sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Hihkuntaa ja varoituksen sana

Tipautan tänne kuvat tilaamistani päiväpeitekankaista, koska ne nähdessäni yhtäältä hihkuin innosta, mutta toisaalta minulle myös valkeni, miksi osa Fabric.com:ista tilaamistani kankaista on niin edullisia.

Pieni pelko elää aina nettitilausten kanssa, että näyttääkö ostettu juttu todellisuudessa yhtä hyvältä. Nyt ei olisi kuosien suhteen voinut käydä paremmin: vaalea kasviaiheinen kangas, jonka sävyjen suhteen olin hyvin vaativainen, osoittautui luonnossa vieläkin kauniimmaksi kuin myyntikuvakkeessa. Sävyt ovat todella intensiiviset, joten saan tästä hienon lähtökohdan vintin muille värivalinnoille ja koko sisustukselle.


Kuviointi on ihanan isoa ja hienoja sävyjä on vaikka kuinka paljon. Sävyjen kirjo ei oikein pelkästä kuvasta erottunut, mutta koko skaala kyllä sopii aivan täydellisesti merelliseen ympäristöön. En voisi olla tyytyväisempi!


Kangas on myös laadukkaan oloinen, pellavan tyyppinen. Ripaus ylellisyyttä sopii tähän tarkoitukseen paremmin kuin hyvin. 


Toinen helpotuksen aihe oli tumman kankaan pohjasävy. Kuvakkeessa se näytti melkein mustalta, mutta kyllä se tosiaan on ruskea, kuten pitikin. Tykkään tästäkin! Mutta...


…tämä kangas toimitettiin minulle yllättäin kolmessa palassa! Mikä onni, että paloina oli juuri tämä ruskea, sillä siitä minun on muutenkin tarkoitus leikellä tilkkutäkkimäisesti kaistaleet vaalean kankaan ympärille. Tilasin näiden lisäksi myös pojan huoneeseen verhokankaan ja sekin tuli useamman palan osina. Tämä oli minusta aivan törkeän huono juttu, mutta onni onnettomuudessa oli nyt se, että tilasin sitä kangasta riittävästi ja sain tasattua kuviot. Pääasia oli, että vaalea kangas tuli yhtenä kappaleena! Mikä ongelma olisikaan tullut, jos isokuvioista, ja vähän kalliimpaa, kangasta joutuisi yhdistelemään pienistä paloista.


Ruskea kangas on pienikuvioista, joten pärjään palojen kanssa kyllä tässä projektissa. Halusin kuitenkin kertoa tämän varoittavana esimerkkinä, jos päätätte hehkutuksieni johdosta tilata samasta paikasta kangasta. En ainakaan itse ollut huomannut tätä mistään toimitusehdoista. Näyttäisi siltä, että syynä paloitteluun oli joko kankaan edullinen hinta tai määrä: ennenkin, kun olen tilannut pienemmän määrän, noin 2 metriä, kangas on tullut yhtenä palana, mutta isommat metrimäärät (4-6 m) toimitettiin useammassa osassa. Lähetys muuten oli supernopea ja tapahtuu suoraan ovelle - siitä plussaa.


Viikonloppu on vierähtänyt erilaisten käsitöiden merkeissä. En tosin vielä ehtinyt työstää päiväpeitettä (vaan tein pojan huoneeseen verhot), mutta päätin illan puhteeksi kokeilla sytykeruusujen tekemistä. Olen miettinyt pitkään niiden tekemistä ja kimmokkeena toimi myös syksyllä naapurilta lahjaksi saatu kaunis ruusuasetelma. Opin hain muista blogeista. Sulattelin syksyn ja talven kynttilänloput Idurin "kaatikselta" löytyneessä pannussa.

Ruusut syntyivät eri värisistä kananmunakennoista, joten käytin vain valkoista talia.


Kennot loppuivat kesken, joten pyörittelin ja solmin juuttinarulla lisää ruusuja joululta yli jääneistä paperiserveteistä ja huursin talviseksi valkoisella talilla.  


