonyymi14.13

    Kiitos blogistasi! Olen seurannut talonne tarinaa siitä lähtien, kun löysimme oman kesäpaikkamme keväällä 2014. Se oli huumaavaa,aivan epätodellista sattumusten aikaa. Olemme nähneet monenlaisia kesäpaikkoja ja tontteja lähes kolmenkymmenen vuoden aikana, jona olemme tehneet toivioretkiämme. Ja sitten se oli siinä, ilmoitus illalla kiinteistövälittäjän nettisivuilla. Seuraavana aamuna, varhain,soitto uniselle välittäjälle ja omatoiminen reissu maalle, rannalle, neljänkymmenen kilometrin päähän. Siellä oli 1915 rakennettu, lautavuorattu hirsitalo, punatiilinavetta ja muut pihan rakennukset. Paikka oli juuri sellainen, josta mieheni oli haaveillut; aurinkoinen koivikko rantaan, Päivärinne. Tilaisuuteen tartuttiin heti.
    Vaikka työtä on ollut aivan hirveästi, olemme olleet kiitollisia löydöstämme. Nyt kun olemme yli kuusikymppisiä,meillä on aikaa tähän projektiin. Ensimmäinen kesä oli pelkkää raivausta. Tänä kesänä on poistettu vanhat eristeet ala- ja yläpohjasta, purettu lattiat maahan asti. Oikaistu perustuksia, purettu vanha uuni/hella ja vanha piippu... ja siitä tämä juttu lähtikin. Vanhan savupiipun loppuja purettaessa, sieltä putosi maahan messinkinen kynttilänjalka , n. 15 cm korkea, lähes saman näköinen kuin kirpparikuvassasi vasemmalla oleva. Jalustakupissa on venäläisiä aakkosia oleva stanssattu leima. Miten lie esine sinne piippuun joutunut...

    Terveisin Hannele Lievonen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuulostaa ihan tosi ihanalta paikalta - olipa kiva kuulla siitä, miten tuonne päädyitte ja mitä kaikkea olette tehneet. Tutulta kuulostaa, myös meillä alkutaival oli pelkkää raivausta. Siitä sitten pikkuhiljaa eteenpäin ja alkaa tulla siellä täällä valmista. On se kyllä palkistevaa rankkuudesta huolimatta! Ja mikä jymy-yllätys tuo kynttilänjalka. Silläpä onkin varsin mielenkiintoinen löytötarina, jota voitte aina kertoa :)). Sinun kynttilänjalkasi on todistettavasti vanha ja tuolla historialla sen arvo ainakin on enemmän kuin euron, vai mitä!

      Poista
  9. Olen Fiskarsissa käynyt pariin otteeseen, mutta en varaosapankissa enkä tuossa apteekissa.
    Aikamoinen etsintäprojekti teillä..., jos muutenkin iso projekti. Onnea koko projektille.
    Tähän postaukseen sopivat niin hyvin mustavalkoiset kuvat. Sellaisia kuvat olivat ennen vanhaan.
    Omasta saarimökistä sen verran, että nyt jäät kantaisivat sinne menoon, mutta tuo jäämatka, kylmä ilma ja perillä kylmä mökki eivät oikein houkuttele, vaikka saarelle ikävä onkin.
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo nää on kivoja käyntikohteita melkeinpä, vaikkei mitään tarvitsisikaan/ostaisikaan!

      Ai, me odottelemme jäiden vahvistumista ja tarkoitus on kyllä lähteä tarpomaan jäitä pitkin saareen tässä talvellakin, jos se vain on kantavuuden puolesta mahdollista. Hyvät varusteet vaan niskaan, niin eiköhän se siitä. Totta, perillä odottelee kylmä mökki, mutta matkalla voi tulla hiki ainakin hetkeksi ;). Samoin sinulle!

      Poista
  10. Voi mitä löytöjä, upeita ikkunoita. Olen ajatellut ihan samaa vanhoista vaatepuista ja jemmannut niitä jo ihan mukavasti varastoon.. Ja nuo kaakelit, ihania! Aivan Idurin näköisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. totta, näitä kaakeleita pitää yrittää sijoittaa jonnekin päätaloon :).

      Kiva, kun toinenkin henkarihamstraaja löytyy, etten olekaan ihan outo lintu!

      Poista
  11. Minunkin suuri haave on vanhoista ikkunoista ja ovesta tehty kasvihuone. Olisin halunnut tuolta yhtä jos toista. Tuuhan Aurinkokujalle kylään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä me jonain päivänä saadaan ne ikkunoista tuunatut kasvihuoneemme ;). Juu, tulen mielelläni!