Osasta tuli monivärisiä, koska ruusujen sisustaan käytin myös värikkäitä joulukortteja.


Sytykeruusuista saa kauniita asetelmia vaikka lumiselle pihapöydälle. Niin no, nämä on toki tarkoitus polttaa…



Tekeminen oli yllättävän helppoa, mutta aikaavievää. Teen kyllä näitä varmasti uudelleenkin, sillä käyttötarve on suuri ja materiaali luonnollisesti kertyvää.

Pst, ensi viikonlopulle suunnittelemme saareen patikointia - kivaa.   

Touhukasta sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa kaikille! 


42 kommenttia:

  1. Huh, onneksi kaikki meni parhainpäin! Voihan täydellisyys - miten upea tuo kangas onkaan, en malta odottaa miten kaunista tästä kaikesta loihdit! Tuon vaalean kankaan kanssa näen niin selkeästi messinkiset kynttilänjalat..;), täälä olen siis todellakin hengessä mukana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, olen kyllä aivan innoissani tästä kankaasta. En tosiaan osannut odottaa, että se olisi NÄIN hyvä :). Ja tosiaan kuten sanot, sopii just kaikkiin messinkisiin juttuihin!!

      Poista
  2. Höh, aika outo juttu tuo paloina lähettäminen. Luulisi tuollaisesta olevan reilusti maininta. Ja isolla.
    Voi olla, että meikäläisellä olis mennyt hermo huonoon kuntoon moisesta :D
    Mutta kankaat näyttää todella kauniilta ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kuule meinas mennä verhoja ommellessa hermo huonoon kuntoon - todellakin! Onneksi lopputulos onnistui, että lepyin. Aion lähettää kiukkuista palautetta asiasta. Ja tiedä vaikka saisin 100 dollarin alennuslipukkeen seuravaan tilaukseen ;). Vaikka veikkaan kyllä, että asia lukee pikkupräntillä jossain :(.

      Poista
  3. Ou, molemmat kankaat on tosi tosi kauniita ja se ruskea sävykin nyt näkyy ja on hieno! Mutta ois se nyt jossain kohtaa pitänyt mainita, että toimitus pätkissä. Jos mä tarviin 10 metriä köyttä, niin mä en varmaankaan halua sitä metrin pätkissä! Ziisös...

    Sytykeruusuista tuli kans hienoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo huh, että oli ruskea. Erityisesti kommenttisi johdosta jännitin asiaa koko odotusajan, vaikka itsekin olin jo epäillyt väriä ja tarkistanut sanallisen väriluettelon kymmenen kertaa ;). Ihminen ei usko ennen kuin omin silmin näkee…

      Aivan niin, pitää varoa jenkkilästä köyden tilaamista ;)).

      Poista
  4. Aivan upea tuo vaaleapohjainen kangas <3

    VastaaPoista
  5. Hitsi kuinka upeat kankaat!! Noi kaksi olisi niiiiin just meidän makkariin.
    Kävin sivuilla katsomassa...ja onneksi..
    olen niin arka tilailemaan ulkomaista,
    muuten olisi mopo karannut lompakko kyydissä ;)

    Terkkuja Monica

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Monica! Minua on häirinnyt se, etten tunnu löytävän kotimaisesta tarjonnasta persoonallisia kankaita ja täällä kun vaihtoehtoja on tuhansia… Toimitusvarmuus on kahdella kerralla ollut hyvä ja vaikka rahti vähän maksaa, kankaiden metrihinta on keskimäärin tosi edullinen. Mutta parempi, ettei mopo karkaa käsistä - niin minullekin on meinannut näiden kanssa käydä, mutta onneksi olen sitten jotenkin hillinnyt itseäni :D

      Poista
  6. Kauniit kankaat, todella. Harmi, että toimitus oli vähän kyseenalainen, sillä ei tosiaankaan ole sama asia, onko kangas palasina vai kokonaisena.

    Mutta aivan ihania kuvia on myös noista ulkona olevista sytykeruusuista. Niistä pidän tosi paljon, lepoa silmälle. :) Kivaa viikkoa myös sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi! No kyllä oli ihme juttu, että osa kankaista ei tullut yhtenä palana, en käsitä… Varmaan siitä huolimatta tilaan täältä jatkossakin, koska kauniit kuosit vetävät puoleensa, mutta asiaan pitää varautua. Ajattelin kyllä valittaa tai ainakin kysyä, miksi osassa kankaista kävi näin!

      Poista
  7. Ihania nuo sytykeruusut! Minä olen tehnyt useana vuonna jämäkynttilöistä lisää kynttilöitä, mutta tuo ruusukehomma on kokeilematta. Meilläkin kyllä olisi kesäkodissa noille käyttöä. Ehkäpä siis...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, minäkin suunnittelin pitkään, kunnes sitten sain itsestäni irti. Kun varaa vaan aikaa riittävästi, homma sujuu muilta osin ihan helposti!

      Poista
  8. Niin kauniit on kankaat!Näyttää kuvassa, aivankuin tuo beessi olisi osittain kirjottu tuohon kankaaseen,nousee niin kauniisti esiin.
    Mitä jos olisit halunnut tehdä verhot tuosta kankaasta!?
    köysitilaus Jenkkilästä metrin pätkinä :):)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että miellyttää sinunkin silmääsi :).

      Niinpä, en tiedä, mitä olisin tehnyt, jos olisin tarvinnut ison yhtenäisen palan ja sitä ei olisi toimitettu... Vastaisuuden varalta aion lähettää tiedustelun asiasta. Olen yhden kerran kysynyt tuolta asiakaspalvelusta jotain, ja vastaus tuli kyllä nopeasti, joten eiköhän tähänkin selvyys tule.

      Poista
  9. Todella kauniit kankaat. Erikoinen juttu, että laittoivat osan palasina tulemaan.
    Sytykeruusuja tai sipsejä pitäisi minunkin tehdä, kun ovat nyt päässeet loppumaan.
    Onko teillä pitkäkin patikointimatka saareen? Toivottavasti vähän sää lauhtuu.
    Mukavaa alkavaa viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Nyt vain sytykkeitä taikomaan talven pitkinä iltoina :).

      Mitäköhän matka kestäisi… no, riippuu siitä, kuinka syvässä hangessa joutuu tarpomaan, kauanko vie aikaa ;). Joskus olemme kävelleet samaa reittiä kuin veneellä mennään ja se kestää pidempään, sanoisinko 45 minuuttia, mutta linnuntietä menemällä, eli toisten saarten läpi, pääsee piirun verran nopeammin. Edellistalvena oli kerran yli polven korkuudelta paikoin lunta, joten silloin tarvottiin aika kauan!

      Poista
  10. Vaalea kangas näyttää kyllä todella kauniilta. Jess! Mutta aika erikoista tuo paloina toimittaminen. Ihan kuin oletettaisiin, että siitä tehdään automaattisesti tilkkutöitä :).

    On tää kyllä välillä ihan hullua tää blogitouhu. Nytkin innostuin niin noista sun kankaista ja jään malttamattomana odottamaan lopputulosta :). Enkä todennäköisesti saa sillä välin itse mitään järkevää aikaiseksi, mutta silti on vähän niinkuin olis itsekin muka jotain tehnyt..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, hyvä valinta oli! Heh, no toivottavasti saat sillä välin jotain aikaiseksi, koska minulla ei ole nyt tarkkaa etenemissuunnitelmaa, milloin tarttuisin hommaan. Tikkikangaskin puuttuu vielä… Eli mars, hommiin vaan siellä ;)). Tulen vaikka blogiisi patistelemaan :).

      Poista
  11. Todella kauniita kankaita!