      Poista
  12. Fiskars on oikea remontoijan unelma. Aikaa vain pitäisi olla hirmuisesti, että ehtisi ahmia kaikki ihanuudet silmillään. Alan olla jo kateellinen noista löydöistäsi. :) Messinkinen kynttilänjälka on tosi kaunis. Mummuni kaapit olivat aikanaan pullollaan noita puisia henkareita, mutta eihän niillä silloin nuorena itselle mitään arvoa ollut. Nyt kaikesta ajattelee toisin. :)

    Meillä on navetan ylisillä kaikki talon vanhat ikkunat tallessa, ja joskus olisi kiva tehdä niistä pikkuinen kasvihuone. Mahtaakohan olla ikuisuushaave!? Mukavia kynttilänvalon hämyisiä iltoja sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Meilläkin oli lapsuudenkodissa noita henkareita, ja sama homma - roskiin ovat joutaneet. Mutta varsinkin vähän paksumpaa tekoa olevat vaatepuut näyttävät kivoilta maalattuina.

      Teillä siis olisi ihan omasta takaa kasvaritarvikkeet! No joo, hommaan ryhtyminen onkin sitten ihan eri juttu :).

      Poista
  13. Me kävimme Fiskarsissa ensi kertaa viime kesänä, ja Rakennusapteekissa. Huima paikka ja mikä määrä vanhoja varaosia.
    Kauniit kynttilänjalat, hyvä pohja suuremmallekin kokoelmalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on tapana käydä tuolla ideoita ja joskus jotain tarpeellista hakemassa ainakin kerran, ehkä pari kertaa vuodessa. Mutta yleensä juuri näin talvisaikaan, kun ei ole muuta tekemistä.

      Juu, suunnittelen suurempaa kynttilänjalkakokoelmaa, mutta sopivat ja oikean hintaiset saavat tulla vastaan pikkuhiljaa. Kannattaisi varmaan kesällä kytätä näitä, jos ihmiset laittavat silloin kiertoon herkemmin... ;).

      Poista
  14. Fiskarsin, Billnäsin ja Ruukin alue on ihan uskomattoman kaunista seutua ja noiden putiikkien vuoksi mitä parhain retkikohde. Loistavia löytöjä teitte!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, sinne on aina kiva mennä ja vielä kivempaa, kun saa mukaansa jotain tarvitsemaansa!

      Poista
  15. Minäkin tykkään Fiskarsin ja Bilnäsin alueista. Teidän projekti kuulostaa mielenkiintoiselta ja hauska nähdä sitten valmiina joskus. Upeita ikkunoita löysitte ja juu, tuo laivanikkuna ois kyllä jäänyt harmittamaan itseänikin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa-a saammekohan tätä koskaan valmiiksi?! No, ainakin valmiimmaksi, joten kiva jos pysyt kuulolla :). Kyllä se laivaikkuna vähän kalvaa… pahus vieköön, se olisi ehkä pitänyt pelastaa mukaan.

      Poista
  16. Kauniita hankintoja!

    VastaaPoista
  17. Olipas ikkunanpokia kerrakseen! On kyllä ihan loistavaa, että on kauppoja, joissa myydään vanhoja rakennustarvikkeita ettei tarvii niitä kissojen ja koirien kanssa metsästellä pitkin purkutyömaita.

    Vai olet sinä noiden vanhojen henkareiden ystävä...nojoo, kieltämättä ne sopii Villa Idurin tyyliin. Mä oon heitellyt niitä surutta roskiin, kun ne ei oo kauhean ööö...ergonomisia ;-) Joidenkin liukkaiden vaatekappaleiden ripustamiseen ne on kyllä hyviä koska niiden olkapäät ei oo luisut ja niissä on paljon kitkaa, semmoseen oon muutaman säästänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta!

      En yhtään ihmettele, jos joku ihmettelee, että kerään noita henkareita, hehheh. Ne ovat niin mitättömän näköisiä ja tuossa ylempänä jo kommentoinkin, että meikäläisetkin on niitä hävittäneet. Mutta kun keksin maalata, niin niistähän tuli tosi kivat. Kaikkein kapeimmat ei mulla pääse loppukäsittelyyn, mutta niitä löytyy välillä sellaisia ihan kunnollisia massiivipuisiakin. Ergonomiasta olen samaa mieltä :).

      Poista
  18. Hyvät löydöt. Viehättävä kokoelman alku messinkikynttilänjalkoja. Henkareissa on kyllä sitä jotain, taitaisin itsekin ottaa ne vastaan ja keksiä jotain...

    VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...