    VastaaPoista
  12. Lukiessani juttusi alkua innostuin hirveästi, että pitääpä itsekin tilata kangasta netistä, mitä en ole aiemmin tehnyt. Mutta onhan tuollainen pätkissä kankaan toimittaminen ihan törkeää. Tosi kaunis tuo kangas kyllä on, etenkin ihastun tuohon vaaleaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli minulle jo toinen kerta. Itse kankaat, tai siis kuosi, eivät ole tuottaneet pettymystä vaan olleen aina monin verroin paremmat livenä. Yritän selvittää palajuttua ihan itseänikin ja tulevaisuutta varten!

      Poista
  13. Upeita kankaita! Vähän epäilen, että palat ovat kangaspakkojen loppumetrejä, ja siksi tulivat paloina. Mutta todella harmillista, ettei siitä kerrottu ennakkoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saatat olla hyvinkin oikeassa! Luultavasti kyse on loppupätkistä eli ale-kankaista. Pitää ehdottomasti ottaa selvää, mistä tästä kerrotaan, koska eihän se niin voi olla, ettei kerrottaisi. Tosin jos näin on, kyllä niin pientä pränttiä on tieto sitten ollut, etten minä tarkkanäköisenä sitä ainakaan huomannut.

      Poista
  14. Kauniit kangasvalinnat.

    VastaaPoista
  15. Tosi kauniita kankaita. Olen sun blogissa ekaa kertaa ja liityin lukijaksi. Ois tosi kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

    VastaaPoista
  16. No olipa onni onnettomuudessa kankaiden kanssa. Olen itse juuri kokenut samat tunteiden vuoristoradat, kun tilasin taas kerran "mittojen mukaan ommeltuja" tanssipukuja Intiasta - eli purin ne atomeiksi ja ompelin uudelleen :D

    Upea asetelma tuli noista sytykeruusuista! Raaskiiko niitä polttaa ollenkaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, samanlaisia kokemuksia siis siellä :(. Lähetin myyjälle kiukkuisen meilin, mutta kas, ei vielä ainakaan ole kuulunut vastausta… ;).

      Jep, kyllä luulen, että raaskin polttaa näitä, kun kynttilöitäkin tulee polteltua vielä tässä pari kuukautta, eli melkeinpä pitää tehdä pian uusi satsi!

      Poista
  17. Ooo, miten kauniita kankaita! Kiva nähdä kuinka kauniin lopputuloksen näistä lopulta saatkaan loihdittua :)

    VastaaPoista
  18. Kankaat näyttävät todella kauniilta. Tulee ihan mieleen, että voi kun olisi itsekin edes vähän käsityöihminen ;).
    Sytykeruusuista saa tosi kauniita asetelmia. Meillä on lahjaksi saadut ruusut jääneetkin polttamatta, kun en raaski niitä hävittää :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä teen vaan tällaisia yksinkertaisia juttuja ;).

      Lahjaksi saatuja ei meinaa hennota käyttää, mutta ajattelin, josko näitä omia viitsisi!

      Poista
  19. Ihanat kankaat! Onneksi "vika" meni noin päin!
    Sytykeruusut ovat pitkään olleet minulle must, en saa mitään tulta syttymään ilman niitä. Sin oletkin laittanut staeriinia runsaasti eli varmasti palavat hyvin ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo - kastoin jokaisen ruusun kahteen kertaa steariiniin, eli pitäisi palaa hyvin!!

      Poista
  20. Kauniit kankaat! No voi harmi, jos paloina tulevat, minä jo katselin verhoilukangasta tuolta... :/ Noita sytytysruusuja pitäisi joskus kyllä kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, se on ihan helppoa, mutta varaa aikaa ruusujen tekemiseen!

      Pala-juttukin selvisi muuten, eli lähtökohtaisesti pitäisi kyllä tulla kokonaisina osina. Kerron seuraavassa postauksessa lisää!

      Poista
  21. Tosi kaunis kangas! Just se mitä mä äänestinkin :) Oon jo vähän ihastunut tuollaisiin vaaleampiinkin väreihin. Olen kuitenkin tosi arka tilaamaan mitään, varsinkaan ulkomailta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee - kiva kuulla. Olen aivan ihastunut tähän vaaleaan kasvikankaaseen :=)

      Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...